Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'mkv'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 86 results

  1. It would be great if the Chromecast Ultra profile would be updated to allow direct playing of VP9, Opus, and mkv/webm containers. They all definitely work, as I can direct play them with all transcoding turned off. The reference VP9 encoder (libvpx in ffmpeg) pushed out an update in October that allows for much faster encoding than before, making VP9 a useable codec for me (and others). All of those codecs and containers are open and freely licensed as well, which is a great thing to support. Also, VP9 + Opus + webm is directly playable in Chrome, Firefox, and Opera (as well as Edge if an experimental flag is enabled) which makes up a large percentage of browser use.
  2. NattyMan0007

    WD TV Live - EAC3

    Hi all, I just switched from Plex to Emby just to give it a go. I have a WD TV Live that I'm using in the lounge however EAC3 audio isn't supported by WD and I can't for the life of me get Emby to automatically transcode it like Plex does. Here is a screenshot of the media info: https://imgur.com/fJXyJx4 Thanks in advance Nathaniel
  3. Hallo liebe Gemeinde, Problem1: Ich brauche eure HILFE , es geht darum ich habe zwei Systeme wo Kodi 17.4 darauf läuft, einmal einen Fire tv2 und einen Fire tv stick und einen emby server auf dem RaspberryPi 3 . Ich habe das Problem das jedes mal wenn ich einen Film schaue und den zum Beispiel nach 30 min Stoppe wird er mir bei Kodi sowie auf dem emby Server als gesehen angezeigt und kann ihn nicht an der gestopten stelle weiter fortführen. Problem2: Wenn ich über meinen Computer schauen möchte dann kann ich die Filme anwählen aber er spielt sie nicht ab ffmpeg ist installiert . Desweitern meckert auch der Apple TV und gibt eine Fehler warnung heraus. Liegt das an dem RaspberryPi3 das er die mkv dateien nicht transcodieren kann oder ist er zu schwach auf der Brust ? ffmpeg-transcode-60cc35fa-ab79-43ea-97a1-ebbafc208778.txt
  4. zabas.net

    Scan Media Library

    Buenas: Cuento lo que me pasa con los contenedores mkv: - Uso el programa MetaX para etiquetar los ficheros mkv. Con este programa se establecen los metadatos en el fichero, tales como "Título", "Actores", "Director", "Género", "Año", etc... Además de su correspondiente imagen de carátula y sus descripciones cortas y largas. Dicho esto, en el explorador de Windows mostrando las miniaturas se ve perfectamente la carátula de la película mkv. Al acceder a las propiedades del archivo mkv y ver la ficha "Detalles" veo la información que ha agredado el programa MetaX. En este punto, el fichero mkv está correctamente etiquetado y catalogado en sus metadatos. Ahora bien. Ejecuto la tarea "Scan Media Library". Me aparece la nueva película en mi lista. Pero resulta que la película no es la misma que tengo etiquetada y catalogada. Un ejemplo: la película "Old Boy" tiene una versión asiática y otra americana. Pues bien, si agrego la versión asiática emby siempre va a internet a buscar los metadatos, y por defecto escoge la versión americana. Mi pregunta es: Puede Emby leer primero los metadatos del fichero .mkv y usarlos en vez de los de internet, o tengo yo algo mal configurado? Gracias!
  5. Hi, when I try to listen a 720p MKV file with the new roku app, there is no sound, but when I start the SAME file with the old app, the sound is working. You have an explanation? Thank you.
  6. ShoutingMan

    Deinterlace of NTSC DVD content?

    Is there a way to enable automatic deinterlacing for MKVs extract from NTSC DVD files? Playing back DVD content I see strong interlacing artifiacts (offset horizontal lines, particularly around edges). (A quick check with VLC, turning on its deinterlacing feature eliminates that artifact, showing it's deinterlacing that's needed.) Not sure if this is a Server or Application-specific question. Thanks.
  7. Issue description: I'm having some issues with the Emby app on my new UN65KS8000 TV. When playing or pausing certain movies there is no information overlay/OSD as there is when I play most other files. The movies play fine and I can still pause/resume the movie with the play/pause button but the usual screen overlay is not there. I also can't use the back button to go back to Emby. Instead I must hold down the back button to kill the app. I've also noticed that the files that have issues always seem to have non-English subtitles. I rarely if ever use subtitles and when I try to disable them is when I noticed I can't access the overlay menu. For a little background, I've been using Emby for a few years now and love it! Until I purchased this TV we've used Emby via Roku's about 90% time with web and Windows apps taking up the rest. I've never had any issues with those methods. At least not that I can recall. Any help would be greatly appreciated! Steps to reproduce: Play any of the particular files where this issue happens. My TV/HTS/BD Player model number: Samsung UN65KS8000 w/ Samsung Smart TV 2.4.0 My firmware version: 1162 Other TVs etc. the issue has been reproduced on: None, this is my only Tizen TV. My Emby server version: 3.2.1.0 My current Emby Samsung client version: 2.0.1 Other Emby Samsung versions the issue can be reproduced in: N/A Supporting information to include logs and pictures where applicable: I've attached the following files with a rip of Hotel Transylvania as an example: - Server logs -> Redwood Emby Server Log.txt - Media Info export from the Hotel Transylvania mkv files -> MediaInfo - Hotel Transylvania (2012) mkv.txt - A JSON file per the instructions on the "How to report a problem" sticky -> Hotel Transylvania (2012) mkv API JSON.txt
  8. (I was counseled to post this as a feature request here, having previously posted this in the General/Windows forum) Hi everybody! I've been messing around with codec intros lately and there is some weird behavior I came across. The intros themselves work great, but I was finding that my AC3 movies kept showing the AAC intro. I tried using mkvtoolnix to change the default audio track with the same result. After more tinkering, I found that I had to change the actual track order in the MKV in order for my AC3 intro to actually show. It is like Emby uses the first audio track it finds and uses it, even if the AC3 (or DTS or whatever) track is set as default and the playback option to play the default track, regardless of language, is set. It follows then that Emby seemingly cannot play any other audio track itself without manual intervention in the play UI. In other words, I had to modify my MKV in order to make Emby do what the default audio playback setting should have already done. For people who are having the same issue, here are the sequence of mkvtoolnix commands that worked for me: mkvmerge --track-order 0:0,0:2,0:1,0:3 in.mkv -o out.mkv mkvpropedit -v out.mkv -v --edit track:2 --set track-uid=2 --edit track:3 --set track-uid=3 mkvpropedit out.mkv --edit track:a1 --set flag-default=1 --edit track:a2 --set flag-default=0 This assumes the following initial track ID order: 0 - video 1 - aac 2 - ac3/eac3 3 - sub (If I didn't set the UIDs, the audio would work but the wrong codec would be displayed under the plot summary.) I have seen the behavior both in Emby Theater (Xbox) and the regular browser-based UI. I am running Emby Server 3.2.12 on Fedora 21.
  9. Hi everybody! I've been messing around with codec intros lately and there is some weird behavior I came across. The intros themselves work great, but I was finding that my AC3 movies kept showing the AAC intro. I tried using mkvtoolnix to change the default audio track with the same result. After more tinkering, I found that I had to change the actual track order in the MKV in order for my AC3 intro to actually show. It is like Emby uses the first audio track it finds and uses it, even if the AC3 (or DTS or whatever) track is set as default and the playback option to play the default track, regardless of language, is set. It follows then that Emby seemingly cannot play any other audio track itself without manual intervention in the play UI. For people who are having the same issue, here are the sequence of mkvtoolnix commands that worked for me: mkvmerge --track-order 0:0,0:2,0:1,0:3 in.mkv -o out.mkv mkvpropedit -v out.mkv -v --edit track:2 --set track-uid=2 --edit track:3 --set track-uid=3 mkvpropedit out.mkv --edit track:a1 --set flag-default=1 --edit track:a2 --set flag-default=0 This assumes the following initial track ID order: 0 - video 1 - aac 2 - ac3/eac3 3 - sub (If I didn't set the UIDs, the audio would work but the wrong codec would be displayed under the plot summary.) Has anyone else seen this?
  10. ShoutingMan

    Comments on transcoding

    (I'd somewhat highjacked someone else's thread on transcoding. I'll leave theirs be and start this new one.) I had confusing experiences with Emby's transcoding. I did some intentional tests and better understand what's happening. These aren't bug reports. But I'm looking for more insights on how to best use Emby and ideally be able to live transcode content instead of having duplicate pre-transcoded copies. My system: Emby Premiere (3.2.9.0 during testing) ffmpeg is March 10, 2016 (I think) (installed by Emby into the Emby folders, I believe) Skylake i5 3.2 GHz (6th Gen 6500) Intel Graphics HD 530 Windows 10 Connected by 100Mbps switch to 1Gpbs LAN Testing by streaming to a 4th Gen AppleTV connected to the same 100Mbps switch running tvOS Emby
  11. What, if any, are the solutions for playing 3D movies in MVC MKV Format from Emby Theater? @, Or, am I better off playing 3D blu-rays with PowerDVD? I find scattered threads on the topic, but nothing definitive or detailed. It looks like the solutions are PowerDVD to play the original blu-ray or something called Stereoscopic Player. It appears the ET doesn't natively support 3D, which is what I saw tonight quickly trying out a new 3D movie. What do people do for 3D from Emby Theater on a Win10 system? Thanks! https://emby.media/community/index.php?/topic/17686-3d-external-player/?hl=mvc&do=findComment&comment=171777 https://emby.media/community/index.php?/topic/19087-help-with-stereoscopic-player/?hl=mvc https://emby.media/community/index.php?/topic/28348-best-way-to-rip-and-playback-full-hd-frame-packed-3d-blu-ray-for-emby/page-2 https://emby.media/community/index.php?/topic/17686-3d-external-player/?hl=mvc&do=findComment&comment=171777
  12. So though I'm currently still planning to keep most of my Movies in the old VIDEO_TS format, I am persuaded as the benefits of (slowly) converting my TV shows to MKV. In one recent conversion I noticed that MakeMKV defaulted to un-selecting (ie, not including in the outputted MKV file) DD Stereo, while retaining DD Surround 5.1. I'm definitely interested in retaining the best quality audio options in my files, but I'm wondering if there is anything I should be aware of regarding stripping out "lower" audio options like MakeMKV appears to default to? My current setup is a 2.1 system, but am thinking about upgrading at some point (possibly to a 5.1 type of setup). I guess I just wonder in part if I might run into issues because of not having the more basic audio options in my files, or if Emby (and apps in general these days) should do fine with downmixing (is that the right term?) as needed? All thoughts and opinions welcome -- thanks!
  13. onehans

    Panasonic tv wont play transcoded MKV

    after struggle i found a way to play probably all video in my library via DLNA( the ones i have checked works ) i have two panasonic tv one old probably 7 years and one new just bought. profile that works for me on both tv is in transcoding tab TS, h264, mp3 it has to have option "enable M2ts mode" ON and other two off in advanced, and i removed MOV profile as well as DTS and AC3 from all profiles since they will not work on panasonic. now the problem 1. i have is that this tvs will play subtitles only on MKV container and as i said it wont play if i change TS to MKV. problem 2. is i cant pause or rewind for some reason despite trying options in advanced tab of profile and all posible combinations of MKV TS MP4 AVI my setup is QNAP 253 PRO and EMBY Version 3.1.2.0 my server is on intel and im using ffmpeg binary static 3.2.2 pls help
  14. schmitty

    Xbox One Playback Issues

    I have recently ripped a Blu-Ray, We're the Millers, to mkv. The videos and trailers are unwatchable due to stuttering. I have tried adjusting the streaming bitrate, to no avail. Any assistance would be appreciated.
  15. Playback Error When I try to play a specific movie on either my Android TV box or my OnePlus 3 I get the attached error message, the Android TV client attempts it a couple of times before failing completely... If I navigate to this file directly and play it in VLC for Android or SPMC it plays fine, I've watched the film through and it's not corrupt or anything like that so I don't understand what's going on..? The error log doesn't seem to give much away but I gather it's not transcoding for whatever reason, I have created a custom path to a temp transcoding folder in the hope that would fix it, I've also downloaded the latest version of ffmpeg and pointed Emby to use that version instead as a just in case but nothing works... So I'm here to put it to you guys :-) Attached is the screenshot from Android and the log it produces on the server... Cheers! :-) transcode-log.txt
  16. I'm trying to steam an .mkv video file though the Emby android Tv app. It is running on a sony bravia kdl-50w800c. I can use dlna and it will play fine, just not through the app. I have attached the logs, it might just be a wrong setting. server-63601610683.txt transcode-0a2ca02d-9772-41f1-a531-6dfb31e38439.txt transcode-cd55ab88-18b1-4280-b553-2f150b43715f.txt transcode-e787199d-6c08-4345-9564-ccad0600ed89.txt
  17. Hello, I just finished installing Emby on my Cent'os server and all video are working fine exept MKV's i can skip it backward or forward is this normal ? or it s only me who having this issue. Thanks for help.
  18. schmitty

    Playback issues

    Hi, I wasn't sure where to post this, as I don't know whether it is a server or client side issue. I've recently replaced a failing SSD in my Windows 8.1 server and reinstalled Windows and Emby Server, along with Media Center Master. For the last few weeks I have been encountering issues with streaming videos to Edge on Xbox One and now Chrome on MacOS 10.11.6. The video will start playing fine for a few minutes then pause, sometimes it will continue, others it will just stay paused indefinitely. Originally, I was only having this issue with playing Friends ripped from Blu-Ray, as the MKV's were a direct stream rip from the Blu-Ray at full bitrate. I started re-ripping them to a maximum bitrate of 8000-9000mbps which solved the problem, but now it is happening from downloaded TV series as well. I have pretty much given up trying to watch anything from the server now as it is too frustrating with the frequent pausing. What can I do to solve this?
  19. lsl283

    Movie Library Scanning

    Hi All, I'm new to Emby and setting up my movie library against my NAS. It's scanning the TV shows perfectly fine, but it's ignoring all the 1000+ movies (almost entirely MKV format). This has been working fine directly from Kodi via SMB for years, any ideas? It scans successfully, but finds zero movies. Structure of the folders is /Movies/MovieName (Year)/MovieName.Year.mkv etc. Cheers
  20. Ok, so I'm relatively new to the Amazon FireTV but from everything I've read, it can't playback mkv files without transcoding. Currently, I have the Emby app from Amazon (free version) as well as Kodi with the Emby Addon loaded on my FireTV. I can't seem to get either to play my network stored mkv files (mostly 1:1 rips of BR's stored on an UnRAID server running the Emby Docker). The standalone Emby app shows my library but says I need to contribute when I try to play a file. I can't seem to figure out how I would tell it that I have (even if I did, since there's no paid app in the Amazon App store)? As far as Kodi using the Emby Addon, my library is updating perfectly but I can't get anything to play. Troubleshooting Kodi settings (e.g. downres audio, transcoding etc.) but I'm still in the process of figuring out how to check the Kodi log. It doesn't look complicated but I need to be home with the device. Just looking to get a head start on troubleshooting. Thanks in advance.
  21. ultraroi

    MKV files on Sony Bravia

    Hello everyone, I am trying to set up the Media Browser Server from my mac to connect with my Sony Bravia 40W605. Everything seems to work fine except for MKV files, which is surprising because the Sony is compatible with this media container. I suspect the reason for the issue must be related with the fact that when browsing the media folder from the TV mkv files are shown to be mpeg (this is not happening using PLEX and mkv are played fine). Changing the file extension to avi and the file plays (a quick fix I want to avoid). I've have also noticed that a transcoding log and an active device (TV) is transcoding when trying to play a mkv file. Any help will be appreciated since I like better Media Browser than Plex... Thanks in advance!
  22. My specific issue lies with two devices in my home: Sony BDP-S390 and BDP-S5100. Long story short, there doesn't appear to be an acceptable/reliable way to differentiate these two devices using HTTP Headers or DMR responses. Therefore, they end up using the same DLNA profile in Emby. I have 100% reliable playback on the 5100 with disk backups to mkv done with makemkv (DVD backup, MKV, mpeg2video, AC3). BUT, the 390 refuses to play any mkv I have thrown at it. Any suggestions for getting mkv's to transcode to one device while direct playing them to another? Any possibility of doing direct profile assignment for just such an issue? Perhaps an option within the profile to put an IP, similar to how we can designate a user to always use a profile? Not entirely relevant to the questions above, but I'm attaching my current working profile for the 5100, which the 390 uses as well, with failing mkvs on the 390. Sony Blu-ray Player 5100 test.xml
  23. PScherrer

    Metadaten aus mkv-Dateien

    Hallo zusammen, Gibt es eine Möglichkeit die Metadaten (wenn im Internet nichts gefunden wird) aus dem mkv-container (zb. Tag Summary) auszulesen und diesen als Filmbeschreibung zu verwenden? Ich habe zB. eine Aufnahme welche nicht in den offiziellen TV-Datenbanken vorhanden ist, jedoch bei der Aufnahme die mkv-Datei mit Metadaten getagged. Wie bringe ich nun Emby dazu diese Metadaten zu verwenden? Danke
  24. Running the Emby beta branch 3.1.86.0. (but this began about 3-4 weeks ago and we update the beta version every 1-2 weeks) Platform: SHIELD TV We have some old workout videos we ripped from DVDs in MKV format. They've worked just fine for as long as we've had Emby. Around a month ago, we started seeing a single vertical green bar on the right-hand side of these videos and only these videos. It doesn't happen if the same file is played in Chrome or on an Android phone. We've tried: - Disabling hardware acceleration (from Intel Quick Sync to nothing) - Using custom ffmpeg (the lastest ffmpeg release) - Fiddling with the handful of options available in the Android TV app (don't recall what they were, but anything relating to video playback we tried toggling) Transcoding log is attached. Any suggestions? embytranscoding.txt
  25. Hello, I set up my Emby server on my desktop PC and it was all running perfectly, I've recently moved to using a Raspberry Pi 3 using the guide in the second post on this page: http://emby.media/community/index.php?/topic/27026-raspberry-pi/page-8 It all works fine, except no MKV file will play, I'm pretty sure this has something to do with ffmpeg, but I have checked that it is in the location that guide used. Any tips? EDIT: The error I get is a white box pops up saying Video Error: There was an error playing the video. I am accessing the server from a Windows 10 machine using Chrome, I don't think this has any effect as I have an identical server set up on this machine and the files play fine, and similar behaviour is shown when accessing the server from Android devices through Chrome. The error also occurs for .avi files I have attached the server log and a remux? log. remux_log.txt server_log.txt
×
×
  • Create New...