Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'android'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 286 results

  1. millsaccount

    Downloads on Android not deleting

    Hi all, When I delete a file on the Emby Android app, it seems to delete from the app but when I inspected storage on settings it still showed the downloads as on my device (confirmed via DiskUsage app) and I have to clear data for Emby in order to actually delete them. Has anyone else experienced this / know how to fix this? Thanks!
  2. emby when direct played doesnt play the actual video but just the audio (on my s10+) i am not sure where the logs are for direct android playback but heres the media info media info:- media info.txt but it obviously works fine when transcoded transcoding log:- ffmpeg-transcode-70d9b027-cb02-429a-b510-d46b2be039ff_1.txt an example of my problem:- my assumption is that it doesnt support h264 10bit but i might be wrong cause it supports h265 10bit and MX player can play this video just fine Screen_Recording_20200807-053405_Emby_2.mp4
  3. So I'm trying to set up my emby server since my window laptop no longer receives updates, bc I'm broke and really can't afford the new windows 10 software at the moment, but anyhow I'm needing a lot of help apparently, so any and all will be much appreciated. I have used Plex for about 7 years and just purchased the Emby Premium subscription two days ago. Since then I've tried to set up my server on Pixel 4xl and my Lenovo Chromebook c330 (I believe is the model) and it's 32 bit. So first, I wanna say I would really love to set it up on my chromebook seeing why that's why I got it in the first place, before I realized that Plex doesn't offer software to set up servers on Chrome OS. I'm not familiar with Linux really, but I have managed to install a app once before using commands, I may of "flipped a flag" or two before also. Anyhow, I'm not sure if I'm missing something or if Google is just a difficult company to work with when it comes to companies like Emby and Plex to get working software outside of the Play Store for Chrome OS or what. The fact there isn't an easy download & install option, such as there is for Windows, to use for Chrome OS without having to change some major settings on a device is ridiculous. In saying that, I'd still love to set my Emby server up on it. Second, I've somehow managed to install a server on my Pixel 4xl but can't get any of my other devices to connect to said server by either the manual connection option or the Emby Connect (is that what it's called? Can't recall to be honest) or whatever the other option is called to connect to a server is called. I can't seem to even get to my dashboard to add other users, I was about to get to the community pages (obviously) via browser. Anyhow that's my prob at the moment. I'm really wanting to achieve my goal in seeing up this server bc, well I'm tired of casting my library to my Chromecast with a plain user interface to view my media, and I don't like throwing money away, even if it was just $6. Again any help would be appreciated, I apologise for the lengthy post, but wanted to try to get in as much info into this thread as possible. Thanks Mr.MC
  4. WaffleBroGuy

    Swiping through images slow/buggy

    Edit: forgot to add this in Emby for Android Mobile 3.1.23 Windows Server Version 4.4.3.0 Using Samsung Galaxy S9+ Got emby a few days ago and I decided to get the apps to access my photos on my windows server, but when swiping through images, it's slow and buggy, sometimes it just stops in between two pictures. When using the arrows on the sides, it's perfectly fine and smooth, but if I drag my finger across the screen, it becomes a bit laggy and doesn't always register my finger. Is there anything to fix this?
  5. Hello everyone, I'm a new emby user since a week or two. But there is a problem that keeps occuring. When a streamed a video to my chromecast it showed subtitles, but this was only the first day. Now when I try to stream the same movie (or other) it doesn't show any subtitles. When I pauze the video on mobile when it shows a subtitle and than stream it, it will show that sentence for a split second and nothing after. Context: - I run my emby server on a synology - I use opensubtitles as automatic source - self added subtitles are having the correct naming (showed at the ? in emby) - I have searched the forum but didn't come across some solution Thanks for helping.
  6. I'm in the UK using a freeview TV line up. In my channel list I have both SD and HD versions of channels (BBC 1 on channel 1 and BBC HD on channel 101 for example) When searching for a recording to make, such as the example below 'The Gadget Show' I get results for both channels but you cant see which one is for the HD channel, or indeed what channel it is on without having to click on every entry to check. Could the search results list the channel and number as well as episode detail so that it is easier to see which one to record? On a related note, using the web app in the new edge browser there is no arrows or scroll bar to view all the search results on this screen
  7. Hi this is a very small issue, but I experience more jittering when scrolling in the emby app compared to other apps like plex. It feels as though the app is limited to like 30 fps. I started noticing it after purchasing a high refresh rate phone. Maybe it's just me imagining things but if I'm not it would be nice to get the refresh rate up to par with other apps. However it's a very low priority on the todo list.
  8. Android TV I have a photo screensaver that comes up after 5min of inactivity. The screensaver comes up fine when Emby is left on a non-playback screen (such as the home screen or item details screen). However, if a TV show is paused, the screensaver NEVER comes on. (If you have the auto-logoff feature enabled then that will eventually allow the screensaver to appear, but setting that to the lowest option of 30min would be pretty annoying) This is necessary because 1) I like seeing my screensaver and I often leave playback paused 2) in order for my TV to auto power-off after an hour it needs Emby to report that it's idle I see two possible solutions: 1) After X minutes (maybe default to 10 but provide a setting), Emby will report that it's idle so that the screensaver can appear. Playback will not end so that closing the screensaver allows easy resuming. 2) Exit playback automatically after X minutes. If the screensaver is set to 5min then it would appear after X + 5 minutes automatically. (This is less ideal than #1 for several reasons, but if it's significantly easier then it's probably good enough)
  9. After getting prompted to update in the web app, I went and downloaded 4.4.1.0 and did so and now the server won't stay active, as soon as I close out of the Emby Server App, and try and access it either through the web app or the player on the Shield it isn't there. When I go back to the Server app again and open it, it starts up suggesting it had crashed. I've rebooted the Shield etc and still the same behaviour. Was just wondering if anyone else was having an issue with this update or whether is it just something local to me. I've kept the previous installer so I could try rolling back?
  10. Hi everyone i have a issue with my Emby App well I tested 3 (Movies) two with Dolby Vision and 1 without Dolby Vision but with HDR10 So I tested the movies but the image are not good (Brightness/Darks colors) in HDR10 or Dolby Vision (Dolby Vision doesn't works) I tested without DV but with HDR10 and the result in bad quality of the movie is running, so the quality is very bad (Bright/dark) it's only shows me than the HDR10 is not working. Or at least compared with plex (ExoPlayer) the quality is less better in (Brightness/Dark) on Emby (LibMpv) So LibMpv < exoplayer in terms of brightness and darks color but when I open the stream with a VLC all colors as ok so it only proof than the LibMpv is not able to reproduce well the HDR10 because of their issues on the colors [Dolby Vision With LibMpv] i tried Dolby Vision but the screen still black and with plex works well, so i belive than the issue is from the (LibMpv) I really suggest to upgrade to Exoplayer. if possible. I guess than LibMpv Doesn't support MP4 Dolby Vision content so this is why i suggest moving to Exoplayer (Natively) cuz the Exoplayer run MP4 Dolby Vision withtout any issue in the quality. so i also noticed than the issue is really from the LibMpv cuz when i used "an external player" like VLC it worked well (Nice Brightness/Dark collors and etc...) [HDR10 2160p] the image still to be desirable because brightness and darks collor doesn't look at a real HDR10. i belive than it was a issue also with LibMpv. Tested With the follow movies HDR10 Dolby Vision (MP4) So Conclusion. I guess than LibMpv is not doing HDR10 / Dolby Vision as well on the plaformes where it was implemented. causing HDR10 dimming is bad on emby app My Suggestion. Emby Switch from LibMpv or talk with the LibMpv about this issue because mp4 already support Dolby Vision (Avalaible Only on MP4 and TS at this moment) and HDR10 is avalaible in all container (I guess) Issue: Bland colors instead of good colors as HDR10 Give us at normally Bad Dimming (Birghtness/Dark) colors. It just tell me than it not allow me to reproduce HDR10 but with exoplayer and vlc everything is ok on my Android and iOS. ScreenShot Plus many people enjoy more Exoplayer than others. @Luke Dolby Vision Demo files (MP4 Format) Glass Blowing @59.94fps: Dolby Vision Profile 5 UHD for iOS – Dolby Atmos Glass Blowing @59.94fps: Dolby Vision Profile 8.1 UHD – Dolby Atmos
  11. CyberPoison

    Categorized search by library

    I would like to have a feature than allow me to search on an library, only in that library and not in the others, or/and show's us in the general search bar on wish library the movies/tvshows/etc... is located (and turn it available on Android TV, Android, iOS, LG, Samsung, etc...) . "how it's search now" "Preview" after code in this e.g 1º %libraryname% is equal to French Library (Films - [FR] ) and in the 2º %libraryname% is equal to English Library (Movies - [EN] ) Kinds Regards
  12. Hi everyone, I would like to know if there was in the future update a way to filter the audio (Like e.g by english,french,spanish etc..) and the same for subtitles i can do that for container and etc.... but it doesn't show me for audio, subtitles. So i would to request it, as i can see on plex i can do that but not in emby. Not sure if this is related but don't forget to add this filter in all library type.
  13. Hi everyone, I've been running into a few issues on the Emby Server that is running off of my Nvidia Shield that I finally have time to look further into and would love any guidance you can give. I'll include images and logs of the errors I'm getting below. Setup Server:Nvidia Shield (Shield is directly connected to router with ethernet cable) Media is stored on harddrives directly connected to Nvidia Shield Client:LG C8 TV running Emby App (TV is directly connected to router with ethernet cable) - This is the only client Problem #1: Images don't load Although the media are stored on harddrives, I have the cache, logs, metadata, and transcoding temporary files all stored directly on the Nvidia Shield. My idea here was to reduce image load times when searching media content. However after a few searching I start noticing some images don't start loading anymore (Image_1 and Image_2). Similar to what you see in the attachments, it's only a select few images, but the majority still loads. In this case for Gemini Man, only the majority of the cast and crew loaded, not any of the images related to the film itself. This however will progressively get worse to the point where none of the images will load (Image_3). In this case with Gremlins, only the text components load with no images. This has consistently occurred over the past few months. Problem #2: Server shuts down with "light" use from a single user I believe this issue is related to the first problem, since Problem #1 always occurs prior to Problem #2 occurring. In this situation (where I documented it), after the images didn't load for Gremlins, I did select "Play", and the film did not start. When I tried to back up into the movies (Image_4) and start sections (Image_5), either the loading circle kept spinning or was completely blank. At this point when I look at the Nvidia Shield, I see the server has automatically shut off (Image_6). If I turn it back on and do something similar (e.g., select/switch between media, etc.) it will consistently shut off. This is definitely helpful when it comes to troubleshooting. I have noticed this has progressively gotten worse. In the past, this would occur about once a week, but now it occurs at least once a day. Any insight would be highly appreciated! The Shield was great as a server when I first set it an year ago, but has consistently become a larger issue over time. If I can provide any additional information, please let me know! ~Q EmbyServerLog1.txt EmbyServerLog2.txt
  14. I really appreciate the ability to cast to my Google Home and Chromecast devices. However, it just shows "playing emby" on the screen instead of showing what is playing. It would be a nice refinement if Emby would show what is being played with title, description, and artwork. How it looks currently:
  15. Hi, I have a Minix Neo-U1 (AndroidTv 1.7.92g) that is an android tv box, Emby for Android has been on it for awhile (3 years) I have the latest Emby for Android (4.4.2.0) under server BradsSynology, and just noticed yesterday that it crashes as soon as I try to playback any video file, have opened tried playback and then reopened and sent logs from home screen. Could you advise what the problem might be? Seems to be a port mapping issue? Thanks and regards, Brad
  16. Online play looks so good but in offline mode I can see the cover picture only. Can those images be added for sync media in offline mode? Thanks!
  17. sk1deep

    Emby music over bluetooth

    I have a weird problem with music on the emby android app. It plays fine through my phone speaker but when I try to play through a bluetooth headset I get extremely choppy playback. The only way I get it to work is to disconnect my headset, start the song then connect the headset. I have to do that every time I want to listen to a song. Tried on 2 different headsets. Video works fine over bluetooth.
  18. Server: Arch Linux Emby server 4.4.0.40 Client: Sony KD-55AG9 Android TV 9 Yesterday I played this movie (see spoiler) in a Sony KD-55AG9: This smart TV supports H.265 video codec natively (see specifications: https://www.sony.co.uk/electronics/support/televisions-projectors-oled-tvs-android-/kd-55ag9/specifications). Why Emby transcode it?
  19. This only happens on my mobile device in shows that have a high number of seasons (20+). When I try to direct play (or direct stream idk the difference), this is how it looks like: https://i.imgur.com/EAkg2Qu.png . I'm using the latest emby server and emby app updates. This happens for all the episodes in the show. If I set the quality low enough (1 mbps) it forces transcoding instead of direct play and everything works as normal. I'd like to see this fixed so I can play it at full quality instead of having to set it low. I'm on a Pixel XL, Android 9.
  20. I just got a notification that there was an update for the server on my Shield, 4.4 I believe. Downloaded it through Chrome but after the 'staging app' screen when I click Install I immediately get an 'App not Installed' message. Tried downloading it to various places, internal drive, connected drive but exactly the same behaviour. I then tried the beta as well, but again exactly the same thing. I'm not really sure what else I can try other than uninstall the current version, which is 4.3.1.0 but obviously that's a last resort as it's going to mean setting everything up again and will take a long time.. Has anyone else had a similar issue or have a fix? Maybe I'm being stupid? I should say I'm on the Hotfix path on the Shield 8.0.2 as I was losing HDMI sync constantly, which the hotfix seems to have sorted, but I'm not sure whether this would make any difference?
  21. Hi, The subtitles on Android TV / Shield appear too high on the image. The lower subtitle is a little above the lower black band of the movie. On the android app, iOS app, Chrome, Windows Theater, they appear in a much more logic position (next to the bottom). How can I change this? Thanks
  22. s7relok

    Sync broken

    Hello, Emby sync is broken. I re created download, but It hangs at "ready for transfer" Destination device is a freshly wiped galaxy S9+, storage authorizations checked Log : https://zerobin.lagout.org/?01e41d22dd30b4b1#V22iF7K5PebtxskbR063Nc9QYCig/ewAFy9VZviz/wk=
  23. Aquitaine

    Android Auto support?

    Just curious if there are any plans to add Android Auto (or Carplay for iOS) support? Emby on Android is working real well now - this would be a great perk!
  24. jason.atwood

    Android Mobile: endless paging

    I noticed this on music (artist, albums, songs, genres, etc.) that the app loads the first 100 items. I then I have to scroll to the bottom, and click the right arrow to load the next 100 items. It would be much easier if the app would just load items as scrolled to. This might even save some bandwidth since the app would stop loading once I reached the item I wanted.
×
×
  • Create New...