Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Ubuntu'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Hello, I just upgraded to the new version of emby server Version 3.2.60.0 about 2 days ago and ever since then I have not been able to play any content: music, tv shows, or movies. I have tried the web interface on firefox as well as the android app but the error message is the same: Playback Error. No compatible streams are currently available. Please try again later or contact your system administrator for details. I have tried rebooting the server through the admin panel several times as well as restarting the physical server. Below I have attached the server logs and the transcoding logs. I have tried several types of media all of which I know worked in the past. The only thing I saw in the logs that was weird was "Permission denied" but like I said, it all worked before the update so I'm not sure. Any help would be greatly appreciated! Thanks! ServerLog.txt ffmpeg-transcode_Log.txt
  2. kjenkins46214

    Troubleshooting loading problems ubuntu 16.04

    Recently my Emby server (version 4.2.1.0) has been pausing and reloading some but not all video episodes in my library. I use roku, a homerun hd device for live tv and a secondary roku (older) in another room. The videos pause the loading message comes up after a few moments. I have switched rokus, replaced router and even the mobile apps do same thing.The live tv via emby freezes but the other roku apps are fine, no problems I did donwgrade one version to 4.2.0.40 but same issues. Thanks ffmpeg-transcode-1f62c5e0-2a2f-4d4a-bdfe-27c01f698d1d_1.txt ffmpeg-transcode-b460c20d-d3a0-435b-a927-f351352b97e0_1.txt embyserver.txt
  3. Kayser-Sosa

    How to Restore Ubuntu Server Settings

    Following the information from this link <https://github.com/MediaBrowser/Wiki/wiki/Backup> I am running into either some issues or questions. I backed up the following folders from my old Emby server. config data metadata plugins Following the guide I installed on the new server and copied the files in the same locations </var/lib/emby/...> /ProgramData/config /ProgramData/plugins /ProgramData/data/collections /ProgramData/data/displaypreferences.db /ProgramData/data/users.db /ProgramData/metadata here is the command I used sudo cp –a /home/<login username>/config/. /var/lib/emby/config I had to use sudo chown –R emby:emby /folder name sudo chmod –R 755 /folder name to make sure some of the folders had the permissions needed as they were showing the local user I start the server and my users I had created are not there, nor are any of my libraries Going through the settings, some of the information appears to be in place. Did I miss something, do something wrong?
  4. Pseudomax

    Emby crashes on Ubuntu

    Hi I have been using Emby for years without any problems until recently where I had a transcoding error. I have always had Emby hosted on a Windows HTPC, but for completely different reasons, I have recently given up on Windows due to yet another bug (my firewall was corrupted by a recent Windows update) and moved to Ubuntu 18.04 However, I installed Emby without a problem but could not work out why after a few hours it seemed not to be active... and indeed it had crashed. Given I had installed a whole lot of software in the process of changing OS I thought maybe something had gone wrong ... so I installed the latest beta version over the version I had. However this too crashes fairly soon after a restart. I have looked at the logs but there is nothing I can tell that has an error attached... but if you can direct me to the correct log to send then I will obviously send this. Given that on searching I see that for Ubuntu this is not such an uncommon experience ... I wonder if someone could point me to a script that will monitor and restart emby-server if it does crash? Daemontools I believe does this, but I can't seem to get this working?!! Thanks in advance! Pseudomax
  5. Since the last months I have sporadic crashed in the emby server. Now I can reproduce the problem if I surf very fast jumping pages very fast (always crash) syslog Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: Entry point completed: Emby.Server.MediaEncoding.Api.EncodingManagerEntryPoint. Duration: 3.5686515 seconds Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: Starting entry point Emby.Notifications.Notifications Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: Entry point completed: Emby.Notifications.Notifications. Duration: 0.0009515 seconds Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: Starting entry point Emby.Server.Sync.SyncManagerEntryPoint Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: SyncRepository Initialize taking write lock Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: SyncRepository Initialize write lock taken Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: Entry point completed: Emby.Server.Sync.SyncManagerEntryPoint. Duration: 0.006058 seconds Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: Starting entry point Emby.Server.Sync.SyncNotificationEntryPoint Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: Entry point completed: Emby.Server.Sync.SyncNotificationEntryPoint. Duration: 0.0021368 seconds Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: Starting entry point EmbyServer.Windows.LoopUtilEntryPoint Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: Entry point completed: EmbyServer.Windows.LoopUtilEntryPoint. Duration: 0.0003383 seconds Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Info App: All entry points have started Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Application started. Press Ctrl+C to shut down. Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Hosting environment: Production Aug 15 12:42:47 SERVIDOR1 emby-server[668]: Content root path: /opt/emby-server/system/ Aug 15 12:44:31 SERVIDOR1 EmbyServer: Not replacing existing, living, managed instance with new object. Aug 15 12:44:55 SERVIDOR1 EmbyServer: message repeated 45 times: [ Not replacing existing, living, managed instance with new object.] Aug 15 12:44:55 SERVIDOR1 emby-server[668]: corrupted double-linked list Aug 15 12:44:55 SERVIDOR1 systemd[1]: emby-server.service: Main process exited, code=killed, status=6/ABRT Aug 15 12:44:55 SERVIDOR1 systemd[1]: emby-server.service: Failed with result 'signal'. Aug 15 12:45:05 SERVIDOR1 systemd-resolved[5722]: Server returned error NXDOMAIN, mitigating potential DNS violation DVE-2018-0001, retrying transaction with reduced feature level UDP. Aug 15 12:45:09 SERVIDOR1 systemd-resolved[5722]: message repeated 3 times: [ Server returned error NXDOMAIN, mitigating potential DNS violation DVE-2018-0001, retrying transaction with reduced feature level UDP.] Aug 15 12:47:12 SERVIDOR1 systemd[1]: Started Emby Server is a personal media server with apps on just about every device.. Aug 15 12:47:12 SERVIDOR1 emby-server[23181]: Info Main: Application path: /opt/emby-server/system/EmbyServer.dll Aug 15 12:47:12 SERVIDOR1 emby-server[23181]: Info Main: Emby Aug 15 12:47:12 SERVIDOR1 emby-server[23181]: #011Command line: /opt/emby-server/system/EmbyServer.dll -programdata /var/lib/emby-server -ffdetect /opt/emby-server/bin/ffdetect -ffmpeg /opt/emby-server/bin/ffmpeg -ffprobe /opt/emby-server/bin/ffprobe -restartexitcode 3 -updatepackage emby-server-deb_{version}_amd64.deb Aug 15 12:47:12 SERVIDOR1 emby-server[23181]: #011Operating system: Unix 4.15.0.58 Aug 15 12:47:12 SERVIDOR1 emby-server[23181]: #01164-Bit OS: True Aug 15 12:47:12 SERVIDOR1 emby-server[23181]: #01164-Bit Process: True So every time someone try to surf fast the server crash. I have to servers, in the other no problem at all so I guess a problem with this server. Any idea? thanks embyserver-63701470032.txt
  6. drops77

    Transcoding Temp always full

    This has actually been happening for a while now. I don't usually trans-code only when i forget to unselect subtitles( Thank you for allowing use on roku to select No subtitles, which sometimes doesnt stick). I am on 4.1.0.26 on ubuntu 19.04 and this also would happened on ubuntu 18 and the previous emby servers. So its not an isolated issue or regression . I have attached a screenshot of my server with no activity and my hardrive full Anyone else having this issue?
  7. Tengo montado el server emby 4.1.1.0 sobre ubuntu,de pronto me dejo de sincronizar una de mis bibliotecas contenido mixto,como se puediera resolver el problema?
  8. Hey, my emby Server setup: Ubuntu Server 18.04 Intel Xeon E-2126G (Quick Sync Video, H.265 encode/​decode, VP9 encode/​decode) P11C-I Intel No I stuck on get hardware transcoding working. I installed VAAPI but emby don´t show any available hardware transcoding settings. Is here a way to get it work?
  9. MyNeighborSelkie

    Linux Mint 18 and Emby

    Hello all. I've been lurking for a short while as an unregistered user and couldn't find the answer for which I searched. So first... Turned an old gaming rig into a server with linux mint 18 because I had an USB handy that had mint on it. i5 processor 8GB of ddr3 I don't have all the specs on hand but that's the baseline of the machine. After running for so many hours, the server freezes. But this ONLY happens when the emby service is running. Doesn't matter if anyone is using emby or not. The server eventually just freezes. If I turn emby off, this doesn't seem to happen. Any ideas or anyone seen this exact issue before? If there's a specific log or error I should be looking for, sorry in advance for not knowing where it should be!
  10. Hello, When I try to delete a file via Emby's interface (web interface or iOS interface), I get the following message : "There was an error deleting the item from Emby Server. Please check that Emby Server has write access to the media folder and try again." My question is, how do I grant write-access to Emby Server ? I guess I could use chown or chmod (although I am not very familiar with these commands), but I do not even know what Emby Server's username is, to begin with. Any help would be much appreciated. Here is my setup : Emby server version 3.5.2.0 on an ubuntu machine. Most files on this server belong to a user called "debian-transmission" (and to a group with the same name) The folders containing these files belong to a user called "bill" (and to a group with the same name). Thank you !
  11. matheuscnobre2010

    Emby error 403: Forbidden

    Hi everyone, I'm trying to do wget https://bit.ly/2TTWOWt(short link) at the Ubuntu server and the following error is displayed: HTTP request sent, awaiting response... 403 Forbidden 2019-04-03 01:55:37 ERROR 403: Forbidden I'm new with ubuntu server, I really appreciate the help. Thanks
  12. The attached server crash occurs whenever browsing into my Music Library and choosing the Artists view. It happens in various scenarios reliably. i.e. Click Artists view, click specific letter. Browsing music via Albums seems OK. It would be nice to have this patched - or a local fix suggested as it kills the server every time. unhandled_f489093f-fe9d-4605-b5a2-013bdbc57d16.txt embyserver-63686811036.txt
  13. I have a Ubuntu Emby set up with LiveTV via TVHeadEnd with a Hauppauge QuadHD TV Tuner. For the most part, it worst really well, but this past weekend, I was helping my dad set up some Rokus at his house-- One new Roku Premiere+ and one older model. Both are capable of streaming the LiveTV, but when one Roku attempts to stream a channel, and the other Roku tries to stream another channel, it will supposedly change the channel on the first Roku. Is there some limitation to one LiveTV steam per account? I was going through the settings and I didn't see any way to unrestrict it if that is the case... I did verify that *I* am able to stream another live tv channel from my Roku (which is in a different house and a different Emby & Roku account). I've suggested that maybe he should try setting up an entirely separate Emby account for the other Roku and I'd send him another invite to the server, but this just seems ... odd to me.
  14. Hello I have emby set up on my Ubuntu 16.04.5 LTS and having issues with Tv-Show thumbnail Everything okay with movies and all but Only having issues with tv shows. Emby detects my tv shows and fetches data about newly added episode but it's not adding images to Thumbnail, Backdrops or sometimes the season poster. What to do?
  15. CherryTree

    Emby cannot open images

    Hi, I just installed Emby and it works perfectly. Except the images. I cannot access them and that's what I saw in the log: 2018-12-10 17:06:50.191 Error App: Image Provider - Error reading image tag for /mnt/media/test.jpg *** Error Report *** Version: 3.5.3.0 Command line: /opt/emby-server/system/EmbyServer.dll -programdata /var/lib/emby -ffmpeg /opt/emby-server/bin/ffmpeg -ffprobe /opt/emby-server/bin/ffprobe -restartexitcode 3 -updatepackage emby-server-deb_{version}_amd64.deb Operating system: Unix 4.15.0.42 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True Processor count: 1 Program data path: /var/lib/emby Application directory: /opt/emby-server/system TagLib.CorruptFileException: Expected SOI marker at the start of the file. at TagLib.Jpeg.File.ValidateHeader() at TagLib.Jpeg.File.Read(ReadStyle propertiesStyle) at TagLib.File.Create(IFileAbstraction abstraction, String mimetype, ReadStyle propertiesStyle) at Emby.Photos.PhotoProvider.FetchAsync(Photo item, MetadataRefreshOptions options, CancellationToken cancellationToken) TagLib.CorruptFileException at TagLib.Jpeg.File.ValidateHeader() at TagLib.Jpeg.File.Read(ReadStyle propertiesStyle) at TagLib.File.Create(IFileAbstraction abstraction, String mimetype, ReadStyle propertiesStyle) at Emby.Photos.PhotoProvider.FetchAsync(Photo item, MetadataRefreshOptions options, CancellationToken cancellationToken) The file is not corrupted, I can open it with any other file manager. Edit: Solved. Just had to rescan everything.
  16. Emby server 3.5.2.0 Server backup plugin 1.2.3.0 Ubuntu 18.04.1 LTS Client: Firefox Quantum 62.0 (64-bit) The story so far: Fresh install of Ubuntu 18.04 Download and install Emby server from https://github.com/MediaBrowser/Emby.Releases/releases/download/3.5.2.0/emby-server-deb_3.5.2.0_amd64.deb Enter my Premier subscriber key Install the backup plugin Restore my backups from backups.tar.gz from old system, into /home/emby/emby-backups Launch Emby, launch backup plugin. No luck. Just in case, make sure permissions are in place, even though no specific errors in logs: sudo chmod -R 755 /home/emby/ sudo chown -R emby:emby /home/emby/ Launch Emby, launch backup plugin Browse to any backup Result: backup screen hangs with loading indicator Log files: logs indicate that plugin is reaching endpoint ok, and browsing the JSON at http://localhost:8096/emby/MBBackup/Backups correctly displays restorable content of backup files (time, date, profile, users, etc). It seems like just the UI is hanging for some reason? Most recent log attached. Additional information: previous server was Emby 3.2.x on Ubuntu 16.04 LTS, same backup plugin version, and these same backups restored successfully there. Unfortunately the old server was destroyed and no longer exists, only the archived backups. embyserver.txt
  17. EsDeeEm

    Emby server on Pine64?

    I have backed the Pine64 Kickstarter and want to deploy it as an Emby server as soon as it arrives. I tried to do it on a Raspberry Pi, but the memory seems to be insufficient to run properly. So I ordered the heaviest Pine they had. It can run Ubuntu Snappy, so I would presume it will run Emby server on that platform. Did I guess right?
  18. My Emby server works fine, but often I have buffering issues where it takes forever for a movie to load, and sometimes it doesnt even load at all. I just see the circle wait symbol keep spinning. A lot of my movies are 1080p, but I change the transcoding to 720p with 4MB/s. It improved the playback and loading speed somewhat, but sometimes the movie just doesnt load at all. Standard definition tends to load and play much better. Skipping to certain time points in a movie almost always causes the Emby client crash, and I have to restart the box. Im looking into options to improve my setup, and identify where the bottleneck is. I run my Emby server on Ubuntu 18.04 on an Intel NUC with i5 processor, 8gb RAM. The box is connected to my WIFI router via ethernet cord. My movies are stored on a 4GB portable SSD external hard-drive (connected via USB 3.0). I always set my CPU freq to Performance (2.7ghz). My Emby client is on an X96 android box connected to my TV via HDMI. The box connects to my WIFI via the wifi 2.4 ghz. My WIFI has 5ghz option, but my android box does not. If I was to replace anything, I'd get a new box with 5GHz wifi option to increase the bandwidth as I think this is the bottleneck culprit, although, I do sometimes get the same buffering issues when playing from my web browser on my laptop, which is connected by ethernet cord to the router, so the wireless transmission may not be the only issue. But for the time being, are there options in in the transcoding that I can utilize to speed up to the data transfer? - My NUC box has Intel Iris Plus Graphics 640. What hardware acceleration options would I have? - Would increasing Transcoding thread count help? - Would changing the H.264 encoding preset help? - Are there any options on my Android client that I can tinker with to increase loading speed and fix buffering issues?
  19. The attached file is the emby log, no ffmpeg log is created from this. The error shown on the client is that no playback streams are available. The emby user that the process runs under does have access to ffmpeg and the video files in question. Any ideas? embyserver.txt
  20. Crossfire0mega

    Server crash on media playback

    So for a little while I have been having issues playing movies, they will play for a few minutes then stop and the server will physically shutdown requiring a manual reboot. This does not seem to happen with tv shows but only movies. I also cannot get it to stop transcoding everything. I have a samsung smart tv 2014 running the emby app. I have also tried casting from an android phone and tablet to a chromecast or to the tv directly but all result in transcoding. I even tried using a ps4. I've attached the logs of the most recent incident but every movie I have tried to play recently does the same thing. ServerLog1.txt ServerLog2.txt TranscodingLog.txt
  21. I've been holding off on upgrading Emby, hoping that some day the repo will be fixed. Everything was working fine until a few days ago when I began to get an error when accessing app.emby.media. I can't access my Emby server from app.media.emby until I upgrade according to the message. Is there a workaround for this? I've ran a whole lot of Linux servers over the years and the current method Emby is using, unzipping a file you download every update, is a really poor practice. It can lead to a total package mess. Is there any way to get this update through a managed repository (the proper way of doing things!) or do I just have to suck it up, go against best Linux practices and try to do a totally messy upgrade and hope my Emby server comes out intact on the other side? Thanks.
  22. Hi All, I have tried to upgrade my existing Emby server using the the new installation method for the 1st time and it failed - can someone please help? The Emby server is down and I have the whole family breathing down my neck to fix it. Any help is greatly appreciated Thanks Here go all the relevant details I can think of: I am running Ubuntu Server 18.04.1. I had been using the old Suse repo set in etc/apt/sources.list.d/emby-server.list # deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/emby/xUbuntu_16.04/ / # disabled on upgrade to bionic Today I have tried: wget https://github.com/MediaBrowser/Emby.Releases/releases/download/3.5.3.0/emby-server-deb_3.5.3.0_amd64.deb sudo service stop emby-server sudo dpkg -i emby* I get the following errors: $ sudo dpkg -i emby-server-deb_3.5.3.0_amd64.deb (Reading database ... 93956 files and directories currently installed.) Preparing to unpack emby-server-deb_3.5.3.0_amd64.deb ... Stopping Emby Server! Unpacking emby-server (3.5.3.0) over (3.3.1.0+68.1) ... Setting up emby-server (3.5.3.0) ... Installing new version of config file /etc/emby-server.conf ... Installing new version of config file /etc/init/emby-server.conf ... usermod: user emby is currently used by process 596 dpkg: error processing package emby-server (--install): installed emby-server package post-installation script subprocess returned error exit status 8 Processing triggers for libc-bin (2.27-3ubuntu1) ... Processing triggers for ureadahead (0.100.0-20) ... ureadahead will be reprofiled on next reboot Errors were encountered while processing: emby-server Thanks
  23. Around a week ago I installed Emby on my Kubuntu PC. I didn't understand Emby and thought that it would be an application. Instead it turned my machine into a Multimedia Server. So cool once it's set up it's always on and no maintenance. My needs are basic. All I want to do is to have a file linked to Emby and any movie in that file will stream to the devices on my home network. I do not want to stream remote for security purposes. I followed the install instructions on the internet where I downloaded the file and it was really easy. I did have trouble getting it connected to my Fire stick because the port was closed in my software firewall. I opened port I think it's 8095 in my software Firewall and then no problem hooking into the Amazon Fire stick. Not an Emby problem. Around a week later I bought a Roku Express for my daughter and installed in her TV. Emby wouldn't connect. I waited a few days and my router choked and I had to reboot it. A little later I went back to try to get Emby working and to my surprise, Wallah the Roku recognized and connected to the server with no prodding. Seemed my router needed to be reset. Lesson learned if I ever have trouble connecting a new device to Emby reset the router. I proceeded to install on my Android Phone and again it was brainless. It just recognized and entered Emby Server with no prodding. So fast it made my head spin. Emby is fantastic on Linux Kubuntu/Ubuntu. Basically I hooked a file up to synchronize and everything I copy to that file shows up on my devices to be streamed. It's running in the background no maintenance required. Also no glitches waking up from sleep either. On the Roku it's running fast. So anyway If you have Kubuntu or Ubuntu and want to simply use Emby to stream movies within your home network I recommend it highly. BTW the resolution of the movies look great.
  24. DreadManX

    New users can't transcode fast enough

    I'm running - Ubuntu 16.04.5 - Emby Server Version 3.5.2.0 - Dual Xeons X5660 @ 2.80GHz - 96 GB RAM The first user I created and the one I tied to Emby premier (if that matters), can transcode a 4k 30 FPS, video no problem. If I switch users in the same browser session, same tab (Chrome or Firefox) the video plays at 12-17 fps. I've done a side by side comparison of the users with the working user and everything is the same - I even tried the "user can manage server" setting. I'm at a loss as to why this is happening. Can anyone help me out here? What more info is needed?
  25. mlapoint

    Recording on NAS to wrong folder

    We just moved and before we did, our Emby was recording to my Western Digital Cloud just fine. Now that we moved, my LiveTV is not recording to my WD My Cloud 4 TB correctly. Ubuntu Version: 16.04.4 LTS WD My Cloud Firmware Version: 2.30.193 1) The directory that is set up in Emby for this Library: /media/mlapoint/SharedVideos/TV/Recordings 2) The directory that the file actually was recorded in which I believe is the default directory: /var/lib/emby/data/livetv/recordings All of the directories in the entire structure are set as 777 in #1 and they are owned by either root or mlapoint (my user-id). I will be attaching my log for you to search through. Thank You, Mike LaPointe embyserver.txt
×
×
  • Create New...