Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Scan'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. jspmiller

    Library scan hangs

    After the v4 upgrade, my library scan hangs at 88%. After looking at the log, it looks like it does finish sometimes, but it takes 30 minutes to complete. Other times it appears to bomb out and start over. Either way, once it finishes, it starts right back up. Before the upgrade it took less than a minute. All Plugins have been upgraded and the server has been rebooted. I have disabled ipv6 and subtitle downloads per other users questions. I also upgraded to 4.0.1.0 last night and I have the same results. I have attached my server log. EmbyServer.txt
  2. roshanconnor

    Anime as a Library

    Hi everyone So I had added my Anime Collection as a Library I chose Category - TV Shows Plugin - I installed Anime Plugin from Plugins option Database - I chose AniDB as my database of choice for the metadata My Fliles are named perfectly for Media server..its working great with Plex Server So it took some time for the initial scan and it was done after around 4 hours The issue is it detected the files..but there is no metadata at all..I cant see any images or any info about the show How can I fix this Thank you
  3. Hi, I will try to explain my doubt, because it is something complicated to tell, and more with the difficulty of the language. When emby doesn't recognize a movie, it scans the video and takes a sample image.. If it recognizes the video, it uses the images from internet databases. So: I have several videos (student shorts) that emby misrecognizes. What I do is go to the metadata, edit it by hand, and enter the correct data. And the images, I delete them all. From that moment on, the video image is shown to me with a rectangle with a color, a
  4. Emby is far better, in every way, than Plex. An improvement would be a drop down option from the Menu bar to Scan the Library (videos added to my source folder for the library don't automatically appear in Emby, so I have to scan to load them).
  5. Hi Everyone, First off, huge thanks to the dev team for the awesome support they've provided us over the years! I currently have a fresh, new installation of Emby Server 3.2.60.0, with no Plug In's enabled at this point. I setup a single Library, consisting of the Content Type ''Music''. When setting up the Library, I only have ''Download artwork and metadata from the internet....'' checked. All of the folders in my music library follow the proper naming convention: Artist --> Album --> track1, track2, track3, etc. I have all my MP3's meticulously tagged.
  6. Good night, my Emby Server stopped adding new movies and series to the library, even running manual manually it won't. Please help me. thank yo
  7. I gather that square brackets are ignored when identifying movies? Could we also have an option that when enabled, it also ignores the normal ( ) brackets as well. I have a lot of foreign films in my collection and they're named with both the english title and the original foreign title in brackets... E.g. English Title (Foreign Title) (1980) (Almost) None of these identify when scanning so i have to manually id them, editing the title in the search to remove one or the other title (it usually works with either). This is a chore, especially for me who's had to rebuild the
  8. henriquefer

    Scan only a specific subdirectory

    Hi, I have a bash script that can trigger a library scan for a specific library (Movies or TVShows). However, I would like to know if it is possible to trigger a scan for a specific subdirectory. For example, I have this structure for TV Shows: TVShows/<TV SHOW NAME>/<SEASON>/EPISODE I would like to trigger a scan only for a specific <TV SHOW NAME> directory. Is it possible? Thank you in advance.
  9. tattoomees

    Scan not showing anymore

    I noticed when i go example on movies section and select Scan Library Files green progress circle is not showing . How i can monitor if the scan is actually started and scanning ?
  10. atrpm

    GDrive - emby_autoscan

    I have been working on a python script to pull file changes from GDrive using google’s api, get the file info and send a request to emby’s api to update the file path via the library/media/updated endpoint. So far I have been able to successfully do this, script have been running with no issues for 24 hrs before I make it public there are a few improvements that I have to make. I have tested this on a windows machine, I would like to find a few ppl with different OS to make sure that it works fine there, so please is interested send a PM. I do have an Emby related question, after a request
  11. Trinax

    Inaccurate Scheduled task report

    I seem to have run into a bug recently where the "Last ran XX ago" time is inaccurately reporting 60 minutes since last scan/ran. Instead of starting the timer at 0 minutes and 0 seconds, it jumps up to 60 minutes the moment the scheduled task finishes. This is not a problem for me personally and I have tried to do a full restart of the server in order to fix it, but it is still inaccurately reporting finish time. Info App: Application version: 4.3.1.0 emby-server-deb_{version}_amd64.deb Operating system: Unix 4.15.0.91 64-Bit OS: True 64-Bit Process: True User Interactive: True
  12. Hello, I would have a small request, for management reasons, I disabled automatic library scans and I wondered if it would be possible to add a contextual entry to the Emby icon located in the notification area to " scan all libraries now ". It would be really great to be able to do a right click to perform this operation than having to do the long way of the web page ... Thank you for your consideration of our suggestions.
  13. knowenoughtobedangerous

    Music scan missing albums and tracks with # in their name

    Topic title says it all really. Example of albums missed: //HomeServer/Music/MediaMonkey/Louis Jordan/Jivin' With Jordan #2 - Let The Good Times Roll/. #1, #3 and #4 are also missed. There are entries in the attached logs that appear to relate to this. Example of tracks missed: //HomeServer/Music/MediaMonkey/Vivaldi/Four Seasons/Spring - Concerto #1 in E major - 2 - Largo.mp3. 11 other tracks with similar names and from the same album are also missed. But 6 more tracks from the same album were found. I can see nothing in the log relating to the missed tracks. Plex running on
  14. Kimballslice1890

    Scan Media Library Hanging

    Not sure if it was a result of server release 4.1.1.0 or TVDB release 1.07 but my library scans have been hanging at 92.3% going on at least 6 hours now and the server has slow responses while this is happening. My emby server hung up 2 days ago and I had to do a full restart of the VM, not sure if it was because of the library scan or not. There are no issues with the storage locations in which my media is hosted. I searched the forums and didn't see anyone else reporting such issue.
  15. Hello, I’ve searched the Emby forums and have found very similar postings but without the clear answer I am searching for. My TV library stores each episode into a separate season sub-folder. So my library folder structure is similar to what is shown below. The parent series folder (Star Trek) has no actual episode files directly in it. Instead, the season sub-folders (Season 1) contains the individual episodes. When Emby goes to work on scanning the library: nfo files (i.e. tvshow.nfo) and image files are populated within the season sub-folders (Season 1). There are no nfo or im
  16. Hi, I want to set up a more shiny UI and have been directed to emby. At the moment I'm browsing the smb share. So I've been playing around yesterday, scanning my movie share on my unRAID server. Looked nice as I left. Now I came back and the library is wiped clean. I imagine this is due to the fact that my media server is not running 24/7. The scheduler is set to scan the media library after 12 hours by default. The emby docker itself is running 24/7 on a bananaPi. SharpCifs.Smb.SmbException: SharpCifs.Smb.SmbException: Failed to connect: 0.0.0.0<00>/media.server.ip What is the
  17. I recently upgraded from 3.5.3.0 to 4.0.0.2 using the following instructions from Makarai: Upgrade went smoothly and after initial database upgrade, library scan (4 & a half hours) and reinstall of some plugins, everything worked great... I added some more media and did a manual library scan which took around 40 minutes (3.5.3.0 would scan in ~10 mins). I have done a couple more scans and get the same results around 40 minutes per scan. The scan gets to around 90% in about 5 minutes and then the last 10% takes the rest of the time. Any ideas about why it takes longer?
  18. wickedlemon

    Slow - almost non-existent - scan

    Hi New user and first post so hopefully I'm posting in the right place and it's not full of (too) stupid questions! I recently installed Emby Server on Windows 10, just to see what it actually did and get a feel of how it actually worked. I've now decided to set up Emby on a Raspberry Pi 2. I don't need it for streaming/transcoding, purely for pulling metadata, so I'm not concerned about any of the Pi's power limitations. I installed 4.0.0.2 on a fresh install of Raspbian and started to set it up, adding libraries, plugins as I had done under Windows. Then I noticed that the scanni
  19. maxcol

    [DS418j] Partial libraries scan

    Hello everyone, I'm asking for some help Before, I was using Emby with 1 disk installed on 1 storage pool and 1 volume (SHR). After setting up all my librairies, I did a backup with the emby plugin. Then I splited my datas on 3 different disks, on 3 different storage pools, on 3 different volumes: I did a fresh install of Emby after removing/swapping the disk where Emby package was installed at the first place. Finally I loaded the backup previously done. I created 3 shared folders, one on each volume. With read/write authorizations for embysvr package. I also created su
  20. Hello, I have a problem with scanning my library from the beginning of using Emby. As i found Plex and Kodi absolutely unusable for me, I have ended with Emby, where I done all settings and found all features I need. I am running portable version Emby on Windows 7 dedicated desktop computer, copied on non system magnetic hardrive, where also all my media are stored. As I am running Emby under non admin Windows account I have used NSSM to run emby as service under this account. My last reamaining problem is with scaning media. I have a lot of media divided into four libraries. Two for vide
  21. accarshop

    Scan media library failed

    Hi, Hoping someone can point me in the right direction for an error "Scan medial library failed" that has shown up on on my dashboard and recurring "Debug App: Running FFProbeProvider" errors I'm seeing in my log file. My setup is fresh. Emby v3.5.2.0 (portable) installed on a newly minted Windows Server 2016 server and launched using task scheduler at Windows Startup (like being able to restart Emby from dashboard). The install went smoothly. Prior to importing my movies and tv shows I stripped them to just the containing folder (movie name (20??) and tv show name\season ?) and th
  22. Tentacles

    Scan media library failed

    I just installed Emby server for the first time, and added my folders of media to for each section, and went to the dashboard and found that the media library scan had failed, so tried it again and it happened again after 2 minutes. Not sure what folders it is stopping at, and can't understand the log. No idea what's happening. embyserver.txt
  23. Hi all, Last week I opened Emby and found that all the library contents were missing. Attempts to rescan the library failed. Restarting the server was successful but the library contents were still missing. Emby server was also consuming a lot of CPU on the host server while attempting to scan. I have had a similar issue before, which was fixed by renaming the library.db file in the appdata directory and restarting the server. I tried this also, but the result was the same. I tried stopping the hung library scan process in the Manage Server web utility, but it hangs in the Stopping s
  24. leon123456789

    Emby lädt nicht alle Dateien

    Hallo Leute. Ich habe gemerkt, dass Emby nicht alle Dateien aus dem angegebenen Pfad in die Bib lädt. Beisiel: Pfad ist /mnt/Filme/ Hier sind viele Filme und auch weiter directories drin. Emby findet beim scannen auch die meisten Filme, doch in einer directory /mnt/Filme/bestimmeFilme findet er nur 2/4 der sich dort befindenen Filme. Ich habe dann testweise eine neue Bibliothek erstellt mit nur dem Pfad /mnt/Filme/bestimmteFilme. Wenn ich dann scanne findet er gar keinen Film. Woran könnte das liegen? Liebe Grüße Leon
  25. I noticed the server wasn't able to successfully scan the library for the past 2 weeks now. It gives me the error A child with the Id xxxxxxxxxxxxx already exists. Digging in the logs it told me the error came from my Doctor Who folder. Apparently the media folder 'Specials & others' got duplicated somehow in the library. See attached image from the metadata manager. Strangely enough I haven't touched that series in a long time, so it couldn't be a PEBKAC issue. It seems like the problem started around the time I updated Emby Server to version 3.2.70.0 on my Synology DS918+ abo
×
×
  • Create New...