Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'restore'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 20 results

  1. dadofhgnadn

    Restore complete Emby directory?

    Migrating Emby to a new PC but before I started I made a complete copy of C:\users(my user name)\AppData\Roaming\Emby-Server. After reinstalling Emby on the new PC can I just copy and replace\overwrite? Thanks
  2. Kayser-Sosa

    How to Restore Ubuntu Server Settings

    Following the information from this link <https://github.com/MediaBrowser/Wiki/wiki/Backup> I am running into either some issues or questions. I backed up the following folders from my old Emby server. config data metadata plugins Following the guide I installed on the new server and copied the files in the same locations </var/lib/emby/...> /ProgramData/config /ProgramData/plugins /ProgramData/data/collections /ProgramData/data/displaypreferences.db /ProgramData/data/users.db /ProgramData/metadata here is the command I used sudo cp –a /home/<login username>/config/. /var/lib/emby/config I had to use sudo chown –R emby:emby /folder name sudo chmod –R 755 /folder name to make sure some of the folders had the permissions needed as they were showing the local user I start the server and my users I had created are not there, nor are any of my libraries Going through the settings, some of the information appears to be in place. Did I miss something, do something wrong?
  3. Hi folks, Short question: How do I convert the old "LastPlayedDate" datetime field in the "userdata" table in library.db into the newer "LastPlayedDateint" integer field? Long question: I had emby installed on my FreeNAS for a while, and in December I wanted to update the FreeNAS version and at the same time consolidate my jails into my docker VM on ESX on another server. Unfortunately, emby in docker for me seemed to cause a lot of DB corruption in library.db about 24 hours after the library had finished being scanned and I started to watch stuff. Looking in the logs didn't yield anything spectacularly wrong or obvious. So I deleted it and started again, with no luck - the same corruption. In the end, I'd recreated/re-downloaded the container about 5 times, set local and remote storage for config (NFS, samba, etc), use another docker vm on a faster/different disk - seems no matter what I did, it still had issues. I even ran a memtest on the ESX server, which as you may know takes aaaaaages! (during which I had to rely on Netflix and ::shudder:: DVDs!) Long story short, I ended up creating a dedicated emby VM and copied across the config. At that time, v4 was released, so it did an upgrade on the databases, then I ran a library scan. After a few days, I decided it was stable enough that I removed the emby jail in FreeNAS and cleaned away all the config files (after making a final backup!). As per the instructions on how to manually backup and restore, I'm now at the point where I'd like to re-import my watched data. But... It looks like the upgrade or something else along the way changed the field type on the lastplayeddate from a datetime to an integer in the userdata table. So, what is the process of converting the datetime fields into an int? Is this SQLite or emby specific? I've exported the old table to an SQL file, so I can apply any formulas or do other processing easily. In case it matters, I'm a programmer by day, IT enthusiast by night, so I'm OK if the answer is not sugar coated! Actually, I could just set that field to null in my exported file... What does emby use that field for anyway? I haven't ever seen a "last played" tag anywhere, and to be honest might be quite nice to actually have it displayed! Thanks in advance!
  4. Emby server 3.5.2.0 Server backup plugin 1.2.3.0 Ubuntu 18.04.1 LTS Client: Firefox Quantum 62.0 (64-bit) The story so far: Fresh install of Ubuntu 18.04 Download and install Emby server from https://github.com/MediaBrowser/Emby.Releases/releases/download/3.5.2.0/emby-server-deb_3.5.2.0_amd64.deb Enter my Premier subscriber key Install the backup plugin Restore my backups from backups.tar.gz from old system, into /home/emby/emby-backups Launch Emby, launch backup plugin. No luck. Just in case, make sure permissions are in place, even though no specific errors in logs: sudo chmod -R 755 /home/emby/ sudo chown -R emby:emby /home/emby/ Launch Emby, launch backup plugin Browse to any backup Result: backup screen hangs with loading indicator Log files: logs indicate that plugin is reaching endpoint ok, and browsing the JSON at http://localhost:8096/emby/MBBackup/Backups correctly displays restorable content of backup files (time, date, profile, users, etc). It seems like just the UI is hanging for some reason? Most recent log attached. Additional information: previous server was Emby 3.2.x on Ubuntu 16.04 LTS, same backup plugin version, and these same backups restored successfully there. Unfortunately the old server was destroyed and no longer exists, only the archived backups. embyserver.txt
  5. I recently moved to a newer version of windows server (Windows Server Essentials 2016). I was previously running Windows Server Essentials 2012. After installing Emby, i restored everything from a backup. My file paths did not change as all my videos are on an NAS and not on the server Emby is installed on. All my videos show up,so i tried to play some and i get "Video playback error" on every one. My initial Emby install was done about 3-4 years ago, so maybe I'm missing something? Thanks In Advanced For Any Help!
  6. Hi, I've been using Emby for at least month on a temporary server and now consider buying premiere sub, there are some movie collections though that I configured myself, creating custom images, thumbs, description, etc. Will those images and descriptions carry over (if I have premiere sub) when I install Emby server on a dedicated linux server (using the same hdd, but obviously different os) and do backup and restore? OCD kinda kicks in and I really like how I organize my files. Thank you.
  7. I'm using Emby in a docker and just wanted to ask whether I can move the complete config folder to a new server and set up the docker in the exact same way, with the same paths for the library, user and permissions. Will that "just work"? I read about the backup and restore plugin, but I don't want to rescan my library.
  8. jasonwilliams

    Ghost Playlists?

    Hello Community, The drive in my server recently crashed, but thankfully I have been using the Backup plugin, so restoring my config was easy. Everything is working perfectly, but I panicked when I went to play a music playlist, and they were all missing. I created a new playlist, and suddenly all the playlists reappeared. Relevied, I deleted the playlist I just started and all the playlists disappeared again. When I create a new playlist, the others appear, but only when I navigate to Music --> Playlists. If I use the hamburger menu and navigate directly to Playlists, they do not appear. Is there a glitch here or something I can do to make them work properly? Thanks, Jason
  9. geoff511

    Asustor updates wipes data

    Hi, Can somebody please tell me why -- Every Time EMBY does an update IT WIPES EVERYTHING BACK TO A BRAND NEW INSTALLATION ?? The last update (a couple of months ago) also wiped Emby back to a new installation, and since then I have been painstakingly setting it back up AGAIN -- the TV shows, movies and for the last 3 weeks my CD library. And today App Central informs me there is an update to vers. 3.0.6020.r1 .... and I (as I have now found out) foolishly allowed the update to occur ... Emby restarts and it is BLANK !!!! JUST AS IF I JUST INSTALLED IT FOR THE FIRST TIME !!!!! I use the Plugin "Server Configuration Backup" .. So I re-installed it, restarted Emby and ran the last backup which was saved last night --- and it did ... wait for it .... Nothing ! So I restarted Emby again, re-ran the Backup and restored from the last save and waited, around 10 minutes later, noticed some things starting to appear (looks like you can't rush it). So have I got to completely re-setup EMBY EVERY TIME THERE IS AN UPDATE ? And if so - WHY ?? PLEASE HELP !!!!! (Added this morning) So the restore started last night about 8pm .. it is now 6am and the restore is still running - the scan is up to 69.2% Not sure if it is still the 1st scan from the restore last night, or the scheduled scan due 4.30am every day, but the scheduled scan usually takes about 20min ... so this is taking a lot longer. But still I do want to ask the programmers - Does Emby have to wipe itself every time there is an update on the Asustor version ??
  10. When I restored a backup created on Emby Server in Windows to an Emby Server on Linux, the watched status data for my users is there for movies & TV shows flawlessly. I keep my soccer videos separate in a Home Photos & Videos library. I noticed the watched status did not transfer. What factors could be leading to this? Is watched status tracked for this kind of library or should I be using a different type of library?
  11. Just set up a new server and I'm trying to restore via the server configuration backup plugin; however, I must be missing something because it doesn't appear to be doing anything when I try to restore a backup. These are the logs: https://pastebin.com/eYfg39YQ Am I just doing it wrong? I can post machine specs if needed, but this is on Windows 10. Wait, my premiere isn't linked.... Stand by. Didn't matter. Still doesn't want to back up. Same error as logs posted above. Edit: Found the other recent post about this. My computer is named the same, directories are the same. Do I need to setup my library before doing a restore? I assume paths, libraries, etc will be restored so I haven't done anything with it yet.
  12. As the title suggests, I have been unable to restore my server settings from the same computer (had to do a system wipe). I used to the backup plugin and kept it safe on a separate drive. But after I reinstalled Windows 10 and installed emby server v3.2.19.2 beta and installed the plugin again. Found the save states, I click on the only save state and it says "This restore operation will overwrite key system files and user information." so I click yes. Then nothing happens, it just shows the plugin page. I have tried the same process using Edge, Chrome and Firefox and they all do the same thing. I have attached a log of when I tried to restore. My specs are AMD A10-5700 APU 8gb Ram Geforce GTX 760 Windows 10 Pro
  13. MikeTech

    Restore from Time Machine?

    Managed to trash my server somehow in one move, made one setting change (public https port number) in the process of setting up https in advanced, saved setting, clicked restart, and it hung there without restarting. Did system reboot, etc. all the standard stuff, app would seem to run, but refused to stay open when attempting to open dashboard, could see it drop out of processes in Activity Monitor when accessed. Tried reinstall of latest package, still no joy. The only thing I could think of as a factor is the machine OS was recently updated to 10.12.5, but emby seemed to be working fine after that update until I tried the config change/restart. Tried restoring emby app and emby-server files in ~/.config using Time Machine backup from yesterday, no dice. On the theory of it being an issue with 10.12.5, I did a complete system restore from yesterday prior to the update to bring it back to 10/12.4, and that didn't work either. So, I trashed the app file and the emby-server config file again, and started an install from scratch. That seems to be working just fine, but it's going to take me several hours to get back to where I was, and will have lost track of a bunch off-air recording data, etc. What is going on here that I'm missing in terms of where files are located? And why is this config so difficult to restore from a backup?
  14. jasonwilliams

    Got Myself into Trouble

    Hello All, The hard disk in my server went bad on me, and I've just discovered that the backup plugin hasn't run in over 2 months. I was able to retrieve all the data from the bad disk, so I have all the files and I've tried rebuilding Emby server using the instructions here: https://emby.media/community/index.php?/topic/10427-how-to-migrate-emby-server/ I found the source files in the Roaming folder (Emby-Server), but some of the paths don't seem to match the guide exactly. I also used SQL to move the users over, but the users don't show. Also, I can see the playlists in the folder, but they do not appear inside Emby. Is there any hope, or should I just start from scratch? The main things I care about are the playlists and the watch history. Thanks in advance. Jason
  15. skurvy_pirate

    Can't restore using backup plugin

    I had some serious issues after changing some recording settings for Live TV. I tried pointing the directory to my normal TV directory and point movies into my normal movie directory. After doing this and saving, Emby got into some infinite loop of library scanning and kept adding "Recording" folders like Recording1, Recording11, Recording111, Recording1111, etc. I had to shut down the server because it would start up and become unresponsive and I couldn't even access settings to change it back. I have been using the backup plugin, so I just decided to reinstall Emby and restore from yesterdays backup. Well after reinstalling and configuring the backup plugin, I see my 5 most recent backups, but clicking on them does nothing. Am I missing something on how to restore? For now I have tried manually putting files back onto the NAS in (what I think is) the proper locations. I have noticed my users didn't come back (even though there are users backed up and I think I put them back in the correct location, ProgramData-Server/Config/Users). There are also user folders under "userdata" in the backup that I can't find a corresponding folder on in the NAS. Long story short, is there a way to restore the backups using the plugin so that it "just works"?
  16. I'm a premium supporter and have the Server Configuration backup. Due to some previous issues with Emby, and also for some other reasons, I decided to stop fighting with all the legacy crap on my media server, and did a fresh reinstall. I reinstalled onto a new drive, so I still have full access to the old system. However, restoring my backup via Server Config backup plugin didn't work. Steps taken: Clean install of Windows 7 Clean install of latest Emby Server (3.1.2.0) Fresh backup made on old Emby (3.0.6050.0) Install the backup plugin on new Emby Browse the backup - all users are seen, migration options are to create same-named users, options for plugin restore etc are all checked Press the restore button, accept the warnings Page refreshes and puts me on the Dashboard Check the Users and Plugins sections, nada I've done this with Chrome but also tried in Firefox (after reading a similar thread). I also followed the migration guide for manual migration, but I was getting Syntax error at or near INSERT from DB Browser for SQLite, so I could get my plugins restored manually, but still no user accounts or media browsing data. The only thing I can think is that there's some issue with paths (the old install is at Mediabrowser-Server unser %appdata%, while the new one is at Emby-Server) but it doesn't seem likely. Or then some weird permissions issue. Or the previously linked thread where user plasmon mentions that: I'll look into this a little further but it's doubtful. I'm out of ideas otherwise. Any help would be much appreciated. Log.txt
  17. It would be nice to have a function to backup our Collections or maybe even our entire Libraries and the ability to Restore them. This is why: 1. I have some Collections that I have had to create manually. Examples are Jeane-Claude Van Damme Movies. He made allot of movies and I like to keep them all together. I have 22 movies in this collection. Abbott and Costello 34 movies. Vincent Price over 20 movies. Collections of various kid movies. 2. In my Movie Library, there always seem to be a few movies that do not pull the correct meta data or images. I have to manually straighten these out by entering the data directly and uploading my own images. 3. When ever there is an issue with Emby and I either have to reload my Libraries or reinstall Emby, it is very time consuming to get everything back the way it was. 4. I used to run all the latest beta's but have lately found that if there is a problem with the latest build, it is too time consuming to get my libraries and collections back the way they were. I have over 1500 movies, 153 collections of movies, 97 TV Shows with all Seasons, and over 1500 music albums. After getting everything the way I like it, it would be nice that if something does happen I can restore my libraries and meta data back the way it was. I love using Emby and think this would be a great feature to have, at least for users running the latest beta's.
  18. catch42

    Migrate server

    I will be doing a clean re-install of my OS (WHS 2011). My media files are on separate drives and will have the same drive letters and paths. What is the process for migrating my all of my emby settings, data and database to the new installation?
  19. I don't know if it has been requested, but at this stage of the game, I think it would be quite important to be able to backup and restore a good portion of the server. My thought is the following should be able to be exported and then imported in the case where a server "restore" is necessary: Users Library Server configuration Watched status/Playstates (you knew it was coming) Installed plugins with configuration for each I would think those would be the most basic and necessary areas that would be the most difficult to get back in the case of disaster. Metadata and images would be nice, but can be re-scraped. I just know that at some point, my server will need to be replaced and while I do keep a full backup of all necessary MB3 directories, an integrated recovery solution would probably be much easier for the majority of users. I know of the backup and restore post here, but I just think it's time for an integrated solution - or even a plugin. I run a daily Windows Server backup job on mine and am confident in restoring it, but I've been in IT for 20 years. General Joe isn't doing that.
  20. Hii I'm running the Server Configuration Backup Plugin (1.0.0.5) and it's really awesome! But i've two things: First: It would be nice, if we could backup our collections too. I saw the entry in the MBBackup.xml but it does not backup anything. Is it possible to get this working? Second: A sheduled task for restore the default backup would be very nice, because i'm using this plugin to get all the same configurations on every server we are running (atm i'm using a autoit-script to get this done). Thanks for the advise.
×
×
  • Create New...