Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'setup'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Pommes

    Few questions | New to emby

    Hello everyone I used plex for quite a while now, but want to switch to a different solution and emby looks really promising. Does emby work completely offline after install ? I already read that it requires to validate your subscription every few weeks but besides that? Like on plex i had the problem when i disconnect my Router from the internet, the menu (mainly the pictures from actores and covers) vanish or are displayed wrong. So are the artworks and covers stored localy or accessed everytime through the internet. Is the subscription server or client based? So if i buy lifetime
  2. nopenope

    Noob questions

    So I'm pretty much brand new to the media server thing, and hoping someone can jump start my feeble knowledge on the subject. I've got a netgear R6350, so I can't install the emby server side app on it, but it is capable of running NAS via USB. I'm looking to run emby client side from Roku TVs/boxes. Can I set up the server manually (via IP and port) or do you have to have both the client and server side communicating?
  3. @@cayars need set up video, i am using shield as server with 4tb external hard drive , i am stuck on page where it asked for path ok i think i got it setup folders on my laptop, but still wish there was a good video
  4. Hi, I am a complete noob! Recently switched from Windows to Linux. I'm having trouble setting up my library with the files from NTFS drives created using windows. Can anyone tell me how to add files from other drives to my emby library? I'm using deepin x64bit (debian 9 based).
  5. Good day. New user here. Yesterday I setup Emby through the internet browser. Loaded my libraries fixed my metadata. Today I opened the setup.exe file for emby server while trying to install The Emby Theatre. it took me to the setup page I re-put in my login information and it is like it created a new server and now i am unable to access my first server I built.Says cant connect but does show it in app.emby.media. Before in dashboard showed all my activity and sign in with roku box. Now shows nothing Now it is like I just made the account. How do I get back the original server. And everyti
  6. In current CoverArt plugin, there is no preview of icons or custom indicator overlays for "Resolution" and "Audio" for the following tabs in setup interface: Media InfoIcons for Video and Aspect ARE working in above interface. In current CoverArt plugin, there is no preview of internal or custom indicator overlays for subtitles for the following tabs in setup interface: Subtitles The previews are working ONLY in these setup interfaces: 3D Specials A movie says more than thousand words, so I made a screen recording (in Chrome) of the bug, in the CoverArt setup interface: https://strea
  7. Hello all. I apologize in advance if this is long and sound nuts. I have just about lost my mind as I have spent last 5 days on Google and these forums trying desperately to get Emby to work. (by the way I have seen the software work on a friend at work and was blown away so I immediately signed up for premiere account. So I know it is possible and will be great once I get it going. Only difference is I want to use Linux and not windows like my friend. Major Kudos to the developer for this awesome software.) To my problem, as stated in title, I'm running Emby on a (at first) headless U
  8. !. Can I run Emby side by side with Plex ( just recently switched to Plex from WMC 7) and not 100% happy so am giving Emby a try - have heard good things)? 2. Can Emby and Plex share the same HD-Homeruns (if not all tuners are in use)? 3. If I need to trail the Windows Theatre I assume I need to buy a 1 month Premiere subscription before biting the bullet and buying Lifetime? 4. What is the best TV Guide to use for Australia? Will leave it there for now, am sure I will more questions in due time but will try to find the answers in the Wiki and the Forums before posting here. Thanks a
  9. Type of nas SYNOLOGY D213J Hi, i went you emby.media and got to download page.. hit "nas synology" and took the adress that is called out and added it to package page so i could view it in comunity download page. It was accepted as download in package and no complains about that. After that i looked as i said in comunity page and looked for emby.media and IT IS NOT FOUND! I updated, rebooted nas, took adress off and added it agian.. and no emby app "packages" to download. I think you got an error there on your download link or something, becouse it should come up. I tried anothe
  10. BP_Tec

    Network Path Problems

    Hi all, So I'm having problems setting up my library on only one of my drives. I know this is probably a permissions issue, but I just cant figure out what the problem is. These are my media locations, the first two work fine, but the USER_DATA drive does not, and i get the error. All locations are accessible from my Linux machine. /home/alex/Videos /mnt/BACKUP_DRIVE/media /mnt/USER_DATA/media1 /home/user/Videos drwxr-xr-x 6 alex alex 4096 Jun 22 15:43 Videos /mnt/BACKUP_DRIVE/media drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jun 23 12:23 media /mnt/USER_DATA/media1
  11. Ceten

    Small bug in setup wizard

    Hi I'm just going through the setup of a new Emby server on my Synology DS918+. The package installed just fine but while going through the setup wizard I noticed the dropdown for adding a folder to my media library didn't work. After selecting one of the folders on my NAS it just closes the dropdown without selecting the chosen folder. Not a big problem as I could just enter the path manually but I thought I'd let you know
  12. Personal fixes been tracking past few years and re-hitting now with setting up new FreeNAS 11. with Emby PlugIn 3.2.60.0 and thought I share each in posts. Hope they help community Iss.03 - FreeNAS Emby plugin - How to setup Media FreeNAS plugin Emby 3.2.60.0 plugin cannot see the dataset volumes created in FreeNAS. Sol.03a - ConfirmedYou need to setup storage locations under the emby_1 Jail as follows: Jails->emby_1->Storage->Add Storage Source=/mnt/vol1/Emby_Share/Films (e.g. Films path to dataset source accessed by a share) Destination=/media/embyFilms (e.g. Films pat
  13. jasonwilliams

    Question about EPG

    Hi Everyone, I'm struggling to understand how the guides work with the channel map. My provider gives an XMLTV file which I added as a guide and it works perfectly, but they only provide 1 day of data, so I was hoping to map some of the channels using Schedules Direct. I added SD and mapped one of the channels (it is now mapped to both guide sources), but it isn't populating. Are we meant to be able to map multiple guide sources to a single channel? If not, is there a way to in-map the channel from the XMLTV source?
  14. Hi guys, I hope someone can help. I’ve successfully downloaded and installed the Emby App on my Samsung tv model UE32F4510AKXXU, using the ‘develop’ log in. So far so good. But when I try to launch it for the first time, to enter the server and port details, the tv screen flickers and then the tv exits the smart hub and returns to freesat programmes. I’ve tried the classic turn tv on/off and deleting then reloading the app with no joy. Also tried changing fron develop login to my own account, didn’t work either. Any suggestions?
  15. Guest

    My Emby Server setup

    Hello everybody! Since a long time ago I wanted to share my server setup in this awesome forum, sorry for my english in advance . In my university residence some years ago everybody was constantly asking for external HDD's to share movies and tv shows, so one day I wondered what could I do to make this sharing simpler. After using Plex for several years I switched to Emby cause Plex added a 100 users limit share and we were +-120 users. I rented a SoYouStart Opteron Server with 6Tb of storage in order to make Emby accesible outside the residence's LAN. Everything was perfect but we were (
  16. kanipek

    Client setup question

    I recently setup Emby Server for use with Kodi. After some messing around I have got done right I believe. It seems stable so I want to move on to setting up the clients. I have tried searching for instructions but I can't seem to find any step by step procedure. Might be I don't know exactly what I am looking to search for terminology wise. I have been using XBMC/Kodi for year with MySQL and client setup is pretty straight forward via advancedsettings.xml and this makes client setup a breeze, it is done in seconds. I am using Xios DS boxes for clients running a linux build of XBMC/Kod
  17. I'm having a real issue in downloading the current version of Emby Server for Windows. I can download the setup file but when I click run, I am getting an error stating that it can not download the application from the server (see the log file attachment). I would appreciate any help on this. Thanks! RedCatcher VSD7FC9.tmp.zip
  18. Hey Guys, I have an unwatched folder suddenly appeared in my series tv folder. Is this because of a recent update? I have my folders setup in Legacy mode and have checked settings but could not find anything. I have attached a screenshot. Cheers
  19. msavazzi

    Issue with update - dashboard

    Team, sorry to bother but I just installed Emby following the intructioins on the website on my QNAP and on the dashboard I do get: Version 3.0.5724.6 Emby Server is up to date A new version of Emby Server is available! Version 3.0.5786.0 is now available for download. Update Now Please shutdown the server and update manually. The problem is that if I follow the link it sends me back to the instructions to install the QPKG (as I did)!!!! So how do I upgrade? M
  20. I am having an issue with the installation wizard. I am able to install the server on my home server without any issues and it works fine. Unfortunately, I am unable to get through the wizard to change settings or preferences. When I get to the opening page, the language selection page, (Picture Attached), It does not allow me to chose a language as there are no languages to chose from. The drop down menu is empty. I have tried Chrome, Firefox and IE, all the most up to date versions and all the same result. The only difference between them is the drop down box is larger in Firefox than Ch
  21. ginjaninja

    Emby for Roku

    Emby For Roku Setup Guide Assumptions The Author only had access to a Roku 3 (Model 4200X Software v5.4 2240) . It is assumed that all Rokus behave in the same way in respect of this guide.Prerequisites Install EMBY Server. Create an EMBY User. Optionally (and recommended) make user an EMBY Connect User (by registering on community forums and adding the valid MB community username to the user account under server configuration and authorising via email) http://emby.media/connect/ Follow the Roku product installation instructions to register your email address/Roku account.
  22. iearmand

    Wizard install not progressing

    Hi Folks. I've searched around the forums and can't find anything similar so hoping someone can help or direct me approritaly. I'm installing Enby on a Mac Mini (2014). Install has gone ok and the wizard started as expected. The issue arises at the Configure Settings\metadata page (see page below).When I select "Next", nothing happens. Or rather an icon seem to flash (very quickly) but the Wizard does not progress any further. I have tried a reinstall. No change and Previous setting remain in place. I have also tried using both Safari and Chrome. Still no luck. I did notice that on the
  23. I must get my movies going again. I cannot get the server running - having installation issues in the setup, which apparently have no solution or suggestions (see link to yesterday's post)... yesterday's post. I used to have Windows 7 stand-alone with older Media Browser - which worked great. But I now have Windows 8.1 without Media Center (little drive space on the new htpc computer, nor do I want to pay for it). Anyway, since I have Windows 8.1 for client-side, and Vista for server-side, can I somehow use the old Media Browser without Media Center? Or better yet... Is there a
  24. I just upgraded one of my computers to Windows 10 and at the same time decided to shuffle my external drives around to consolidate, organize, and back up. I'm trying to reestablish the Emby server from a separate computer than before. I go to the Server set up page where I can pick the type and location of the Media. Selected the type easily. When I go to click on the Plus sign for Media Location, it just highlights blue, but does nothing. I have tried this from Google Chrome and Microsoft Edge (new Explorer). Has anyone else experienced this? Would this be an Emby problem, a brows
  25. Jack Debian

    Emby Web Wizard Never Finishes

    I managed to get the FreeBSD version of Emby installed in a jail on a 9.3 version of NAS4Free. However, once I got it started and ran the web-based wizard it gets to the Configure Settings screen and no matter what options I choose it never goes any further. Clicking the 'Next' button on this screen just puts a little spinney icon on the screen for a few seconds and then nothing.Trying to go to the /web/index.html page just starts the wizard over again. I have the server logs attached below, there are several errors but nothing that I understand. I am unable to do anything myself past this poi
×
×
  • Create New...