Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'roku'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Looks like my Roku TV 7117X is no longer able to connect to my remote Emby Server via SSL. SSL certificate was generated by Synology Lets Encrypt. I wanted to create this thread to make awareness and so others with same problem can find this. This all seems to be related to the Lets Encrypt certificate issues from September 30. Other clients like IOS app and Chrome browsers can successfully connect with SSL. Looking through other threads other users are reporting with same issues. No sure if there is a way to fix. TCL Roku TV Software Version: 10.0.0 Build 4209-30 Emby App
  2. i've been testing emby for playback of 4k/UHD files. when I play and 4k movie, it stops playback and i get a "loading" every couple of minutes. from the server management gui I see the following: The media is compatible with the device regarding resolution and media type (H.264, AC3, etc.), but is in an incompatible file container (.mkv, .avi, .wmv, etc.). The video will be re-packaged on the fly before streaming it to the device. Is MKV really an incompatible container in emby? This would really be bad for me because most of my 4k media is in an MKV format that I can stream directly t
  3. when playing music from my PC, it stops when the Roku Screensaver activates. Is this a bug, or is there a setting to tell it not to engage the screensaver as is the case with videos? Thanks B
  4. Hello, First, do you by chance have an app for Samsung TV? If not, no problem. I didnt find one which is why I ask. I bought the below RokuAmazon.com: Roku Streaming Stick+ | HD/4K/HDR Streaming Device with Long-range Wireless and Voice Remote with TV Controls: Electronicshttps://www.amazon.com/gp/product/B075XLWML4/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1 When I select Photos from your application (streaming from a windows box on the same network with emby server) after a few minutes the Roku Screensaver kicks in with the buildings and movie references....
  5. sharrisct25@hotmail.com

    Need Transcoding help

    So I have recently added a HDhomerun EXTEND to my Emby system. The goal is to allow people to watch a few local stations in Emby that we do not get on other steaming services. All of my TVs are Roku clients of different types. Some hardwired some Wifi. I use my Android client on my phone on occasion also. I have 2 HDhomerun EXTEND units connected and my goal is to be able to support 4 users watching / recording at the same time without any major load on my Emby server. The Server is virtualized running as a Windows 10 system in VMware 6.5. It has 4 cores and 10GB or RAM. All the st
  6. chrisrobbins1970

    Multiple parts of a Movie..

    I have a movie mini series that has two parts..Emby shows it as pt 1 and pt2 separate files on my roku, called HEADER ADDITONAL PARTS how can I name it correctly to show up as ONE file .. ex: miniseries (2020) part1.mkv miniseries (2020) part2.mkv
  7. I'm in the UK using a freeview TV line up. In my channel list I have both SD and HD versions of channels (BBC 1 on channel 1 and BBC HD on channel 101 for example) When searching for a recording to make, such as the example below 'The Gadget Show' I get results for both channels but you cant see which one is for the HD channel, or indeed what channel it is on without having to click on every entry to check. Could the search results list the channel and number as well as episode detail so that it is easier to see which one to record? On a related note, using the web app in the new edg
  8. This now happens several times a during movie. I can get back in and it resumes. I've noticed this since upgrading to 4.5.2. I'm running Emby on a Synology 918+ NAS.
  9. skidmarks

    Halloween Theme Work In Roku?

    I tried 3 different users on two different rokus and i don't get the Halloween theme. Checked the user accounts and the enable holiday themes is ticked. And it does work for said accounts via Android and XBOX? Theme stays as settings... dark on dark. Just curious.....
  10. One of my files in 4K, HEVC is transcoded to H264 during playback and the reason being "Media bitrate exceeds limit". Source Video bitrate - 115Mb/s Max Bitrate : Auto - 110Mb/s So I guess my lan server is not fast enough to stream 115Mb/s. Am I right? So, in that case, how can I increase the max 110Mb/s value? Is it detected by Emby based on my connection? I am streaming through my Roku Ultra which is wired to my lan network. Or is it my router that has the limitation? How do I find out where the bottleneck is? Also I have couple switches on the path that supports only 10/100 M
  11. Hello, I just downloaded the Emby media server after long term issues with Plex. The sever is up and running on my host PC but I cannot access it from a Roku or Samsung Smart TV I tried the Emby smart comment and when I use the link, it takes me to the screen that says add server. It's not showing the server I have running. I enabled port 8096 in the firewall. I tried connecting to the remote server with no access. I tried to see my local host IP but when I go to dashboard it doesn't show, only the remote. I really want this to work, any ideas?
  12. I'm putting this here instead of the Roku section, because I don't want this to be taken as a request for support. (It's really just a rant with a question mark.) The question is why does everything in my library look worse on a Roku than on any other device? I'm talking about direct play here - no transcoding involved. I should say I haven't tested the high-end Rokus. I think the most expensive one I've seen is the Roku Premiere. By "worse" I mean not as detailed, generally dull looking, and it's especially bad in dark scenes - the blockiness is truly depressing. It's as if the Roku
  13. 2MDevices

    Recorded TV - Roku

    When displaying Scheduled Recordings all the display items are one day out. For example recordings scheduled for today are displayed as Tomorrow. This only happens when using Roku it does not occur using Android or Windows 10. Also when using Roku even though the playback skip forward setting is 30 seconds the video only skips forward 10 seconds. Again this only happens when using Roku. Is anyone else affected?
  14. Basically if I’m watching a show on Roku or my iPhone and turn the computer that the server is running on, will the videos still play (including the next episodes)?
  15. AboveUnrefined

    Live TV Playback Frame Freezing

    Hello, Recently I've been noticing while playing back live TV from my hdhomerun and hdhomerun prime that while playback is happening it occasionally freezes on a frame and keeps playing audio; it just gets stuck on a frame and resumes playing audio. If I pause/play the frame remains frozen - if I fast forward then hit play it'll sometimes recover where it will pick up just before the frozen frame was encountered, but it seems like the time bar is all wrong with where it's at in the stream.... I've encountered this while watching live TV as well with recorded TV and I do have a captur
  16. ChoromPotro

    Force transcode srt / subrip

    Is there any equivalent to Plex's force subtitle transcoding > always in Emby? I like how the subs are bigger and has shadow when i burn them in roku, but in Emby they look kind of difficult to read, I am attaching 2 pictures so you can see the difference. One image is from Emby one is from Plex , same file, just burn in set to always. So is there anyway I can achieve sub like picture 2 on picture 1? Thanks.
  17. This issue has just started popping up for me and I have since just ignored it as it is an inconvenience only. This only occurs on the first run of a new video file and on the 2nd attempt it plays just fine. According to the stats there is no transcoding occurring for the media files this is occurring on. My Nvidia shield, the server and an additional client, plays everything just fine and so I'm sure this is a Roku specific issue. Anybody have any ideas off the top of their head and what logs do we need to look at to determine the cause? Thanks in advance.
  18. rene.teniere

    Library Content Unpauses After 60 Seconds

    I have noticed that my regular video content unpauses after 60 seconds. This happens on both the streaming stick and premiere +. Any ideas? thanks, René
  19. kakaokka

    Screensaver for ROKU

    It would be nice if the Emby roku app had an screesaver of the movies you have on the library.
  20. nopenope

    Noob questions

    So I'm pretty much brand new to the media server thing, and hoping someone can jump start my feeble knowledge on the subject. I've got a netgear R6350, so I can't install the emby server side app on it, but it is capable of running NAS via USB. I'm looking to run emby client side from Roku TVs/boxes. Can I set up the server manually (via IP and port) or do you have to have both the client and server side communicating?
  21. Hi I have Emby server installed in a Fedora 32 Box running fine, and accessible from other android devices across my network; However, trying to access from Roku Emby application, I keep receiving the message "Unable to Connet - We are unable to connect to that media browser server. Please make sure your server is running before attempting to add it to the server list." From the Emby Server logs, I found the below information: 2020-05-30 19:17:57.400 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.11:8096/mediabrowser/System/Info. UserAgent: Roku/DVP-9.30 (049.30E04170A) 2020-05-30 19:17:57.404
  22. Jack.Landrum

    Plex to Emby Migration

    Due to Plex drastic changes to the UI on Roku devices on 12/6/2018 a lot of long term Plex users are moving to Emby. - I am one of those users. I started the migration the same day and have one big question. Is there anyway to move the existing meta data from Plex into Emby? 1. Movie & TV show matching that have already been corrected in PLEX. 2. Custom/Not default Art Work already selected in Plex. Thanks in advance to anyone that can save me and others hours and hours of getting our servers back in order.
  23. jeflatt

    Audio Settings Preventing Playback

    I'm getting this issue again where certain movies either won't play or stop after a certain amount of time. Only now everything I own is brand new (My computer is the oldest since I did a complete upgrade of everything in it last July) TV: Roku TV, TCL model 65R625, software version 9.2.2, build 6118-88 Receiver: Dennon model AVRS750H, DTS HD Master/ DTS:X / DTS Neural:X / DTS Virtual:X / Dolby TrueHD / Dolby Atmos / Dolby Atmos Height Virtualization / Dolby Surround / Multichannel Stereo Emby Roku App Beta version 4.0, build 0 Computer: Windows 10 version 1909 build 1
  24. Problem: transcoding a movie with 6-channel audio on a 2-channel (stereo) it TV causes the playback to loop, play a bit, then loop, then play a bit, then loop. This only starts to happen after an hour or so of the movie's playtime. If I fast forward a movie to an hour and ten minutes, the looping will happen. If I fast forward to the ten minute mark, or play ten minutes from the start, the looping will not happen. It only happens when I'm far into the movie. i've seen it happen with multiple movies after the hour (or so) mark. Server Platform: Raspberry PI 4 Server Version: Emby 4.3,
  25. So I recently bought a Late 2018 Mac Mini off eBay that I just turned into a media server using Emby and I set things up (i.e. Server Settings, Media Directory Paths, Media Libraries, etc) for the TV Shows and Movies as well as Anime and Anime Movies all on separate 2TB External Drives and my Movies (Blu-Ray) that I'm using MakeMKV to rip them is set to a WD 5TB External HDD. So when I set the directory for these movies to the 5TB Drive and play these movies on my TCL Roku 4K HDR TV in the EMBY TV App I get a "Retrieving" loading come up and it "retrieves" multiple time eventually giving back
×
×
  • Create New...