Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'transcode'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. Before I start, I'll explain what I mean by "without giving any reason why" usually when it starts to transcode, it would give a reason why like this (check the blue circling) Note:- I've forcefully made this video to transcode in the above picture by reducing the bitrate so that is not a bug but in this case, it doesn't this could be a bug so I'm just reporting that Now, I have no clue as to why this video transcodes while other videos with the same format doesn't. It's definitely not the subtitles or the audio because I've reencoded the video to H
  2. Host OS:openwrt Kernel Version 5.4.108 Docker:20.10.6 (API: 1.41) emby server:docker 4.6.0.38 Feature Request: 1:give an option to use host memory as cache folder and can set an memory size limit,when cache run out , clear the oldest transcode file. 2:give an option to only allow iptv transcode. reason: 1:As most of client device such as iphone、android tv have very powerful cpu and do not need transcode,I only need transcode when watching IPTV. 2:My host os installed in an ssd drive with a data write limit and transcode produce mass data write.
  3. Hi all, I have run into a rather weird issue this evening after reviewing my hardware encoder options. After seeing a remote user connecting and playing a media file that needed to be transcoded due to global bit rate limitations, I noticed that it was streaming at a rather low bitrate of ~900kbps when the global limit was set to 2.5mbps. My upload speed is more than capable of achieving this and has done so without issue in the past. I hopped onto DSM to see what was up and found my CPU usage was spiking to 99-100%, which was causing the slow down. This has never happened befor
  4. thrlly

    Problem with resume reading

    I tried like 8 times in a row but wasn't able to reproduce yet and did not save the log of the one time it did not fail. But throttle does not fix the problem. In my case I think it might be related to embycon, because it is handling resumes differently as the Emby Theater Windows app. With Emby Theater the server is not starting at the 0:00 and is jumping to the right position and produces an double transcode like embycon. With Emby Theater the movie starts at the right position. @Happy2Play please move my two postings to the kodi section of the community. Thanks.
  5. Hello, i have a big problem with some movies on my library. this happen for some HEVC mkv videos. in most cases, I can see movies correctly, even if it also transcodes,yet without any problems. for other case, with the subtitile, the movie frequently shows the fanart picture, but from dashboard I can see my cpu has no pressure on transcoding and it has already transcoded for a few seconds more. But after few seconds, it suddenly turn to the fanart picture (just like the loading page) and then show that "No compatible streams are currently available". If I turn off the subtitle,
  6. Hi, I just upgrade my emby server to 4.5.4.0. But I found the hardware trancoding fps becomes very slow, the dashboard shows that I was using H/W transcoding, I don`t know why. screenshot and transcode log is shown as blow. ffmpeg-transcode-0ea92798-08d5-41f4-bc0f-db1a4d8f9549_1.txt
  7. Nunobifes

    Nvidia NVDEC & NVENC help

    Hello, i'm trying to use NVDEC & NVENC on my server, but the option doesn't appear. I'm running a ubuntu server headless and i installed the headless nvidia driver but the option doesn't appear. Does anyone know anything i can do? Thanks for the help
  8. CaffNoir

    Nothing want to start

    Hi ! So this night with no reason, my emby server decided to not transcode movies and all of stuff on it. Here is my log file : https://paste2.org/9cFkEk0p
  9. well the title explains HOW ITS MEANT TO BE SEEN HOW ITS SEEN THROUGH A BROWSER LOG FILEffmpeg-transcode-2e5de3da-59ec-4e6e-87fe-0c9abef5ea0c_1.txt in the "Processing Plan", in the "SubtitleBurnIn" part it says "false" for burning subtitles but i have this option disabled
  10. mariokings

    4K Remux doesn't play

    I have Emby installed on my LG smart TV, my movies are all on a NAS and all devices are in the same network. I don't know why but for some reason the only version that transcodes and I'm not able to watch a movie is a 4K Remux version. It only says that is a direct play error, does anyone know why does this happen? Thanks in advance, Mário
  11. I'm using Emby-server for ages, and like it really much. Emby runs on a NAS (x86-based), and have around 23Mbps uplink. Movies are streamed to a remote FireTV Stick 4K (paid subscription). When video's bitrate is close to my uplink, obviously it needs to be transcoded to a lower bitrate. That's where my problem starts: The link between NAS->Viewer is around 23Mbps (measured by iperf), however only if I use it with -P 8 option! What is that option? It asks iperf to run on 8 concurrent sockets (channels, etc) => so it connects to the other half on 8 parallel sockets. This w
  12. K1ng_Lear

    modify transcode puffer

    Hi there, would it be possible to implement the feature that allows me to modify the transcode buffer in the GUI. Currently the buffer is bending between 2:00 min and 1:40 while throttle is active. I wish i could set the bending range e.g. to 4:00 to 5:00 by myself. Thx for considering
  13. The issue the best i can tell is when an user start to get an transcoding loop (5-15secs) all the other transcoding stop or begin to loop. Transcoding who stop get an negative value. Hardware Configuration: CPU: i5-9600k GPU: GTX 1070 OS: Windows 10 Entreprise LTS Workaround (i think) Disable the throttling in Transcoding option. i have attach the full log. logs.zip
  14. Server: Arch Linux Emby server 4.4.0.40 Client: Sony KD-55AG9 Android TV 9 Yesterday I played this movie (see spoiler) in a Sony KD-55AG9: This smart TV supports H.265 video codec natively (see specifications: https://www.sony.co.uk/electronics/support/televisions-projectors-oled-tvs-android-/kd-55ag9/specifications). Why Emby transcode it?
  15. Hi, I'm trying to play this from Emby 4.4.0.40 Linux to Chromecast ultra using the Android app. When paying it says is transcoding because of the unsupported audio (i'ts ok, Chromecast doesn't support AAC 5.1), my question is, why is Emby transcoding the video too to x264? My server is on a RaspberryPi, so I try to get versions that doesn't need video encoding/conversion, so far I am streaming 4k 5.1 without problems. Is there any configuration to force emby to transcode only the audio whem the problem is audio? I hope that can be achieved with a lot less cpu power than converting vid
  16. It's been a while Just got Emby working on my 2018 Mac Mini which is more or less dedicated to being a media server. Works well but when someone starts playing a video that needs transcoding the CPU ramps up a ton for about two minutes for FFMPEG to transcode the file and have it ready. This has been the case since I first turned it on, starting with 'Enable Hardware Transcoding' set to 'yes' and no other options touched. I realized that hypothetically I should be able to access whatever QuickSync/T2 based hardware acceleration this thing has via whatever FFMPEG Emby is using, so I che
  17. Hey guys @@softworkz, Currently I am having issues playing media on devices which need transcoding to play the file. E.g my Oneplus 5T phone manages to direct play x265 encoded files and Emby works like a charm for that device. However when I try to watch on a notebook or PC which needs to transcode the x265 into x264 the video never starts or just stops after a few seconds. I restarted the emby server and the whole windows server multiple times but that does not solve the problem. I attached the server logs for you. embyserver.txt ffmpeg-transcode-ee2800e7-7a19-4344-b5ba-a7306af79f88_1.
  18. Hello, I have a problem with resume reading with the web version of Emby. When I try to launch a video started earlier, example at 7 minutes, the player is displayed and the loading circle rotates indefinitely, without launching it. Also, I noticed that on the server dashboard, transcoding is not indicated on the client's tile. When I restart the video from the start, and scroll to the desired moment, the video starts in a few seconds. The indication "transcoding" appears. I have this problem since version 4.3.1.0, before I had never experienced this situation. I also noticed that there is
  19. centuryx476

    Web Browser Viewing

    Hello, I have started ripping my collection. But as a test I wanted to see how the server will handle the playing of a movie. I ripped a standard blu ray to Container: .mp4 Bitrate: 8.6 Mbps Video Codec: H264 Audio Codec: AC3 @ 640 kbps Audio channels: 6 Sample Rate: 48000 Hz When I play the movie via my web browser the CPU jumps to 50% +/- I checked the logs and it appears to be transcoding the audio of the movie. This only happens when I watch the movie via a web browser. If I watch the movie via Roku or my phone app then the CPU hovers around 1% to 2% usage which is what is e
  20. Shadowdream

    Simplest way to get h.265 support?

    Hi, I have a question about adding h.265 support to my htpc and how I can get decent performance without breaking the bank. My current system does not support h.265 and I most likely will have to replace/add some component. I am looking for what options are available. My 4K collection is growing and I am finding my machine to struggle with h.265 content. CPU is at max and I even had to lower transcode quality compared to what I would easily use on h.264 movies. I think upgrading is a wise solution here. I am not interested in getting a new machine. These movies are all RIPs from orig
  21. 337Manni

    I got a surprise...

    I purchased a Dell R720 server to use as a hypervisor. One of the VM’s I plan on running will be used for Emby Server. This Dell came with an Nvidia Tesla M2070Q graphics card installed, which was a surprise. I did plan on seeing how Emby ran on the VM first and if needed I would passthrough a graphics card to take over the transcoding roll. Does anyone know how the Nvidia Tesla M2070Q would perform, or should I just sell it on and use a more suitable card if needed? Transcodes would possible max at 4 streams and I’d ideally like to start using 4k content, so assume 4x 4k transcodes.
  22. Hi So I have a remote server connected with gigabit connection, at home I'm using the Emby app on LG 65C9 TV running WebOS 4.5. Use the server with UHD movies mainly containing HD audio like DTH-HD MA, Dolby True HD or event Dolby True HD Atmos. The problem is that on this Emby player app, in the settings, the maximum quality we can set for audio (with internet stream) is 2Mbps and for certain audio tracks this is not enough hence the server is forced to transcode / downgrade the audio to AC3 format with such a low bitrate... Example yesterday I did several tests with various m
  23. Hey guys Recently moved to Emby from Plex. You guys did a really great job with that, I really love it and prefer to Plex which is not stable enough in my opinion... Though I'm missing one important feature that Plex has : Favorising direct play / direct stream while you can also select "auto" setting. This means that if Direct Play / Direct Stream is not possible for a user connected to the server (due to slow internet connection, or invalid format etc...) then the Player will automatically select the best quality available for this user. BUT it will always favorise Direct Play
  24. I've noticed that both my Chromecast v2 and Ultra are happy to direct play multi-channel audio encoded using either Dolby Digital (AC3) or Dolby Digital Plus (EAC3). Anything else (Dolby True HD, Atmos, DTS, DTS-MA, DTS-X) gets transcoded to Dolby Digital at 384 kbit/s. I'm very impressed with the way Emby handles this - it's even smart enough to transcode EAC3 to AC3 when I turn off the AV receiver (and it's just the TV doing the audio decoding). I'm less impressed that it needs to do this at all for the Chromecast Ultra: why do Google think it's OK to market it as 4K HRD capable and yet only
  25. sundevil67

    Playback Issue - .MKV files

    Forgive me if this is related to transcoding & has been discussed in another thread. I'm not completely sure it has anything to do with the file format, but it does seem to be an issue I've noticed (so far) to be affecting only .mkv files. I'm not able to start watching a video from the middle or anywhere other than the beginning, and pretty much any hopping around will cause the video to crap out. Is this just a limitation of the format, a bug somewhere in Emby Mac OS server, or perhaps connected to some kind of corruption or defect in some of the individual .mkv files I've collected or c
×
×
  • Create New...