Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '4k playback'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 6 results

  1. Hi there, I've set up my old PC as a standalone server running Emby, along with Windows AD, DHCP and DNS Services. Specs are an i5-7400, 16GB of DDR4 RAM, 120GB SATA boot drive, and a Storage Space with 2x4TB HDDs and a 500GB NVMe SSD for cache. I've mostly been using the server for streaming my music collection (which I'm still building on!) However, I've been trying streaming films/TV Shows from my server, and I've started to have a few problems. The issues I've been having mainly relate to my LG Smart TV (43UN8100), but also my Xbox One S. When I stream video on the Smart TV, it usually stutters and results in me not being able to comfortably watch the video. This seems to happen regardless of the resolution of the video/whether I'm direct-playing or transcoding. When I'm playing the videos on the Xbox, they start off playing fine, but then the Xbox will start dropping frames like a madman while still playing the audio. This has been tested using the Emby Theater apps and the native DLNA apps on both the Xbox and the LG TV. This perplexes me as the videos play fine on my Windows 11 PC, my Samsung Tab S7+, and also on my Note20 Ultra (I've even tested this over 5G and it plays fine). With regards to my network setup, the LG TV, Windows 11 PC and the Xbox are connected via Ethernet. My Note20 and Tab S7 are both on Wi-Fi or 5G. It seems like the issue could be device-related, but I'm unable to work out where the issue would lie. I've also taken a look at my Task Manager on the server while streaming, and the server doesn't seem to be overloaded or stressed at all. I've noticed that the network speed on the NIC fluctuates while streaming, but I'd assume this is normal? The videos themselves are encoded as H.264 with the highest bitrate being 44Mbps. Some of the videos are 1080p/30fps, others are 4K/24fps. I genuinely can't figure out what I'm doing wrong here, so I'm hoping someone can set me on the right path. Thank you! embyserver.txt
  2. So yesterday make me crazy, when the only think wanted is to play a movie (sized 32gb) in my new tv. Long story: My Samsung tv is playing movies for few weeks fine, all the movies what about 1080p, now I started download 4K content and wanted to start watching. The Samsung tv app was loading the movie and then playing it, the subtitle wasn't good since it's showed me a different language, and a lot of massy trouble. even when the tv connected with CAT6 cable to router. So I stopped and move to my next streaming device: Xiaomi mi box Xiaomi mi box played the subtitle well, but the app was freeze out and stuck, after a quick restart to app, trying again, but now the buffer is loading, in the time line the gray is expanding, but the movie wasn't start to play. LDAP build-in in Samsung tv was crashed, and now my last option, use my laptop with HDMI cable to my tv: My MacBook Pro connected to tv and trying to stream, but still it's freeze and stuck, so now I connect even Ethernet cable (Cat6) and now the movie is playing, but every 5 seconds stop to buffer. Here I just stopped and moved to my Netflix for another stupid content.. My questions is: Is there any way I can troubleshooting ? How can I check speed between Emby server and Emby clients ? What can affected that ? embyserver.txt
  3. I was on emby the other night watching a 4K HDR version of the avengers (2012) and it started stuttering and then buffering and sometimes even closed the whole video. I've never encountered this before. This was happening on direct play, I brought up stats for nerds and it said direct play and then after stuttering and buffering it went to direct stream and gave a reason of 'failed to do direct play' but then it also did the same in direct stream. Dont get this on other movies that have a lower bitrate. Can emby not handle high bitrate movies even in direct play? Or does anyone know the reasoning behind this happening. Any help is appreciated.
  4. KgT21

    4k HDR movie issues

    I'm not sure if this belongs here but I'm having issues with some 4K HDR content in my library. I'm playing the movie and it will take a while to load and then just show a green screen and then eventually show the content but it the video will just be stuttering/freezing and going all pixely but the audio carries on fine, I've tried the same content on my Samsung tv app and my 4k amazon fire stick and both have the same issue, I have no idea why its doing it, i have restarted server and everything, it says its direct streaming, so there shouldn't be a loss of quality at all and I'm at a stand still and don't know what else to do. Any help would be appreciated
  5. it shows on playback info, that the display mode is 1080/60.00, even though i was playing a 4k content. had read numerous complaints about this topic in the forum but unable to find any solut ion. here are the logs. embyserver.txt ffmpeg-transcode-b5439eaf-aa95-4348-9300-ae4f652d8497_1.txt
  6. Hi there, I am experiencing a playback issue with Emby and I hope someone is able to help. I do not experience playback issues with this file in the web browser on a PC, but when playing via the Emby app on my LG WebOS Smart TV, the playback stutters every few seconds and is thus unwatchable. To see if the TV itself is decoding the file correctly, I copied it onto a hard disk, and the TV does indeed play it back perfectly when reading directly off a USB connected drive. The Emby server version is 4.1.1.0 Client is Emby Theater app on the WebOS Smart TV No wireless networks are involved, everything is wired in I attached the logfile for when I just tried to playback the file M:\Video\Films - 4K\Oblivion (2013)\Oblivion.2013.UltraHD.BluRay.2160p.HEVC.BT2020.DTS-HD MA 7.1-HDL.mkv. Hope someone is able to assist. Many thanks!
×
×
  • Create New...