Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Kodi'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. I know the kodi plugin is getting worked on so please add this to the list: Kodi Emby plugin asks for password every time it starts after updating to 4.0.0.2 I can't be hand holding family every time kodi boots. Environments: Server (on windows) Version 4.0.0.2 Server Plugin Kodi Companion 2.0.9.0 Emby for Kodi plugin 3.0.34 Kodi (on windows) 17.6 "Krypton" Also acts the same way on OpenELEC and is also new behavior post 4.0.0.2
  2. Steverido

    Kodi - Emby Server Access Issues

    Gents, I have installed Kodi, Emby for Kodi and Embuary skin. I am getting a connection error 10061. Seems to be that Kodi is not connecting to the Emby server. I think that Emby server is crashing and it is okay when I first boot up and access the configuration page, but as soon as I start-up Kodi or even Emby Theater, it loses the connection. Running the latest Windows 10. Attached logs. Have not got to creating a Kodi log yet. I di enable debugging but it did not crete a log in roaming.
  3. I'd really love some information on TV files on Emby Server and how I can edit the metadata. I am able to create nfo files using Emby for movies and then I am building a program to edit them simply and usefully. But I can't seem to find anywhere that nfo files are created for TV Shows. Does it happen? How does Kodi get the tag or genre information for them? And is there a way to get Kodi to notice that I have added more shows. If I go into them one at a time on my phone it notices them, one at a time. They have been there for 24 hours, it is never going to notice them unless I go to each show individually. Surely there must be something I can do on Emby Server to mark them as new? I am sorry, I hate posting in a forum and I really have searched for information. Emby for Kodi is very poorly documented. Sam.
  4. First off...as I have said before I believe...I LOVE this add on! I have Kodi Krypton and the newest release of Emby as well as current version of the Emby for Kodi add-on. Local trailers are in the movie folder alongside the movie with the -trailer added like so: Movie Name (2018).mkv Movie Name (2018)-trailer.mov Trailers play fine from the web app In Kodi (running the Titan Skin), when I go to "Information" for a movie and click on "Trailer". I get a pop up that says "Add-on required - To use this feature you must download an add-on: YouTube" and asks if I want to download it. If I don't (which I don't want to use YouTube trailers) then it just takes me back to the Information screen. If I do download it, then it runs the trailer from YouTube (which I don't want). To be honest, I don't watch trailers on this box, so I can't tell you if it ever worked...but it works perfectly from the Emby Web App (and I have trailers for all my movies). Any idea how to fix this? Thanks.
  5. milkjunkie90

    Do I need a VPN

    Hi I have a collection of movies on my hard drive and i am running the Emby add on inside Kodi on my Windows PC to catalog and stream them to my other devices throughout the house. I am not using any internet streaming services like IPTV or anything like that. I am just wondering if i need to be running a VPN or not. I have a Private internet Access subscription but I don't have it running 24/7. Should I have?
  6. Hi all, I've been using emby for a few years now and have hit my first problem ! Hoping someone may be able to help. Long story short, following a clean reboot the system will idle at around 5% cpu usage then gradually increase until both cpu cores hit 50% and remain at that level. This only occurs when the emby for kodi plugin is enabled. If I disable and use Embycon instead, the system is at the usual 5%, Setup : LibreELEC - 8.2.5 Emby Server - 3.5.3.0 (now within a docker container) Kodi Companion - 2.0.3.0 Emby Addon Beta - 3.1.32a (also tried stable) Skin - Arctic Zephyr The issue presented itself a month or so ago, with no changes to the system other than plugin updates. I also have another box on the network with same specs & versions (less emby server), same skin which connects to the main emby server however I do not have the issue on that machine. Debug logging doesn't show much other than the following every second. Unknown if it would drive up the CPU usage : 23:11:15.601 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.helper.utils -> DEBUG:: ---[ event: plugin.video.emby/ReportProgressRequested ] "[{\"Report\": true}]" 23:11:16.589 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.monitor -> DEBUG:: [ plugin.video.emby: ReportProgressRequested ] { "Report": true } 23:11:28.152 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.helper.utils -> DEBUG:: ---[ event: plugin.video.emby/ReportProgressRequested ] "[{\"Report\": false}]" 23:11:29.469 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.monitor -> DEBUG:: [ plugin.video.emby: ReportProgressRequested ] { "Report": false } 23:11:31.200 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.helper.utils -> DEBUG:: ---[ event: plugin.video.emby/ReportProgressRequested ] "[{\"Report\": false}]" 23:11:32.128 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.monitor -> DEBUG:: [ plugin.video.emby: ReportProgressRequested ] { "Report": false } 23:11:33.808 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.helper.utils -> DEBUG:: ---[ event: plugin.video.emby/ReportProgressRequested ] "[{\"Report\": false}]" 23:11:34.655 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.monitor -> DEBUG:: [ plugin.video.emby: ReportProgressRequested ] { "Report": false } 23:11:36.197 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.helper.utils -> DEBUG:: ---[ event: plugin.video.emby/ReportProgressRequested ] "[{\"Report\": false}]" 23:11:37.283 T:140286952945408 NOTICE: EMBY.monitor -> DEBUG:: [ plugin.video.emby: ReportProgressRequested ] { "Report": false } Could anyone please shed any light ? I'm at a loss and could really do with the plugin working as Embycon doesn't support photos and music videos currently. Thanks in advance for any help ! Neil
  7. Hello, I picked up a new Android Box and set up Kodi and am trying to Emby for Kodi sync add-on and while it syncs the server will turn off. Kodi is a fresh install, I added the Sync via the repository. Then i allowed it to sync all of my media, it adds my movies and TV and crash some where between my TV shows and my Music. I have had to turn on my server 4 times tonight, and with kodi trying to sync it will crash in 20 minutes. embyserver.txt embyserver-63676182309.txt embyserver-63676182777.txt
  8. Hello, For a while now (I believe with the beta addon - currently 3.1.31a) I can't control Kodi remotely from the Android app. It just never shows in the "play on" dropdown. I can see the devices in Emby dashboard, but not in the Android app. Anything more I can add?
  9. Hey, this started happening maybe a week ago for me, am testing the beta version of the plugin (currently 3.1.31a). Often after switching Kodi profiles playback won't work and this traceback ends up in the logs: 22:41:15.232 T:3146773408 NOTICE: EMBY.entrypoint.default -> path: ?dbid=…&mode=play&id=…&filename=… params: { "dbid": "…", "filename": "…", "mode": "play", "id": "…" } 22:41:15.237 T:3146773408 NOTICE: EMBY.downloader -> ---[ contact MU-TH-UR 6000/GetItem ] 22:41:15.258 T:3146773408 NOTICE: EMBY.downloader -> Abandon mission! A black hole just swallowed [ GetItem/… ] 22:41:15.264 T:3146773408 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<-- - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS! Error Type: <type 'exceptions.NameError'> Error Contents: global name 'default' is not defined Traceback (most recent call last): File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.emby.tvshows/default.py", line 29, in <module> Events() File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/entrypoint/default.py", line 71, in __init__ item = TheVoid('GetItem', {'Id': params['id'], 'ServerId': server}).get() File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.emby/resources/lib/downloader.py", line 348, in get return default NameError: global name 'default' is not defined -->End of Python script error report<-- 22:41:15.669 T:4095168512 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.emby.tvshows/…/?dbid=…&mode=play&id=…&filename=…] Logging out and straight back in fixes this.
  10. Hi, I'm hoping someone can point me in the right direction here. I currently have 5 ShieldTV's hooked up on various TV's around the house. They're all logged in as the same user profile in Emby and all running Kodi 17.6 and the Titan Skin. Since Version 3.1.08a, or so it seems, I've been having an issue where the menu shortcuts on different Shields will disable and rearrange themselves to be different than what I have set. All of the TV's are different in what shortcuts they show. i.e. in my Kids room it does not show the adult TV and Movies but it does show Kids TV and Kids Movies. In the Family Room it shows everything, etc. I was under the impression, and maybe I'm wrong, that the individual configurations for menu shortcuts and such were self contained in each install of Kodi rather than being synced back to the Emby server. Is that correct or am I just wrong? It got so bad that I deleted Kodi on each Shield and reinstalled and re-setup Kodi/Emby on each one. The problem came back. I've also noticed that I'm still seeing that bug where it slows down after a while as well but I figured I'd tackle one problem at a time. I can post logs but I wasn't sure if logs would help with the menu shortcuts. Just let me know. Thanks for the help
  11. Hello Guys! I need a help! I work on a kodi plugin project, the PseudoTV Addon. This project basically uses your library to make a fake cable tv. I need to solve a problem, all things played by my addon, change the watched status on Emby and kodi, but the correct way is to make the Emby ignore all things played in addon, like it is never watched. How I can make this? I can call some emby function in python script of my addon or kodi has a function to make this? I am using native path via SMB on kodi. thanks for help!
  12. Hi, I'm having some problems to maintain sync between Kodi and Emby in my RPI3 (OSMC distribution) with Emby for Kodi plugin. I'm using Samba, so I could use "localhost" or "osmc" as a host, as both Emby and Kodi are running in the same machine, but for some reason it resets the host to an 192.168.1.x IP (not necessarily the current one) everytime I restart the server. That's happening with both "emby connect" and "manual" options. I've found something similar in these posts: https://emby.media/community/index.php?/topic/57270-emby-for-kodi-doesnt-find-my-server-after-kodi-restart/ https://emby.media/community/index.php?/topic/57243-kodi-keep-lan-address/ But I don't know where should I configure the host that Emby is sending to the plugin. In the dashboard is showing the internal IP address, but it has been always the same when using Raspbian or Retropie, and host settings were never lost. My environment: Hardware: Rapsberry PI 3, model B (UK Version) OS: OSMC 2018.08-2 Kodi: 17.6 Emby: 3.5.2.0 Emby for Kodi: 3.0.34 I don't know if I'm missing any configuration option in OSMC. I've read about option "cleanonupdate" that should be turned off in the advancedsettings.xml, but in fact this option doesn't exist in the (quite brief) advancedsettings.xml from OSMC. My last try was: Searching files with the IP address shown in the configuration. Found "data.txt" and "settings.xml" in /home/osmc/.kodi/userdata/addon_data/plugin.video.emby. Edited those files, replacing the IP by localhost, and save the changes. Set readonly permissions for these files (sudo chmod 0444) so they could be read, but couldn't be modified anymore. After restarting the server it's showing the host http://localhost:8096 in the configuration (what should really be) but a pop-up message appears with an emby error.
  13. Hope someone is able to help out on this one I might have missed some important information about changes to the config. since i am not able to find anywhere to add the user credentials for use with Direct Path in Kodi. My Embycon does still have the feature. and i could see if i assign the share everybody or guest permission everything works fine. I have tried to read the first 4 pages in the community and look through wikis and installations guides, that all point to the old 1.03 version that have credentials in the config. Do any know if this is caused by its still in Beta?
  14. Jucgshu

    Emby for Kodi translations

    Going through this topic, I discovered that a Transifex project page had been setup to translate Emby for Kody. I added a first version of the French translation, but maybe not everyone knows about this translation project. I hope Angelblue05 will agree on advertizing this translation project: https://www.transifex.com/emby-for-kodi/emby-for-kodi/dashboard/ Also Angelblue05, I cannot find a proper forum topic to thank you for your work, so here it is: many thanks mate, and grats on your work around Emby & Kody. ;-) -j
  15. Emby Server 3.5.2.0 on QNAP (x64) Kodi 17.6 on Windows 7 x64 Pro -Logs can be provided if needed- I have two users setup on Emby and matching profiles in Kodi. The Kodi plugin is installed on the server. Issue: Anytime Kodi switches profiles (user1 to user2 -or- user2 to user1) the message of Emby Authentication Failed is displayed, and the user is prompted to type in the password again. Example: User1 uses the User1 profile in Kodi, prompted to authenticate. Once authenticated, sync happens and no issues. If User1 closes and reopens Kodi, sync happens. No authentication prompt, and everything works as expected. User1 Kodi profile continues to function perfectly as expected, no matter how many times Kodi is reopened, until... User2 loads User2 profile. User2 is prompted to authenticate. Like User1, everything works as expected from then on. If User2 continues to reopen Kodi, no issues just like User1. If User1 opens Kodi (after User2), the whole process starts over with authentication. If User2 opens Kodi (after User1), again, the whole process starts over with authentication. All media is displayed properly, and all sync's occur properly, the issue is the re-authentication if you were not the last person using the system. It is like Kodi is only saving one password, the last password entered, and trying to use it for every user. Additional Details: This started around July 29th, I believe that is when I upgraded Emby to the current version (3.5.2.0). It was using the direct previous version before it. I keep my system current. This occurs on 4 different computers with existing Kodi installations. I've clean installed a fresh Kodi setup, with Emby Add-on only, still occurs. I've reinstalled Emby server over itself, still occurs. I've delete and recreated the user accounts on the Emby Server itself, still occurs. I'm about to remove Emby Server entirely from the QNAP, and clean install it on the server. Since the media scan will take forever on my large collection, I thought I would ask for assistance first. I’m a lifetime Emby Premiere user and have been enjoying the work that has been done on the project for several years. Thank you for the project and any assistance that can be provided.
  16. I wanted to install Kodi on Firestick and found this guide. Kodi on Firestick - Jailbreak Firestick I got Kodi successfully, they have also provided guide to install Unofficial Youtube TV App. Is anybody using Youtube TV APP? Is there any way to get original Youtube. I tried to find on Google and Youtube but I can't get. Any help would be appreciated.
  17. Launch Kodi and browse to home screen Choose Add-ons Chose the icon look alike of an open box Chose Install/Download from repository Search Kodi Add-on repository and select it Browse to Program add-ons Scroll down down to Trakt Chose it and a box will pop-up. Select install. Addon installation notification will appear. A box will pop-up to authorize your account. Create an account Go to https://trakt.tv/activate and login through your credentials. Now type in the string of letters and numbers from your Kodi screen into the box on your web browser Chose button to authorise Trakt on Kodi After authorization you’ll be able to use Track and the box will close. Trakt is now available for you. Read Full Story: https://www.reviewsdir.com/how-to-install-trakt-kodi-addon/
  18. Hi, I'm an Asian and I love to watch Hollywood movies but when I don't understand them most of the time, I download an audio track in my native language and play it with Hollywood and English movies simultaneously to enjoy it. I do not download dual audio movies because I find local encoders having much worse picture quality. There are my websites that provide us with audio tracks of Hollywood movies and many media player are capable of playing external audios like: VLC MPC Kodi (video and external audio file name must be same to be detected and played along) I've used Plex and found it really frustrating because it cannot perform this task, neither it has parental controls (free), so I switched to Kodi but it also has no greater features than EMBY! I installed it today and updated all my libraries, I really loved it and want to use it as my Media Server, its Combo with Kodi is really awesome, I don't like to watch movies in Web Browsers so used its Plugin for Kodi, Now everything is fine except: Emby lacking ability to play an external audio. Please please please introduce this feature. Not only for Web player but it must work with Kodi Add-on so there should be an option in Kodi to play external audio if using Emby Plugin and server in it. I shall be very very thankful too you. I really found Emby best of all but if it your team design an Emby Media Player for desktop PC, it would be really really great. Thank you.
  19. Baldrdk

    Playstate not updated

    After the latest update to emby, the playstate of episodes and movies are not updated in kodi. After watching a video the sync process runs, but the state of the video are not marked as watched. As far as i figured this started happening after the latest update to emby. The playstate is registred right in Emby itself, and in i run a manual sync from the kodi plugin, the state will be updated. Anyone know what could be the cause of this? Link to log: https://paste.kodi.tv/gofaqafube
  20. I really like using Emby to manage my movie and TV libraries, and to provide remote access to them. When I'm home, for various reasons, I use Kodi as my player, rather than one of the Emby apps. I use the Emby for Kodi add-on, the Embuary skin, and configure them for native/direct play over nfs to my nas. I have both Emby and Kodi configured to store subtitles alongside the video files. Emby is configured to download external srt subtitles from opensubtitles.org for movies and episodes that have neither external subtitles already, nor subtitles encoded into the video file itself. I only need/use English subtitles. All of that works beautifully most of the time. When doing direct-play in Kodi, it will use the embedded subtitle found in the video container file, or the external *.eng.srt file downloaded and saved by Emby. When I notice that subtitles are out-of-sync with the video, one of the nice ways I can solve that within Kodi is to use their mechanism for picking and downloading a new srt subtitle file from opensubtitles.org. I pick a file that I think will more closely match the video file I have, download it, and continue to play the video to test the new subtitles. It usually only takes one or two tries to find a subtitle file that is perfectly synchronized. However, Emby saves subtitle files as *.eng.srt and Kodi saves them as *.en.srt. So, after choosing and downloading an in-sync subtitle file in Kodi, I now have two subtitle files on disk--one that is in sync with the video (named *.en.srt) and one that is out-of-sync with the video (named *.eng.srt). Although Kodi saves the file using the 'en' tag, it seems to also recognize files that use the 'eng' language tag in their names. It seems to prefer the *.en.srt file if available, either because that's the naming standard it uses when it saves, or because that file is newer, I'm not sure which. I'm not sure how Emby decides which file to use as the English subtitle file when streaming, but if it picks the same one it saved, it will be the out-of-sync one. All of this would be solved though, if Emby and Kodi both used the same language tag standard. Kodi seems to be using either ISO 639-1, or the IANA Language Subtag Registry. I'm not sure which because both of those use 'en' as the code for English. Emby, on the other hand, seems to be using ISO 639-2. There are quite a few different standards for language tags. See the tags I've given this topic for some of them. The only guidance I could find when searching for preferred standards for this type of use came from W3C in this document: https://www.w3.org/International/questions/qa-lang-2or3 Their recommendation is to use the IANA Language Subtag Registry instead of ISO 639-1 or ISO 639-2. If that's the case, then I think Kodi is correct to us 'en' instead of 'eng'. Thanks so much for any help with this. I hope that Emby and Kodi can get on the same page for which language tags to use when naming srt files.
  21. Hey All, Hope someone can shed some light on this issue. When using Kodi on a 32 bit system i am unable to see the plugins for Emby, Either Emby for kodi or the other EmbyCon in the repo. It shows up like there is a video addon but clicking on it, the location is empty. Not sure what to do in this case. Kodi is the latest version and i have also tried the beta repos as well. Just need to get this plugin installed. Any help would be appreciated. ******To clarify i have already installed the repos via zip and attempted to install plugins via the normal from repo method. Its here where the problems start. ********
  22. pooh-bah

    Embycon and movie ratings?

    After fighting with the other emby addon for a long time, which occasionally just refused to play certain videos for no reason, I was very happy to see an alternative choice in embycon. The one thing that I can't seem to figure out how to do is to show movie ratings while browsing the movies section of embycon. Tried: multiples skins (estuary, confluence, xconfluence, a few others), all settings, and multiple devices. Is this possible? Am I just an idiot and I missed a setting somewhere? I really don't care where the ratings come from. Is there a skin that does this with embycon? Can I hack this into confluence?
  23. I'm sure like many of the users here I like to tinker, I have a wide range of both software and hardware that I use to interface with my emby. I primarily use Kodi when in-house with the emby for kodi add-on, since I use kodi primarily I use the silicondust PVR system. When I am remote at work, on mobile, my projector, vacation etc. I use emby. Since I am mobile 14+ hours of the day I configure the DVR on emby when out and via the silicondust DVR add-on within kodi when home. With that being said is it possible for emby to read the silicondust dvr files metadata and use that within the [Recordings] of emby? I have attached a sample of how emby reads the dvr files from my hdhomerun as an example. for some reason all recordings are being recognized as season of the witch. please let me know if there are any questions, files, etc that I can provide to assist with this if you feel it is something that can be added I am happy to provide. thank you, bry
  24. I couldn't find this answered anywhere else, so I'll ask here. My wife just got an Amazon Echo as a gift through her work, so I'm trying to figure this out for the first time. I love Emby and have all of our media available through the Emby Server. I use Emby players when I'm away from home, but at home we use Kodi as the player, with the Emby for Kodi plugin allowing Emby to act as Kodi's media library. Is using Kodi in that way a supported player for this Emby Alexa skill? I've gotta assume probably not, since I think the Emby for Kodi plugin simply allows Emby to be used as the media library but doesn't actually replace normal Kodi functions for playback. There are a couple of beta efforts for controlling Kodi via Alexa skill, but they don't seem to be as mature/complete as this solution is. If I can't use Kodi as a player though for the Emby Alexa skill, I'll look into those next. Thank you!
  25. JamieBond

    CoverArt 4.0 Kodi Display Cases?

    Is there anyway that you can get the CoverArt cases to display in Kodi? I have CoverArt displaying cases in App but i mainly use Kodi with Emby for Kodi Addon, is there anyway to get the cases to display in my Kodi library?
×
×
  • Create New...