Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'ASS'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 18 results

  1. Emby does not recognise the subtitles when I use the external SUP files. When SUP subtitles are embedded in the video, Emby recognises them but does not display them correctly. I wonder will SUP subtitles and embedded PGS subtitle formats be supported in the future? Potplayer can recognise and display external subtitles properly. Neither the web version and the Emby application can not recognise external SUP subtitles and can not display embedded PGS subtitles correctly
  2. Hi, Please see the attached image "issue.png" .. it will explain everything I have attached the ASS file for the test I have attached the transcode files for: iOS, Apple TV, Android TV, Android mobile The Log is attached Server: Ubuntu Linux 16.04 LTS Emby Version 4.0.1.0 iOS,Apple TV and Android Mobile: latest update Android TV: 1.6.79g subtitle.ass.zip iOS.zip Android Mobile.zip Apple TV.zip Android TV.zip embyserver.txt
  3. My TV is Samsung Q9FN (2018. model) updated with the latest firmware. I'm currently on (latest beta) Emby Server version 4.8.0.12 beta (but the same problem occurs on previous versions) and I'm using Emby For SamsungTV version 1.0.85 because this is one of the last version which doesn't have the annoying problem with 30-day trial period. ASS subtitles are working totally correctly (font size is wrong but that is not a problem, that has been corrected in later versions) - attachments with prefix OK. Problem begins when I install any new version of Emby For SamsungTV after 1.0.85 (last I tried version 1.4.2) - ERR attachments: 1) subtitles don't occur in the first 60 seconds of play and then all of them"unwrap" in a blink and after that the subtitles are showing normally. If you switch the subtitles the problem occurs again (1minute of nothing and after that they are OK). SRT subtitles are OK. 2) subtitles have the problem with Central European letters (lowercase č,š and ž). This special part of the letter (above letter) is shown in front of the letter instead above the letter - the problem is shown in an ERR picture. The rest of lower case special letters are OK and all uppercase letters are OK. I tried different versions of Server but the problem only occurs on newer versions of Emby For SamsungTV. Every version I tried after 1.0.85, and I tried 4-5 versions, have the same problem. I notice that there were some "Various ass/ssa subtitle fixes" on version 1.0.89 and latter... OK-embyserver.txt ERR - embyserver.txt Firefly.S01E01.1080p.BluRay.x265-RARBG.hr.ass
  4. Sorry if this is addressed somewhere else in advance. I was testing if I can play a mkv file with hevc x1, flac x2, ass x1, and ttf subset x5 (media info as below) I want to ensure the video on my server can be directly played while showing ass effect with fonts properly on android, ios and PC platforms without encoding (hard-sub) PC: web is not okay for ass effect, but the PC client I am using (not standard emby theater) is able to show correctly (directly play) Android: app is not smooth enough (Exoplayer I assumed?), switched to VLC player, became smooth and ass display is correct (directly play) IOS(both on iPad and iphone): container is not compatiable and HLS format is needed, HEVC is directly played, while flac needs to be transcoded to mp3 (while the same flac is directly played with AVC + Flac in mkv container), fonts of ass is not used and turned to be the default font. (not directly play) I would like to know: 1. What is the compatiable container for IOS app? HLS format appeared even if the audio is aac in mkv container or flac in mp4 container with HEVC as video stream. Any way to get around this? 2. I think the emby app can support ass effect with fonts, but it turned out not the case in IOS. Is there any method to show embed fonts for ass subtitle on IOS platform? ___________________________________________________________________________________________________________ It shows HVC1 in MPC-HC player Video: HVC1 1920x1080 23.976fps [V: hevc rext L4.0, yuv444p10le, 1920x1080 [default]] Audio: FLAC (framed) 48000Hz stereo 2304kbps [A: flac, 48000 Hz, stereo, s24 [default]] Audio: FLAC (framed) 48000Hz stereo 2304kbps [A: コメンタリー (flac, 48000 Hz, stereo, s24)] Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: 繁體 [cht] (ass) [default]] Subtitle: UTF-8 [S: No subtitles] ___________________________________________________________________________________________________________ General Unique ID : 156709209093414132247110442661145388684 (0x75E51888AB9ECBEF1F908B7C139AA68C) Complete name : \\...xxxxx...S01.E02.[AI-Raws].mkv Format : Matroska Format version : Version 4 File size : 1.16 GiB Duration : 23 min 41 s Overall bit rate mode : Variable Overall bit rate : 7 020 kb/s Movie name : S01.E02.[AI-Raws] Writing application : Lavf58.76.100 Writing library : Lavf58.76.100 ErrorDetectionType : Per level 1 Attachments : 仓耳今楷01 W05.146F4902.ttf / 方正粗圆_GBK.1C4025C1.ttf / 方正新楷体_GBK.3819E60D.ttf / 方正仿宋_GBK.E9AA63B2.TTF / 仓耳今楷01-27533 W03.1C19A3A6.ttf Video ID : 2 Format : HEVC Format/Info : High Efficiency Video Coding Format profile : Format Range@L4@High Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC Duration : 23 min 41 s Bit rate : 4 242 kb/s Width : 1 920 pixels Height : 1 080 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate mode : Constant Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS Chroma subsampling : 4:4:4 Bit depth : 10 bits Bits/(Pixel*Frame) : 0.085 Stream size : 719 MiB (60%) Writing library : x265 2.9+8-27d8424c799d:[Windows][MSVC 1900][64 bit] 10bit Encoding settings : cpuid=1111039 / frame-threads=4 / numa-pools=16 / wpp / no-pmode / no-pme / no-psnr / no-ssim / log-level=2 / input-csp=3 / input-res=1920x1080 / interlace=0 / total-frames=0 / level-idc=0 / high-tier=1 / uhd-bd=0 / ref=4 / no-allow-non-conformance / no-repeat-headers / annexb / no-aud / no-hrd / info / hash=0 / no-temporal-layers / open-gop / min-keyint=23 / keyint=250 / gop-lookahead=0 / bframes=4 / b-adapt=2 / b-pyramid / bframe-bias=0 / rc-lookahead=25 / lookahead-slices=4 / scenecut=40 / radl=0 / no-intra-refresh / ctu=64 / min-cu-size=8 / rect / no-amp / max-tu-size=32 / tu-inter-depth=1 / tu-intra-depth=1 / limit-tu=0 / rdoq-level=2 / dynamic-rd=0.00 / no-ssim-rd / signhide / no-tskip / nr-intra=0 / nr-inter=0 / no-constrained-intra / strong-intra-smoothing / max-merge=3 / limit-refs=3 / limit-modes / me=3 / subme=3 / merange=57 / temporal-mvp / weightp / no-weightb / no-analyze-src-pics / deblock=0:0 / sao / no-sao-non-deblock / rd=4 / no-early-skip / rskip / no-fast-intra / no-tskip-fast / no-cu-lossless / no-b-intra / no-splitrd-skip / rdpenalty=0 / psy-rd=2.00 / psy-rdoq=1.00 / no-rd-refine / no-lossless / cbqpoffs=6 / crqpoffs=6 / rc=crf / crf=14.5 / qcomp=0.60 / qpstep=4 / stats-write=0 / stats-read=0 / vbv-maxrate=25600 / vbv-bufsize=10240 / vbv-init=0.9 / crf-max=0.0 / crf-min=0.0 / ipratio=1.40 / pbratio=1.30 / aq-mode=1 / aq-strength=1.00 / cutree / zone-count=0 / no-strict-cbr / qg-size=32 / no-rc-grain / qpmax=31 / qpmin=0 / no-const-vbv / sar=0 / overscan=0 / videoformat=5 / range=0 / colorprim=1 / transfer=2 / colormatrix=2 / chromaloc=0 / display-window=0 / max-cll=0,0 / min-luma=0 / max-luma=1023 / log2-max-poc-lsb=8 / vui-timing-info / vui-hrd-info / slices=1 / no-opt-qp-pps / no-opt-ref-list-length-pps / no-multi-pass-opt-rps / scenecut-bias=0.05 / no-opt-cu-delta-qp / no-aq-motion / no-hdr / no-hdr-opt / no-dhdr10-opt / no-idr-recovery-sei / analysis-reuse-level=5 / scale-factor=0 / refine-intra=0 / refine-inter=0 / refine-mv=0 / no-limit-sao / ctu-info=0 / no-lowpass-dct / refine-mv-type=0 / copy-pic=1 / max-ausize-factor=1.0 / no-dynamic-refine / no-single-sei Default : Yes Forced : No Color range : Limited Color primaries : BT.709 Audio #1 ID : 3 Format : FLAC Format/Info : Free Lossless Audio Codec Codec ID : A_FLAC Duration : 23 min 41 s Bit rate mode : Variable Bit rate : 1 474 kb/s Channel(s) : 2 channels Channel layout : L R Sampling rate : 48.0 kHz Frame rate : 11.719 FPS (4096 SPF) Bit depth : 24 bits Compression mode : Lossless Stream size : 250 MiB (21%) Default : Yes Forced : No Audio #2 ID : 4 Format : FLAC Format/Info : Free Lossless Audio Codec Codec ID : A_FLAC Duration : 23 min 41 s Bit rate mode : Variable Bit rate : 1 296 kb/s Channel(s) : 2 channels Channel layout : L R Sampling rate : 48.0 kHz Frame rate : 11.719 FPS (4096 SPF) Bit depth : 24 bits Compression mode : Lossless Stream size : 220 MiB (18%) Title : コメンタリー Default : No Forced : No Text ID : 1 Format : ASS Codec ID : S_TEXT/ASS Codec ID/Info : Advanced Sub Station Alpha Duration : 23 min 40 s Compression mode : Lossless Title : 繁體 Language : cht Default : Yes Forced : No Menu 00:00:00.000 : :第 01 章 00:00:23.023 : :第 02 章 00:01:53.030 : :第 03 章 00:11:17.051 : :第 04 章 00:17:50.027 : :第 05 章 00:19:20.076 : :第 06 章 00:23:35.039 : :第 07 章 ___________________________________________________________________________________________________________
  5. Hello, I have some issues lately with ASS subtitles. The player seems to ignore default font for lines, font change inside line is being shown correctly while trancoding to TV (not on webplayer). Also some czech letters are displayed incorectly (see attached screens). I'm using Emby server for Windows v4.6.3.0. I attach screen from MPlayer, where everything is shown correctly and screens from WebPlayer (on Firefox x64 v89.0.2) and from Sony Android TV with transcoding turned on (with transcoding off it looks same as on web-based player). I also include ASS subtitle file, so you could te st it. Note that SRT subtitles are handled correctly. I beleive subtitles works fine with trancoding sometime about 3 weeks ago and I didn't change anything on server since; I only had to buy and unlock the TV App. Please let me know, if it's some setting I didn't find or if you need any additional info. TEST.ass
  6. Ahim13

    Ass direct play

    Hi, so today I updated the emby app on my LG tv and now it always wants to transcode the media, whereas before the update it was direct play even with ass subtitles. Thai feature was of the things I chose Emby. Please help resolve this issue, or does anyone know how to rollback to previous emby version on lg tv? Thanks
  7. nishwahareesh

    Some Emby Android bugs

    first ones the video themes. It seems that it plays the actual video instead of playing it in the background example:- Screen_Recording_20210412-033132_Emby.mp4 next ones the subtitles. For some reason, when you initially start a video, the subtitles tend to look very oddly generated but a quick restart of the app fixes it examples initially starting a video (the opening/intro subtitles gets jumbled up too) after a quick restart of the app This ones again with the subtitles. Sometimes, the complex styled subtitles tend to glitch out and never show up (the dialogues do show up after this specific opening) example Screen Recording 20210412-035313 Emby-1.mp4 sample video https://mega.nz/file/wkAwBJSQ#9XZtCTDzdnsxnC0baqmBHfMnn7jVV3ya7wBvNsYyQJY (skip by 10 seconds) I ran all the videos listed above in galaxy s10
  8. I have quite a lot of shows that have ASS Subtitles in them. But the problem is that when I enable them my server immediately jumps to transcoding. Which sacrifice quite a lot of video quality. I have noticed that It does not do that in the mobile version.
  9. and no i doubt its the subtitle itself since it appears perfectly sized in other players
  10. well the title explains HOW ITS MEANT TO BE SEEN HOW ITS SEEN THROUGH A BROWSER LOG FILEffmpeg-transcode-2e5de3da-59ec-4e6e-87fe-0c9abef5ea0c_1.txt in the "Processing Plan", in the "SubtitleBurnIn" part it says "false" for burning subtitles but i have this option disabled
  11. Hello, I'm on Debian 9.8 on server side, running the latest beta, but this issue is there since I upgraded to Emby 4.0. (was working fine with Emby 3.5.2/3.5.3). Tried with: - emby-server-deb_4.0.0.2_amd64.deb - emby-server-deb_4.0.1.0_amd64.deb - emby-server-deb_4.0.2.0_amd64.deb - emby-server-deb_4.1.0.10_amd64.deb - emby-server-deb_4.1.0.12_amd64.deb When playing MKV files with ASS Subtitles, tested on Firefox and Chrome (HTML5 playback), subtitles are not showing. I checked server logs, and found that ASS track is encoded/demuxed via ffmpeg: ./embyserver.txt:1029:2019-03-11 13:22:56.065 Info SubtitleEncoder: ProcessRun 'ffmpeg-subtitle_extract' Execute: /opt/emby-server/bin/ffmpeg -i file:"/srv/media/Series/Sword.Art.Online/S03/SAO.S03E21.VOSTFR.1080p.WEBRiP.x264.mkv" -map 0:2 -an -vn -c:s copy "/var/lib/emby-server/cache/subtitles/b/b3fd429fcf754f26313b86b441d5104e_636877678715979463_2_0_0_False.ass" ./embyserver.txt:1079:2019-03-11 13:23:17.462 Info SubtitleEncoder: ffmpeg subtitle extraction completed for file:"/srv/media/Series/Sword.Art.Online/S03/SAO.S03E21.VOSTFR.1080p.WEBRiP.x264.mkv" to /var/lib/emby-server/cache/subtitles/b/b3fd429fcf754f26313b86b441d5104e_636877678715979463_2_0_0_False.ass So it seems that's why subtitles are not available, but when the process is finished, Subtitle doesn't show up, I need to disable and enable them back again (and seek back to the beginning of the file). With big movies, we have to wait many minutes for the ASS to be "available". Also when streaming (from Android app) to my Chromecast (tested with Chromecast v1, v2 and Ultra), thoses ASS subtitle are not available at the begining and then, they show up, but accelerated, and are kind of out of sync with audio/video. We must stop, disconnect and restart the stream to have them properly displayed. Sometimes they don't show up at all. Let me know how I can help to debug those ASS playback issue.
  12. Hi .. empy web using Google Chrome: the ASS subtitle style works on both but .. I have installed the same font that used at the subtitle on Win 10 and macOS. Chrome macOS shows the fonts correctly Chrome Win10 shows different font Please see the attached screenshots for both. ----- emby Version 4.0.2.0 Lunix Ubuntu server 16.04.5 Google Chrome Version 73.0.3683.103 (Official Build) (64-bit) - Windows 10 64bit Google Chrome Version 73.0.3683.103 (Official Build) (64-bit) - macOS 10.14.4 logs files are attached Thanks log_mac.zip log_win.zip
  13. - As legendas de muitos arquivos não estão funcionando no Chromecast mesmo quando ativadas (Simplesmente não aparecem na TV). - Porem as legendas aparecem normalmente caso eu esteja assistindo pelo navegador do computador ou pelo smartphone. https://www.youtube.com/watch?v=_KjrLBcm_94&list=PLqT7uGeErdaur_nY-O0raKvRgHddzMEKp&index=8&t=0s Exemplo de arquivo (Download): https://mega.nz/#!TZ0hRCBJ!T6uYjOzdCeJOhtaLq0FfDAObQo9VeRW2kO7eYQLFFcE
  14. iBoss

    ASS font style with transcoding

    Hi everyone, On IOS emby app: - When I play movie direct (bitrate higher than video): ASS subtitle it will show correct font that attached in mkv (please see the attached screenshot: direct_play.jpg). - When I play transcoded movie (bitrate lower than video): I thing the server burn subtitle in and the font it will be different (please see the attached screenshot: transcoded.jpg). I think the issue from ffmpeg it will not select the right font that attached inside mkv while transcoding. Server: Ubuntu Linux 16.04.5 Emby Version 3.5.2.0 The log file and screenshots are attached Thanks embyserver.txt ffmpeg-transcode-0b0e3859-dcb7-469c-a3a1-bf93d730497e.txt ffmpeg-transcode-5c893382-2d21-4f82-891c-f7ebd2ac7738.txt ffmpeg-transcode-55a1ff40-7e78-420b-b759-79a5c90e5747.txt ffmpeg-transcode-f90cb4fb-5299-4cf7-bd04-b5824516a3b2.txt
  15. Hi, Yesterday i bought Nvidia Shield TV to replace my Pi2. I installed Emby for Android TV App. Problem is, that this app is not displaying ASS/SSA subtitles at all. Previously I had problems with other devices, but this was fixed (https://emby.media/community/index.php?/topic/48932-assssa-subtitles-not-playing-nice-with-androidioskodi/). Android Mobile App is playing nice - only Shield TV is not sowing them. Was searching for some kind of option for "smart subtitles" like in phone app, but there is none. Can you make something with this? I switched shield to debug mod and sent logs at ~11.38 GMT+1 time (Poland - user Bartek / barat). Also - i attach server logs. ffmpeg-remux-936e26f4-2ee4-4256-bb19-ea32ac131b88.txt ffmpeg-transcode-16d7b2f1-1357-4a5b-b7e1-802ff67baec3.txt ffmpeg-transcode-a216fe9e-f55b-4236-96d3-372ddc4685a6.txt ffmpeg-transcode-e4c36b0e-1ccb-4f9f-b259-45160ce38e8b.txt server-63648274462.txt
  16. Today I noticed that some episodes my wife was watching in ET were all transcoding instead of Direct Playing. It turned out that the only thing making them transcode was the fact that they had external ASS subtitles. I converted the subs to SRT and (after a rescan) the video now direct plays. Considering that the subs in both cases are being rendered by XySubFilter why is it transcoding? This displays in the log when ASS subs exist: isEligibleForDirectPlay: False, isEligibleForDirectStream: False But after changing them to SRT this displays: isEligibleForDirectPlay: True, isEligibleForDirectStream: True
  17. Hi, As @@Luke asked for logs here - I'm making this thread in Synology section since I'm using server on DS916+ I have a problem with external ass subs. Tried few clients (server restart before, tested in that order - might be useful info while reading logs), and that's what I've got: Windows: Emby Theater: ASS ok, Direct Playing Chrome - ASS ok, Direct Streaming, F11 fullscreen OK Raspberry: Emby for Kodi- ASS shows, but no formating/color Kodi directly from NAS share - ASS OK - just to check, that Pi/Kodi itself can handle it Android: App: Not playing movie at all - movie not starting, som other plays ok, and once after trying others tested file started but only with English subs, and after closing it - again not starting ... Chrome: ASS OK, Direct Streaming, Fullscreen OK VLC directly from NAS share without Emby - ASS OK Ipad App - transcoding 3.2 Mbps, no subs, even embedded English are not working Chrome - Direct Streaming, ASS works, but not on fullscreen (I know, that subs in browser is some kind of hack - Luke explained me already in different thread) Safari - same as Chrome Ipad VLC directly from NAS - Video plays, I see english subs, but external ass are not available (no on list) All tests made on same video file, transcoding in server set to not using VA API - only software. Bellow I attach logs from this debug session. If this will help, I can send link to tested video/subs (it's less than 300mb) ffmpeg-remux-2b9e70bb-7c04-4f5d-8fad-b45472958b51.txt ffmpeg-remux-20af0644-03d6-47aa-9c37-51620505dd21.txt ffmpeg-remux-923d313f-12c8-4b5e-821d-633a37c9e8e1.txt ffmpeg-remux-abc20902-069f-400a-a4d9-00a13c17bd83.txt ffmpeg-remux-abf09d87-c4b6-4b74-b04f-b2c0674e7d8a.txt ffmpeg-transcode-7ed88e21-482c-4990-b358-669f78c3df2e.txt ffmpeg-transcode-1223dba0-0ba2-4da7-a12c-afa53a1a40cf.txt ffmpeg-transcode-bcb65f5a-7982-414a-8685-07aa9ef18ee7.txt server-63635074186.txt server-63635117859.txt
  18. Greetings, I've really been enjoying running Emby on an old Mac Pro that was given to me; generally with the two Xenons I figured it'd do alright and for the most part I've been correct - across a vast range of media it plays things back flawlessly. However, I watch a lot of Anime (which is an understatement) and a lot of it features subtitles of the ASS variety. Usually when I watch them with VLC on a computer just like the one I have Emby running on, they move fluidly with all the crazy animations that the subbers have added; but in Emby when streaming to any other client that apparently isn't the case. They are often just a little slow, even in shows that have really minimal subbing and in the ones that have crazy stuff going on I've actually seen it pause the video intermittently and take a break during heavy sections like the openings and endings. If you wanna see what a log looks like of me watching an entire episode of something you can find it attached Log.txt . Basically, is there anything I can do to improve playback and prevent this from happening? I really don't want to bake these in to my files, but maybe I'd experience more uniform experiences if I shelled out for a GTX 950 with NVENC or something. What's your opinion? Anyone else have this happen to them? Thanks -Kb
×
×
  • Create New...