Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Windows'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. I'm new to Emby and trying to get a optimal setup sorted. I have the following: Emby Server running on Windows Server 2012 running on a new Quad Core low end (new) Xeon Processor, 4GB Ram. Storage is traditional spinning rust. Media is all stored on another Server 2012 OS, running on the same hardware (they are two VMs in the same box) Clients include the web app, the Android app, Windows Theatre and the WMC Client (which I hope to replace with the Win 7 Theatre or even the Win 10 UWP App) I initially tried Emby on CentOS and although everything worked as expected I experienced occasional slowdowns where the server would just stop responding for a minute or two. On Windows it's a lot better however sometimes when loading the libraries from a client it will just hang and not display any media. Flicking between libraries usually resolves the issue if it doesn't load itself after 20 seconds or so. I have experienced this on all clients. My guess is that the storage is just not performing well enough and taking too long to load files, causing a slow down. What I'm going to try next is to do one of the following: Move the Emby server onto an SSD, this should speed up the server itself. Move the media into the Emby server and make it a combined Emby and Media server. This in itself shouldn't really make much difference except from moving the media a little closer to the server. My gut is to move the Emby server itself onto an SSD first and see what it does to the performance. Does anyone with more knowledge and experience of Emby have any suggestions for what I should check or anything else that I can try to improve performance? Cheers, Chris
  2. PenkethBoy

    Photo Libraries

    Hi Evaluating Emby and liking what i see. I have a few questions about Photo Libraries I am using version 3.0.6060.0 for windows (on win 10 pro x64) 1) Are photo libraries quite a new feature as there appears to be little or no WIKI/How To entries on them? Have searched the forum but not much info either. 2) When you enter a library and say select/open a photo after a few seconds (5?) the next photo will show - BUT - it is not the next photo by the sort order say file name - it appears random or its using some other order - is this a bug or is there somewhere you can control this? 3) If you have a photo library of just a single folder with no sub folders the "menu" options of select view/sort/filter do not appear - bug or by design? If a folder has a sub directory and you enter the options are available 4) There appears to be no way to resize the slideshow photos to scale to the screen size? 5) Some exif tags appears to be imported is there a list of what tags emby looks for? I have tried on Android (Fire HD6) and windows via chrome and the behaviour is the same Any pointers would be good Thanks
  3. After the most recent updates, I have run into an issue with Emby Server 3.1.6007.33439. Emby Server seems to be binding to the wrong NIC - binding itself to the VMWare VMNet #1 Virtual Network Adapter (a VMWare Host-only Network) rather than to the physical NIC - ASUS PCI-E AC68 WiFi Adapter. This has rendered Emby Server inaccessible to anything on the local network (since VMNet #1 is a Host-only adapter). Disabling the VMWare Adapters forces it to use the WiFi Adapter but this has to be done every single time Emby Server is started. Is there a way to override which adapter is used while this is investigated? The OS is Windows 10 Pro (Insider Preview - Fast Ring but it did it on the Anniversary Release as well which stayed installed up to today) and it's only Emby Server which is binding to the VMWare adapters rather than a physical NIC. Other applications operating on the localhost are binding to the correct network adapter (the ASUS WiFi).
  4. When i Try to play a movie ex: ( Fury ) it plays another movie like Terminator And When Tried to Add A new Library it tells me : There was an error adding the media path. Please ensure the path is valid and the Emby Server process has access to that location. And It adds It Anyway But still The problem presist help please
  5. PenkethBoy

    Photo Libraries - options bug

    If you have a photo library of just a single folder with no sub folders the "menu" options of select view/sort/filter do not appear If a folder has a sub directory and you enter the options are available so only appears to be a top level issue I tested this with an unset library and the menu option are available so an inconsistency between library types? It not a major issue but tought it worth pointing out windows 3.0.6060.0 win 10 pro 64 bit
  6. PenkethBoy

    Slideshow bug

    Experimenting with the photo slideshow option and it behaves a little unexpectedly open a photo wait 5 seconds and a new photo appears as you would expect however the second photo is not the next one you want as its a random photo from within the photo library The library folder is sorted by name so the next photo to display should be the next one via that sort order? Have tried this with multiple different folders and even changing the content type to unset gives the same behaviour. This is on version 3.0.6060.0 - win10 pro 64bit Is this just me or do others see this?
  7. All my libraries had disappeared after this Version 3.1.99.0 update. I hadn't used it for a while, i started emby server, it auto-updated, i restarted it and now there's nothing. None of the libraries are listed in the dashboard. But the library titles are listed on the 'Home' left-hand slide-in menu when you click the 'Home' burger button.
  8. I update my Emby Server to version 3.0.5985.0 recently and my CPU usage while browsing with Edge has more than doubled. Windows 10 x64 10586.494 Phenom x6 @ 4,1 GHZ 16 GB RAM Furthermore, FYI, I use PhenomMsrTweaker. Under average conditions my PC doesn’t use more power then 170 W, now when browsing Emby it jumps to ~260 W. Also, I keep a close eye on Process Explorer. UPDATE: I seem to have the same issue on my ThinkPad T530 (i5 3230). However it occurred during streaming. Previously I used Emby Server with Emby Theather (old version) on my Server. The high CPU usages occurred while clicking trough serie episodes, about 1 episode every 3s. The high CPU usage on my laptop was gone when I closed Edge. After that Emby Server (the server webpage) streamed 720p/4 MBps without any hiccups or glitches. This might indicate that it has something to do with the Windows 10 x.420 update to x.494? Is anybody here on the Windows 10 'fast ring'? If so what is your experience with Edge while comparing the different builds? UPDATE 2: I had an recurring streaming issue. Attempted to uploud the server log however it's 61 MB. Here is an Onedrive link: https://1drv.ms/t/s!Asn6NNog54FdjIVX35DTwZ8UFJE-Dw.This log includes the time frame where I experienced the 'high CPU usage' issue.
  9. NANO SHELL

    Unable to search for media

    I have noticed at random times that I am unable to search or anything through Emby Server web client (mainly using Chrome Version 51.0.2704.84 m but also happens using FireFox). Sometimes it will work fine but others it just does nothing (as in the screenshot). Is there a fix for this or any plans to tweak the search function in the future? I looked into 'Search Broke / Won't Find titles of movies' forum but it didn't help. Thanks in advance. server-63601372800.txt
  10. Guardian Hope

    FIPS Validated Cryptography Fix

    After a very long period where I could not use Emby Server on Windows 10 Pro because the server was not registering with the http server as authorized with the OS (see http://emby.media/community/index.php?/topic/29931-emby-refusing-connections/ for all about that) I decided to give Emby Server on Windows another try primarily because the server needed direct access to my GPU which VMWare Workstation doesn't provide (although vSphere does) so I can stream out H.265 content to an rPi3 running OSMC. Works wonderfully by the way but I did encounter an issue with Emby Server which can easily be rectified. Emby Server, once I reinstalled the latest development build, threw an unhandled exception error so I browsed over to Emby Server's logs and saw that this is the fourth program I encountered which doesn't comply with FIPS validated cryptography and that's a problem in Windows 10 - especially if you have Trusted Platform computing enabled because you need it for one reason or another. However, the fix is easy: In MediaBrowser.ServerApplication.exe.config the following line needs to be added before the closing of the <runtime> tags: <enforceFIPSPolicy enabled="false"/> This disables the FIPS validation check for this program and allows it to run under Windows 10 on a system using a Trusted Platform Module enforcing FIPS cryptography. You may of course find the article on MSDN. On system not using a TPM, this change makes no difference to how the application is run. For reference, here was the exception log file: One or more errors occurred. System.AggregateException at System.Threading.Tasks.Task.WaitAll(Task[] tasks, Int32 millisecondsTimeout, CancellationToken cancellationToken) at MediaBrowser.ServerApplication.MainStartup.RunApplication(ServerApplicationPaths appPaths, ILogManager logManager, Boolean runService, StartupOptions options) at MediaBrowser.ServerApplication.MainStartup.Main() InnerException: System.Reflection.TargetInvocationException Exception has been thrown by the target of an invocation. at System.RuntimeMethodHandle.InvokeMethod(Object target, Object[] arguments, Signature sig, Boolean constructor) at System.Reflection.RuntimeConstructorInfo.Invoke(BindingFlags invokeAttr, Binder binder, Object[] parameters, CultureInfo culture) at System.Security.Cryptography.CryptoConfig.CreateFromName(String name, Object[] args) at System.Security.Cryptography.MD5.Create() at MediaBrowser.Common.Extensions.BaseExtensions.GetMD5(String str) at MediaBrowser.Server.Startup.Common.ApplicationHost.GetCertificatePath(Boolean generateCertificate) at MediaBrowser.Server.Startup.Common.ApplicationHost.StartServer() at MediaBrowser.Server.Startup.Common.ApplicationHost.FindParts() at MediaBrowser.Common.Implementations.BaseApplicationHost`1.<Init>d__4.MoveNext() InnerException: System.InvalidOperationException This implementation is not part of the Windows Platform FIPS validated cryptographic algorithms. at System.Security.Cryptography.MD5CryptoServiceProvider..ctor() Emby Server is now working but I would hate to have to re-add that line with every single update to Emby Server on Windows 10.
  11. The last several weeks I have been experiencing server crashes with the error below. I am using pathsubstitution and have real time monitoring set to Auto. I usually dont post unless I have a problem but until now I have enjoyed stable releases for many months, great work keeping the issues down. Version 3.1.16.0 *UPDATE** SERVER LOG: unhandled_c7590b70-4880-4c55-9fd1-bb911c564771.txt server-63601172179.txt
  12. I was looking for a low-cost solution for something that would just run 24/7 with low power consumption and ran into the NEXBOX T10. I don't need any transcoding (i think) as most my devices play media through KODI. Thoughts on the hardware? $87 seems preetty decent for a bare bones box with included hdd and windowsOS. About my current setup: Library is on a NAS, livingroom's got a on-24/7-macMini running KODI; bedroom uses FireTV4K with KODI; main PC runs emby server. Started emby on the PC but thought the macMini would be better since it's lower power consumption so I migraged over low and behold OSX has been a pain in the butt, the latest OSX doesn't refresh network directories without unmounting and remounting anymore so when I add new media to the NAS, emby sees it but OSX does not which results in KODI showing the episode but when played it's "missing" pain in the butt I tell you! I've now since migrated the server back to my main PC and everything seems be fine but I'm still looking for a low-power, low-cost, always-running solution. Related question: when I'm streaming my library through the emby app (either on my android phone, my ipad, what have you) does it transcode?
  13. Would like to try out MediaBrowser server and compare to Plex Media Server, My requirement is that it should run in a non-admin user account,. On Plex I use an admin Account to install but run the service in a non-admin account I have not been able to see how i can make that distinction between install and run for MediaBrowser. From what I have read it appears the service needs to run in an admin account. I did search the forum and read a number of topics and have not been able to find one that showed I could achieve what I want to do Thanks
  14. antoigl28

    export configuration files

    Hi, I have my Emby server on a Windows pc and now I want to have the same server in a ubuntu pc. How I can export the configuration files from my server Emby a windows pc to another pc ubuntu? Thanks.
  15. I have a QNAP TS-451+ being delivered today, and it has 'Virtualization Station' which allows installation of other OS's. I want to install windows, due to some software I want to run on the QNAP, and was wondering which I should install - windows 10 or windows server 2012 (and which edition), or does it not really make any difference Thanks for your help
  16. Maximus Naxsus

    Emby Theater revamp, byebye futures?

    Quick question; Is there a new Emby Theater? - and does this 'new' version not support external players? That would really be.., not great. *searching for an older version now* What happened? Emby Theater wasn't behaving.., it does that sometimes. Reinstall usually fixes this however, TADA.. different version and no external player option.. So far!
  17. Steverido

    Upcoming

    Hi Guys, How can I remove the upcoming TV folders from each of my folders on my server? I have looked in the settings but can't see anything to uncheck.
  18. eglorioso

    No Playback on Any Device

    I can not get Emby Server to playback on any device, here's my config - log file attached: Windows 7 Professional Emby Server 3.0.5786 ServerWMC 1.0.0.67 Clients; Roku, Android Mobile, Local Chrome Browser, Remote Chrome Browser, Remote Microsoft Edge Browser, Theater Roku Client Crashes, All Browsers and Android app continually spins as if it's trying to load the channel, Theater No Guide and Spins Clicking "Now Playing". Server was reinstalled, and initially played on "Now Playing" from local server but quit after ServerWMC was installed and configured. server-63588664929.txt
  19. JHawk111

    Episode Showing Missing

    I recently reviewed the missing episode report and noticed one of the episodes I ripped quite a while ago is showing "missing." I verified that the episode is still in the folder and plays fine. I also attempted to run the "refresh" option in the season folder and "scan media library" scheduled task on the server, but neither resolve the problem. Is it possible to force a full rescan of a series or season? Server Version: Version 3.0.5572.0 OS: Windows 8.1 If it matters: the media is stored locally on the server, and I use UNC paths for it. I have no idea when this problem first presented, so I included the most recent log which should include when I scanned the library. I've put the screenshots in spoiler tags so the post takes up less room. server-63564048000.txt
  20. Idea: optimize upload traffic, give Emby server highest priority, preferably with build in QoS protocols. Some Google searching: http://www.biztechmagazine.com/article/2010/03/boost-network-performance-windows-7-qos Happy to read any idea's and experiences. Didn't try it myself yet.
  21. psubsee2002

    Play state not restored from backup

    I am migrating my server from 1 computer to another. I installed the Server Configuration Backup plugin and made a backup that included everything, including user data. When I restored from the backup, I see the backup did contain this info and the checkboxes were selected when I restored from the backup. But when I view my collections, both from the web interface, and from the android app, the play state was not synched. Did I do something incorrect, or is there another step somewhere?
  22. Is it me or did I miss something. With the newest stable release version 3.0.5781.0 I don't have a security tab anymore. Is this correct?
  23. marcelovz

    Emby OneDrive Sync Problems

    Hi I updated my account for a month payment for use Sync features, but I´m having problems with OneDrive. I create my app in Onedrive and validate it in Emby (all ok) But when I try to Sync any content form my library, and I go to schedule tasks to force the Sync, the Sync say " last execution a minute ago FAILED" every time that I try to sync. Below is my log of my last atempt to Sync: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 2015-08-16 23:51:08.9150 Info - App: Executing Cloud & Folder Sync 2015-08-16 23:51:09.8910 Info - App: HttpClientManager GET: https://api.onedrive.com/v1.0/drive/special/approot:/MARCELOPCLG/data.json:/view.changes 2015-08-16 23:51:11.4584 Error - App: Error getting response from https://api.onedrive.com/v1.0/drive/special/approot:/MARCELOPCLG/data.json:/view.changes *** Error Report *** Version: 3.0.5675.1 Command line: C:\Users\MarceloLG\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe Operating system: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 Processor count: 8 64-Bit OS: True 64-Bit Process: False Program data path: C:\Users\MarceloLG\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server Application Path: C:\Users\MarceloLG\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe O servidor remoto retornou um erro: (400) Solicitação Incorreta. System.Net.WebException em System.Net.HttpWebRequest.EndGetResponse(IAsyncResult asyncResult) em System.Threading.Tasks.TaskFactory`1.FromAsyncCoreLogic(IAsyncResult iar, Func`2 endFunction, Action`1 endAction, Task`1 promise, Boolean requiresSynchronization) 2015-08-16 23:51:11.4584 Error - App: Error *** Error Report *** Version: 3.0.5675.1 Command line: C:\Users\MarceloLG\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe Operating system: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 Processor count: 8 64-Bit OS: True 64-Bit Process: False Program data path: C:\Users\MarceloLG\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server Application Path: C:\Users\MarceloLG\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe Exceção do tipo 'OneDrive.Api.ApiException' foi acionada. OneDrive.Api.ApiException em OneDrive.Api.ApiService.<HandleException>d__48`1.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em OneDrive.Api.ApiService.<GetRawRequest>d__12.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em OneDrive.Api.OneDriveApi.<CallViewChanges>d__35.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em OneDrive.Api.OneDriveApi.<ViewChangeByPath>d__29.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em OneDrive.OneDriveServerSyncProvider.<GetFileByPath>d__3c.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em OneDrive.OneDriveServerSyncProvider.<TryGetFiles>d__30.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em OneDrive.OneDriveServerSyncProvider.<GetFiles>d__14.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em MediaBrowser.Server.Implementations.Sync.TargetDataProvider.<EnsureData>d__3.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em MediaBrowser.Server.Implementations.Sync.TargetDataProvider.<GetData>d__d`1.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em MediaBrowser.Server.Implementations.Sync.MediaSync.<SyncData>d__d.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em MediaBrowser.Server.Implementations.Sync.MediaSync.<Sync>d__3.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em MediaBrowser.Server.Implementations.Sync.MultiProviderSync.<Sync>d__a.MoveNext() --- Fim do rastreamento de pilha do local anterior onde a exceção foi gerada --- em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) em System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) em MediaBrowser.Common.Implementations.ScheduledTasks.ScheduledTaskWorker.<ExecuteInternal>d__c.MoveNext() 2015-08-16 23:51:11.4584 Info - App: Cloud & Folder Sync Failed after 0 minute(s) and 2 seconds ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ I purchase a month subscription only for Sync Features and it's not working. I´m having problems with Dropbox too. When I click in "Create a Dropbox App Key and Secret" or Create a Dropbox App Key and Secret, nothing is showed and I can't create my Dropbox App. Could you help me please ? Thanks
  24. Hi, I have recently started using Emby and seem to have figured out pretty much most of it but I have one issue that I would like some help with please. I have several DVD's such as this one; http://www.amazon.co.uk/Look-At-Life-Swinging-London/dp/B000E6UMFS/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1439989901&sr=8-4&keywords=look+at+life This is a disc of sixteen short ten minute films. My problem is getting it to display in Emby as one title as currently all the individual films show as separate titles. I have looked in the Wiki which does not really help as well as various other posts on this site. I'm confused as to whether I'm supposed to use the [boxset] tag or not. The title appears as a collection (presumeably the auto box set plug-in) but this is not what I'm after. Is there a way to get DVD's such as this (i have many more!) to display as one title? I would very much appreciate some help! Thanks
  25. HI, I have a curious question. My synology NAS is offline due to failed HDD, so I setup a server2 user account on my windows office PC, and use this as the server for a smaller selection of movies and tv shows that are backed up on this pc to my main htpc rig in the living room. I shut down the emby server on my htpc and let emby connect to the office pc.These are both on the same gigabit lan. The htpc when using the emby server would be the local host and all material was situated on my synology nas, would direct stream everything. However, now while using the server of the office pc, and it's "server2" user account, all files are being transcoded before being received via the htpc. Is there a setting I am missing, or should I set up the "server2" user account on the htpc, and let it act as server and client with the office pc being the "dumb" server? Anybody understand what I am trying to say...kind of confusing isn't it? Just wanting to know if I set it up ass backwards...boy I miss my NAS....anybody got a spare 5tb hdd so I can rebuild my raid? Cheers
×
×
  • Create New...