Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'scanning'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 15 results

  1. oisecnet

    Optimizing scanning Library

    Hey guys, Been using emby on Linux for quite some time now. However after a new install on a clean machine, while importing my existing files. I encountered some performance issues. After looking at it it seems the library scanning process only will utilize 1 core at a time. The ffmpeg process that is forked for the chapter images is explicitly started with -threads 1. Is there any option to increase that ? Or is it limited that way due to locking issues ? On current systems it would speed up these processes quite a lot if multiple threads where forked. Even if ffmpeg was only f
  2. Recently, after adding new movies to my folder and clicking on scan libraries, I realized that the scanning progress bar neither appears in the dashboard nor does it show the progress pie in the libraries. However, new folders are still being detected (albeit very slowly). Anyone can help?
  3. Emby Server Version 4.1.1.0 Metadata is loading without any problems, but for whatever reason, images simply will not download. If someone could take a look at the server log and let me know if there is anything I should attempt to mitigate this, I would appreciate it. Thanks! Log.txt
  4. I am using emby 3.5.2 server for armhf architecture I have scanned my media libraries. In some directories i have also other files than jpeg, let us say occasionally a pdf with explanatory content. It seems that the emby server crashes when encountering folders with such extra content while trying to display the folder contents. Also it seems that SSL encrypted connection is flawed on the protocol level, since i experienced immediate crashes upon swithcing on https with my self-signed p12 certificate...
  5. So I am new to Emby and was trying it out as an alternative to Plex. I have been using Plex for a couple years. I say this to point out the issue I was having with some files not scanning was not related to the files themselves as my Plex server was able to find the files. It appeared to be the folder/file structure that caused the scanning to skip some of the movies. This issue seems to be centered around .nfo files created when scanning new library additions. Example, I have folders separated alphabetically ("Movie">"A-B-C">"A"). Then within that folder, I may have a subfolder
  6. I was running V.3.2.7.0 Originally, I added 4 new series, Call them {A, B, C, D}. Series A, C, and D was uploaded 3 days ago, along with some missing episodes, Not even the title is showing. Series B got picked up almost immediately after a library scan. I have Update the package yesterday with version 3.3.0.0, and ran scan 4 times, Still the 3 series have not imported. I have checked then clearly. There are no [.]s at the begin, so as they would be ignored, and the form is the same as the others.
  7. Hello, everyone! I've been using Emby for almost 2 years now. I have to say its an amazing piece of software! Thank you, Luke and your team for such an amazing product. However, I do have to ask for help today? I recently rebooted my home computer and installed Emby, everything went well, until I clicked "Scan Media Library" and it literally takes forever to scan fully, it never really did this for this long before, an hour at the most but this time its been hours and it is still at 69.6%, I've even uninstalled it and went Portable and still the same issue happens. I typically do scans manuall
  8. I've just setup an fresh OpenMediaVault Install with emby enabled. So far everything went without problems, but now I'm stuck. Embys Library Scan is not working at all - it doesn't even try. If I click the scan button the progress bar is visible for just a fraction of a second - the log shows "scan completed on 0 minutes and 0 seconds" and of cause no movies show up in my library. I've already tried different folders, reinstalling emby and resetting the permissions of the media-folder. No luck so far... Permissions for the directory are as follows drwxrwsr-x 2 root users 4096 Jan 25 01:1
  9. Hi all, Some questions/issues with using genre metadata. I just started using Emby and just got my library added. I have not yet checked the metadata on most of my collection and as such this post is isolated to a Box Set collection I added. The Collection wasn't originally found in TMDB but that's because the name I had for it differed from TMDB which is fine. I went through the process of adding the TMDB ids to each movie via "identify" and it found the movies no problem so I assumed it pulled in all the metadata from TMDB including genre. I then went and added the genre to the main
  10. Okay so today I decided I would try to start using Emby for my Music as well... Not sure if that is going to happen as I am currently trying to scan my Music folder for Music and nothing happens. I have it setup with the folder structure "Music\Artist Names\Album Names\Song Name.mp3" and all my files have been properly tagged with MP3Tag and work with multiple programs. So not sure if I am doing something wrong or if this is a bug with the latest update but I figured I would report this.
  11. lsl283

    Movie Library Scanning

    Hi All, I'm new to Emby and setting up my movie library against my NAS. It's scanning the TV shows perfectly fine, but it's ignoring all the 1000+ movies (almost entirely MKV format). This has been working fine directly from Kodi via SMB for years, any ideas? It scans successfully, but finds zero movies. Structure of the folders is /Movies/MovieName (Year)/MovieName.Year.mkv etc. Cheers
  12. Hi guys, I already had in the original tv show "Les Revenants" (French version) and occurred while adding that the American version, "The Returned," the Emby Server applied the same cast of the previous series. I deleted the new series and indicated the IMBM id code, but it did not solve. How can I do to Emby apply the cast correctly?
  13. Hi All, I was persuaded to take a look at Emby and installed it on a high end NAS. No other apps running. 2G RAM and 4TB disk RAID0 My Library only contains Mp3 Music tracks; 9000+ albums with some 125k tracks. I turned off all Internet scraping. Only use local media tagged (ID3) info. The scanner has been going on for two days now, still not complete!! CPU load is next to nothing. Memory is 98% mainly by Mono. Kodi did the same library in 3 hours on the same HW. What is going on?
  14. Every now and then, my Emby server just hangs during the library scan because it gets stopped from somewhere, I really don't know where this is coming from, log attached. server-63582940533.txt
  15. AdrianW

    Initiating Media Scanning

    Background to my problem I have my NAS (containing all my media) set to wake at 3pm and go to sleep at 12:30am every day. I have MBS and MBC installed on the same PC (a small NUC under the TV). Previously I had MBS set to perform a media scan on wake - but if that PC ever woke when the NAS was off all media would be marked as offline. So when someone comes to actually use MB3 (during the NAS on hours) then it thought the media was offline. The PC with MBS was starting in the middle of the night to perform updates etc, so I disabled those, but it still wakes occasionally out of norma
×
×
  • Create New...