Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'scan'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 62 results

  1. Version 3.0.5509.223 This Film with this folder name is not identified.. A local .nfo has localtitle tag populated as St. Vincent (2014) Further use of identify function, without manual changes, does not detect. The Following Work as manual ammedments within the identify function... St. Vincent - without the year St Vincent (2014) - without the full stop St. Vincent 2014 - without the year in brackets %Movietitle% (%Year%) ...has always been a good way to get 100% detection...so is this a bug/an opportunity to improve? or am i out of step with naming convention and need to change...? I have OMDB First and TMDB second as metadate fetchers... edit noted server version
  2. My library scans always take ages. I've been looking through logs and tidying up my video content. And I think I have it pretty tidy now. I use metabrowser - so all content has local metadata (xml and images etc). I have "Download artwork and metadata from internet" turned off. I have "Save artwork and metadata into media folders" turned on. I ran a complete scan, then restarted MBS and ran a scan again - no new data was added, and still the scan took over six minutes, which seems a little excessive. Here's the log: txt (7MB) or zip (462K) I'm a bit concerned about the 9,648 "Debug - App: Saving xxxx to database" messages considering nothing has changed since the previous scan.
  3. mholgate

    Cannot authenticate

    I am trying to programatically get the server Library to rescan. This used to work using a simple curl command couple months ago, but I understand that additional token-based security has been added, according to http://mediabrowser.tv/community/index.php?/topic/72-user-authentication/ I am trying to follow the instructions to authenticate as per the first step in https://github.com/MediaBrowser/MediaBrowser/wiki/Authentication but to no avail. I have tried a variety of curl commands, similar to this (note: I do not have a password set): curl -d 'Authorization=MediaBrowser UserId="0d2c22c2debe62c66cc552b00adbfad4", Client="iOS", Device="iPhone", DeviceId="8912f03b961d76e736637d5d6014a586406de64c", Version="1.0.0.0"' -d "username=Foo" --dump-header headers http://192.168.0.30:8096/mediabrowser/Users/AuthenticateByName but the error I receive is: HTTP/1.1 500 NullReferenceException Transfer-Encoding: chunked Content-Type: text/html Vary: Accept Server: Microsoft-HTTPAPI/2.0 X-UA-Compatible: IE=Edge X-Application-Error-Code: Object reference not set to an instance of an object. X-Powered-By: ServiceStack/4.00 Win32NT/.NET Access-Control-Allow-Origin: * Access-Control-Allow-Methods: GET, POST, PUT, DELETE, OPTIONS Access-Control-Allow-Headers: Content-Type, Authorization, Range, X-MediaBrowser-Token Please help! I know that the username (and empty pass) step I've entered is successfully, because if I deliberately enter it incorrectly I get a difference error ("Invalid username or password entered").
  4. 2014-09-15 04:27:27.1767 Debug - App: Running TvdbSeriesImageProvider for \\Q6600\TV2\Quantum Leap 2014-09-15 04:27:27.1867 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.thetvdb.com/banners/fanart/original/72248-2.jpg 2014-09-15 04:27:27.3367 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.thetvdb.com/banners/fanart/original/72248-5.jpg 2014-09-15 04:27:27.5567 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.thetvdb.com/banners/fanart/original/72248-4.jpg 2014-09-15 04:27:27.6567 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.thetvdb.com/banners/fanart/original/72248-1.jpg 2014-09-15 04:27:27.8167 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.thetvdb.com/banners/fanart/original/72248-6.jpg 2014-09-15 04:27:28.0067 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.thetvdb.com/banners/fanart/original/72248-3.jpg 2014-09-15 04:27:28.1267 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.thetvdb.com/banners/fanart/original/72248-8.jpg 2014-09-15 04:27:28.2367 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.thetvdb.com/banners/fanart/original/72248-7.jpg 3.0.5367.29698 seems like every time a scan is initiated, the internet providers are referenced for image metadata. in the logs the tv show 'keeping up appearances' as an example, references 'internet gets' in logs twice in one day. https://dl.dropboxusercontent.com/u/84611964/server-63546280072.txt edit in case its relevant - an 'unexpected'? behaviour i am experiencing is that all content added seems to precipitate a full library scan. I have my scan library task set to every 6 hours and on wake from sleep (my pc doesnt sleep)
  5. Version 3.0.5410.32765 for as long as i can remember, I use a script to name (and rename) episodes filenames identical to TVDB. an example would be S01E01 - Old episode name.mp4 S01E01 - New Episode Name.mp4 Ive recently noticed that existing episodes whos filenames change have started to be identified as new content. Perhaps its related to the setting. 'Date Added Behaviour For New Content' for me it makes sense that it is 'the date scanned into library'... but should existing content (an episode for example), which was already scanned in and has just had its file name changed, be marked 'new'..? movies are not marked new when their name changes...
  6. I've been experiencing this issue since, I believe, (but cannot be 100% sure) the last Beta Server update. Running 3.0.5366.22005. I'm not running MBS as a service Essentially the scan always stops at 38.8% and won't proceed past that point. If I try and stop the scan, the 'stopping' message appears but never goes (for example, left it over night - still said the same message in the morning). If I try to exit the server or restart the server then the server seems to exit, but will not restart. I have to reboot the machine. I've been trying to figure out what is causing the issue - but it would be good if someone with more knowledge can help out! Thanks server-63547113599.txt
  7. When adding an album with id3tag "Seeking Major Tom" to the filesystem as foldername W:\Music\William Shatner\(2011) Seeking Major Tom, the fetch is performed on the folder name and fails. 2014-08-16 13:07:42.1543 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.musicbrainz.org/ws/2/release/?query="(2011)+Seeking+Major+Tom" AND arid:a406a684-7c88-442b-836d-3b9b67bbc91d later when refreshing the album object manually the fetch is performed against (what i assume is) the id3 tag and works. 2014-08-16 13:21:36.8830 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.musicbrainz.org/ws/2/release/?query="Seeking+Major+Tom" AND arid:a406a684-7c88-442b-836d-3b9b67bbc91d is this expected behaviour?
  8. Server Version 3.0.5309.26857 CPU i7 / 8GB RAM / Win7 64-bit ISP is 50 Mbit/s down Wired Gigabit Ethernet Throughout Hi All - Should I purge old metadata? I have a new NAS and am consolidating about 20TB (350 TV Series + 1000 Movies) that used to reside as backups. It is taking days and days to complete the library scan even with several server restarts after hangs at 65%. I have many folders that are full of "old style" meta data files of numbered jpgs in the season metadata folder and old mymovies.xml files. Could this be part of the problem? Should I just purge these files and refresh? They are just duplicates as they are now in the folders. Thanks, Tanamur
  9. MB3 currently doesn't support the following folder structure... [\org{0, n}] [\artist\{0,1}] [\org {0,n}] \album where org=organisational subfolder {0,n}= zero to many instances []=optional Could such support be added, or alternatively could an xml tag/file be recognised by mb3 to treat organisational folders as organisational and NOT as artists/albumartists. eg M:\Music\Soundtracks\Blade Runner\Tracks.mp3 M:\Music\Soundtracks\Top Gun\Tracks.mp3 M:\Music\Soundtracks\Jungle Book\Tracks.mp3 Soundtracks is detected (shown in dashboard) as an albumartist and artist.xml is placed on filesystem thanks for considering.
  10. jhs39

    Scan media folders hangs

    With the update to Media Browser 3.0.5264.17006 I had a problem where my Roku channel wouldn't open. Now I'm having a problem where the library scan is hanging. I noticed it last night--the media library scan would get stuck at 55% and never move past. I finally turned off the SPI Firewall on my router while tinkering with different settings and the scan completed quickly without any issues. The router firewall was always on when using MediaBrowser and I have never changed any settings in it. Any idea why there would suddenly be a problem with the new MediaBrowser release? I tried to upload two server files but the first was 780kb so the system would not let me upload it. Joe Smart server-63537306383.txt
  11. Hi Team, Firstly... love the media browser system (MBC and MBT). Even in Beta I'm enjoying the interface and functionality. Every update brings more fun and exciting toys to play with. Keep up the amazing work! I looked as best I could to see if anyone had already suggested this and wasn't able to find any particular post about it, so I thought I'd create a topic. I was wondering if the following might be a little quick fix tweak which would be useful for others (as well as myself). In the Scan Media Library scheduler, you can choose from Daily, Weekly, At an Interval, Application Start or Event. These are all very useful and I have mine set for nightly at 0200hrs. What I thought would be great (specifically for my schedule and routine), would be if you could have a "Day of the week" option which allowed you to have a different schedule per day of the week. For example: Weekdays: Scan @ 0200hrs + 1500hrs (this would allow you to catch any items which were downloaded post 0200 hours while you're at work) Weekends: Scan @ 0200hrs (this way you would not have the scan running at a time when you might be making use of the sysem) The reason this is would be useful (in my situation) is that my setup is configured for minimal complication and cost, making use of technology which (almost) anyone could set up and comprehend. Which I understand is in line with the overall vision of what Media Browser is all about. I could set up something more advanced and not have to worry about system resources or utilisation, but I'm trying to avoid that. The problem stems from when a library scan runs, it chews up a fair bit of network / modem / router resource which makes multitasking quite cumbersome. Watching a movie or episode when a library scan is in progress is usually not possible. I think the cause is the router struggling with processing the network throughput for high def streaming at the same time as trying to process a media library scan with it's attached network drives. I'm looking into a proper NAS system but thats for future me to worry about. I have read that apparently Media Browser Server should be doing "on the fly" updates as items are added in a "watch folder" kind of way but thus far I've not seen any evidence of this actually happening. If anyone has any suggestions which would explain why it's not I'm open to solutions I might not have looked at. If this is the wrong way to post a feature request or I'm barking up the wrong tree, please feel free to let me know. Thanks!!!
  12. Just upgraded from MB2 about four days ago. My wife complained to me that video was randomly becoming laggy and stuttering for short periods. I noticed it myself and had a look. Looks to me like whenever the library scan kicks in the performance drops way down. I noticed that everytime a scan occurs it starts hitting the internet for metadata, but MBS appears to ignore the [dontfetchmeta] tag and everytime a scan occurs it requests metadata for the same stuff it failed to find last time it ran. Runs for about 5-10 minutes and then performance picks back up. I disabled getting metadata from the internet and this solved the problem, but makes me sad. :-( Currently running MBC and MBS on same machine. Server:Version 3.0.5070.20258 MB-Classic 3.0.90.0 B11-3.1
×
×
  • Create New...