Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Collections'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

  1. I renamed one of my libraries (from Animated - Movies to Movies - Animated), but it seems that it now cannot detect my collections. The collections are still showing in the user folder (C:\Users\User\AppData\Roaming\Emby-Server\data\collections) and if I look at any of the XML files they still show all the proper paths to the media. When viewing my library through the My Media section on the web app, if I go over the Collections tab there is nothing there. I'm on the latest version of the server (4.1.1.0)
  2. KodiTV72

    Movie Collections not working

    I'm running version Version 4.1.0.26 on a Synology 918+ My libraries are with Metadata savers Nfo. When I view the libraries from the web app or from Emby Theater none of the Movie files are in collections. I have "Group items into collections" turned on. If I select "Collections" from the menus at the top of the page, nothing is shown, the page is empty. If I edit the metadata or view the Nfo file I can see the collection data. The Gui has "TheMovieDb Collection Id:" set. The Nfo files have <collectionnumber>86311</collectionnumber> and <set>The Avengers Collection</set> All Movie files are in their own individual subfolders inside "Movies". I have tried deleting all the Nfo files, and scanning the library with "Replace all metadata". This replaced all the Nfo files, but collections still do not show. Any idea?
  3. Is there a way I can hide the menu items "Collections" and "Folders" within the movie section (see screen below)? In the WEB APP I can use the custom CSS function: button.emby-tab-button:nth-child(4) { display:none; } button.emby-tab-button:nth-child(7) { display:none; } but this doesn't have effect in iOS and Apple TV apps. Is there a setting I have missed or can this be done in an other way? Why I like to hide these items? I don't use collections at all because they still can't be backed up so I need to reproduce them every time I set up a fresh Emby server. Anybody?
  4. DelSol

    Export Collections

    Hello Emby friends, I was wondering if there is a way to export my collections and iport them to an other emby instance. There are these xml files at /config/data/collections but they do not have any movie-ids or anything else.
  5. Hi everyone. I use TinyMediaManager to do all of my metadata. I happen to move my files around a lot based on my own organizational madness, lol. This would KILL Emby's collections method. I switched over from Plex a few days ago and this was maddening because I was used to using tags. So I wrote an export template for TinyMediaManager that exports a list of movies in xml form. I wrote my template to conform to Emby's collection.xml scheme and placed the xml in a "CollectionName [boxset]" folder in the Collections folder. I was pleasantly surprised to find that it worked. So, I can rearrange my files at will, use whatever folder and naming scheme that I wish, replace files with better quality rips, re-tag or rename, or pretty much do whatever i want. I just thought that I'd share my methods for people in the same situation. I have several MoviesFolders though, including a folder containing all the movies that I haven't watched yet. There's also a folder of movies that I consider temporary residents on my hard drive. TinyMediaManager keeps it's export templates in a folder named "templates" in the main program folder. In this folder, I had to create a folder named "EmbyCollectionXML". In that folder, I need 2 files. I need a "template.conf" file and a "list.jmte" file. TinyMediaManagerFolder\templates\EmbyCollectionXML\ In the conf file I needed the following: name =EXCEL list type=movie list=list.jmte extension=xml description=This template exports a valid Emby collections.xml file In the list.jmte I needed the following: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <Item> <LockData> true </LockData> <LocalTitle>Collection Title</LocalTitle> <DisplayOrder>PremiereDate</DisplayOrder> <CollectionItems> ${foreach movies movie} <CollectionItem> ${foreach movie.mediaFiles mediaFile} ${if first_mediaFile}<Path>${mediaFile.path}\\${mediaFile.filename}</Path>${end} ${end} </CollectionItem> ${end} </CollectionItems> </Item> This template exports an xml that writes the path for every one of your movies inside a CollectionItem. In TinyMediaManager, I simply filter the list by tags or by "datasource" or by whatever I want, then I export the list using my template. Open that xml and change "Collection Title" to whatever the name of my Collection will be. Rename the xml to "Collection Title.xml" Create a folder inside your Emby Collections folder: \Emby-Server\programdata\data\collections\Collection Title [boxset]\ Place your xml in that folder. I put a folder.jpg in there too for my collection. I refreshed my Collections in Emby and BOOM: There it was. I don't know if this will be helpful for anyone else, but that's how I do it for my custom collections that plugins might not pick up and to deal with me moving stuff around occasionally. It's best for big collections or random custom collections. Oh, and the reason I can't just filter by tags on the movies screen is because I'm using the Tizen version of Emby client on a Samsung Smart TV. That means if I filter and there aren't enough movies, I can't get back to that "Filters" button. It's been discussed in another thread.
  6. UPDATE: Waiting a few hours seems to have resolved all of these issues. Summary I created collections (web), The collections appear duplicated, I remove one, Several are removed instead of just that one, I view through the phone app and everything is fine for a bit, Now I can't log in? I created a few collections last night, say: Westerns Samurai Animation and six or so others. This morning I had duplicates of each collection, identical contents when I accessed the server through the web. I tried adding a new image to one of the collections. The new image only affected one of the pairs of collections, so they seemed like completely distinct copies. I picked one of the duplicate collections and deleted it using the web browser - the three dot menu on the collection and delete. I was expecting that to just remove that duplicated collection (but accepted the risk that it might delete the duplicate and the original as well). I was surprised when it actually deleted several (5-6?) completely unrelated collections as well. Is there anything I might be doing that's getting my collections.xml file just randomly mangled? Note - I've read a few other threads, but this was not triggered by me moving media files, and I'm just using movies, it's NOT a mixed content library with any folders named 'collections' or anything. Typical examples would be: The "Westerns" collection included: \movies\0 - 9, A - B\310 to yuma (1957)\310 to yuma (1957).m4v \movies\M - N\magnificent seven (1960)\Magnificent Seven (1960).mp4 "Samurai" included: \movies\S\samurai spy (1965)\samurai spy (1965).m4v \movies\E - H\hidden blade (2004)\hidden blade (2004).mp4 And others... but since the collections disappeared it's nontrivial to recreate all the entries. This is the closest I've paid attention, but in the past I could have sworn I've had collections randomly disappear on me. Is disappearing collections a known issue? Thanks for your time, welcome any requests for additional debugging. ... Wait a second. This is really weird. Logging in to the server on my phone (rather than through a Chrome web browser on Windows) suddenly reveals all the original collections just as I created them. ... And moments later I can no longer log in through either interface. Strange. embyserver.txt embysvr.stdout.txt embysvr.stderr.txt
  7. So it would be nice if we could choose to hide libraries from the top instead of being forced to see it. See like in my case I would like to have movie collections and playlist but without them appearing on the top in libraries. And I was thinking that it would be a nice feature to be able to hide them if preferred because you can already access them from other areas. For examples for playlist you can just go under the music library and tap on playlist, or the collections is under movies. I'm not saying to completely remove them but to give the option to hide them. That would be a feature I would like to see in Emby
  8. So, I'm still going through the tweaks and fixes I need post 4.0.0.2 upgrade and started working on collections. There was an odd duplication bug for auto-boxsets that have the old "[MB Auto Set]" in the name - the post-update rescan added a new copy of the collection without "[MB Auto Set]" but both were showing up in the Collections. The problem is that when clicking on either one and clicking edit metadata, both were pointing to the same folder instead of one to the old, one to the new. Easy enough to resolve, deleted any collections that had [MB Auto Set] and rescanned. Problem solved. But then I noticed that any collection I previously had made manually (i.e. not linked to a TMDB id) doesn't show up in the collections view anymore. I checked the server and the collections are still in the directory. The xml and images are still there. And even the Metadata manager still shows them. Did something change in the XML format that I need to update? I did notice that in the Metadata Manager, when I go to expand any of my manual collections, they don't show any movies under them unlike the auto collections.
  9. ISSUES Genres are messed up. I now have a "Science Fiction" genre and a "Science-Fiction" genre. I have zero movies or tv shows using "Science-Fiction" with the hyphen in the metadata. I specifically have to change this for every single science fiction tv show I add to my library because TVDB uses the name with a hyphen whereas TMDB does not and I want everything to match. When I click on "Science-Fiction" genre under Genres, it brings up all my science fiction movies/shows before the update. I double checked the metadata and nfos and I have it listed as just "Science Fiction" for all those movies/shows. But I also have a "Science Fiction" genre under Genres. If I click on that, it brings up the two science fiction movies I added to the library today post-update. So unless you have a fix, I'm going to have to go through almost 1000 movies and shows and delete the current science fiction genre in the metadata and then re-add it so they all are grouped into the same genre. No filter or sorting in Favorites depending on how you reach Favorites. 1. Click on Movies or TV Shows under My Media on the home screen and then click on Favorites from the top bar, it gives you no sorting or filtering. 2. If you click on Favorites from the home screen at the very top (Home / Favorites) then click on Favorite Movies or Favorite TV Shows, it will give you the filter and sorting options. This happens when using a browser on my desktop and also in the Android app. When you access Collections from the Home Screen under My Media, there's a single random year listed under every title of each collection. I can't make any sense what the date corresponds to. It's not the year of the earliest or latest movie in the collection. The date doesn't show up under the name of the collection if you go to Movies or TV Shows under My Media first and then select Collections from the top bar. All my chapter image extractions just disappeared. Not a big deal. But I'm wondering if all those GBs of images were deleted or do I need to go in and manually do so? I'm running the scan again right now. OPINIONS Totals are no longer listed. No idea how many movies or tv shows/episodes I have unless I go into statistics which I do not like at all. I think totals should be listed on just about everything. Movies, TV Shows, Collections, Favorites, Genres, etc. The big white bars with arrows to horizontal scroll in various places needs a redesign imo. The look seems out of place with the rest of it. I read in one of your comments to another user about the fact that there were so many fundamental changes to the database that its impossible to go back to a previous version. I think in the future it would be wise to give a pop up warning for automatic update users saying that it won't be possible to roll back to a previous version, remind users to do a backup and give the user a chance to defer the update until they are 100% ready. Only on the big updates that really change things like 4.0 did.
  10. Guest

    Sports Collection

    Could we please get a sports collection type? Would like to build a collection that worked like Sport - year -- round ---session (optional) I would use this for the various racing series that i collect, but I could imagine that it would be useful for many other sports I'm not sure about metadata sources, tbh I'd be happy to manage the metadata myself as a start.
  11. This is a bit of a weird one. I have one particular movie (Ant-Man and the Wasp) that I cannot add to any Collection. When I add it, the "Items Added" message pops up but the movie never shows up in the intended Collection. I can add any other movie just fine, but not that one. The format is .mkv. I tried this in existing collections and created a new test collection, and it never shows up in any, even though other movies do. Are there any restrictions in regard to file format that would prevent it from adding to any given Collection or something else that I'm missing? Thanks.
  12. My searching skills seem to be lacking so I will ask these questions directly: Is there a way to select multiple files and add them all at once to a collection? Is there a way to have collections display in line with the movies and hide the contents of the collection? That is I want only one "Thin Man" entry when I am browsing but when I click on that entry I want to see all my "Thin Man" movies.
  13. Hi folks, I have two Media Maps in Emby (both with sub folders). One for my daughter and one for myself. We both have made Collections. I hope you can add some extra functionality to the Collections option. It would be very nice that the Collections can be separated per Media Map, otherwise we see each other collections and we really don't want that. Because I don't want her to see the movies that I watch By the way the folder view option is not working correctly on the Nvidia Shield (in the sort menu you can not select folder view) so all movies are displayed on the screen. On my TV (LG) however this function is working correctly. I hope you can also made this possible very soon on the Nvidia Shield because I prefer the Shield app above the LG App. Many thanks in advance. Nighthawk
  14. Enrique1980

    No collection appears

    No collection appears in the Android TV application. The server and the application are in the same LAN, in the application for Android phones they do appear, using the browser they also appear, in the Windows application they also appear. Any idea of the reason?
  15. Please can we have some changes so that when I view by GENRES, I see individual movies and collections? If a movie is a member of a defined collection, I want to see the collection rather than each movie listed that is in the collection. This could be a config choice setting too.
  16. I'm new to emby so it's likely I have something configured wrong or misunderstood requirements. But I have this error when attempting to play/shuffle a TV Collection. Each individual show can be played, as well as shuffling within the series. It's only the collection I'm having issues with. The error occurs on android, android tv (local) and the web client. My set-up I'm running emby docker (emby/embyserver:latest) on ubuntu 16.04.5 with an SSL nginx reverse proxy (linuxserver/letsencrypt). With this set up, my public https port number 443, emby is accessible at https://emby.domain.com. I've enabled "Secure connection mode: Handled by reverse proxy" in server settings > advanced as well as the "external url: emby.domain.com". I have no ports exposed directly to emby. The collection name is "Shuffle" - log attached - I see a lot of plain http requests to http://emby.domain.com:8096. BTW if there's an easier way to shuffle a group of shows (using android and android tv clients) I'd be happy to try an alternative. As far as I can tell, all other features appear to be working as intended. Any help or ideas appreciated. thanks - looking forward to becoming a lifetime member if I can get this issue resolved and do some more testing.
  17. When on a movie details screen I click on the three dots and choose add to collection, the collection screen comes up...However, when "New..." his highlighted I press the "A" button to select that dropdown nothing drops down even though I have several collections in there. Now when I use the web interface and do the same thing it works fine...the list of collections come up and I can add that particular movie to a collection. I have version 1.1.226.70 of Emby on my Xbox One X and on my Qnap i have Emby Server version 3.5.3.0 Thanks
  18. It would be a nice feature to show missing items in a Collection much like the current feature in Shows where it displays missing episodes. There are several instances where I didn't even realize sequels were available for a particular Collection until I searched themoviedb. Missing Collections items (meta data) could be pulled from themoviedb.
  19. At the time of creating a recording for either a series or one off, in the settings, have the ability to choose one or more collections the recording will be assigned to.
  20. It would be great to have either a "No Collection"-Collection in the overview or to Filter the library for "(Not) in a collection" so you can hide the media that is already covered in a collection.
  21. As per my post raised HERE , i was wondering about getting theme music to play on Emby collections from within Emby Classic. If i place a theme.mp3 in a manually created collection (old style folder structure), then from Emby Classic, the theme song plays when entering that collection. However, if I create an Emby collection, and place the theme.mp3 file in the collection folder (e.g. Toy Story [boxset] folder), then the theme song does not play in Emby Classic. It does play if I enter the collection from the web client, just not from the Emby Classic application. I hope this is something that could be implemented. Thank you.
  22. Beav

    Wrong Collection

    This is not major issue, however it is an annoyance. The collection plugin is creating a collection of 2 unrelated movies. The Incredible Hulk (2008) and Hulk (2003). It is putting them into a collection for the TV movies staring Bill Bixby and Lou Ferrigno. Every time I delete to collection it will be rebuilt on the next scan. Any ideas on how to stop this?
  23. Hi All, Looking for some assistance. I have always manually created my boxsets (refer below layout), placing the theme.mp3 in the root folder, and viewed them in Emby Classic using Legacy Folder View. Toy Story Collection\ Toy Story (1995)\ Toy Story (1995).MKV folder.jpg backdrop.jpg etc. Toy Story 2 (1999)\ Toy Story 2 (1999).MKV folder.jpg backdrop.jpg etc. Toy Story 3 (2010)\ Toy Story 3 (2010).MKV folder.jpg backdrop.jpg etc. folder.jpg backdrop.jpg etc. theme.MP3 This setup has, and still is working fine. The issue I am having is with Emby created collections. I have recently started to convert my manual collections to Emby collection. Everything is working great visually except I am unable to get the theme.mp3 to play when i enter the collection, like it does for the legacy folder view. I have placed the theme.mp3 file in the Toy Story Collection [boxset] folder created by Emby when i grouped the movies into the collection. I have also tried placing the file into a sub folder theme-music\song1.mp3 but this didn't work. The theme song will play when entering a collection from the Web Client, but will not play from within Emby Classic. Within the Emby Classic configuration, I have Legacy View enabled, as well as Collapse Movies into Collections. I have also enabled Active Backgrounds. With these settings I am able to see both types of collections without issue. I can hear the theme.mp3 play when i enter a folder view collection, but it will not play when i enter an Emby collection. I tried disabling the Legacy Folder View just in case that was causing interference, but this did not work. Hoping someone can steer me in the right direction. It's the only thing stopping me from converting all of my collections over to Emby Collections. Cheers.
  24. adelphiaUK

    Movie Set Renaming

    OK, this is my bug report format. If it's OK no need to say but if you would prefer a different method, just let me know. Bug: "Collections" name doesn't follow renaming convention Severity: Cosmetic OS/Apps Effected: Web, LG TV, Android The OS/Apps Effected relate to hardware that I have access too. If it doesn't state other OSes, it's not that it doesn't exist, rather it's that I don't have the hardware to check for it.
  25. Hello all, I am hoping someone could offer some assistance. I have recently only started using Emby's collection feature (in the past I would create the Collection folder manually myself). I have set all of my Emby data (cache, metadata, trans-coding) saved locations to another drive on the server Emby is installed on. Everything is running extremely well, however I have a small hiccup regarding Collection metadata. By default, Emby looks for, and stores Collection metadata to it's default location of C:\Users\Username\AppData\Roaming\Emby-Server\data\collections I have added a new location to where I have all other Emby data stored, being \\MEDIA-SERVER\MediaBrowser\Collections I manually moved all existing data from the default location, to the new folder, and then removed the default location from the Library, leaving only the new location to monitor. Emby has no issue with this change, displaying the data as it should. However, after a library scan Emby creates a new library with the name Collections1, which has the default location listed against it. I can delete the Library Collections1, but it gets recreated automatically. Also, whenever I create a new collection, it continues to store the information in the default locations, instead of the new location as specified against the library. I have looked at the settings for Collections in Metadata Manager, but it only displays the default path of C:\Users\Username\AppData\Roaming\Emby-Server\root\default\Collections with no way of changing to the new location. Is there something I am overlooking to get Emby to store all newly created collection data to my new location of \\MEDIA-SERVER\MediaBrowser\Collections ? I am running Emby Server Version 3.4.1.0 Thank you for any help you could offer. Cheers.
×
×
  • Create New...