Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'emby server'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 172 results

  1. Hello everyone I just migrated my Emby server to some new hardware (on the 02.10.2020) and the new installation seems to have an issue with the Chromecast, as I can connect to it but once I hit play it just stands there loading and nothing happens. I've tested everything I could think of.. local and remote Chromecast, different versions of Chromecast, different types of media, I even moved my Emby server between different OS's (tried Windows Server 2016, 2019 and Ubuntu) and it never works. Everything else is working correctly. The server does not have a custom certificate installed and is pretty much default. Anyone else experiencing the same issue? I saw a recent topic for the exact same issue but it went the certificate route. (which does not apply to me). Any help would be highly appreciated! Thanks!
  2. Netfool

    ANSWERED Can't see Task Triggers

    This is Emby Server on Ubuntu X64 18.04 LTS. When I click on the setting gear and then select Scheduled tasks I get the Scheduled Tasks list, however when I click on a task I get the + button and a spinner that never stops (and least not in the first 15 minutes). I get the add trigger dialog and it appears to function normally except that after clicking the add button there is no indication that the trigger was added. Manually triggering a scheduled tasks appears to function normally. Log attached. (There's not a 15 wait in this one. Let me know if it would help). embyserver.txt
  3. I followed the instructions below. 1. run package center. 2. add https://synology.emby.media in package sources 3. select "Any Publisher" After completing the setup, I went to the Community tab and couldn't find the emby server package. Please tell me what to do. I use DS920+ and DSM version is DSM 6.2.3-25426 thank you.
  4. rtfmoz

    Conversion settings

    Hi all, I am converting some SD quality AVI files to TV format at 1.5MB/s. However these are coming out 100MB larger. So 366MB->491MB. Can I get some help with the settings for the following... H.264 encoded MKV Files SD 480p ~350MB HD 720p ~ 1 GB FHD 1080p ~ 2-3 GB Appreciated.
  5. Over the past month I've been getting numerous error alerts on my server Dashboard that lead me to believe that some of my Emby settings or system files have been corrupted. Is there a way of doing a repair of Emby server software without starting from scratch and losing existing settings? I've thought about downloading the latest version installer and running it, but am extremely reluctant to do this if there's an easier solution. Hope someone can help with this problem. Here are two examples of the alerts: Check for application updates failed. Could not find a part of the path 'K:\EmbyCache\cache\httpclient'. at System.IO.FileSystem.CreateDirectory(String fullPath, Byte[] securityDescriptor) at System.IO.Directory.CreateDirectory(String path) at Emby.Server.Implementations.IO.ManagedFileSystem.CreateDirectory(String path) at Emby.Server.Implementations.HttpClientManager.CoreHttpClientManager.CacheResponse(HttpResponseInfo response, String responseCachePath) at Emby.Server.Implementations.HttpClientManager.CoreHttpClientManager.SendAsync(HttpRequestOptions options, String httpMethod) at MediaBrowser.Common.Updates.GithubUpdater.CheckForUpdateResult(String organzation, String repository, Version minVersion, PackageVersionClass updateLevel, String assetFilename, String packageName, String targetFilename, TimeSpan cacheLength, CancellationToken cancellationToken) at Emby.Server.Implementations.ApplicationHost.CheckForApplicationUpdate(CancellationToken cancellationToken, IProgress`1 progress) at Emby.Server.Implementations.ScheduledTasks.SystemUpdateTask.Execute(CancellationToken cancellationToken, IProgress`1 progress) at Emby.Server.Implementations.ScheduledTasks.ScheduledTaskWorker.ExecuteInternal(TaskOptions options) Cache file cleanup failed. Data error (cyclic redundancy check). : 'K:\EmbyCache\cache\httpclient' at System.IO.Enumeration.FileSystemEnumerator`1.FindNextEntry() at System.IO.Enumeration.FileSystemEnumerator`1.MoveNext() at System.Linq.Enumerable.SelectEnumerableIterator`2.MoveNext() at System.Linq.Enumerable.WhereEnumerableIterator`1.ToList() at Emby.Server.Implementations.ScheduledTasks.Tasks.DeleteCacheFileTask.DeleteCacheFilesFromDirectory(CancellationToken cancellationToken, String directory, DateTimeOffset minDateModified, IProgress`1 progress) at Emby.Server.Implementations.ScheduledTasks.Tasks.DeleteCacheFileTask.Execute(CancellationToken cancellationToken, IProgress`1 progress) at Emby.Server.Implementations.ScheduledTasks.ScheduledTaskWorker.ExecuteInternal(TaskOptions options)
  6. I'm looking for a way to select songs from my Emby Server using voice commands on a Google Home device such as the Google Home Mini or the Google Nest. I want to play the music directly on the Google Home device that issues the voice command, rather than routing it to my phone or a DLNA-compatible "player." However, there doesn't seem to be an option to simply play the selected music directly on the Google Home device's speaker. Am I overlooking something? I have successfully installed and configured the Emby for Android app and linked it to my Emby Server using Emby Connect. I can start a session by saying "Hey Google, talk to Emby Home." I can then say "Play <a song title> by <artist name>. Google finds the song on my Emby Server and asks which player I want to use. (Right now there are only two choices—my android phone or a DLNA device that I never use.) To test the feature, I selected my phone and it does play the song as expected, but not on the speaker I would like to use. (If the Emby team wants to pursue improving Emby for Google Home, you might take a look at a product called MyMedia, which is an Amazon Echo "skill." Their approach is elegant and it works flawlessly. The software "watches" and indexes local music folders on a PC to create a lightweight music server that is compatible with Alexa. I wish something similar existed for use with Google Home products.)
  7. So I recently bought a Late 2018 Mac Mini off eBay that I just turned into a media server using Emby and I set things up (i.e. Server Settings, Media Directory Paths, Media Libraries, etc) for the TV Shows and Movies as well as Anime and Anime Movies all on separate 2TB External Drives and my Movies (Blu-Ray) that I'm using MakeMKV to rip them is set to a WD 5TB External HDD. So when I set the directory for these movies to the 5TB Drive and play these movies on my TCL Roku 4K HDR TV in the EMBY TV App I get a "Retrieving" loading come up and it "retrieves" multiple time eventually giving back an error and this happens with multiple movies when I try to play them. So what's up? Media Server Specs: Mac Mini Late 2018 3.6GHz Quad Core i3 8GB RAM (64GB upgrade yet to be installed) EMBY Server v4.4.2.0 (In Safari) EMBY App v3.0 build 212 (TCL Roku TV) Any other details you need that aren't listed just ask.
  8. Hi Emby Team I have a weird problem. I noticed that yesterday by Emby Server was upgraded to v4.4.1.0 at around 12pm (see screenshots) and I lost all my artwork (see screenshots) and my Library Update (scan library) has been running for around 12 hours and hardly moved. The library scan is ticking over like "90.7%" - then 30 minutes goes by and the reads "90.8%" etc The server was working perfectly until this update. See the screen shot (file 3) where I lost all my library details. Can anyone please help? Thanks Rob
  9. Hi All, I'm running into an issue, and know I'm doing something stupid, but just can't figure it out. I recently upgraded the hardware on my Emby Server, including a new network adaptor. Since doing this, when I start Emby Server and try to launch Emby in a browser, I'm receiving the following error: This site can’t be reachedlocalhost refused to connect. ERR_CONNECTION_REFUSED I'm attempting to open the standard localhost Emby link: http://localhost:8096/web/index.html#!/dashboard Emby has worked for years without issue, so suspect it's something I've done as part of the hardware upgrade. What I've tried or checked so far: 1) Restarted Windows 7 PC (several times) 2) Uninstalled and Reinstalled Emby Server (Several times, also in conjunction with PC restart) 3) Uninstalled network adaptor device driver and reinstalled 4) Checked firewall settings and port forwarding 5) Disabled antivirus 6) Searched forum for similar issues, but none of the fixes seem to work or they don't apply 7) Googled for any other similar issues - no luck I'm at a loss for what else to check. I suspect it's something simple, and would appreciate any suggestions for what I should look for or how to troubleshoot. Let me know if there's any other information that would be helpful. Thanks for your help! - Blaise
  10. Hi to everyone. I moved my media to a new server and i followed the migration guide linked on github. On my old server was running emby 4.3.1.0, the same that i installed on the new one. I made a manual backup and it was all ok until i tried to restore the usaerdatas table from the old library db to the new one. The problem is that the old db has more columns that the new one in the userdatas table (14 vs 12) There is a way to fix this problem? Thanks in advance for your answers. @@Happy2Play @@arrbee99 @@chef
  11. Hi all, I am having an issue whereby I am unable to connect to my Emby Server remotely when using a domain. I have a SSL certificate that is correctly associated with the domain and works as it should. I have port forward setup on my router, and as a test I have used the external IP of my router as the external domain and this worked correctly and allowed me to access remotely. I've taken a log to show that it accepts the connection via the external IP as the external domain. If you require any further information please let me know. Thanks, Michael
  12. Hallo, ich habe auf 4.3.1.0 unter Ubuntu neu installiert. Nun habe ich folgendes Problem: Ich muss den Emby Server jedesmal nach einer Serien Episode neu starten, da die nächste Episode zwar angezeigt wird, aber nach dem "anklicken" kurz der Bildschirm aufblinkt und genau das gleiche Bild erschein. Nach "Neustart" des Emby-Servers kann ich die nächste Episode aufrufen. Dies tritt bei allen Serien auf!!! Emby Server: Ubuntu 18.04.3 LTS Emby 4.3.1.0 Client: Raspi 4 LibreElec 9.2.0 Skin Embuary
  13. Hi all, Let me start off by saying I am glad to be done with Plex and Emby feels MUCH more consistent if not a little quirky so I bought a lifetime preimer pass, love it. So I'm stoked to be using emby. I started using emby in a VM but noticed my disk ops were bottle-necking emby so I installed Emby on a dedicated machine with the following specs: Intel Core i7-4770K 16GB DDR3 Ram Drives: OS Drive 128GB SSD, DVR Drive 1TB 7200RPM HDD, Media Drive 3TB 7200RPM NAS HDD Operating System: Window 10 Pro Build 1909 Patched all the way up HD Home Run PRIME TV Tuner while up front everything will be on 1 3TB disk I will be going out later today to buy 2 more 3TB Disks so that each library can live on their own disk. My Questions concerns are these: Why is there a considerable lag when loading titles? It takes about 12 seconds for a movie to start playing after I choose play.Full disclosure I'm still copying over media to this server but I don't think that should be an issue. There are gaps in guide. I can see all the channels my HD Home Run is reporting but some channels have no guide info but will stream. I have read on the sub that putting in a 10-series GPU helps? Can anyone explain this or let me know where I can go to read more about this / enable? The android app doesnt seem to be working great. It always gives me the option to sign into connect even though I'm pretty sure I've already done that, It's laggy and I'm not sure if that's my server or the app, other issues I'm not able to articulate quite yet. does the community have any thoughts on my setup and how I can solve the 4 issues above? Thanks!
  14. hi my server in windows can't update plugins! it shows me emby updates without any problems. I have to update DLNA plugin from 1.0.31 to 1.0.33 manually. connected with a vpn, but problem is still alive! restarted emby and PC but doesn't work logs.zip
  15. Okay I am new to this and was told to purchase the emby premiere at $5 per month to access VOD on my 2 firesticks at home. I can not access the emby dashboard, i have the emby application on my iphone. Where do I locate the server? Is this something I need to do on my desktop HP computer or can I do it from my iphone. Where do I enter in the registry key? HELP!! Not that tech savvy.
  16. Hi! This is my first post to this blog - so please tolerate "stupid questions" as I'm neither familiar with this blog nor am I a native english speaker. The problem I'm facing: I'm storing movies on a NAS in my private network at home. By running Emby server 3.2.36.0 on a Windos 7 PC I created many collections and spent ours and ours in creating cover-art and other informations as a lot of the movies are documentaries and other stuff that is not "auto identified" by emby. Later I decided to change the PC to another one running Windows 10 and I installed emby in a much newer version (it was 3.8.x if I remember right). Doing a backup on Emby server 3.2.36.0 (via backup plug-in) and importing it to Emby 3.8. was not really doing what I wanted to, The collections have been basically restored but without additional movie-infos and cover art! So I decided to run the Windows 7 PC for another few months ... never change a running system :-). But as running Windows 7 is no longer a good idea I want to do this excercise again - now switching from 3.2.36.0 to the newest version of emby server. Any solution or advice for correct workflow for preventing me to spent an enormous amount of time again for re-creating my collections incl. cover-art? How to get all (!) movie informations copied? I'm very thankful for any kind of help! Frank
  17. Hallo, ich habe auf meiner NAS Terramaster F2-210 den Emby Server Version 4.1.0.26 installiert (das ist die aktuellste Version, die mir dort zum Installieren angeboten wird). Nach dem Installieren habe ich den Emby Server aktiviert. Greife ich aber mit anderen Geräten (Smartphone, Tablet) auf den Emby Server zu, habe ich kurzzeitig Zugriff. Dann schließt sich aber der Server selbstständig. Im Desktop-TOS akitviere ich ihn wieder. Das Spiel kann ich stundenlang so machen. Kann ich das Problem lösen? Für meine NAS scheint es die aktualisierte Version nicht zu geben? Schöne Grüße
  18. Hello: Emby Setup: >> I am using Emby Server with Kodi Leia 18.3. Issue/experience: >> When I add TV Shows to Emby Server (and tag them as TV Shows) all of my files are renamed with a "SxxExx" prefix convention. Emby Server also attempts to regroup my files by adding season folders/containers on the server. The naming convention and grouping structure then passes on to Kodi as is expected. >>What I would like is for my TV Show folder structure and file naming convention to remain the same as it is on my hard drive (unmodified), is there a way to do this? If not is there a work around that can be used with "Mixed Content" tag? If a work around exists how do I enable it as, or under, a Kodi main menu item selection? Background: >> I am converting from a HTServer that ran MediaBrowser2. All of the files are DVD type VIDEO_TS files with movie.xml files and .nfo files that store all of the metadata correctly and every episode was set to display an image similar to a movie poster. These TV Shows are stored with the following naming and structure <G:\Television Series\SeriesName\Episode xxx - EpisodeTitle\VIDEO_TS>. Thank you.
  19. Hello Everyone, Back here with a simple issue, not sure if it was intentional or not, but when I am watching live TV, the option to record is no longer there. I have to back out of the show and click record from the guide. I have attached my server log and two screenshots. one of the screenshots is showing that I can record from the guide, the other is from live tv view and there no longer being an option to record. Guide View Live TV View emby-server-log.rtf
  20. CarlosLima

    4K videos in .strm files

    Hi everyone, I use only .strm files and everything works fine, so the files that are in the cloud are all .mp4 with AAC 2ch audio. Nothing to complain about. Among the files, I have since DVDScreen, 480p, 702p and 1080p and all of them play on clients. Now I intend to also have a 4K file and would like to know if the .strm will be played on the clients, stating that I turn off all transcoding options while keeping direct playback on. Thanks for any info.
  21. Okay, so before I used to use a Roku Ultimate TV box, which the Emby App and the windows Emby Server worked flawlessly, and emby server connects easily with both the iOS and Android smartphone apps, but recently we purchased an Amazon 4K FireTV Stick because they were on sale, and despite it having obvious advantages over Roku, the first time I tried connecting emby server to emby for firetv it drove me mad. I don't have enough know how to install root and ca certificates onto the FireTV, so after what seemed like 50 times of trying to use Emby Connect and manually typing the IP and port in, somehow it connected, and it stayed connected up until the last time I used it 3 nights ago. Then today I tried to start the emby app and once again "Error connecting to server", I've saved the most recent emby log of the connection event, so if anyone could help me figure this out I'd be forever in your debt! FireTV would be perfect if not for the issues connecting to emby server, because I use emby very often! Thanks in advance everybody! P.S. I attached the log as a txt below
  22. Hi, I have been using emby now for almost a year with no issue, this morning when i went to load content on my Roku showed: connection failed: Connection refused So i logged into the windows machine running the server and attempted to load the server GUI from the tray and received the following error localhost refused to connect. ERR_CONNECTION_REFUSED I have attempted multiple server reboots and restarting the emby server. I have also tried removing the system.dll from the emby folder and then restarting the server, this actually brings up the gui with the start up wizard but as soon as i drop the old file back in it will not work. I have attached the log file. Cheers embyserver.txt
  23. Hi @@ebr, I am currently using custom mediainfo icons for CoverArt, of which there is one named ddplus.png, I ended up duplicating this and naming it eac3.png, it for some reason is not being used and as a result I have a lot of tv episodes and some movies which do not display a codec icon. The mp3 icon doesn't seem to display either.
  24. schmitty

    Parental Ratings display

    Hello, Could the the parental ratings for movies be imported/displayed from TheMovieDB the same as they are for tv series. eg. MA15+ instead of AU-MA15+? Also, use the same display method in the drop-down menus in the metadata editor.
  25. Hello, Please add an option (button or checkbox) to copy parental ratings to season and episode level.
×
×
  • Create New...