Jump to content
Vegemeister

Movies not able to skip forward = always restarts movie

Recommended Posts

Guest asrequested

It's the folder nesting. I raised the movie file one level at a time and played. It always direct streamed until I got to the top level, then it direct played.

 

Update:

 

Resume doesn't work. There's no sound and an almost frame by frame motion....slowly

Edited by Doofus

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

There's an issue with the m2ts container. I remuxed to MKV, no change to the contents, just a container change. Plays and resumes just fine.

 

EDIT:

 

I did remove the subs

 

EDIT 2:

 

Remuxed one more time, and left all contents unchanged. Plays and resumes just fine.

Edited by Doofus

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

To recap:

 

  1. BD rip with the video file in nested folders will transcode/direct stream
  2. m2ts file container has resume issue. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
mentasm

@

 

Deleted the LAV folder and restarted ET and it hasn't re-downloaded the folder.

 

Tested a file.  Same issue still persists.

 

Shows as Transcoding in emby dashboard.

 

All files are stored locally on hard disks in the media centre

Edited by mentasm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

@

 

Deleted the LAV folder and restarted ET and it hasn't re-downloaded the folder.

 

Tested a file.  Same issue still persists.

 

Shows as Transcoding in emby dashboard.

 

All files are stored locally on hard disks in the media centre

 

What files are you playing and what are your theater settings

Share this post


Link to post
Share on other sites
mentasm

@

 

x264 480p mp4 file.

 

I'm not sure that I'm running much other than default ET settings.

 

HW accel set to auto

 

MadVR renderer

stable filter set

no changing refresh rate

 

See this in server log:

2017-03-02 17:37:52.4233 Info HttpServer: HTTP POST http://localhost:8096/emby/Items/3f1cceaefe3a5ca1ab461ad81505750c/PlaybackInfo?UserId=987237e1a2d34b36a0f6330fa3817c46&StartTimeTicks=16832993335&MaxStreamingBitrate=919540. UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) EmbyTheater/2.5.38 Chrome/53.0.2785.143 Electron/1.4.15 Safari/537.36
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Bitrate exceeds DirectPlay limit: media bitrate: 1165155, max bitrate: 919540
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Profile: Unknown Profile, Path: E:\TV Shows\Glitch (2015)\Season 01\Glitch (2015) - S01E02 - Episode 2.mp4, isEligibleForDirectPlay: True, isEligibleForDirectStream: False
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Bitrate exceeds DirectPlay limit: media bitrate: 1165155, max bitrate: 919540
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Profile: Unknown Profile, Path: E:\TV Shows\Glitch (2015)\Season 01\Glitch (2015) - S01E02 - Episode 2.mp4, isEligibleForDirectPlay: True, isEligibleForDirectStream: False
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Bitrate exceeds DirectPlay limit: media bitrate: 1165155, max bitrate: 919540
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Profile: Unknown Profile, Path: E:\TV Shows\Glitch (2015)\Season 01\Glitch (2015) - S01E02 - Episode 2.mp4, isEligibleForDirectPlay: True, isEligibleForDirectStream: False
2017-03-02 17:37:52.4233 Info HttpServer: HTTP Response 200 to ::1. Time: 4ms. http://localhost:8096/emby/Items/3f1cceaefe3a5ca1ab461ad81505750c/PlaybackInfo?UserId=987237e1a2d34b36a0f6330fa3817c46&StartTimeTicks=16832993335&MaxStreamingBitrate=919540
2017-03-02 17:37:55.7640 Info HttpServer: HTTP POST http://localhost:8096/emby/Sessions/Playing. UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) EmbyTheater/2.5.38 Chrome/53.0.2785.143 Electron/1.4.15 Safari/537.36
2017-03-02 17:37:55.7840 Info HttpServer: HTTP Response 204 to ::1. Time: 20ms. http://localhost:8096/emby/Sessions/Playing

and ET logs:

2017-03-02 17:37:53.3743 Info App: Http POST directshowplayer/play
2017-03-02 17:37:53.9324 Info DirectShowPlayerBridge: Playing media source {"Protocol":"File","Id":"3f1cceaefe3a5ca1ab461ad81505750c","Path":"E:\\TV Shows\\Glitch (2015)\\Season 01\\Glitch (2015) - S01E02 - Episode 2.mp4","Type":"Default","Container":"mp4","Name":"480P/H264/AAC","ETag":"e02a80f6c7190f8ddd0aaf286288be8c","RunTimeTicks":31489480704,"ReadAtNativeFramerate":false,"SupportsTranscoding":true,"SupportsDirectStream":false,"SupportsDirectPlay":false,"IsInfiniteStream":false,"RequiresOpening":false,"RequiresClosing":false,"SupportsProbing":true,"VideoType":"VideoFile","MediaStreams":[{"Codec":"h264","CodecTag":"avc1","Language":"und","TimeBase":"1/25000","CodecTimeBase":"1/50","NalLengthSize":"4","IsInterlaced":false,"IsAVC":true,"BitRate":1016308,"BitDepth":8,"RefFrames":5,"IsDefault":true,"IsForced":false,"Height":404,"Width":718,"AverageFrameRate":25,"RealFrameRate":25,"Profile":"High","Type":"Video","AspectRatio":"16:9","Index":0,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"PixelFormat":"yuv420p","Level":31,"IsAnamorphic":false},{"Codec":"aac","CodecTag":"mp4a","Language":"und","TimeBase":"1/48000","CodecTimeBase":"1/48000","DisplayTitle":"Und AAC stereo Default","IsInterlaced":false,"ChannelLayout":"stereo","BitRate":144631,"Channels":2,"SampleRate":48000,"IsDefault":true,"IsForced":false,"Profile":"LC","Type":"Audio","Index":1,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"Level":0,"IsAnamorphic":false}],"PlayableStreamFileNames":[],"Formats":[],"Bitrate":1165155,"RequiredHttpHeaders":{},"TranscodingUrl":"/videos/3f1cceaefe3a5ca1ab461ad81505750c/stream.mkv?DeviceId=mediacentre&MediaSourceId=3f1cceaefe3a5ca1ab461ad81505750c&VideoCodec=h264&AudioCodec=mp3,ac3,aac&AudioStreamIndex=1&VideoBitrate=774909&AudioBitrate=144631&StartTimeTicks=16832993335&PlaySessionId=a0d3ee2096754c849e0f58b7c921be7b&api_key=949107985c17481b861c159d3845535b&CopyTimestamps=false&EnableSubtitlesInManifest=false&Tag=e02a80f6c7190f8ddd0aaf286288be8c&RequireAvc=false","TranscodingContainer":"mkv","DefaultAudioStreamIndex":1}
2017-03-02 17:37:53.9324 Info InternalDirectShowPlayer: Playing Episode 2. Audio Renderer: Default, Madvr: True, xySubFilter: True, ParentID: 3f0d1e0f55fdcecd812361fbd35869d6
2017-03-02 17:37:53.9324 Info InternalDirectShowPlayer: Playing Path E:\TV Shows\Glitch (2015)\Season 01\Glitch (2015) - S01E02 - Episode 2.mp4
2017-03-02 17:37:53.9974 Info InternalDirectShowPlayer: Configure LAV Splitter
2017-03-02 17:37:54.0114 Info InternalDirectShowPlayer: SetSubtitleMode: 
2017-03-02 17:37:54.0114 Info InternalDirectShowPlayer: SetPGSForcedStream: False
2017-03-02 17:37:54.0114 Info InternalDirectShowPlayer: SetPGSOnlyForced: False
2017-03-02 17:37:54.3219 Info InternalDirectShowPlayer: GPU Model: Intel(R) HD Graphics Family
2017-03-02 17:37:54.3219 Info InternalDirectShowPlayer: Current HWA Mode: None Desired Mode: DXVA2CopyBack
2017-03-02 17:37:54.3219 Info InternalDirectShowPlayer: Current SW DI Mode: None Desired Mode: None
2017-03-02 17:37:54.8179 Info InternalDirectShowPlayer: SetAudioStreamIndex 1
2017-03-02 17:37:54.8179 Info InternalDirectShowPlayer: SetAudioStreamIndex 1. Track offset: 0
2017-03-02 17:37:54.8219 Info InternalDirectShowPlayer: SetInternalStream 1 Audio A: aac, 48000 Hz, stereo, 144 kb/s
2017-03-02 17:37:54.8219 Info InternalDirectShowPlayer: UpdateStreamActiveSetting name = 'A: aac, 48000 Hz, stereo, 144 kb/s'
2017-03-02 17:37:54.8409 Info InternalDirectShowPlayer: SetSubtitleStreamIndex: -1
2017-03-02 17:37:54.8409 Info InternalDirectShowPlayer: SetSubtitleStreamIndex -1. Track offset: -1
Edited by mentasm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

Transcode logs?

Share this post


Link to post
Share on other sites
mentasm

where are they?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

where are they?

 

Same place as the server logs

Share this post


Link to post
Share on other sites
mentasm

Only server logs in there > AppData\Roaming\Emby-Server\logs

Edited by mentasm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

There's no problem with subfolders, it must be something related to permissions of the network share. See this example from the Theater log.

2017-03-02 02:17:22.9613 Info App: Http POST directshowplayer/play
2017-03-02 02:17:23.1569 Info DirectShowPlayerBridge: Playing media source {"Protocol":"File","Id":"49efcbf10a19dbcd77feafd9b2f01baf","Path":"E:\\Media\\Movies\\fgh1\\fghr","Type":"Default","Name":"Bluray","ETag":"543b6ca4c9f21c87d81daf7a932499c0","ReadAtNativeFramerate":false,"SupportsTranscoding":true,"SupportsDirectStream":false,"SupportsDirectPlay":false,"IsInfiniteStream":false,"RequiresOpening":false,"RequiresClosing":false,"SupportsProbing":true,"VideoType":"BluRay","MediaStreams":[],"PlayableStreamFileNames":[],"Formats":[],"RequiredHttpHeaders":{},"TranscodingUrl":"/videos/49efcbf10a19dbcd77feafd9b2f01baf/stream.mkv?DeviceId=DESKTOP-EIQIB3R&MediaSourceId=49efcbf10a19dbcd77feafd9b2f01baf&VideoCodec=h264&AudioCodec=mp3,ac3,aac&VideoBitrate=1371236571&AudioBitrate=192000&PlaySessionId=1e89dc1677a846e8ac81ed474c16785a&api_key=b9f698ca853748c99a15bdcad0b6cd16&CopyTimestamps=false&EnableSubtitlesInManifest=false&Tag=543b6ca4c9f21c87d81daf7a932499c0&RequireAvc=false","TranscodingContainer":"mkv"}
2017-03-02 02:17:23.2280 Info InternalDirectShowPlayer: Playing fghr. Audio Renderer: Default, Madvr: False, xySubFilter: True, ParentID: e2794bb4a2b64557b4d29220d206dfb5
2017-03-02 02:17:23.2280 Info InternalDirectShowPlayer: Playing Path E:\Media\Movies\fgh1\fghr
2017-03-02 02:17:23.2736 Info InternalDirectShowPlayer: Configure LAV Splitter
2017-03-02 02:17:23.2736 Info InternalDirectShowPlayer: SetSubtitleMode: 
2017-03-02 02:17:23.2736 Info InternalDirectShowPlayer: SetPGSForcedStream: False
2017-03-02 02:17:23.2736 Info InternalDirectShowPlayer: SetPGSOnlyForced: False

Theater was able to direct play because it had direct access to the folder path over the network.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

Only server logs in there > AppData\Roaming\Emby-Server\logs

 

Then it's not transcoding. Do you see anything like this in the server?

 

58b7c7f4443a5_Snapshot_518.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
mentasm

 58b7c91c6067a_Capture.jpg

 

 

58b7c956c2c36_Capture.jpg

 

still no lav folder back in the COMObjects folder

Edited by mentasm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

I think there's a glitch :)

 

If it were transcoding, you'd have a red line with the green. Like this.

 

58b7cb5cacad8_Snapshot_519.jpg

Edited by Doofus

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

 still no lav folder back in the COMObjects folder

 

Nothing will play, if LAV isn't there. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

 58b7c91c6067a_Capture.jpg

 

 

58b7c956c2c36_Capture.jpg

 

still no lav folder back in the COMObjects folder

 

I think this is just a playback reporting glitch but it appears to be direct playing to me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mentasm

Nothing will play, if LAV isn't there. 

 well it is and there isn't.

 

No wonder I'm having issues.

 

Should I uninstall ET and start fresh?

Share this post


Link to post
Share on other sites
mentasm

I think this is just a playback reporting glitch but it appears to be direct playing to me.

 

Any ideas on why when I resume watchign that episode in the screenshot it keeps starting at the beginning of the video instead of 29:26?

 

Want the full Logs?  I think I posted the pertinent sections above

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

 well it is and there isn't.

 

No wonder I'm having issues.

 

Should I uninstall ET and start fresh?

 

Just reinstall over the top. It'll fill in the blanks. Or you can get it here

 

https://github.com/Nevcairiel/LAVFilters/releases

Edited by Doofus

Share this post


Link to post
Share on other sites
mentasm

Rerinstalling that LAV stuff fixed it.  Now shows direct play in dashboard and resumes at the right spot.

 

Can also click on progress bar to nvigate forward and back

 

Thanks!

Edited by mentasm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Latchmor

Hi guys, I had to delete the whole COMObjects folder and it re-downloaded as soon as ET started. Deleting the LAV folder alone left me in the same situation as mentasm.

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
mentasm

tested that and it worked for me too.  Now have a LAV folder back int here. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
mystic.bertie

I too dont have any transcoding logs in the server folder. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

I too dont have any transcoding logs in the server folder.

Aren't your files direct playing?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

Luke, isn't it supposed to see the LAV folder is gone and reacquire it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...