Jump to content


Photo

Movies not able to skip forward = always restarts movie

movie restart skip chapter forward rewind

  • Please log in to reply
167 replies to this topic

#41 mystic.bertie OFFLINE  

mystic.bertie

    Advanced Member

  • Members
  • 180 posts
  • Local time: 07:33 PM
  • LocationSharnford England

Posted 01 March 2017 - 05:41 PM

I tried a Bluray folder rip which is 45gb and i get the same problem.


Edited by mystic.bertie, 01 March 2017 - 05:41 PM.


#42 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142317 posts
  • Local time: 02:33 PM

Posted 01 March 2017 - 05:43 PM

What about a video file?



#43 mystic.bertie OFFLINE  

mystic.bertie

    Advanced Member

  • Members
  • 180 posts
  • Local time: 07:33 PM
  • LocationSharnford England

Posted 01 March 2017 - 05:54 PM

What about a video file?

 

a mkv file is direct play



#44 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12880 posts
  • Local time: 11:33 AM

Posted 01 March 2017 - 06:30 PM

It's weird that the Blu-ray file is h264. We're gonna need those transcode logs.

They are in the same place as the server logs. Click logs in the server, then right click the log you want and save. Then attach it here.


Edited by Doofus, 02 March 2017 - 12:02 AM.


#45 mentasm OFFLINE  

mentasm

    Advanced Member

  • Members
  • 358 posts
  • Local time: 06:03 AM
  • LocationAdelaide, Australia

Posted 01 March 2017 - 11:21 PM

I'm still finding this issue is affecting just about anything I watch.  Movies and TV shows.  It shows up mostly when I try and resume a video.  It shows the search bar as the right location, but the actual video file plays from the beggining.

 

I haven't changed anything in the config of my setup for quite some time so I am not sure whats going on or how to fix it.  Skiping the file while playing it also causes the issue.  

 

Pretty much everything I am playing is from an online source and none of it was ripped by me.



#46 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12880 posts
  • Local time: 11:33 AM

Posted 02 March 2017 - 12:07 AM

I'm still finding this issue is affecting just about anything I watch.  Movies and TV shows.  It shows up mostly when I try and resume a video.  It shows the search bar as the right location, but the actual video file plays from the beggining.

 

I haven't changed anything in the config of my setup for quite some time so I am not sure whats going on or how to fix it.  Skiping the file while playing it also causes the issue.  

 

Pretty much everything I am playing is from an online source and none of it was ripped by me.

 

Delete this folder and restart Theater. The LAV filters will re-download.

 

C:\Users\YOU\AppData\Roaming\Emby-Theater\COMObjects\LAV



#47 mentasm OFFLINE  

mentasm

    Advanced Member

  • Members
  • 358 posts
  • Local time: 06:03 AM
  • LocationAdelaide, Australia

Posted 02 March 2017 - 12:21 AM

I'll give it a go tonight.  



#48 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12880 posts
  • Local time: 11:33 AM

Posted 02 March 2017 - 12:51 AM

OK, so I just folder ripped one of my discs, so I could try. Luke, ET won't direct play it. For me, it direct streamed. It's converting the dts to MP3. I wonder if this is the issue? I have this movie as an MKV with the same audio, and it plays directly. Could there be an issue with the ffmpeg probe? I've attached the server log. Look for time of around 20:32. I'm attaching the Theater log, also. Look for exotica.

 

I should add that I was able to use the progress bar, though it was not smooth.

Input #0, mpegts, from 'file:L:\Movies\EXOTICA\BDMV\STREAM\00011.m2ts':
  Duration: 01:43:14.24, start: 600.000000, bitrate: 24565 kb/s
  Program 1 
    Stream #0:0[0x1011]: Video: h264 (High) (HDMV / 0x564D4448), yuv420p(tv, bt709), 1920x1080 [SAR 1:1 DAR 16:9], 23.98 fps, 23.98 tbr, 90k tbn, 47.95 tbc
    Stream #0:1[0x1100]: Audio: dts (DTS-HD MA) ([134][0][0][0] / 0x0086), 48000 Hz, stereo, s32p (24 bit)
    Stream #0:2[0x1101]: Audio: dts (DTS-HD MA) ([134][0][0][0] / 0x0086), 48000 Hz, stereo, s32p (24 bit)
    Stream #0:3[0x1102]: Audio: ac3 (AC-3 / 0x332D4341), 48000 Hz, stereo, fltp, 192 kb/s
    Stream #0:4[0x1200]: Subtitle: hdmv_pgs_subtitle ([144][0][0][0] / 0x0090)
    Stream #0:5[0x1201]: Subtitle: hdmv_pgs_subtitle ([144][0][0][0] / 0x0090)
    Stream #0:6[0x1202]: Subtitle: hdmv_pgs_subtitle ([144][0][0][0] / 0x0090)
Output #0, matroska, to 'S:\Transcode\transcoding-temp\2fb94a76476878a9c0c25c875dfc300e.mkv':
  Metadata:
    encoder         : Lavf57.32.100
    Stream #0:0: Video: h264 (H264 / 0x34363248), yuv420p, 1920x1080 [SAR 1:1 DAR 16:9], q=2-31, 23.98 fps, 23.98 tbr, 1k tbn, 90k tbc
    Stream #0:1: Audio: mp3 (libmp3lame) (U[0][0][0] / 0x0055), 48000 Hz, stereo, s32p (24 bit), 192 kb/s
    Metadata:
      encoder         : Lavc57.34.100 libmp3lame
Stream mapping:
  Stream #0:0 -> #0:0 (copy)
  Stream #0:1 -> #0:1 (dts (dca) -> mp3 (libmp3lame))

Edited by Doofus, 02 March 2017 - 12:57 AM.


#49 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142317 posts
  • Local time: 02:33 PM

Posted 02 March 2017 - 12:55 AM

It will direct play if Theater has direct access to that L: folder.



#50 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12880 posts
  • Local time: 11:33 AM

Posted 02 March 2017 - 01:00 AM

It will direct play if Theater has direct access to that L: folder.

 

My drives and folders are on the server machine. I can't give it more direct access.

 

Wait! I missed that. So I'm running Theater on my HTPC over my network, which is directly connected to the same switch as the server. 


Edited by Doofus, 02 March 2017 - 01:05 AM.


#51 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12880 posts
  • Local time: 11:33 AM

Posted 02 March 2017 - 01:18 AM

It's the folder nesting. I raised the movie file one level at a time and played. It always direct streamed until I got to the top level, then it direct played.

 

Update:

 

Resume doesn't work. There's no sound and an almost frame by frame motion....slowly


Edited by Doofus, 02 March 2017 - 01:38 AM.


#52 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12880 posts
  • Local time: 11:33 AM

Posted 02 March 2017 - 01:52 AM

There's an issue with the m2ts container. I remuxed to MKV, no change to the contents, just a container change. Plays and resumes just fine.

 

EDIT:

 

I did remove the subs

 

EDIT 2:

 

Remuxed one more time, and left all contents unchanged. Plays and resumes just fine.


Edited by Doofus, 02 March 2017 - 02:07 AM.


#53 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12880 posts
  • Local time: 11:33 AM

Posted 02 March 2017 - 02:10 AM

To recap:

 

  1. BD rip with the video file in nested folders will transcode/direct stream
  2. m2ts file container has resume issue. 


#54 mentasm OFFLINE  

mentasm

    Advanced Member

  • Members
  • 358 posts
  • Local time: 06:03 AM
  • LocationAdelaide, Australia

Posted 02 March 2017 - 02:56 AM

@Doofus

 

Deleted the LAV folder and restarted ET and it hasn't re-downloaded the folder.

 

Tested a file.  Same issue still persists.

 

Shows as Transcoding in emby dashboard.

 

All files are stored locally on hard disks in the media centre


Edited by mentasm, 02 March 2017 - 02:56 AM.


#55 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12880 posts
  • Local time: 11:33 AM

Posted 02 March 2017 - 03:02 AM

@Doofus

 

Deleted the LAV folder and restarted ET and it hasn't re-downloaded the folder.

 

Tested a file.  Same issue still persists.

 

Shows as Transcoding in emby dashboard.

 

All files are stored locally on hard disks in the media centre

 

What files are you playing and what are your theater settings



#56 mentasm OFFLINE  

mentasm

    Advanced Member

  • Members
  • 358 posts
  • Local time: 06:03 AM
  • LocationAdelaide, Australia

Posted 02 March 2017 - 03:09 AM

@Doofus

 

x264 480p mp4 file.

 

I'm not sure that I'm running much other than default ET settings.

 

HW accel set to auto

 

MadVR renderer

stable filter set

no changing refresh rate

 

See this in server log:

2017-03-02 17:37:52.4233 Info HttpServer: HTTP POST http://localhost:8096/emby/Items/3f1cceaefe3a5ca1ab461ad81505750c/PlaybackInfo?UserId=987237e1a2d34b36a0f6330fa3817c46&StartTimeTicks=16832993335&MaxStreamingBitrate=919540. UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) EmbyTheater/2.5.38 Chrome/53.0.2785.143 Electron/1.4.15 Safari/537.36
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Bitrate exceeds DirectPlay limit: media bitrate: 1165155, max bitrate: 919540
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Profile: Unknown Profile, Path: E:\TV Shows\Glitch (2015)\Season 01\Glitch (2015) - S01E02 - Episode 2.mp4, isEligibleForDirectPlay: True, isEligibleForDirectStream: False
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Bitrate exceeds DirectPlay limit: media bitrate: 1165155, max bitrate: 919540
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Profile: Unknown Profile, Path: E:\TV Shows\Glitch (2015)\Season 01\Glitch (2015) - S01E02 - Episode 2.mp4, isEligibleForDirectPlay: True, isEligibleForDirectStream: False
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Bitrate exceeds DirectPlay limit: media bitrate: 1165155, max bitrate: 919540
2017-03-02 17:37:52.4233 Info App: Profile: Unknown Profile, Path: E:\TV Shows\Glitch (2015)\Season 01\Glitch (2015) - S01E02 - Episode 2.mp4, isEligibleForDirectPlay: True, isEligibleForDirectStream: False
2017-03-02 17:37:52.4233 Info HttpServer: HTTP Response 200 to ::1. Time: 4ms. http://localhost:8096/emby/Items/3f1cceaefe3a5ca1ab461ad81505750c/PlaybackInfo?UserId=987237e1a2d34b36a0f6330fa3817c46&StartTimeTicks=16832993335&MaxStreamingBitrate=919540
2017-03-02 17:37:55.7640 Info HttpServer: HTTP POST http://localhost:8096/emby/Sessions/Playing. UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) EmbyTheater/2.5.38 Chrome/53.0.2785.143 Electron/1.4.15 Safari/537.36
2017-03-02 17:37:55.7840 Info HttpServer: HTTP Response 204 to ::1. Time: 20ms. http://localhost:8096/emby/Sessions/Playing

and ET logs:

2017-03-02 17:37:53.3743 Info App: Http POST directshowplayer/play
2017-03-02 17:37:53.9324 Info DirectShowPlayerBridge: Playing media source {"Protocol":"File","Id":"3f1cceaefe3a5ca1ab461ad81505750c","Path":"E:\\TV Shows\\Glitch (2015)\\Season 01\\Glitch (2015) - S01E02 - Episode 2.mp4","Type":"Default","Container":"mp4","Name":"480P/H264/AAC","ETag":"e02a80f6c7190f8ddd0aaf286288be8c","RunTimeTicks":31489480704,"ReadAtNativeFramerate":false,"SupportsTranscoding":true,"SupportsDirectStream":false,"SupportsDirectPlay":false,"IsInfiniteStream":false,"RequiresOpening":false,"RequiresClosing":false,"SupportsProbing":true,"VideoType":"VideoFile","MediaStreams":[{"Codec":"h264","CodecTag":"avc1","Language":"und","TimeBase":"1/25000","CodecTimeBase":"1/50","NalLengthSize":"4","IsInterlaced":false,"IsAVC":true,"BitRate":1016308,"BitDepth":8,"RefFrames":5,"IsDefault":true,"IsForced":false,"Height":404,"Width":718,"AverageFrameRate":25,"RealFrameRate":25,"Profile":"High","Type":"Video","AspectRatio":"16:9","Index":0,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"PixelFormat":"yuv420p","Level":31,"IsAnamorphic":false},{"Codec":"aac","CodecTag":"mp4a","Language":"und","TimeBase":"1/48000","CodecTimeBase":"1/48000","DisplayTitle":"Und AAC stereo Default","IsInterlaced":false,"ChannelLayout":"stereo","BitRate":144631,"Channels":2,"SampleRate":48000,"IsDefault":true,"IsForced":false,"Profile":"LC","Type":"Audio","Index":1,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"Level":0,"IsAnamorphic":false}],"PlayableStreamFileNames":[],"Formats":[],"Bitrate":1165155,"RequiredHttpHeaders":{},"TranscodingUrl":"/videos/3f1cceaefe3a5ca1ab461ad81505750c/stream.mkv?DeviceId=mediacentre&MediaSourceId=3f1cceaefe3a5ca1ab461ad81505750c&VideoCodec=h264&AudioCodec=mp3,ac3,aac&AudioStreamIndex=1&VideoBitrate=774909&AudioBitrate=144631&StartTimeTicks=16832993335&PlaySessionId=a0d3ee2096754c849e0f58b7c921be7b&api_key=949107985c17481b861c159d3845535b&CopyTimestamps=false&EnableSubtitlesInManifest=false&Tag=e02a80f6c7190f8ddd0aaf286288be8c&RequireAvc=false","TranscodingContainer":"mkv","DefaultAudioStreamIndex":1}
2017-03-02 17:37:53.9324 Info InternalDirectShowPlayer: Playing Episode 2. Audio Renderer: Default, Madvr: True, xySubFilter: True, ParentID: 3f0d1e0f55fdcecd812361fbd35869d6
2017-03-02 17:37:53.9324 Info InternalDirectShowPlayer: Playing Path E:\TV Shows\Glitch (2015)\Season 01\Glitch (2015) - S01E02 - Episode 2.mp4
2017-03-02 17:37:53.9974 Info InternalDirectShowPlayer: Configure LAV Splitter
2017-03-02 17:37:54.0114 Info InternalDirectShowPlayer: SetSubtitleMode: 
2017-03-02 17:37:54.0114 Info InternalDirectShowPlayer: SetPGSForcedStream: False
2017-03-02 17:37:54.0114 Info InternalDirectShowPlayer: SetPGSOnlyForced: False
2017-03-02 17:37:54.3219 Info InternalDirectShowPlayer: GPU Model: Intel(R) HD Graphics Family
2017-03-02 17:37:54.3219 Info InternalDirectShowPlayer: Current HWA Mode: None Desired Mode: DXVA2CopyBack
2017-03-02 17:37:54.3219 Info InternalDirectShowPlayer: Current SW DI Mode: None Desired Mode: None
2017-03-02 17:37:54.8179 Info InternalDirectShowPlayer: SetAudioStreamIndex 1
2017-03-02 17:37:54.8179 Info InternalDirectShowPlayer: SetAudioStreamIndex 1. Track offset: 0
2017-03-02 17:37:54.8219 Info InternalDirectShowPlayer: SetInternalStream 1 Audio A: aac, 48000 Hz, stereo, 144 kb/s
2017-03-02 17:37:54.8219 Info InternalDirectShowPlayer: UpdateStreamActiveSetting name = 'A: aac, 48000 Hz, stereo, 144 kb/s'
2017-03-02 17:37:54.8409 Info InternalDirectShowPlayer: SetSubtitleStreamIndex: -1
2017-03-02 17:37:54.8409 Info InternalDirectShowPlayer: SetSubtitleStreamIndex -1. Track offset: -1

Edited by mentasm, 02 March 2017 - 03:15 AM.


#57 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12880 posts
  • Local time: 11:33 AM

Posted 02 March 2017 - 03:15 AM

Transcode logs?



#58 mentasm OFFLINE  

mentasm

    Advanced Member

  • Members
  • 358 posts
  • Local time: 06:03 AM
  • LocationAdelaide, Australia

Posted 02 March 2017 - 03:16 AM

where are they?



#59 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12880 posts
  • Local time: 11:33 AM

Posted 02 March 2017 - 03:17 AM

where are they?

 

Same place as the server logs



#60 mentasm OFFLINE  

mentasm

    Advanced Member

  • Members
  • 358 posts
  • Local time: 06:03 AM
  • LocationAdelaide, Australia

Posted 02 March 2017 - 03:18 AM

Only server logs in there > AppData\Roaming\Emby-Server\logs


Edited by mentasm, 02 March 2017 - 03:19 AM.






Also tagged with one or more of these keywords: movie, restart, skip, chapter, forward, rewind

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users