Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'video playback'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 11 results

  1. ramansgdeep

    Choppy Video Playback

    When I try to play the video on the browser of the PC where emby server is installed and has all the series/movies etc, the video playback is very choppy; the audio playback is perfect. If I try to play it on my android device using the emby app, or in the browser on my phone, it plays perfectly. I use Microsoft Edge: Version 90.0.782.0 (Official build) dev (64-bit). I have the following flags enabled: #load-media-router-component-extension #media-router-cast-allow-all-ips #cast-media-route-provider #edge-on-demand-media-router #global-media-controls #global-media-controls-for-cast Rest all of the flags are set to default.
  2. On my Windows 10 system, the Emby Server service is interfering with VLC and MPC-HC video playback, resulting in video pixelations and audio dropouts. It concerns playback of Blu-ray, WMC recordings and Live TV (maybe also other formats, which I have not tried). I detect the interference by looking at Windows Task Manager while playing movies, and it happens every 3-4 minutes, when the Emby Server service is running / updating and going high on CPU usage (from 0% to 1-2%). If I close the Emby Server, the problem is gone. I am not quite sure when the problem has started, as I have not played movies for a while. The problem is with VLC and MPC-HC (Madvr), but not with Hauppauge WinTV 10 and WMC (Windows Media Center). Windows 10, Emby Server, VLC and MPC-HC are all updated to latest versions. Hardware: Asus z-97 deluxe motherboard, Intel Core i7-4790K processor, Intel HD Graphics 4600, RME Fireface 800 soundcard. Emby Server logs are attached. embyserver-63743686306.txt embyserver-63743673601.txt
  3. Still new to Emby, ive been a premire member for about 9 mo. i read somewhere if i got a better cpu that i could transcode on the fly better. So i got an i5-8400. So i tried playing this vid streaming in my home network (windows 10) to S7 at 1080p 20mbps Subs off and it played, but the CPU was at 100% constantly. Should vid this be putting that kind of strain on my cpu? Format : Matroska Format version : Version 4 File size : 53.4 GiB Duration : 2 h 29 min Overall bit rate mode : Variable Overall bit rate : 51.2 Mb/s Movie name : iFT Encoded date : UTC 2018-08-07 20:22:42 Writing application : mkvmerge v22.0.0 ('At The End Of The World') 64-bit Writing library : libebml v1.3.5 + libmatroska v1.4.8 Video ID : 1 Format : HEVC Format/Info : High Efficiency Video Coding Format profile : Main 10@L5.1@High HDR format : SMPTE ST 2086, HDR10 compatible Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC Duration : 2 h 29 min Bit rate : 45.9 Mb/s Width : 3 840 pixels Height : 2 160 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate mode : Constant Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 (Type 2) Bit depth : 10 bits Bits/(Pixel*Frame) : 0.231 Stream size : 47.9 GiB (90%) Writing library : ATEME Titan File 3.8.16 (4.8.16.0) Default : Yes Forced : No Color range : Limited Color primaries : BT.2020 Transfer characteristics : PQ Matrix coefficients : BT.2020 non-constant Mastering display color primaries : Display P3 Mastering display luminance : min: 0.0001 cd/m2, max: 1000 cd/m2 Audio #1 ID : 2 Format : MLP FBA 16-ch Format/Info : Meridian Lossless Packing FBA with 16-channel presentation Commercial name : Dolby TrueHD with Dolby Atmos Codec ID : A_TRUEHD Duration : 2 h 29 min Bit rate mode : Variable Bit rate : 4 534 kb/s Maximum bit rate : 6 930 kb/s Channel(s) : 8 channels Channel layout : L R C LFE Ls Rs Lb Rb Sampling rate : 48.0 kHz Frame rate : 1 200.000 FPS (40 SPF) Compression mode : Lossless Stream size : 4.73 GiB (9%) Language : English Default : Yes Forced : No Number of dynamic objects : 13 Bed channel count : 1 channel Bed channel configuration : LFE Audio #2 ID : 3 Format : AC-3 Format/Info : Audio Coding 3 Commercial name : Dolby Digital Codec ID : A_AC3 Duration : 2 h 29 min Bit rate mode : Constant Bit rate : 640 kb/s Channel(s) : 6 channels Channel layout : L R C LFE Ls Rs Sampling rate : 48.0 kHz Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF) Bit depth : 16 bits Compression mode : Lossy Stream size : 684 MiB (1%) Title : AC3 embedded Language : English Service kind : Complete Main Default : No Forced : No Text #1 ID : 4 Format : PGS Muxing mode : zlib Codec ID : S_HDMV/PGS Codec ID/Info : Picture based subtitle format used on BDs/HD-DVDs Duration : 1 s 126 ms Bit rate : 87.8 kb/s Count of elements : 2 Stream size : 12.1 KiB (0%) Title : foreign parts only Language : English Default : Yes Forced : No
  4. Hey team, I'm having a weird issue with my 3rd gen Fire TV. When I go to play any video with DTS audio the video will not play, It doesn't lock up just sits at a black screen with the controls. All of these are direct plays are well... However, while the video is sitting on the back screen, if I change the display mode from 4k to 1080p it starts playing fine. Same if I change the bit rate so it changes to transcoding it starts playing. I have tried all the refresh rate switching options with no luck. Also, emby works fine on my fire TV stick that only supports 1080p. Any thoughts? I have attached my emby server log. Thanks, EmbyServer.txt
  5. Every video I try to play on my local server requests that I get premium or Play 1 minute. Is this correct, or did I set something up wrong?
  6. I'm running emby app on fire tv. Is there a setting to get full screen without having to horizontal stretch on each movie. It's playing all content with a black border around the whole movie.
  7. The enhanced menu features of Emby for WMC in the chocolate theme do not allow for full screen use, or at least none that I can find. It always seems windowed unless I stretch the movie, which ultimately cuts off some of the picture. Am I not seeing something in settings here?
  8. Hi at Emby, first of all, great product, very happy with it. And it gets better from release to release I have the following problem. I am recording Star Trek Next generation. A tv show that is aired at 4:3 not 16:9 Format is .ts Some of the videos are ok. When I start Some of them from the beginning they are flickering and stretch and squeeze very quickly. It seems that emby tries to stretch them to 16:9 and quickly falls back to 4:3. Wenn I pause them a use the chapter navigation everything works fine. Any Idea? Best Michael
  9. Hi, In Windows Media Center you can type 520 [ctrl] [shift] F and it will jump forward 5 minutes and 20 seconds. Doing 120 [ctrl] [shit] B will jump 1 minute 20 seconds backwards. In Media Browser, if you do the first example then it jumps forward a chunk of time, immediately jumps back to the place where you were and then starts playing in double speed. Is there a key combination that allows you to jump forwards/backwards in the same way you can in Windows Media Center? Does this key combination differ if you're using the enhanced video player?* Doesn't matter if you have to enter minutes and seconds or if it's just seconds. I intend to map the keyboard combination to a button on my remote. Many thanks! * I have to turn this functionality off because it makes playback jittery.
  10. Hi, Is there any way I can detect in my external program whether or not a video being played is using Media Browser rather than the internal WMC player (for WTV content)? My gut feel was to check is ffdshow was running, but that doesn't appear on the task list. Before I go hunting for other possible process names, is there a much easier way to do this? Thanks!
  11. I have recently updated MBC. When I attempt to play certain television shows or movies through MBC, some of the videos are pixelated and nothing but jagged lines. However, when the same videos are played through VLC, Media Player or MBT, they are fine. It worked fine until I updated about two weeks ago. Also I added MB theatre on the same machine as MBC, could this be causing the issue?. Any help is appreciated. This is a windows 8 machine with media center. the server and client are both on this machine.
×
×
  • Create New...