Jump to content

EMBY ATSC3


lklein

Recommended Posts

signde
On 1/18/2022 at 4:32 PM, signde said:

i did try the latest .64 android tv beta and fire tv beta but can't get passed the loading spinner for either box when tuning ATSC 3 channels.

 

On 1/19/2022 at 9:24 AM, ebr said:

That should be corrected with the next beta release of the server.

i tried again with the android tv .64 beta on both a fire tv 4k stick and 2019 shield tv pro with the newest beta of the server released today, version 4.7.0.21. at first i thought it wasn't going to work, it spun forever and i believed it to be the same issue so i walked over to my desk to reply in this thread. as i am typing a good 5 minutes later it started playing on its own. during the time it is spinning the dashboard reports direct play but once it actually starts playing, both audio and video are being transcoded. with the stable (.48) android tv app only audio is transcoded. tried other ATSC 3 channels on both devices, same result.

 

Link to comment
Share on other sites

cncb

I am getting similar results with a 2015 Shield TV connected to an Atmos-capable Denon AVR via HDMI.  When I play a recording, it transcodes both audio and video stating a conversion reason of "Direct play error".  Trying to play a channel live just results in a spinning circle and eventual failure/timeout.

Link to comment
Share on other sites

What happens with the new server and the standard Android app?

Link to comment
Share on other sites

cncb
37 minutes ago, ebr said:

What happens with the new server and the standard Android app?

I'm not sure exactly what you meant by "standard" app but I tried the non-beta Android TV app and get the same results.  I also tried the app on my Pixel 3 and it is able to play Live TV although with transcoding like with the recordings.

Link to comment
Share on other sites

Hi. I meant sideloading the normal Android app on the TV device.

Link to comment
Share on other sites

clarkss12

To add to this conversation about the ATSC 3 streams.  

I side loaded the Emby for Android onto my 2017 Nvidia Shield.  Using the newest beta server 4.7.0.21 with Emby for Android 3.2.36, a spinning circle and then a black screen.  No video playback at all.

Of course, on my cellular phone, the ATSC 3 channels play perfectly with audio.

 

ATSC 3.jpg

Edited by clarkss12
Link to comment
Share on other sites

signde
1 hour ago, ebr said:

What happens with the new server and the standard Android app?

Emby for Android 3.2.36

Emby Server 4.7.0.21

2019 Shield TV Pro -> Atmos AVR (have not upgraded to newest shield experience)

ATSC 1 channels: works fine

ATSC 3 channels: spinner goes away to blank screen. no audio or video. stats for nerds either blank or indicates direct play with HVEC video and 2 channel AC4 audio. server dashboard indicates direct play audio and video.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CharlieMurphy

Same experience. CCwGTV, Beta client without ac4 support. Server 4.7.0.21

2022-01-26 11:23:04.327
Operating System: Linux version 5.11.0-43-generic (buildd@lcy02-amd64-036) (gcc (Ubuntu 9.3.0-17ubuntu1~20.04) 9.3.0, GNU ld (GNU Binutils for Ubuntu) 2.34) #47~20.04.2
OS/Process: x64/x64
Emby Server version: 4.7.0.21
Operating system: Unix 5.11.0.43
Command Line: /app/emby/EmbyServer.dll -programdata /config -ffdetect /app/emby/ffdetect -ffmpeg /app/emby/ffmpeg -ffprobe /app/emby/ffprobe -restartexitcode 3

App: AndroidTv 2.0.64g
CCwGTV

http://emby.url.com/emby/videos/6447501/live.m3u8?DeviceId=0ca3dffc8f0a24f6&MediaSourceId=32bae0cf21fccbead2460f85d9a90327&PlaySessionId=7f97b9d86ac44e9eae940586ac3afdf7&api_key=----&LiveStreamId=06044cf0e6f93cdae5f285c9ecfaaeb4_01413a525b3a9622ce6fdf19f7dde354_32bae0cf21fccbead2460f85d9a90327&VideoCodec=h264,mpeg2video,hevc,h265&AudioCodec=aac_latm,mp4a_latm,ac3,aac,mp3&VideoBitrate=159616000&AudioBitrate=384000&MaxHeight=2160&AudioStreamIndex=1&CopyTimestamps=true&SegmentContainer=m4s,ts&MinSegments=2&AllowInterlacedVideoStreamCopy=True&BreakOnNonKeyFrames=True&ManifestSubtitles=vtt&h264-profile=high,main,baseline,constrainedbaseline&h264-level=51&hevc-profile=Main,Main10&aac_latm-audiochannels=8&mp4a_latm-audiochannels=8&ac3-audiochannels=8&aac-audiochannels=8&mp3-audiochannels=8&TranscodeReasons=AudioCodecNotSupported

{"Protocol":"Http","Id":"32bae0cf21fccbead2460f85d9a90327","Path":"http://127.0.0.1:8096/LiveTv/LiveStreamFiles/2f998ba2b9fd4b8184b8dababa027e4a/stream.ts","Type":"Default","Container":"mpegts","IsRemote":false,"ContainerStartTimeTicks":551258650890,"SupportsTranscoding":true,"SupportsDirectStream":true,"SupportsDirectPlay":false,"IsInfiniteStream":true,"RequiresOpening":true,"RequiresClosing":true,"LiveStreamId":"06044cf0e6f93cdae5f285c9ecfaaeb4_01413a525b3a9622ce6fdf19f7dde354_32bae0cf21fccbead2460f85d9a90327","RequiresLooping":false,"SupportsProbing":false,"MediaStreams":[{"Codec":"hevc","ColorTransfer":"bt709","ColorPrimaries":"bt709","ColorSpace":"bt709","StreamStartTimeTicks":551258817780,"TimeBase":"1/90000","VideoRange":"SDR","DisplayTitle":"1080p HEVC","IsInterlaced":false,"BitRate":20000000,"BitDepth":10,"RefFrames":1,"IsDefault":false,"IsForced":false,"Height":1080,"Width":1920,"AverageFrameRate":59.94006,"RealFrameRate":59.94006,"Profile":"Main 10","Type":"Video","AspectRatio":"16:9","Index":0,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"Protocol":"File","PixelFormat":"yuv420p10le","Level":123,"IsAnamorphic":false},{"Codec":"ac4","CodecTag":"AC-4","Language":"eng","StreamStartTimeTicks":551258817780,"TimeBase":"1/90000","DisplayTitle":"English AC4 5.1","DisplayLanguage":"English","IsInterlaced":false,"ChannelLayout":"5.1","Channels":6,"SampleRate":46034,"IsDefault":false,"IsForced":false,"Type":"Audio","Index":1,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"Protocol":"File"},{"Codec":"ac4","CodecTag":"AC-4","Language":"spa","StreamStartTimeTicks":551258817780,"TimeBase":"1/90000","DisplayTitle":"Spanish AC4 stereo","DisplayLanguage":"Spanish","IsInterlaced":false,"ChannelLayout":"stereo","Channels":2,"SampleRate":46034,"IsDefault":false,"IsForced":false,"Type":"Audio","Index":2,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"Protocol":"File"}],"Formats":[],"Bitrate":20000000,"RequiredHttpHeaders":{"User-Agent":"VLC/3.0.0-git LibVLC/3.0.0-git","Referrer":"Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/94.0.4606.61 Safari/537.36"},"ReadAtNativeFramerate":false,"DefaultAudioStreamIndex":1}

>>>>>>  User policy for User
        Enable Playback Remuxing: True
        Enable Video Playback Transcoding: False
        Enable Audio Playback Transcoding: True


>>>>>>  Processing Plan
        Name                                        CanDoInHW  WillDoInHW  Reason                                                 
        Copy video stream                        >> False      False       Software Codec                                          
        VideoInput                               >> False      False       Not a hardware decoder                                  
        VideoOutput                              >> False      False       Not a hardware encoder                                  
        Copy video stream                        >> False      False       Software Codec                                          

>>>>>>  Video Processing Steps for [0:0]: H.265 (HEVC)
        Step                    HW-Context   Format       SW-Format           Size   Next
        HEVC                 >> -            yuv420p10    yuv420p10      1920x1080 >> 

/app/emby/ffmpeg -loglevel +timing -y -print_graphs_file "/config/logs/ffmpeg-remux-612ae929-222d-430b-a8bc-da77558fbb52_1graph.txt" -copyts -start_at_zero -analyzeduration 3000000 -f mpegts -c:v:0 hevc -user_agent "VLC/3.0.0-git LibVLC/3.0.0-git" -i "http://127.0.0.1:8096/LiveTv/LiveStreamFiles/2f998ba2b9fd4b8184b8dababa027e4a/stream.ts" -map 0:0 -map 0:1 -sn -c:v:0 copy -c:a:0 ac3 -ab:a:0 384000 -ar:a:0 46034 -ac:a:0 6 -metadata:s:a:0 language=eng -disposition:a:0 default -fflags +discardcorruptts+fillwallclockdts -max_delay 5000000 -avoid_negative_ts disabled -f hls -map_metadata -1 -map_chapters -1 -start_number 0 -hls_time 00:00:03.000 -hls_list_size 0 -hls_base_url hls/D74449/ -hls_segment_filename "/mnt/transcode/transcoding-temp/D74449_%d.m4s" -hls_segment_type fmp4 -hls_fmp4_init_filename "/mnt/transcode/transcoding-temp/D74449_init.mp4" -hls_flags +temp_file "/mnt/transcode/transcoding-temp/D74449.m3u8"

11:23:04.358 ffmpeg version 5.0.0-emby_2022_01_14 Copyright (c) 2000-2022 the FFmpeg developers and softworkz for Emby LLC
11:23:04.358   built with gcc 8.3.0 (crosstool-NG 1.24.0)
11:23:04.358 Execution Date: 2022-01-26 11:23:04
11:23:04.478 Input #0, mpegts, from 'http://127.0.0.1:8096/LiveTv/LiveStreamFiles/2f998ba2b9fd4b8184b8dababa027e4a/stream.ts':
11:23:04.478   Duration: N/A, start: 55125.865089, bitrate: N/A
11:23:04.478   Program 3 
11:23:04.478   Stream #0:0[0x31]: Video: hevc (Main 10) ([36][0][0][0] / 0x0024), yuv420p10le(tv, bt709), 1920x1080 [SAR 1:1 DAR 16:9], Level 123, 59.94 fps, 59.94 tbr, 90k tbn
11:23:04.478   Stream #0:1[0x32](eng): Audio: ac4 (AC-4 / 0x342D4341), 46034 Hz, 5.1(side), fltp
11:23:04.478   Stream #0:2[0x33](spa): Audio: ac4 (AC-4 / 0x342D4341), 46034 Hz, stereo, fltp
11:23:04.478   Stream #0:3[0x39]: Data: bin_data (STPP / 0x50505453)
11:23:04.488 Stream mapping:
11:23:04.488   Stream #0:0 -> #0:0 (copy)
11:23:04.488   Stream #0:1 -> #0:1 (ac4 (native) -> ac3 (native))
11:23:04.488 Press [q] to stop, [?] for help
11:23:04.492 [ac3 @ 0x156b580] Specified sample rate 46034 is not supported
11:23:04.492 Error initializing output stream 0:1 -- Error while opening encoder for output stream #0:1 - maybe incorrect parameters such as bit_rate, rate, width or height
11:23:04.494 Conversion failed!
11:23:04.494

 

Edited by CharlieMurphy
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, CharlieMurphy said:

Same experience. CCwGTV, Beta client without ac4 support. Server 4.7.0.21

11:23:04.358 ffmpeg version 5.0.0-emby_2022_01_14 Copyright (c) 2000-2022 the FFmpeg developers and softworkz for Emby LLC
11:23:04.358 built with gcc 8.3.0 (crosstool-NG 1.24.0)
11:23:04.358 Execution Date: 2022-01-26 11:23:04
11:23:04.478 Input #0, mpegts, from 'http://127.0.0.1:8096/LiveTv/LiveStreamFiles/2f998ba2b9fd4b8184b8dababa027e4a/stream.ts':
11:23:04.478 Duration: N/A, start: 55125.865089, bitrate: N/A
11:23:04.478 Program 3
11:23:04.478 Stream #0:0[0x31]: Video: hevc (Main 10) ([36][0][0][0] / 0x0024), yuv420p10le(tv, bt709), 1920x1080 [SAR 1:1 DAR 16:9], Level 123, 59.94 fps, 59.94 tbr, 90k tbn
11:23:04.478 Stream #0:1[0x32](eng): Audio: ac4 (AC-4 / 0x342D4341), 46034 Hz, 5.1(side), fltp
11:23:04.478 Stream #0:2[0x33](spa): Audio: ac4 (AC-4 / 0x342D4341), 46034 Hz, stereo, fltp
11:23:04.478 Stream #0:3[0x39]: Data: bin_data (STPP / 0x50505453)
11:23:04.488 Stream mapping:
11:23:04.488 Stream #0:0 -> #0:0 (copy)
11:23:04.488 Stream #0:1 -> #0:1 (ac4 (native) -> ac3 (native))
11:23:04.488 Press [q] to stop, [?] for help
11:23:04.492 [ac3 @ 0x156b580] Specified sample rate 46034 is not supported
11:23:04.492 Error initializing output stream 0:1 -- Error while opening encoder for output stream #0:1 - maybe incorrect parameters such as bit_rate, rate, width or height
11:23:04.494 Conversion failed!

 

Hi there, please make sure to attach complete ffmpeg log files. Thanks.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Brushfyre
19 hours ago, signde said:

Emby for Android 3.2.36

Emby Server 4.7.0.21

2019 Shield TV Pro -> Atmos AVR (have not upgraded to newest shield experience)

ATSC 1 channels: works fine

ATSC 3 channels: spinner goes away to blank screen. no audio or video. stats for nerds either blank or indicates direct play with HVEC video and 2 channel AC4 audio. server dashboard indicates direct play audio and video.

Same exact issue.

Updated to Emby Server 4.7.0.21 and channels attempt to load but just get spinner and black screen.  Dashboard Stream indicates Direct Play.  Will work fine on PC (Stream indicates HLS).

ffmpeg-transcode-b0e16eb2-414b-4117-8fd3-e51e23e3595d_1.txt

Link to comment
Share on other sites

signde

testing with the new beta server that came out today

Emby Server 4.7.0.22 beta
Emby Android TV 2.0.64 beta
Firestick 4k and Shield TV pro

ATSC 3.0 will eventually play but HVEC video is being transcoded to H264 and AC-4 audio is being transcoded to AAC stereo. With the stable Android TV client only the audio is transcoded, HVEC should be direct play. it takes quite a while to play as the dashboard reports attempting direct play audio and video for quite some time before switching to transcode.

Emby Server 4.7.0.22 beta
Emby Android 3.2.36 beta
Shield TV pro

ATSC 3.0 no audio/video. Direct play is attempted for quite some time, then for a brief moment audio/video play, then playback stops.

Logs from today are zipped and attached.

emby-logs.zip

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

mbarylski

Same issue here. I tried with a recording and it'll play back if I have a stereo audio track, but a 5.1 audio track doesn't work. And strangely, the 5.1 audio track doesn't show up on the stable version of Emby server, just on the beta version. Maybe that was a feature enhancements in beta, but I didn't see it anywhere in the release notes.

Also, when I do get it to play back using the stereo audio track, the audio is out of sync. It's the same on both the Android TV and standard Emby for Android app.

Link to comment
Share on other sites

skinny1962
8 hours ago, mbarylski said:

Same issue here. I tried with a recording and it'll play back if I have a stereo audio track, but a 5.1 audio track doesn't work. And strangely, the 5.1 audio track doesn't show up on the stable version of Emby server, just on the beta version. Maybe that was a feature enhancements in beta, but I didn't see it anywhere in the release notes.

Also, when I do get it to play back using the stereo audio track, the audio is out of sync. It's the same on both the Android TV and standard Emby for Android app.

Same here. No audio on Emby 4.6.7.0 when watching a ATSC 3.0 TV channel. Plays fine in Windows 11 and Windows 10.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, skinny1962 said:

Same here. No audio on Emby 4.6.7.0 when watching a ATSC 3.0 TV channel

Hi.  That is to be expected because that server version is unaware of AC4 audio.

Link to comment
Share on other sites

mbarylski
26 minutes ago, ebr said:

Hi.  That is to be expected because that server version is unaware of AC4 audio.

Ok, but why doesn't the 5.1 track work on the beta version of the server?

Link to comment
Share on other sites

CharlieMurphy

It's a work in progress, I think. Beta releases are coming frequently and it feels like this is getting steady attention.

When I first started reading about ATSC3 and ffmpeg support for AC4, I wasn't optimistic. It's happening more quickly than I expected, for what it's worth.

Link to comment
Share on other sites

signde

i know the samsung app is probably way low on the priority list - tbh i was surprised it even existed. i have a samsung Q90T which per the manual supports AC-4 audio. 

ATSC 3 does play though the app (version 1.1.06) but the beta server reports the client audio codec is not supported and i get transcoded 2 channel stereo. i see there have been a few app updates since then but samsung app store says this is the latest available. if a beta version exists to fix this i would certainly be willing to try it.

 

Q90T manual:

195734418_ScreenShot2022-01-30at9_43_41AM.png.37ffd712c571b87b5d05bf62a9008088.png

 

server log

embyserver.txt

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, mbarylski said:

@ebr Any progress on getting the 5.1 audio track working? 

There are still problems remuxing the HEVC video with the beta server so, until that is resolved, the audio is likely to get converted.

Link to comment
Share on other sites

mbarylski
1 minute ago, ebr said:

There are still problems remuxing the HEVC video with the beta server so, until that is resolved, the audio is likely to get converted.

Ok, so is the audio currently getting converted? If it is, should I hear sound or not? Right now I don't hear any sound so just wanted to make sure that's expected even with conversion.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, mbarylski said:

Ok, so is the audio currently getting converted? If it is, should I hear sound or not? Right now I don't hear any sound so just wanted to make sure that's expected even with conversion.

Can you send or point me to an app log with that exact behavior?  My test files are transcoding and converting the audio to AAC.

Link to comment
Share on other sites

mbarylski
4 minutes ago, ebr said:

Can you send or point me to an app log with that exact behavior?  My test files are transcoding and converting the audio to AAC.

Got it, I'll test it again a little later and send some logs.

Link to comment
Share on other sites

mbarylski

@ebr I tested again and sent the logs. When switching to 5.1 audio it doesn't playback, it just switches back to stereo which has a commentary track on it and is out of sync with the video. I also tried the standard android app and that one wouldn't play back the 5.1 track either. It just popped up the "No compatible streams" message.

I'll PM you the info for my logs. 

Link to comment
Share on other sites

signde

the combination that is working for me on the firestick 4k or shield tv is the latest stable android tv app, version 2.0.48g, and any of the last three beta server versions. it transcodes audio to 2 channel stereo but video is direct play and all the major networks in my market are watchable.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...