Jump to content

EMBY ATSC3


lklein

Recommended Posts

BillOatman
19 minutes ago, rljnc said:

So I do not understand why mine is not working, stats says direct play on video and audio, shows codec as HEVC. This is playing live, have not done any recordings.

Best thing probably is to play it and give them the logs.  Otherwise they are just guessing.

Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, rljnc said:

Turned on debug option and sent logs.

Quote
 Then add the following information to your report in the forum:
 
  • Exactly what you were doing and what happened.  Include the name of whatever you played if it is a playback problem
  • The time you sent the log (in Eastern Time please - UTC -5)
  • The name of the Emby user on the local server that was logged in at the time

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Sent log, was playing ATSC station 117.1  live  get no audio, also on this particular station video is distorted, does not happen on other stations, just no audio. Time 11:05 am there about. User rljnc.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, rljnc said:

Okay installed the beta app, made no difference.

Can you please repeat and send another log?

Link to comment
Share on other sites

Sent logs again at 5:27 pm, playing 2 different ATSC 3.0 stations one has distorted video and no audio, the other no audio, user rljnc.

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, rljnc said:

Sent logs again at 5:27 pm, playing 2 different ATSC 3.0 stations one has distorted video and no audio, the other no audio, user rljnc.

Have you disabled transcoding or remuxing in your server settings?  Your system is not reporting support for AC4 but the system is not remuxing it like it should.

Link to comment
Share on other sites

Can I please see the server log that corresponds with that last app log you sent?

Link to comment
Share on other sites

Is the channel actually playing or is it failing altogether?  Looks like a failure on the server:

2022-01-11 17:26:46.012 Error SharedHttpPipelineSource: Give up retries copying live stream http://192.168.1.86:5004/auto/v117.1
	*** Error Report ***
	Version: 4.7.0.19
	Command line: /mnt/expand/58f7e9e5-5ca8-4094-b6dc-935a693bb0f3/app/com.emby.embyserver-35CwVSvIWy6Oc5ySFij-nw==/base.apk
	Operating system: Android 9 (REL) SDK:P BuildId:PPR1.180610.011  Incremental:4079208_2740.7538 Patch-Level: 2021-04-05
	Framework: Mono 6.12.0 (2020-02/c633fe92383) 4.0.50524.0
	OS/Process: Arm64/Arm64
	Runtime: mscorlib.dll
	Processor count: 4
	Data path: /storage/emulated/0/Android/data/com.emby.embyserver/files
	Application path: /mnt/expand/58f7e9e5-5ca8-4094-b6dc-935a693bb0f3/user/0/com.emby.embyserver
	Fingerprint: NVIDIA/mdarcy/mdarcy:9/PPR1.180610.011/4079208_2740.7538:user/release-keys
	Model: SHIELD Android TV - NVIDIA/NVIDIA
	Hardware: mdarcy/mdarcy/darcy/darcy
	SupportedAbis: arm64-v8a, armeabi-v7a, armeabi
	System.ArgumentOutOfRangeException: System.ArgumentOutOfRangeException: Specified argument was out of the range of valid values.
	Parameter name: bytes
	  at System.IO.Pipelines.ThrowHelper.ThrowArgumentOutOfRangeException (System.IO.Pipelines.ExceptionArgument argument) [0x00006] in <6aec29b7da2c4c8e9a4dc1d152ff8904>:0 
	  at System.IO.Pipelines.Pipe.Advance (System.Int32 bytes) [0x0001f] in <6aec29b7da2c4c8e9a4dc1d152ff8904>:0 
	  at System.IO.Pipelines.Pipe+DefaultPipeWriter.Advance (System.Int32 bytes) [0x00000] in <6aec29b7da2c4c8e9a4dc1d152ff8904>:0 
	  at System.IO.Pipelines.PipeWriter.CopyFromAsync (System.IO.Stream source, System.Threading.CancellationToken cancellationToken) [0x000a3] in <6aec29b7da2c4c8e9a4dc1d152ff8904>:0 
	  at Emby.LiveTV.TunerHosts.SharedHttpPipelineSource+<>c__DisplayClass8_0.<StartStreaming>b__0 () [0x003a1] in <02cc6a0dbb1e4f549a11ac95082e4059>:0 
	Source: mscorlib
	TargetSite: Void Throw()

 

Link to comment
Share on other sites

Channel plays, there are times when I have failures but I can go to another channel and come back and play the channel, but never have audio.

Link to comment
Share on other sites

CharlieMurphy
On 1/5/2022 at 3:13 PM, ebr said:

@softworkz The current beta server (.19) fails to transcode a live TV stream to the Android TV app when one is needed.  I've seen the error above and some others (in other threads).

Has this been addressed for the next beta or is more troubleshooting required?

Just an update on this. .20 beta server has been behaving the same way. However, this morning I noticed in the server dashboard that my dad was watching one of the local HEVC OTA channels. It was transcoding successfully! I called him to make sure it was actually working, he had sound and video. So he backed out to guide and tried to play the channel again which resulted in the ffmpeg error we normally see.

Point being, AC4 transcoding did actually work once out of dozens of attempts. Let me know if my logs would be of any assistance with this. Thanks again, ebr.

Link to comment
Share on other sites

i have the .20 beta server connected to a hdhomerun 4k flex. ATSC 3.0 channels seem to be working with transcoded, stereo audio on my 2019 shield tv pro and late model 4k firestick. pretty happy that works, cheers to the folks who got things thus far. both boxes are running the latest stable android apk, v2.0.48. i did try the latest .64 android tv beta and fire tv beta but can't get passed the loading spinner for either box when tuning ATSC 3 channels.

a question on the shield pro - should it support AC-4 audio natively without transcoding or is this the best i can hope for at the moment? i read reports on the hdhomerun forums before they started doing cloud transcoding in their app that it could handle the audio for ATSC 3 broadcasts. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, signde said:

i did try the latest .64 android tv beta and fire tv beta but can't get passed the loading spinner for either box when tuning ATSC 3 channels.

That should be corrected with the next beta release of the server.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, signde said:

a question on the shield pro - should it support AC-4 audio natively

I think it is supposed to work with the device connected directly to an Atmos-capable receiver.

Link to comment
Share on other sites

Just cannot understand why I cannot get audio, using same kind of setup, all the boxes are checked, what am I missing?

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, ebr said:

That should be corrected with the next beta release of the server.

31 minutes ago, ebr said:

I think it is supposed to work with the device connected directly to an Atmos-capable receiver.

that's encouraging to hear. my shield pro is connected to a dolby atmos AVR.

i setup a notification in github for the emby server releases and will try it out as soon as the next one drops and the linuxserver/emby beta docker image is available.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I am now getting this cannot link executable error, any ideas

 

2022-01-19 14:24:52.986
Operating System: Android 11 (REL) SDK:30 BuildId:RQ1A.210105.003  Incremental:7094531_2949.3567 Patch-Level: 2021-11-05
OS/Process: Arm64/Arm64
Emby Server version: 4.7.0.20
Operating system: Unix 4.9.141.725
Command Line: /mnt/expand/58f7e9e5-5ca8-4094-b6dc-935a693bb0f3/app/~~GXcftyzmqnmgbzvNAHPBbg==/com.emby.embyserver-dn3raTpwKmbBUBRIvmTTeQ==/base.apk

App: Emby Web 4.7.0.20
Firefox Windows


>>>>>>  User policy for rljnc
        Enable Playback Remuxing: True
        Enable Video Playback Transcoding: True
        Enable Audio Playback Transcoding: True

>>>>>>  Affected codecs
Encoder Nvidia.h264
        Max Bitrate: 48 Mbit/s - Frame Sizes: 48x48...3840x2176 - Width Alignment: 2 - Height Alignment: 2
        Max Instances: 32 - Color Formats: YUV420P, YUV420P, NV12, Unknown - Bit Depths: 8
        Profiles: High Profile (Level 5.2), Main Profile (Level 5.2), Baseline Profile (Level 5.2)

Decoder Nvidia.mpeg2v
        Max Bitrate: 76 Mbit/s - Frame Sizes: 32x32...1920x1088 - Width Alignment: 2 - Height Alignment: 2
        Max Instances: 32 - Color Formats: YUV420P, NV12 - Bit Depths: 8
        Profiles: Simple Profile (Main Level), Main Profile (High Level)


>>>>>>  FindVideoEncoder - Media: h264, UseHardwareCodecs: True, Mode: Automatic
Info    Checking: 'Nvidia.h264'
Info    Check successful - selecting 'Nvidia.h264'

>>>>>>  FindVideoDecoder - MediaType: mpeg2video, Mode: Automatic
Info    Checking: 'Nvidia.mpeg2v'
NoMatch The color format (Unknown) is not supported)
Info    Decoder does not match
Info    Checking: 'Automatic software decoder'
Info    Check successful - selecting 'Automatic software decoder'

>>>>>>  Processing Plan
Info    Name                                        CanDoInHardware      WillDoInHardware     Reason                                  
Info    Automatic software decoder               >> False                False                Software Codec                           
Info    VideoInput                               >> False                False                Not a hardware decoder                   
Info    Deinterlace                              >> False                False                Decoder is not a MediaCodec decoder      
Info    ColorConversion                          >> False                False                                                         
Info    VideoOutput                              >> True                 True                 Hardware encoder                         
Info    Nvidia.h264                              >> True                 True                 Hardware Codec                           

>>>>>>  Projected Processing Formats
Info    Previous                HW-Context   Format       SW-Format           Size   Next
Info    mpeg2video           >> -            yuv420p      yuv420p        1920x1080 >> yadif
Info    yadif                >> -            yuv420p      yuv420p        1920x1080 >>

/mnt/expand/58f7e9e5-5ca8-4094-b6dc-935a693bb0f3/user/0/com.emby.embyserver/files/ffmpeg/ffmpeg -y -copyts -start_at_zero -analyzeduration 3000000 -f mpegts -c:v:0 mpeg2video -i "http://127.0.0.1:8096/LiveTv/LiveStreamFiles/ad8a77e6e5a54aa6bf38b0a884fb1b72/stream.ts" -filter_complex "[v:0]yadif@f1=mode=send_frame:parity=auto:deint=all[f1_out0]" -map [f1_out0] -map a:0 -sn -c:v:0 h264_mediacodecndk -b:v:0 15000000 -maxrate:v:0 15000000 -bufsize:v:0 30000000 -profile:v:0 8 -level:v:0 1024 -force_key_frames:v:0 "expr:if(isnan(prev_forced_t),eq(t,t),gte(t,prev_forced_t+3))" -mediacodec_name:v:0 OMX.Nvidia.h264.encoder -c:a:0 copy -disposition:a:0 default -max_delay 5000000 -avoid_negative_ts disabled -f segment -map_metadata -1 -map_chapters -1 -segment_format mpegts -segment_list "/storage/emulated/0/Android/data/com.emby.embyserver/files/transcoding-temp/133454.m3u8" -segment_list_type m3u8 -segment_time 00:00:03.000 -segment_list_entry_prefix hls/133454/ -segment_start_number 0 -individual_header_trailer 0 -write_header_trailer 0 "/storage/emulated/0/Android/data/com.emby.embyserver/files/transcoding-temp/133454_%d.ts"

CANNOT LINK EXECUTABLE "/mnt/expand/58f7e9e5-5ca8-4094-b6dc-935a693bb0f3/user/0/com.emby.embyserver/files/ffmpeg/ffmpeg": library "libnativehelper.so" not found: needed by /system/lib64/libmediandk.so in namespace (default)

 

Link to comment
Share on other sites

That's what I meant. Please try to install it normally to the internal storage

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...