Jump to content


Photo

Refresh all metadata? or clear cache?

refresh cache tv metadata rewrite episode database

  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#41 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124353 posts
  • Local time: 06:34 PM

Posted 14 November 2017 - 11:13 PM

Find the ContentTypes node and just delete it.



#42 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 15 November 2017 - 05:57 PM

Find the ContentTypes node and just delete it.

snip.. the contents of my config.xml file below.

oh, and i apparently have 4 of them? 

C:\Users\noone\AppData\Roaming\Emby-Server>dir /s  config.xml
 Volume in drive C is ROOT-C
 Volume Serial Number is 42C4-CB1F

 Directory of C:\Users\noone\AppData\Roaming\Emby-Server\config\users\6e97e4ad866b4eb6841e12254b07347c

11/08/17  19:35 PM             1,053 config.xml
               1 File(s)          1,053 bytes

 Directory of C:\Users\noone\AppData\Roaming\Emby-Server\config\users\adcf1caae79d412ba8829f015c488294

01/03/16  00:22 AM               937 config.xml
               1 File(s)            937 bytes

 Directory of C:\Users\noone\AppData\Roaming\Emby-Server\config\users\e14d8c6e822c48a6be72e6e2cc4fb7c8

06/05/16  12:43 PM             1,038 config.xml
               1 File(s)          1,038 bytes

 Directory of C:\Users\noone\AppData\Roaming\Emby-Server\config\users\fda3f7d7d46c46078261561258d21d03

05/17/16  20:45 PM             1,045 config.xml
               1 File(s)          1,045 bytes

the most recent one has no content type in it.

 
 
am I at the point that I need to uninstall and reinstall?  
 
Are any of  these in the right directory?
 
(contents of latest config.xml:
<?xml version="1.0"?>
<UserConfiguration xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
  <AudioLanguagePreference />
  <PlayDefaultAudioTrack>true</PlayDefaultAudioTrack>
  <DisplayMissingEpisodes>true</DisplayMissingEpisodes>
  <GroupedFolders />
  <SubtitleMode>Default</SubtitleMode>
  <DisplayCollectionsView>false</DisplayCollectionsView>
  <EnableLocalPassword>false</EnableLocalPassword>
  <OrderedViews>
    <string>e1b841fa7ef7b036b8f386ec5b8c0e68</string>
    <string>9df4efab1f9566a6088195a3f6029855</string>
    <string>39be78bbe535cd268c628afba89aa4d4</string>
    <string>c8ca023cdbb96c78e4de5fcb477df512</string>
    <string>41cd96f9f9a6960dec0190666fc632fd</string>
  </OrderedViews>
  <LatestItemsExcludes />
  <HidePlayedInLatest>true</HidePlayedInLatest>
  <RememberAudioSelections>true</RememberAudioSelections>
  <RememberSubtitleSelections>true</RememberSubtitleSelections>
  <EnableNextEpisodeAutoPlay>true</EnableNextEpisodeAutoPlay>
</UserConfiguration

sigh..



#43 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124353 posts
  • Local time: 06:34 PM

Posted 15 November 2017 - 05:58 PM

No, those are user config xmls. I assumed you knew what I meant because @Happy2Play already discussed ContentTypes in the server xml config earlier in this topic. I think it's actually system.xml.



#44 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 15 November 2017 - 10:11 PM

No, those are user config xmls. I assumed you knew what I meant because @Happy2Play already discussed ContentTypes in the server xml config earlier in this topic. I think it's actually system.xml.

will check. thanks.

 

It's called the system.xml file  in the C:\Users\noone\AppData\Roaming\Emby-Server\config  directory.


Edited by markie, 15 November 2017 - 10:25 PM.


#45 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 16 November 2017 - 06:32 PM

Tried to edit system.xml.. no good.

 

 

Reset it (removed content-types last night, didn't work.

 

just re-edited it, and here is the new .before.. (before I restart emby):

<ContentTypes>
    
  </ContentTypes>

and I get the same result as last night (see 2 pictures above of library and main screen, no difference.

 

I edited the C:\Users\noone\AppData\Roaming\Emby-Server\config\system.xml  file

(attached) 

 

ideas?  do I need to post other files for troubleshooting?  detailed logs?

Attached Files


Edited by markie, 16 November 2017 - 06:33 PM.


#46 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124353 posts
  • Local time: 06:34 PM

Posted 16 November 2017 - 06:44 PM

What didn't work? What does no good mean?

#47 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 16 November 2017 - 08:00 PM

with the content types deleted like this 

<ContentTypes>
    
  </ContentTypes>

I restarted the emby server, and it came up with the following on the main page

(wouldn;t let me insert pictures, see attached pix)

 

Attached File  emby-03.png   589.74KB   3 downloads

 

Attached File  emby-03a.png   410.17KB   1 downloads

 

 

So, my goal (to have tv\sci-fi, tv-dramas, etc) on main screen did not work



#48 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124353 posts
  • Local time: 06:34 PM

Posted 16 November 2017 - 11:15 PM

In library setup, what are the three libraries underneath? I'd like to see those. Thanks.



#49 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 18 November 2017 - 09:43 PM

In library setup, what are the three libraries underneath? I'd like to see those. Thanks.

 5a10e135e5215_emby00.png

 

and the library setup image is :

5a10e17490d1a_emby10.png

 

are there any other files you'd like me to also post or check?



#50 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124353 posts
  • Local time: 06:34 PM

Posted 18 November 2017 - 10:43 PM

I mean in your screenshot there's three libraries i can't see, and i'd like to know what they are. thanks.



#51 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 18 November 2017 - 11:09 PM

I mean in your screenshot there's three libraries i can't see, and i'd like to know what they are. thanks.

nothing special, here...

5a10f5fad684c_emby11.png



#52 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124353 posts
  • Local time: 06:34 PM

Posted 18 November 2017 - 11:13 PM

ok so the issue is that on  your home screen, tv-dramas and movie-dramas aren't showing up. is that correct?



#53 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 19 November 2017 - 12:04 AM

ok so the issue is that on  your home screen, tv-dramas and movie-dramas aren't showing up. is that correct?

and cop-shows....

yes...

 

and I deleted the system config xml file as discussed, and restarted server with no difference.



#54 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124353 posts
  • Local time: 06:34 PM

Posted 19 November 2017 - 12:05 AM

Have you checked library access permissions for that emby user?



#55 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 19 November 2017 - 07:28 PM

Have you checked library access permissions for that emby user?

are  we talking about windows permissions?
the entire directory is open to  HomeGroupUser$ with read/write access

 

 

 

ARGUH... That must have been the problem.  

Went to the Users/permissions window, and 

 

I updated them, so hopefully all will rebuild well this time.

they didnt have permissions, as the user was old, and the groups did not appear in them before.

 

hopefully will work fine... will advise



#56 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124353 posts
  • Local time: 06:34 PM

Posted 19 November 2017 - 07:29 PM

I actually meant the emby user permissions in emby user setup.



#57 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 19 November 2017 - 07:39 PM

I actually meant the emby user permissions in emby user setup.

 

yes, that was the issue.  added permissions there for the main user (general) and it worked fine now.

 

thanks again, and I appreciate your patience with me.

 

I will see if I can write up a quick synopsis of problem and solution so this can be added as an FAQ...



#58 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124353 posts
  • Local time: 06:34 PM

Posted 19 November 2017 - 07:46 PM

Thanks for the feedback.







Also tagged with one or more of these keywords: refresh, cache, tv, metadata, rewrite, episode, database

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users