Jump to content


Photo

Refresh all metadata? or clear cache?

refresh cache tv metadata rewrite episode database

  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#21 EZEd OFFLINE  

EZEd

    Advanced Member

  • Members
  • 65 posts
  • Local time: 06:19 AM

Posted 05 April 2014 - 06:38 PM

Zipped...

Attached Files



#22 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 43736 posts
  • Local time: 01:19 AM

Posted 05 April 2014 - 08:12 PM

The attributes of that file look correct.



#23 EZEd OFFLINE  

EZEd

    Advanced Member

  • Members
  • 65 posts
  • Local time: 06:19 AM

Posted 05 April 2014 - 09:33 PM

The attributes of that file look correct.

So when I right click on the file attached (20021228_PICT00030.JPG) and/or view the EXIF info through my batch editor it says

 

Created: Thursday, ‎November ‎07, ‎2013, ‏‎6:43:32 PM

Modified: Wednesday, ‎April ‎02, ‎2014, ‏‎10:06:59 PM

Accessed: Wednesday, ‎April ‎02, ‎2014, ‏‎10:06:59 PM

Date Taken: 12/28/2002 6:43 PM

 

I don't see any remaining information with the date 2/3/2022.  Are you saying that you see a field that still displays 2/3/2022?



#24 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 43736 posts
  • Local time: 01:19 AM

Posted 06 April 2014 - 10:20 AM

So when I right click on the file attached (20021228_PICT00030.JPG) and/or view the EXIF info through my batch editor it says

 

Created: Thursday, ‎November ‎07, ‎2013, ‏‎6:43:32 PM

Modified: Wednesday, ‎April ‎02, ‎2014, ‏‎10:06:59 PM

Accessed: Wednesday, ‎April ‎02, ‎2014, ‏‎10:06:59 PM

Date Taken: 12/28/2002 6:43 PM

 

I don't see any remaining information with the date 2/3/2022.  Are you saying that you see a field that still displays 2/3/2022?

 

No, I'm agreeing with you - the information in the jpg appears to be what you want it to be.



#25 EZEd OFFLINE  

EZEd

    Advanced Member

  • Members
  • 65 posts
  • Local time: 06:19 AM

Posted 06 April 2014 - 02:11 PM

So I think I just need to clear a cache or buffer somewhere. I just need to find out where it is inside of MBServer that I need to go to clear this cache. Where is it that MBS stores the cache info for the main page folder/category information where it determines the latest/watched/unwatched files for each folder? I believe this is what needs to be flushed or refreshed.  I don't see anything in my top-level Photos folder that would be like an XML file that would hold this information.  The same for the 2002 sub-folder under the Photos folder no XML file or other type cache file that would have this information.  Both folders do have a Windows Thumbs.db file but I wouldn't think those files would have any effect on MBServer.

 

I've also looked through the MBServer directory under Appdata/Roaming/MBServer.... I see a lot of image files in different cache folders but most seem to be music fanart related not photo images from my personal photos.  I also see the folder with all of the library.db files but there are many different ones and I don't know which one to delete or clear so that the library updates or refreshes to take in the new/changed information.

 

I know that Server is working correctly because if I choose any other folder as the top level folder with photos/jpegs in it, it will correctly display previews of photos within that folder as the main page "latest" photos.  It's only when I change it back to the top-level "Photos" folder that encompasses all subfolders (organized by year as the folder names) does it revert back to the same as the original image posted (post #13 above).

 

As indicated previously, I've even renamed the top-level Photos folder to Pictures and that had no effect either.  So It has to be some location that MBServer keeps going back to despite the change in names and information content.



#26 KillyKillKill OFFLINE  

KillyKillKill

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 11:19 PM

Posted 29 April 2014 - 10:32 PM

We really do need a "Clear cache" function from the dashboard but for now, find the data directory under your server folder and delete the library.db and refreshdata.db files.  Then start the server and let it do its thing.

For a while I put this off (frustration got to me), but I love the potential of this software and so I've decided to try and tackle it once again - it's superior to everything else I've found out there in so many ways - though this problem with my tv files appearing out of order drives me nuts!!

I decided to try your suggestion, but I can't seem to find library.db nor refreshdata.db anywhere on my drives, can you be more specific to their location (and maybe elaborate on what they are and what deleting them will do)?

 

And if there a way to only clear out specific data (ex. only delete all "adventure time" metadata so that it will only rewrite that series info on restart)? Or will deleting these files cause my entire directory to re-write? Specifically, I'm trying to preserve all the editing I've done on my movies, but need to completely redo all of my television metadata - the only option I see is to go through and manually refresh each individual episode, and with about a terabytes worth of shows, that would be a pretty daunting task.

Again, it would be greatly appreciated if future releases had the option to clear grouped metadata (or cache?), and likewise select multiple files at once to perform manual refresh on (perhaps when clicking on the "season" folder it has the option to refresh/rewrite all data inside that folder).

Thanks as always!!

 


Edited by KillyKillKill, 29 April 2014 - 10:38 PM.


#27 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 43736 posts
  • Local time: 01:19 AM

Posted 30 April 2014 - 08:45 AM

Refreshing a folder will also refresh all the items under it.  There just isn't currently any indication of that process, but it will do it.



#28 KillyKillKill OFFLINE  

KillyKillKill

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 11:19 PM

Posted 04 May 2014 - 07:20 PM

Except it still gives me the same issue - for example, if I refresh say the "adventure time" folder "season 6", then some data appears in the files contained, but still does not for whatever reason give me all the data I need, specifically episode numbers. However if I click each individual file ("refresh", then "save" on each episode), it works perfectly. If there were only some way to get the same results/data for all files contained in one click, I would be over-the-moon happy, because as it stands I simply do not have the patience to go through my thousands of files and click each individually.

 

It may be simply a small bug, or even just something weird and incorrect on the way things were set-up on my end - either way I'm crossing my fingers that a future release fixes this problem.

I would like to reiterate that besides this one issue - which admittedly has been a serious headache for me - I think you guys have made an excellent piece of software here, and hope that my annoyance at this one problem isn't overshadowing how insanely impressed and grateful I am for all the things you got right with the rest of the program!!



#29 cw-kid OFFLINE  

cw-kid

    Advanced Member

  • Members
  • 1211 posts
  • Local time: 06:19 AM
  • LocationEngland

Posted 08 May 2015 - 04:45 AM

We really do need a "Clear cache" function from the dashboard but for now, find the data directory under your server folder and delete the library.db and refreshdata.db files.  Then start the server and let it do its thing.

 

I've just deleted these files as I wanted to clear the database to test importing my media content again from Kodi, but now Emby isn't loading in the browser. So I restored the two files I had deleted and restarted the server etc, but its still not loading, so think I have broken it now.  :(

 

OK I rebooted the file server and it seems to be back! 

 

I deleted refreshinfo.db couldn't see a file called refreshdata.db


Edited by cw-kid, 08 May 2015 - 04:57 AM.


#30 abnranger67 OFFLINE  

abnranger67

    Advanced Member

  • Members
  • 128 posts
  • Local time: 01:19 AM
  • LocationDelaware

Posted 07 June 2015 - 10:36 AM

After deleting the db files did the server pull new/fresh metadata or did you see the same bad metadata you had before?



#31 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 13825 posts
  • Local time: 10:19 PM
  • LocationWashington State

Posted 14 March 2017 - 06:21 PM

3.2.7.5 - automatic refresh



#32 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 11:19 PM

Posted 12 November 2017 - 06:21 PM

is there an easy way for emby to be reset.

 

That is, if I were to delete my config.xml file,

would emby correctly rebuild itself from the current directory structure?

 

is there  an easy way to accomplish this?

 

I lost half my library, and am looking to do this asap..

thanks in advance



#33 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124278 posts
  • Local time: 01:19 AM

Posted 12 November 2017 - 06:22 PM

I wouldn't delete the entire file, just delete the Content type overrides that you added.



#34 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 11:19 PM

Posted 12 November 2017 - 10:15 PM

I wouldn't delete the entire file, just delete the Content type overrides that you added.

what about the response to message 5355? delete the library.db and refreshinfo.db files ?(here)

 

https://emby.media/c...or-clear-cache/

 

I REALLY really really dont want to redo the files by hand if possible... thanks again...

My directory structure is ok now. 

 

thanks.



#35 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124278 posts
  • Local time: 01:19 AM

Posted 12 November 2017 - 10:17 PM

@markie i've merged your threads because they are both discussing the same issue. 

 

Have you checked our wiki to review supported folder structures for movies, tv, music, etc? You can do that here:

 

https://github.com/M...owser/Wiki/wiki

 

Thanks.



#36 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 11:19 PM

Posted 13 November 2017 - 09:16 PM

thanks Luke, yes, I am aware of the guide you posted.  

my 

 

@markie i've merged your threads because they are both discussing the same issue. 

 

Have you checked our wiki to review supported folder structures for movies, tv, music, etc? You can do that here:

 

https://github.com/M...owser/Wiki/wiki

 

Thanks.

 

 

yes, I have reviewed the structure, and do have that file structure

example:

 Directory of M:\media\movies\ClassicTV
 
11/13/17  19:43 PM    <DIR>          .
11/13/17  19:43 PM    <DIR>          ..
09/08/17  02:27 AM    <DIR>          3rd Rock from The Sun
12/15/16  22:56 PM    <DIR>          Bosom Buddies
02/08/16  20:24 PM    <DIR>          fracturedFairyTales
12/15/16  22:57 PM    <DIR>          Hill Street Blues
12/15/16  22:58 PM    <DIR>          MacGyver
 
and each show further goes into seasons.
 
the problem is that I lost the structure.  the Library's TV folder showed all shows, instead of showing sitcom, drama, scifi,  .
 
I tried to delete the old tv library, and did the following :5a0a41b7deaff_emby01.png
 
so yeah, now I guess I need to rebuild or edit my config.sys file as I dont show  anything in the tv category..
(see pic of library)
5a0a42b01ece7_emby02.png

 

what file do I need to edit/fix/delete/rebuild, and how???

 

pretty please?

have attached (I think) my current config.xml file

 

Attached Files



#37 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124278 posts
  • Local time: 01:19 AM

Posted 14 November 2017 - 12:41 AM

Why do you think you need to rebuild something? I think you are kind of fixated on that as the solution, but instead I would just tell us what the problem is and let us determine the solution. Thanks !



#38 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 11:19 PM

Posted 14 November 2017 - 06:01 PM

Why do you think you need to rebuild something? I think you are kind of fixated on that as the solution, but instead I would just tell us what the problem is and let us determine the solution. Thanks !

That's why I posted the config.xml in message above.

I have in the 2 screenshots above (my main screen and my library settings) I think show the problem.

I have re-attached the 2 images (slightly larger and readable) I hope  here.

 

the first shows my main screen, and the second shows the configuration info on the library screen.

 

A few notes,

the first four categories defined work fine 

* Classic TV      \\mitch-desk\classictv

* Marvel-verse   \\mitch-desk\marvel

* Movies             m:\media\movies\movies

* Talk Shows       \\MITCH-DESK\talk

 

work/display fine DESPITE the difference in how they  are coded (UNC vs. (m) drive.

 

The next series of libraries don't work

 

TV-copshows        \\mitch-desk\Cop-Shows

TV-dramas             M:\media\movies\TV\dramas

TV-scifi                  M:\media\movies\TV\SCI-FI

 

Note  from the following net share snippet, that cop-shows is defined; dramas and scifi weren't (that was  a deliberate troubleshooting step 

that I took.

Share name   Resource                        Remark

-------------------------------------------------------------------------------
Cop-Shows    M:\media\movies\TV\Cop-Shows    
marvel       m:\media\movies\movies\marvel   
movies       m:\media\movies                 
music        M:\media\music\Categories       
talk         m:\media\movies\talk            
The command completed successfully.

So that's why I thought it may need to be rebuilt.

Let me know if you need more info...



#39 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124278 posts
  • Local time: 01:19 AM

Posted 14 November 2017 - 06:07 PM

The problem is that this is getting so complicated that I'm starting to become unsure of how to help you. I would suggest removing all the content type overrides from your config xml, start the server, and then run a library scan.



#40 markie OFFLINE  

markie

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 11:19 PM

Posted 14 November 2017 - 07:53 PM

The problem is that this is getting so complicated that I'm starting to become unsure of how to help you. I would suggest removing all the content type overrides from your config xml, start the server, and then run a library scan.

what does the content override section look like?  

enclosed with < tags> ?







Also tagged with one or more of these keywords: refresh, cache, tv, metadata, rewrite, episode, database

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users