Jump to content


Photo

Active video has small gap on side and bottom of screen


  • Please log in to reply
354 replies to this topic

#121 nicko84 OFFLINE  

nicko84

    Advanced Member

  • Members
  • 244 posts
  • Local time: 01:20 AM

Posted 08 September 2018 - 04:47 AM

Hoping for an update soon...last Electron and no issue with task bar gap...best of both worlds would be great !



#122 AdrianW OFFLINE  

AdrianW

    Advanced Member

  • Super Testers
  • 2492 posts
  • Local time: 07:20 AM
  • LocationPerth, Australia

Posted 09 September 2018 - 11:03 AM

Got another update today, and I had to copy the older electron version back to get rid of the gaps again. It's annoying as I also have to reset ALL of my settings (audio & video as well as language, display and general settings for every user.)


  • ShoutingMan likes this

#123 ShoutingMan OFFLINE  

ShoutingMan

    Advanced Member

  • Members
  • 679 posts
  • Local time: 06:20 PM

Posted 09 September 2018 - 05:34 PM

Got another update today, and I had to copy the older electron version back to get rid of the gaps again. It's annoying as I also have to reset ALL of my settings (audio & video as well as language, display and general settings for every user.)


The white line is back for me. I guess I have to manually revert Electron again?

 

Yep: Electron updated yesterday to v 2.0.8 for unknown reasons. ET is at 3.0.3.

 

Reverted to 1.8.7 by copying all the files into the folder:

C:\Users\[USER]\AppData\Roaming\Emby-Theater\system\x64\electron

 

Reboot the PC

Reset all Emby Theater settings

And it's working correctly again
 


Edited by ShoutingMan, 09 September 2018 - 06:05 PM.


#124 PrincessClevage OFFLINE  

PrincessClevage

    Advanced Member

  • Members
  • 1088 posts
  • Local time: 09:20 AM

Posted 18 September 2018 - 03:37 AM

The white line is back for me. I guess I have to manually revert Electron again?

Yep: Electron updated yesterday to v 2.0.8 for unknown reasons. ET is at 3.0.3.

Reverted to 1.8.7 by copying all the files into the folder:
C:\Users\[USER]\AppData\Roaming\Emby-Theater\system\x64\electron

Reboot the PC
Reset all Emby Theater settings
And it's working correctly again

Hi Shoutingman, would you please be able to share were I can download the old electron ver on and required file?
Edit:
I have found the old electron version and it indeed does fix the pixel issue but creates many dropped frames when playing 4K content

Edited by PrincessClevage, 18 September 2018 - 06:22 AM.


#125 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 04:20 PM

Posted 18 September 2018 - 12:20 PM

Hi Shoutingman, would you please be able to share were I can download the old electron ver on and required file?
Edit:
I have found the old electron version and it indeed does fix the pixel issue but creates many dropped frames when playing 4K content


Make sure the profiles aren't causing a conflict. Disable your mpv.conf, and test again.

#126 pclausen OFFLINE  

pclausen

    Advanced Member

  • Members
  • 373 posts
  • Local time: 07:20 PM

Posted 24 September 2018 - 09:08 AM

Looks like Electron 2.0.10 came out a few days ago:

 

https://github.com/e...ectron/releases

 

I'm not where I can test this right now, but was curious if this version might finally correct this issue.



#127 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 04:20 PM

Posted 24 September 2018 - 11:52 AM

Looks like Electron 2.0.10 came out a few days ago:

https://github.com/e...ectron/releases

I'm not where I can test this right now, but was curious if this version might finally correct this issue.


3.0.0 is released, but still doesn't fix this.

#128 nicko84 OFFLINE  

nicko84

    Advanced Member

  • Members
  • 244 posts
  • Local time: 01:20 AM

Posted 24 September 2018 - 12:48 PM

3.0.0 is released, but still doesn't fix this.

 

+1....



#129 PrincessClevage OFFLINE  

PrincessClevage

    Advanced Member

  • Members
  • 1088 posts
  • Local time: 09:20 AM

Posted 24 September 2018 - 11:48 PM

For the moment I have given up on frame rate switching and for that SVP which is purpose built to provide smooth playback at =+60fps
I am currently testing and will see how it goes
https://www.svp-team.../wiki/Main_Page

Edited by PrincessClevage, 25 September 2018 - 05:05 AM.


#130 stettler OFFLINE  

stettler

    Advanced Member

  • Members
  • 336 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 26 September 2018 - 04:14 AM

Setup:

ET 3.0.3

Electron 1.4.16 (yeah, took the one I had from when ET stopped self-updating)

Frame rate switching enabled (and working)

Modified refreshrate.lua script that use "nircmdc" to force maximize the window after refresh rate is changed

 

Result:

Smooth playback with correct TV/monitor refresh rate

No small gap

Set ET back into full screen if it wasn't after turning the screen off/on or if Windows displayed a notification or similar stuff

 

Doesn't work with Electron 2.0.8 because it makes a total mess when trying to maximize the window (the small gap becomes a pretty big gap...lol).



#131 AdrianW OFFLINE  

AdrianW

    Advanced Member

  • Super Testers
  • 2492 posts
  • Local time: 07:20 AM
  • LocationPerth, Australia

Posted 26 September 2018 - 10:19 PM

It's now been over four months since this was first reported - and we appear to be no closer to a real fix. 

 

Are we going to be stuck with having to manually downgrade to an old Electron release for the foreseeable future?



#132 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153382 posts
  • Local time: 07:20 PM

Posted 26 September 2018 - 10:45 PM

As a test, can you locate main.js in your installation, and change this line:

 

https://github.com/M...ter/main.js#L37

 

to

playerWindow.setSize(winSize[0] + 10, winSize[1] + 10);

Let me know if that helps. Thanks.



#133 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 04:20 PM

Posted 28 September 2018 - 01:56 AM

Here's something curious. If you press "f" to window then again to fullscreen, the gap goes away. Maybe somebody already reported that?



#134 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 04:20 PM

Posted 28 September 2018 - 02:01 AM

As a test, can you locate main.js in your installation, and change this line:

 

https://github.com/M...ter/main.js#L37

 

to

playerWindow.setSize(winSize[0] + 10, winSize[1] + 10);

Let me know if that helps. Thanks.

 

 

But this also appears to work. At least when I tested :)

 

But it does cause a few seconds delay in starting. Even with refresh rate switching, turned off. It freezes on the movie splash screen, for a few seconds, then plays.


Edited by Doofus, 28 September 2018 - 02:05 AM.


#135 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153382 posts
  • Local time: 07:20 PM

Posted 28 September 2018 - 02:47 AM

That will not cause any starting delays. Next thing to test is lower the amount of the hack to the smallest number needed. Ideally it will just be a + 1.



#136 AdrianW OFFLINE  

AdrianW

    Advanced Member

  • Super Testers
  • 2492 posts
  • Local time: 07:20 AM
  • LocationPerth, Australia

Posted 28 September 2018 - 02:49 AM

That will not cause any starting delays. Next thing to test is lower the amount of the hack to the smallest number needed. Ideally it will just be a + 1.

 

This won't cause the video to be resized will it? 



#137 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153382 posts
  • Local time: 07:20 PM

Posted 28 September 2018 - 02:54 AM

It will just fix the window size.



#138 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 04:20 PM

Posted 28 September 2018 - 03:04 AM

That will not cause any starting delays. Next thing to test is lower the amount of the hack to the smallest number needed. Ideally it will just be a + 1.

 

This worked. And true enough, the delay is not a delay. What I was seeing is just part of the process of switching :)

playerWindow.setSize(winSize[0] + 1, winSize[1] + 1);

Edited by Doofus, 28 September 2018 - 03:11 AM.


#139 AdrianW OFFLINE  

AdrianW

    Advanced Member

  • Super Testers
  • 2492 posts
  • Local time: 07:20 AM
  • LocationPerth, Australia

Posted 28 September 2018 - 10:00 AM

I had to use +3 for both values to remove the entire gap.

 

+1 and +2 still showed a slight gap. 

 

Using different values definitely resizes the image, I took screen shots using various values and +10 caused a significant amount of resizing. +3 (at least for me) gets rid of the gaps and appears to show an unresized image. Hopefully it's not being resized twice.

 

I ripped a small test video from a Blu Ray test disk which I used in the screenshots I posted earlier.

 

If anyone else wants to check it, I've put a copy here. That particular scene is at around the 1 minute mark, pause the video and then hit Win-Printscrn and you'll get a screenshot in the windows pictures/screenshots folder.



#140 nicko84 OFFLINE  

nicko84

    Advanced Member

  • Members
  • 244 posts
  • Local time: 01:20 AM

Posted 29 September 2018 - 03:54 AM

Hello,

 

It works great...thanks Luke !

 

+3/+3 after several tests is best for me (same results as AdrianW)






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users