Jump to content


Photo

H/W Transcoding on Evansport (DS415play/DS214play) Machines

Synology Evansport Hardware Transcoding

  • Please log in to reply
118 replies to this topic

#21 sonny_life OFFLINE  

sonny_life

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 03:52 PM

Posted 03 June 2017 - 11:54 AM

Hello James,

I have the same issues with DTS audio as xxJonoxx with emby server and ffmpeg set to version 0.0.0. Is there any progress for workaround in this direction?

In Video Station when I try to open a video files with DTS audio it says that the audio format is not supported. When I try to do the same thing with emby server the screen freezes in loading and nothing happens. Perhaps it will be a good idea to be implemented some kind of error message and back button, because I have manually to press browser back button and then refresh the server's content.

Thanks,



#22 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131628 posts
  • Local time: 08:52 AM

Posted 09 June 2017 - 06:25 PM

@sonny_life, can you please attach the information requested in how to report a media playback issue? thanks!



#23 sonny_life OFFLINE  

sonny_life

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 03:52 PM

Posted 09 June 2017 - 07:00 PM

Hello Luke,

Thanks for your reply. If I understand correctly, you want emby server log, is that right?

Regards,



#24 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131628 posts
  • Local time: 08:52 AM

Posted 09 June 2017 - 07:40 PM

Yes, thanks.

 

 

 

  • Please attach the server log from the time frame the activity occurred. See the section below titled Emby Server Logs. Please supply the full and complete log file, and avoid attempting to extract relevant sections. Everything is relevant to us. If a server transcoding log was also generated during playback (in the server logs folder), please attach that as well.


#25 sonny_life OFFLINE  

sonny_life

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 03:52 PM

Posted 12 June 2017 - 10:50 AM

Yes, thanks.

 

Hello Luke,

I sent you the logs. An error message and back button for not playing the dts audio will be very nice for now.

Regards,



#26 sonny_life OFFLINE  

sonny_life

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 03:52 PM

Posted 12 June 2017 - 10:59 AM

I came up with another request. It will be nice too, if you add a message if another user are currently transcoding and it's not available for you. For example if another user is watching a video via Emby with transcoding and I try to watch via Emby the same or another video with transcoding it will stuck on loading for ages. I have to push browser back button and refresh. If I try to transcode a video with DS Video in the same time, a message will occur that another user is currently transcoding and it's not available.

I hope this helps.

Regards,



#27 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131628 posts
  • Local time: 08:52 AM

Posted 12 June 2017 - 01:20 PM

Yes it's not a bad idea.



#28 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131628 posts
  • Local time: 08:52 AM

Posted 12 June 2017 - 01:54 PM

Hello Luke,

I sent you the logs. An error message and back button for not playing the dts audio will be very nice for now.

Regards,

 

 

Thanks. If you want to try the next beta that would be helpful. Thanks.



#29 sonny_life OFFLINE  

sonny_life

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 03:52 PM

Posted 12 June 2017 - 02:05 PM

Thanks. If you want to try the next beta that would be helpful. Thanks.

No problem, let me know when it's available for test.



#30 solabc16 OFFLINE  

solabc16

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 1967 posts
  • Local time: 01:52 PM

Posted 12 June 2017 - 06:28 PM

Hello James,

I have the same issues with DTS audio as xxJonoxx with emby server and ffmpeg set to version 0.0.0. Is there any progress for workaround in this direction?

In Video Station when I try to open a video files with DTS audio it says that the audio format is not supported. When I try to do the same thing with emby server the screen freezes in loading and nothing happens. Perhaps it will be a good idea to be implemented some kind of error message and back button, because I have manually to press browser back button and then refresh the server's content.

Thanks,

 

Hello @sonny_life

 

Thanks for getting in touch, the underlying challenge stems from what I briefly mention in this post https://emby.media/c...hines/?p=443715.

 

So to a large extent it is a best endeavours implementation to take advantage of the h/w transcoding that is available, as we're constrained by what's available as part of the DSM release.

 

I'm sure there are a few things we could do to make it a little cleaner, so I'll take a look at your logs and see if we can default back to the up to date version of FFmpeg in the cases where the Synology version lacks supports for the media.

 

    i.e. you'll get h/w supported transcoding when possible, and seamlessly default back to s/w transcoding in all other cases. 

 

As discussed, it's a quirk of this specific model and Synology's decision on what customisations to commit/not commit back to the FFmpeg project.

 

Best

- James


Edited by solabc16, 12 June 2017 - 06:29 PM.


#31 sonny_life OFFLINE  

sonny_life

    Member

  • Members
  • 25 posts
  • Local time: 03:52 PM

Posted 18 June 2017 - 05:42 PM

Hello @sonny_life

 

Thanks for getting in touch, the underlying challenge stems from what I briefly mention in this post https://emby.media/c...hines/?p=443715.

 

So to a large extent it is a best endeavours implementation to take advantage of the h/w transcoding that is available, as we're constrained by what's available as part of the DSM release.

 

I'm sure there are a few things we could do to make it a little cleaner, so I'll take a look at your logs and see if we can default back to the up to date version of FFmpeg in the cases where the Synology version lacks supports for the media.

 

    i.e. you'll get h/w supported transcoding when possible, and seamlessly default back to s/w transcoding in all other cases. 

 

As discussed, it's a quirk of this specific model and Synology's decision on what customisations to commit/not commit back to the FFmpeg project.

 

Best

- James

Hello James,

Thanks for your message. I understand that this is not an easy task, so I'm grateful from your work so far. A simple messages that "DTS audio format is not supported" and "another user is currently transcoding video and your NAS only support one video stream for transcoding at a time" will be great update for all users that are using this hardware transcoding feature on our NASes.

Thanks in advance.

Best,


Edited by sonny_life, 18 June 2017 - 05:47 PM.


#32 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131628 posts
  • Local time: 08:52 AM

Posted 18 June 2017 - 07:01 PM

Thanks for the feedback.



#33 Strudo76 OFFLINE  

Strudo76

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 11:22 PM

Posted 02 August 2017 - 12:39 AM

Are these steps required for the DS216PLAY also, or different steps, or will that device "just work", or will that device not work at all? I'm sonsidering upgrading to that device with either a KODI box, or Pi3 running KODI. The Pi3 doesn't do hardware h265 though, so I want to ensure the 216PLAY will be suitable before I go that route.

 

Possibly I'll also add a HDHomerun device for FTA recording, though I'm in Australia so I'm not sure how smooth that will pan out.

 

My WMC died yesterday, so I'm putting together options as how to replace it.

 

Thanks



#34 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131628 posts
  • Local time: 08:52 AM

Posted 02 August 2017 - 12:40 AM

How does WMC die?



#35 Strudo76 OFFLINE  

Strudo76

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 11:22 PM

Posted 02 August 2017 - 12:47 AM

How does WMC die?

The power supply in the PC it was running on just stopped mid movie. I'd been considering retiring it anyway since it's pretty old hardware (Q6600), and the case it's in is an inconvenient size and shape to place in my cabinets. Without replacing the PSU, I won't know if any other hardware is damaged as well.

 

Most likely I'll just borrow a PSU and see if all the hardware survived, but figured I'd take this opportunity to look at other options.

 

EDIT: I have another post here where I've been looking for opinions. https://emby.media/c...or-emby-server/


Edited by Strudo76, 02 August 2017 - 12:51 AM.


#36 Suusepuus OFFLINE  

Suusepuus

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 02:52 PM

Posted 07 August 2017 - 02:22 PM

I enabled this, but since DTS audio does not work I would like to disable h/w transcoding again. Both 3.1.4 and 3.2.2 give me the error "Validating Version : FAILED". I'm on Emby server version 3.2.26. 

 

Edit: Nevermind, I used ffmpeg 3.3 and that seemed to be the right version.


Edited by Suusepuus, 07 August 2017 - 02:33 PM.


#37 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131628 posts
  • Local time: 08:52 AM

Posted 07 August 2017 - 02:50 PM

I enabled this, but since DTS audio does not work I would like to disable h/w transcoding again. Both 3.1.4 and 3.2.2 give me the error "Validating Version : FAILED". I'm on Emby server version 3.2.26. 

 

Edit: Nevermind, I used ffmpeg 3.3 and that seemed to be the right version.

 

Can you please attach the emby server log? you can learn how to do that here:

 

https://emby.media/c...port-a-problem/

 

Thanks.



#38 Suusepuus OFFLINE  

Suusepuus

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 02:52 PM

Posted 07 August 2017 - 02:55 PM

Can you please attach the emby server log? you can learn how to do that here:

 

https://emby.media/c...port-a-problem/

 

Thanks.

 

I solved it using the command: sudo ./switchcomp ffmpeg 3.3

 

Thanks.


  • solabc16 likes this

#39 solabc16 OFFLINE  

solabc16

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 1967 posts
  • Local time: 01:52 PM

Posted 07 August 2017 - 03:08 PM

Well done @Suusepuus



#40 Gu1b0 OFFLINE  

Gu1b0

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 02:52 PM

Posted 15 August 2017 - 10:38 AM

Hi guys, one question...

 

If i install today via Package Center, i will have the new transcode option for my Synology 214play?!??! Or i have to configure later it via ssh?

 

Thank you







Also tagged with one or more of these keywords: Synology, Evansport, Hardware Transcoding

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users