Jump to content
schmitty

Playback issues

Recommended Posts

schmitty

Hi, 

 

I wasn't sure where to post this, as I don't know whether it is a server or client side issue.

I've recently replaced a failing SSD in my Windows 8.1 server and reinstalled Windows and Emby Server, along with Media Center Master.

 

For the last few weeks I have been encountering issues with streaming videos to Edge on Xbox One and now Chrome on MacOS 10.11.6. The video will start playing fine for a few minutes then pause, sometimes it will continue, others it will just stay paused indefinitely.

 

Originally, I was only having this issue with playing Friends ripped from Blu-Ray, as the MKV's were a direct stream rip from the Blu-Ray at full bitrate. I started re-ripping them to a maximum bitrate of 8000-9000mbps which solved the problem, but now it is happening from downloaded TV series as well.

 

I have pretty much given up trying to watch anything from the server now as it is too frustrating with the frequent pausing. What can I do to solve this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Additionally, for Xbox One, try installing the Emby Theater app which is now in the store.

Share this post


Link to post
Share on other sites
schmitty

I've been using the app. So far, it is good. I will have to post one minor bug in the relevant forum though. Is there a way to access logs for the app on Xbox One?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

No, there's no log access yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...