Jump to content


Photo

Emby low audio

low audio emby kodi chromecast clients dlna

Best Answer Luke , 02 September 2016 - 09:00 AM

Hi, welcome.

 

if the audio is transcoding, then you can configure the audio boost when downmixing in the server dashboard under Playback -> transcoding.

 

If the audio is not transcoding then it is out of Emby's control and is up the device you're playing on. In that case you'll just want to turn up the volume.

 

Let us know how it goes. Thanks.

Go to the full post


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 SangheiliDragon OFFLINE  

SangheiliDragon

    Newbie

  • Members
  • 2 posts
  • Local time: 05:28 PM

Posted 02 September 2016 - 06:38 AM

Hey all,

 

New to Emby, having a minor bug.

 

Audio when streamed to clients, have been using Kodi 16.01 (tested on 2 devices)(Kodi Emby plugin installed), Chromecast 1st Gen (FW ver. 1.20.66189), and a Samsung Smart TV Series 6 (DLNA), all have very low audio. I would say roughly half volume compared to when they are played via a shared network drive or via direct hard drive connect. (not using Emby).

 

Emby server version 3.0.6400.0 running on MS Windows 10 build 10.0.14393

 

any help would be greatly appreciated

 

Regards

Jayden


Edited by SangheiliDragon, 02 September 2016 - 06:42 AM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142429 posts
  • Local time: 10:28 PM

Posted 02 September 2016 - 09:00 AM   Best Answer

Hi, welcome.

 

if the audio is transcoding, then you can configure the audio boost when downmixing in the server dashboard under Playback -> transcoding.

 

If the audio is not transcoding then it is out of Emby's control and is up the device you're playing on. In that case you'll just want to turn up the volume.

 

Let us know how it goes. Thanks.


  • SangheiliDragon likes this

#3 SangheiliDragon OFFLINE  

SangheiliDragon

    Newbie

  • Members
  • 2 posts
  • Local time: 05:28 PM

Posted 04 September 2016 - 12:59 AM

Hey Luke,

 

Thanks for the help. The audio boost when down mixing was set to 2. setting it to 1 corrected this and fixed the audio problem.

At least from what i can tell it has.

 

Thanks

Jayden



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142429 posts
  • Local time: 10:28 PM

Posted 04 September 2016 - 01:05 AM

Thanks for reporting back.



#5 caic OFFLINE  

caic

    Newbie

  • Members
  • 1 posts
  • Local time: 05:28 AM

Posted 05 April 2017 - 11:40 AM

Hello,

 

Same problem here with Emby 3.2.10.0 and it was solved setting audio boost to 1.

 

Thank you!







Also tagged with one or more of these keywords: low, audio, emby, kodi, chromecast, clients, dlna

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users