Jump to content

Beta 2.2.0


cmcg
 Share

Recommended Posts

 

Hi @@rbeier1221

 

Thanks for the screenshot. I realise now that I started programming the guide in the spring when our clocks here in the UK were equal to universal time (GMT). Now I look at it again mine is an hour out. I clearly have more work to do!

Link to comment
Share on other sites

Sure thing! I am no programmer, but I make one hell of a BETA tester. I will keep my eyes open for the next version. 

Link to comment
Share on other sites

CBers,i tried the fix. And guess what? Still doing same thing :blink:

Same here.

 

I even uninstalled and reinstalled the app, but it just takes forever to go to the home screen.

 

@@cmcg - any timescale on the next beta please?

Link to comment
Share on other sites

Some server log entries to go along with the slow observations.

 

2016-07-14 20:17:51.0265 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.1.199. Time: 308ms. http://192.168.1.140:8096/emby/Users/AuthenticateByName?format=json
2016-07-14 20:17:51.1785 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.1.140:8096/emby/Users/fe8e98c1df54d9b502474bab46ee8982/Views?format=json&SortBy=SortName&SortOrder=Ascending. UserAgent: Mozilla/5.0 (SmartHub; SMART-TV; U; Linux/SmartTV+2013; Maple2012) AppleWebKit/535.20+ (KHTML, like Gecko) SmartTV Safari/535.20+
2016-07-14 20:18:01.7001 Debug SqliteItemRepository: GetItemList query time (slow): 183817ms. Query: select type,data,StartDate,EndDate,IsOffline,ChannelId,IsMovie,IsSports,IsKids,IsSeries,IsLive,IsNews,IsPremiere,EpisodeTitle,IsRepeat,CommunityRating,CustomRating,IndexNumber,IsLocked,PreferredMetadataLanguage,PreferredMetadataCountryCode,IsHD,ExternalEtag,DateLastRefreshed,Name,Path,PremiereDate,Overview,ParentIndexNumber,ProductionYear,OfficialRating,OfficialRatingDescription,HomePageUrl,DisplayMediaType,ForcedSortName,RunTimeTicks,VoteCount,DateCreated,DateModified,guid,Genres,ParentId,Audio,ExternalServiceId,IsInMixedFolder,DateLastSaved,LockedFields,Studios,Tags,SourceType,TrailerTypes,DateModifiedDuringLastRefresh,OriginalTitle,PrimaryVersionId,DateLastMediaAdded,Album,CriticRating,CriticRatingSummary,IsVirtualItem,SeriesName,SeasonName,SeasonId,SeriesId,SeriesSortName,UserDataDb.UserData.UserId,UserDataDb.UserData.lastPlayedDate,UserDataDb.UserData.playbackPositionTicks,UserDataDb.UserData.playcount,UserDataDb.UserData.isFavorite,UserDataDb.UserData.played,UserDataDb.UserData.rating from TypedBaseItems A left join UserDataDb.UserData on UserDataKey=UserDataDb.UserData.Key And (UserId=@UserId) where IsFavorite=@IsFavorite AND (TopParentId in ('c891775f27f2699625c1478e5d1ed5a0','aad8f038e15d789a9b6cf4af6b2254f0','932ec0f91338f7744989e01d529103d1','0a8a4621210a0bfc60d739ce579abc65','07416228c945b3e4e552610f712a96ff','58b12d7806076d3d792965d6cf2f7b7e','0d7184d3fe01c3c3d9a49420ac872c4f','e96c3ce9ca067ec319bce77ccf35ff81','af998fd77d226c0983ed6b347d65035e','aad8f038e15d789a9b6cf4af6b2254f0','384fe71bd5db8c0c97c6b356a93be6d8','864d2f621a8fb67cf025af5b0a4fbef4','65ea79b7088bfc7fdbd9fa6e2b002ec8','1efabbcdf6d961bcf2288cd66955a39c')) Group by PresentationUniqueKey ORDER BY SortName ASC
2016-07-14 20:18:01.7001 Debug SqliteItemRepository: GetItemList query time (slow): 135357ms. Query: select type,data,StartDate,EndDate,IsOffline,ChannelId,IsMovie,IsSports,IsKids,IsSeries,IsLive,IsNews,IsPremiere,EpisodeTitle,IsRepeat,CommunityRating,CustomRating,IndexNumber,IsLocked,PreferredMetadataLanguage,PreferredMetadataCountryCode,IsHD,ExternalEtag,DateLastRefreshed,Name,Path,PremiereDate,Overview,ParentIndexNumber,ProductionYear,OfficialRating,OfficialRatingDescription,HomePageUrl,DisplayMediaType,ForcedSortName,RunTimeTicks,VoteCount,DateCreated,DateModified,guid,Genres,ParentId,Audio,ExternalServiceId,IsInMixedFolder,DateLastSaved,LockedFields,Studios,Tags,SourceType,TrailerTypes,DateModifiedDuringLastRefresh,OriginalTitle,PrimaryVersionId,DateLastMediaAdded,Album,CriticRating,CriticRatingSummary,IsVirtualItem,SeriesName,SeasonName,SeasonId,SeriesId,SeriesSortName from TypedBaseItems A where ParentId=@ParentId
2016-07-14 20:18:01.7001 Debug SqliteItemRepository: GetItemList query time (slow): 10514ms. Query: select type,data,StartDate,EndDate,IsOffline,ChannelId,IsMovie,IsSports,IsKids,IsSeries,IsLive,IsNews,IsPremiere,EpisodeTitle,IsRepeat,CommunityRating,CustomRating,IndexNumber,IsLocked,PreferredMetadataLanguage,PreferredMetadataCountryCode,IsHD,ExternalEtag,DateLastRefreshed,Name,Path,PremiereDate,Overview,ParentIndexNumber,ProductionYear,OfficialRating,OfficialRatingDescription,HomePageUrl,DisplayMediaType,ForcedSortName,RunTimeTicks,VoteCount,DateCreated,DateModified,guid,Genres,ParentId,Audio,ExternalServiceId,IsInMixedFolder,DateLastSaved,LockedFields,Studios,Tags,SourceType,TrailerTypes,DateModifiedDuringLastRefresh,OriginalTitle,PrimaryVersionId,DateLastMediaAdded,Album,CriticRating,CriticRatingSummary,IsVirtualItem,SeriesName,SeasonName,SeasonId,SeriesId,SeriesSortName from TypedBaseItems A where ParentId=@ParentId
2016-07-14 20:18:01.7001 Debug HttpServer: Exiting HttpConnection.OnReadInternal because nread=0. ConnectionId: a561ba1ba6344b289c81f5edc5e54490
2016-07-14 20:18:01.7001 Debug HttpServer: Exiting HttpConnection.OnReadInternal because nread=0. ConnectionId: cb779c03b4d5480e9bfb560668e4fcd7
2016-07-14 20:18:01.7001 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.1.199. Time: 10528ms (slow). http://192.168.1.140:8096/emby/Users/fe8e98c1df54d9b502474bab46ee8982/Views?format=json&SortBy=SortName&SortOrder=Ascending
2016-07-14 20:18:01.7001 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.1.199. Time: 135370ms. http://192.168.1.140:8096/emby/Users/fe8e98c1df54d9b502474bab46ee8982/Views?format=json&SortBy=SortName&SortOrder=Ascending
2016-07-14 20:18:01.7671 Debug HttpServer: Exiting HttpConnection.OnReadInternal because nread=0. ConnectionId: 4f0e2614bb674e1e9e78dde3da6e30fe
2016-07-14 20:18:01.7671 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.1.199. Time: 183919ms. http://192.168.1.140:8096/emby/Users/fe8e98c1df54d9b502474bab46ee8982/Items?format=json&SortBy=SortName&SortOrder=Ascending&Filters=IsFavorite&fields=SortName&recursive=true 
Link to comment
Share on other sites

SilentAssassin

When cinema mode is enabled a movie will fail to start, it just sits saying loading, you can still navigate around in this state. As soon as I disabled cinema mode in settings it plays straight away.

Link to comment
Share on other sites

When cinema mode is enabled a movie will fail to start, it just sits saying loading, you can still navigate around in this state. As soon as I disabled cinema mode in settings it plays straight away.

 

Works for me. Anyone else?

 

57889c79bbda9_Trailer.png

Edited by cmcg
Link to comment
Share on other sites

Works for me. Anyone else?

 

Just tried on my HTS and TV and CM works just fine on both.  Played two trailers and then started movie on both devices.

Link to comment
Share on other sites

SilentAssassin

Definitely not working for me. This is the log from the TV when hitting play on a movie with Cinema mode enabled.

 

578a2b63a60df_WIN_20160716_13_39_49_Pro.

 

the trailer never actually starts, just says loading in the top right and nothing else appears in the TV log.

 

To play anything I have to exit out of the app.

 

This is the server log from the moment of hitting play on a movie (at another attempt). I'm on the stable version of the server.

2016-07-16 13:48:38.6363 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.1.254/emby/Users/9091230717aa4599a46518074af08cfd/Items/28098e7b6fe6924894fd16653fe6ff60?format=json&ExcludeLocationTypes=Virtual. UserAgent: Mozilla/5.0 (SmartHub; SMART-TV; U; Linux/SmartTV+2014; Maple2012) AppleWebKit/537.42+ (KHTML, like Gecko) SmartTV Safari/537.42+
2016-07-16 13:48:38.6675 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.1.8. Time: 31ms. http://192.168.1.254/emby/Users/9091230717aa4599a46518074af08cfd/Items/28098e7b6fe6924894fd16653fe6ff60?format=json&ExcludeLocationTypes=Virtual
2016-07-16 13:48:38.6832 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.1.254:80/emby/Users/9091230717aa4599a46518074af08cfd/Items/28098e7b6fe6924894fd16653fe6ff60/Intros. UserAgent: Mozilla/5.0 (SmartHub; SMART-TV; U; Linux/SmartTV+2014; Maple2012) AppleWebKit/537.42+ (KHTML, like Gecko) SmartTV Safari/537.42+
2016-07-16 13:48:38.6988 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.1.8. Time: 16ms. http://192.168.1.254:80/emby/Users/9091230717aa4599a46518074af08cfd/Items/28098e7b6fe6924894fd16653fe6ff60/Intros
2016-07-16 13:48:38.7144 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.1.254:80/emby/Users/9091230717aa4599a46518074af08cfd/Items/28098e7b6fe6924894fd16653fe6ff60/Intros. UserAgent: Mozilla/5.0 (SmartHub; SMART-TV; U; Linux/SmartTV+2014; Maple2012) AppleWebKit/537.42+ (KHTML, like Gecko) SmartTV Safari/537.42+
2016-07-16 13:48:38.7300 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.1.8. Time: 16ms. http://192.168.1.254:80/emby/Users/9091230717aa4599a46518074af08cfd/Items/28098e7b6fe6924894fd16653fe6ff60/Intros
2016-07-16 13:48:38.7457 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.1.254/emby/Users/9091230717aa4599a46518074af08cfd/Items/28098e7b6fe6924894fd16653fe6ff60?format=json&ExcludeLocationTypes=Virtual. UserAgent: Mozilla/5.0 (SmartHub; SMART-TV; U; Linux/SmartTV+2014; Maple2012) AppleWebKit/537.42+ (KHTML, like Gecko) SmartTV Safari/537.42+
2016-07-16 13:48:38.7769 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.1.8. Time: 31ms. http://192.168.1.254/emby/Users/9091230717aa4599a46518074af08cfd/Items/28098e7b6fe6924894fd16653fe6ff60?format=json&ExcludeLocationTypes=Virtual
2016-07-16 13:48:38.8082 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.1.254/emby/Users/9091230717aa4599a46518074af08cfd?format=json. UserAgent: Mozilla/5.0 (SmartHub; SMART-TV; U; Linux/SmartTV+2014; Maple2012) AppleWebKit/537.42+ (KHTML, like Gecko) SmartTV Safari/537.42+
2016-07-16 13:48:38.8238 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.1.8. Time: 16ms. http://192.168.1.254/emby/Users/9091230717aa4599a46518074af08cfd?format=json

Link to comment
Share on other sites

SilentAssassin

Also, the app won't launch without an internet connection. I was having internet access issues last weekend and when I came to start the app it stated I had no network access. My internal network was working fine and my server was accessible, it's just that I didn't have external internet access.

Link to comment
Share on other sites

 

Definitely not working for me. This is the log from the TV when hitting play on a movie with Cinema mode enabled.

 

 

 

Could it be the way CM is configured?

 

Here are my server settings

 

578a33ba3cdbe_cinema2.jpg

 

 

 

Also, I don't have an local trailers in the media folders (even though it's checked in my server settings).  I'm just running the Trailers plug-in so all my trailers are coming from wherever those are stored.  Just looking at your tv log it looks like it's a trailer of yours maybe?

 

 

578a342a9f64e_trailers.jpg

Edited by FrostByte
Link to comment
Share on other sites

Also, the app won't launch without an internet connection. I was having internet access issues last weekend and when I came to start the app it stated I had no network access. My internal network was working fine and my server was accessible, it's just that I didn't have external internet access.

 

I believe that's a Samsung thing and all hub apps require Internet access.  My tv won't even start the hub without Internet

Link to comment
Share on other sites

I believe that's a Samsung thing and all hub apps require Internet access.  My tv won't even start the hub without Internet

That's correct. You have to have Internet access. The TV accesses remote Samsung sites for simple things like the time/date. That why we sometimes get that problem with the clock saying 0:00.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Also, noticed your trailer is 720p?  Will it play trailers that are lower?  The ones downloaded by the plug-in are all pretty small

Link to comment
Share on other sites

SilentAssassin

@@FrostByte my server settings are exactly the same as yours. I download all my trailers from YouTube (don't tell anyone ) at 720p resolution and store them in a trailers folder within each movie folder. I don't use the trailers plugin.

 

Thanks for the info about the internet connection, bit of a pain, means can't watch anything while my internet is down.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Blueeyiz702

Back to having problems again,this time when i'm watching movie i not able to pause or stop movie. Its like my remote stops working. But remote works fine,and only way i can exit movie is to unplug tv.

Any ideas what might be the problem? i'm using most current beta on UN40H5203,i'm starting to think it might be a problem with the TV. 

Edited by blueeyiz7021
Link to comment
Share on other sites

Also, the app won't launch without an internet connection. I was having internet access issues last weekend and when I came to start the app it stated I had no network access. My internal network was working fine and my server was accessible, it's just that I didn't have external internet access.

@@SilentAssassin

 

http://emby.media/community/index.php?/topic/22231-no-internet-no-emby-access-probably/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

SilentAssassin

I've just tried cinema mode on a TV that is still running the stable release and get the same loading issue. Maybe a server update has caused this, I'm running the stable release of the server.

Link to comment
Share on other sites

Do you have a link to a file that is causing problems which I can download?  I'm on beta and can test it to see if maybe something fixed it in the latest beta. 

 

Edit: Luke did mention the app is using some old APIs, maybe there was a change on the server end like you said

Edited by FrostByte
Link to comment
Share on other sites

Blueeyiz702

Do you have a link to a file that is causing problems which I can download?  I'm on beta and can test it to see if maybe something fixed it in the latest beta. 

 

Edit: Luke did mention the app is using some old APIs, maybe there was a change on the server end like you said

The file i'm having trouble with is .mkv format,very laggy and freezes up my whole tv to where i have to unplug to get it to turn off.

Link to comment
Share on other sites

Blueeyiz702

@@CBers,here is a log straight from TV, of the movie i was playing when i started having problems.

 

 

 

post-48638-0-98036400-1468950987_thumb.jpg

post-48638-0-68161800-1468951158_thumb.jpg

post-48638-0-85551600-1468951339_thumb.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

SilentAssassin

With server 3.0.6000 the next up home view has broken. When click on any of the listed next up items it doesn't open that episode and seems to just refresh the page.

 

Here is the log from when trying to open a next up item.

 

5794c46791777_WIN_20160724_14_31_22_Pro.

 

Edit: it turns out you can't get to an individual episode detail screen from any point in the app. You can hit play on the highlighted episode on the next up home view or season episode list to play an episode as a workaround.

Edited by SilentAssassin
Link to comment
Share on other sites

With server 3.0.6000 the next up home view has broken. When click on any of the listed next up items it doesn't open that episode and seems to just refresh the page.

 

Here is the log from when trying to open a next up item.

 

5794c46791777_WIN_20160724_14_31_22_Pro.

 

Edit: it turns out you can't get to an individual episode detail screen from any point in the app. You can hit play on the highlighted episode on the next up home view or season episode list to play an episode as a workaround.

 

I had this problem yesterday getting to episode screens after a fresh build with the Beta release.  Log file looked almost identical.  After a few library scans it resolved itself.  Can you restart the server and force a few library scans, then try again please?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

SilentAssassin

I had this problem yesterday getting to episode screens after a fresh build with the Beta release.  Log file looked almost identical.  After a few library scans it resolved itself.  Can you restart the server and force a few library scans, then try again please?

 

Spot on. I restarted the server and ran a manual library scan and it's now working again.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Blueeyiz702

How do i get the logs off the tv besides taking a picture of it? I need to post log to show you problem im having.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...