Jump to content


Photo

Direct Play issue

kodi direct play http direct stream

  • This topic is locked This topic is locked
10 replies to this topic

#1 mechguy OFFLINE  

mechguy

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Local time: 11:05 PM

Posted 21 May 2016 - 07:49 PM

When trying to direct play I get a failure notification and it proceeds to play the file noting that is via HTTP. This also checks the switch for play via HTTP instead of SMB in the emby addon settings.

 

However when I check on the Emby server it notes that the file is direct playing.

 

Is there a way to check which playback method is actually being used?



#2 Angelblue05 OFFLINE  

Angelblue05

    Advanced Member

  • Developers
  • 13005 posts
  • Local time: 05:05 PM

Posted 21 May 2016 - 08:17 PM

Are you sure it says Direct playing and not direct streaming?


Sent from my iPhone using Tapatalk

#3 mechguy OFFLINE  

mechguy

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Local time: 11:05 PM

Posted 22 May 2016 - 08:23 AM

Yes I'm definitely sure.



#4 mechguy OFFLINE  

mechguy

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Local time: 11:05 PM

Posted 22 May 2016 - 08:26 AM

Even after removing network credentials and restarting Kodi it still says it is direct playing on the Emby server dashboard.



#5 Angelblue05 OFFLINE  

Angelblue05

    Advanced Member

  • Developers
  • 13005 posts
  • Local time: 05:05 PM

Posted 22 May 2016 - 01:26 PM

Post your kodi log after you play something so I can see what's happening.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#6 DarWun OFFLINE  

DarWun

    Advanced Member

  • Members
  • 270 posts
  • Local time: 06:05 PM
  • LocationToronto, Ontario, Canada

Posted 22 May 2016 - 01:39 PM

I observed this same behavior.  When I first set up Emby for Kodi on my rpi2, I would get a notification when playing content that direct play had failed and that the file was being streamed through HTTP.  After failing to play content three times in a row, Emby for Kodi turned the playback using http switch on.  Even though Emby for Kodi said that playback through http was being used, the Emby for Synology server dashboard identified that direct play was being used.  I didn't actually know the difference between Direct Play and Direct Streaming at the time, so I didn't report it as a bug.  The whole issue eventually disappeared after I was able to get path substitution set up properly. 



#7 Angelblue05 OFFLINE  

Angelblue05

    Advanced Member

  • Developers
  • 13005 posts
  • Local time: 05:05 PM

Posted 22 May 2016 - 03:45 PM

http://emby.media/co...port-a-problem/

 

I can't reproduce it. Play to HTTP is enabled and it's being reported as direct streaming. Post your log, save us some valuable time. :)



#8 AgileHumor OFFLINE  

AgileHumor

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 760 posts
  • Local time: 02:05 PM

Posted 22 May 2016 - 04:31 PM

I can look at to getting a log.  I can confirm that even though the file fin in Emby, it doesn't direct play in Kodi (same computer) saying it's missing.

 

Happens rarely, but only saw it in about the last month or so.  Will try to post a log if it happens again and I catch it.


  • Angelblue05 likes this

#9 mechguy OFFLINE  

mechguy

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Local time: 11:05 PM

Posted 23 May 2016 - 04:45 PM

I apologise for the delay. I have attached a log with the level set to 'info'.

 

As can be seen in the log it does in fact say the file is direct streaming but I once again can confirm I double checked that it said direct playing on the emby dashboard.

Attached Files

  • Attached File  kodi.log   49.06KB   5 downloads

  • AgileHumor and Angelblue05 like this

#10 mechguy OFFLINE  

mechguy

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Local time: 11:05 PM

Posted 23 May 2016 - 05:24 PM

I also noticed this behavior from 2 separate client machines.



#11 Angelblue05 OFFLINE  

Angelblue05

    Advanced Member

  • Developers
  • 13005 posts
  • Local time: 05:05 PM

Posted 23 May 2016 - 05:26 PM

Server playback report sent after playback started:

 

21:38:28 T:15004  NOTICE: EMBY WebSocket_Client -> Message: {"MessageType":"PlaybackStart","Data":{"SupportedCommands":["MoveUp","MoveDown","MoveLeft","MoveRight","Select","Back","ToggleContextMenu","ToggleFullscreen","ToggleOsdMenu","GoHome","PageUp","NextLetter","GoToSearch","GoToSettings","PageDown","PreviousLetter","TakeScreenshot","VolumeUp","VolumeDown","ToggleMute","SendString","DisplayMessage","SetAudioStreamIndex","SetSubtitleStreamIndex","Mute","Unmute","SetVolume","Play","Playstate","PlayNext"],"QueueableMediaTypes":["Video"],"PlayableMediaTypes":["Audio","Video"],"Id":"d9bb7d53ef7508074968ad6e82e097a2","ApplicationVersion":"2.2.10","Client":"Kodi","LastActivityDate":"2016-05-23T20:38:24.9747804Z","NowPlayingItem":{"Name":"What I Can Do for Now","Id":"da4a73bd81af7a5f53be6e639c5509d2","Type":"Episode","MediaType":"Video","RunTimeTicks":14777260000,"PrimaryImageTag":"df5378b58a460d006a7db4d97ceb616b","PrimaryImageItemId":"da4a73bd81af7a5f53be6e639c5509d2","ThumbImageTag":"db97738cc989337ea1f512de3b04ae01","ThumbItemId":"fbd8b2668d31230945c156d0413ded06","BackdropImageTag":"1182519709f74968f2322812706687f8","BackdropItemId":"fbd8b2668d31230945c156d0413ded06","PremiereDate":"2016-04-30T23:00:00.0000000Z","ProductionYear":2016,"IndexNumber":5,"ParentIndexNumber":1,"SeriesName":"My Hero Academia","Artists":[],"MediaStreams":[{"Codec":"h264","NalLengthSize":"4","IsInterlaced":false,"IsAVC":true,"BitRate":2542156,"BitDepth":8,"RefFrames":2,"IsDefault":true,"IsForced":false,"Height":720,"Width":1280,"AverageFrameRate":23.97602,"RealFrameRate":23.97602,"Profile":"High","Type":"Video","AspectRatio":"16:9","Index":0,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"PixelFormat":"yuvj420p","Level":31,"IsAnamorphic":false},{"Codec":"aac","Language":"eng","DisplayTitle":"Eng AAC stereo (D)","IsInterlaced":false,"ChannelLayout":"stereo","Channels":2,"SampleRate":44100,"IsDefault":true,"IsForced":false,"Profile":"LC","Type":"Audio","Index":1,"IsExternal":false,"IsTextSubtitleStream":false,"SupportsExternalStream":false,"Level":0}],"ChapterImagesItemId":"da4a73bd81af7a5f53be6e639c5509d2","Chapters":[{"StartPositionTicks":0,"Name":"Chapter 1"},{"StartPositionTicks":3000000000,"Name":"Chapter 2"},{"StartPositionTicks":6000000000,"Name":"Chapter 3"},{"StartPositionTicks":9000000000,"Name":"Chapter 4"},{"StartPositionTicks":12000000000,"Name":"Chapter 5"}]},"DeviceId":"4E4842AC45934DC2BB4F257C1C9228F5","SupportsRemoteControl":true,"PlayState":{"PositionTicks":3350000,"CanSeek":true,"IsPaused":false,"IsMuted":false,"VolumeLevel":100,"AudioStreamIndex":1,"MediaSourceId":"da4a73bd81af7a5f53be6e639c5509d2","PlayMethod":"DirectStream","RepeatMode":"RepeatNone"}}}

 

The server says it's direct streaming so I don't know what the actual issue really is... but it's surely not coming from the add-on unless something changed in the way we have to report playback to the server. I am not aware of any such changes. @Luke any ideas?


Edited by Angelblue05, 23 May 2016 - 07:08 PM.






Also tagged with one or more of these keywords: kodi, direct play, http, direct stream

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users