Jump to content
kryptonyte

Library no longer auto/background updating with alway on Kodi on beta 1.1.72

Recommended Posts

kryptonyte

Hi, it seems with the last couple of betas of Emby for Kodi my Kodi library now no longer auto/background updates/syncs. My Nvidia Shield is always left on with Kodi running (sleep/shutdown disabled). My NAS is also always on and media files are regularly auto copied to the monitored Library folders within Emby. It was previously working in the past with the Kodi library updating almost instantly when Emby was updated with new content.

 

The Emby web interface does appear to update in real time whenever new files are added, but Kodi now no longer auto/background updates/syncs the library - unless a user initiated manual sync or Kodi itself is manually restarted.

 

Whenever a new Beta version of Emby for Kodi is updated, I always do a manual entire library reset on Kodi to ensure the local database has the newest updates. As this issue recently started happening, I just performed a complete uninstall of Kodi on my Nvidia Shield and re-installed and re-setup Emby for Kodi Beta on Kodi Jarvis 16.0 Beta 5 (in case something was corrupted on my setup). Unfortunately this did not resolve the issue as auto/background library updates/syncing still are not occurring.

 

My setup:
 
Emby Linux Mono Version 3.0.5785.0 (running on Asustor AS 7010T x64 running latest v2.5.1 linux firmware)
Emby for Kodi Sync Queue on Emby Server version 1.0.5782.13378
Emby for Kodi Beta 1.1.72
Kodi Jarvis 16.0 Beta 5 for Android (running on Nvidia Shield Android TV v2.1)
Vanilla Kodi install, running standard Confluence skin with only a couple of simple other addins: Oz Weather, HD Homerun & Multicam (view security cameras) plugins
Wired ethernet network
 
The below two media files were recently updated in the Emby Library. They appeared on the Emby web interface immediately, however they did not auto/background update/sync to the Kodi library until I manually restarted Kodi and it performed its standard startup scan:
 
The Fifth Element (1997).m2ts was changed around 2016-01-15 10:39
Heroes Reborn_S01E12_Company Woman.mkv was changed around 2016-01-15 12:05
 
Logs:
No auto/background library updates/sync Kodi log during the time these files were added:
 
Emby Server Log during the time these files were added:
 
 
After Kodi restart Logs:
Kodi manually restarted and Emby for Kodi Beta performed the startup scan & then detected new these files:
 
Emby Server Log during the time Kodi was restarted and startup scan ran:
 
Thanks for your help and let me know if you need any further information.
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oxide

Last night I noticed the same thing, also running Beta 1.1.72 on Kodi 15.2 on 2 PC's (OpenElec & Windows 7) and had to initiate a manual sync to get my library up to date.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Angelblue05

Ok, I think I see the issue. It's due to the server restarting. I will check to see why the websocket doesn't restart as well. Thanks for reporting with logs (allowing me to see where the issue lies).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Angelblue05

This will be fixed in the next beta version.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
kryptonyte

This will be fixed in the next beta version.

 

Awesome, nice work!

 

Thanks for the great support.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Angelblue05

This is resolved with 1.1.76.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...