Jump to content


Photo

No subtitles when streaming from mobile to chromecast

Chromecast Synology Android Streaming Subtitles Opensubtitles Android mobile Settings

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Highmere OFFLINE  

Highmere

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 09 February 2020 - 04:31 AM

Hello everyone,

I'm a new emby user since a week or two. But there is a problem that keeps occuring. When a streamed a video to my chromecast it showed subtitles, but this was only the first day. Now when I try to stream the same movie (or other) it doesn't show any subtitles. When I pauze the video on mobile when it shows a subtitle and than stream it, it will show that sentence for a split second and nothing after.

Context:
- I run my emby server on a synology
- I use opensubtitles as automatic source
- self added subtitles are having the correct naming (showed at the ? in emby)
- I have searched the forum but didn't come across some solution

Thanks for helping.

#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153190 posts
  • Local time: 10:53 PM

Posted 11 February 2020 - 12:41 AM

HI there @Highmere, can  you please go over an example? Are you sure your subtitles have text at that time of the video? If you play directly on the mobile device instead of Chromecast, how does that compare?



#3 Highmere OFFLINE  

Highmere

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 11 February 2020 - 02:02 AM

Hello, yes the subtitles work on mobile. Just not on chromecast.

#4 gregcab81 OFFLINE  

gregcab81

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 04:53 AM

Posted 11 February 2020 - 07:06 AM

Hi everybody,

 

I've a similar issue, related to streaming sub to chromecast.

 

I attach some logs, hoping they'll be useful.

 

Thanks in advance

 

Leo

Attached Files



#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153190 posts
  • Local time: 10:53 PM

Posted 13 February 2020 - 01:19 AM

Hi everybody,

 

I've a similar issue, related to streaming sub to chromecast.

 

I attach some logs, hoping they'll be useful.

 

Thanks in advance

 

Leo

 

hi there @gregcab81, are you sure you have an issue? it looks like you haven't selected any subtitles. What exactly did you do?



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153190 posts
  • Local time: 10:53 PM

Posted 13 February 2020 - 01:20 AM

Hello, yes the subtitles work on mobile. Just not on chromecast.

 

@Highmere can we please look at an example? Please attach the information requested in how to report a media playback issue. thanks !



#7 gregcab81 OFFLINE  

gregcab81

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 04:53 AM

Posted 13 February 2020 - 04:13 AM

hi there @gregcab81, are you sure you have an issue? it looks like you haven't selected any subtitles. What exactly did you do?

 

Hi Luke,

 

I simply select the movie from the app, change language, select subtitle (I think they're in the mkv file). 

On the app, it works fine (I see subtitles), when I try to stream on chromecast, subs aren't showing. 

 

I'll try again later, and I give you new logs.

 

Thanks for the attention



#8 gregcab81 OFFLINE  

gregcab81

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 04:53 AM

Posted 15 February 2020 - 07:15 AM

hi there @gregcab81, are you sure you have an issue? it looks like you haven't selected any subtitles. What exactly did you do?

 

I attach the logs and the screenshot of the selection from the app.

As you can see, I selected english language and italian sub. I press on cast icon, I select my chromecast (Successfully connected). Then I press play and no sub are shown

 

Hope we can find a solution.

 

thanks

Attached Files



#9 Highmere OFFLINE  

Highmere

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 15 February 2020 - 07:28 AM

Hi @gregcab81,

I fixed the my problem.there was one file that messed it up. Maybe try to redownload the file and try again. I use opensubtitles to get my subtitles. I solved my problem by using a new file and not using selfdownloaded subtitles.

Hope this helps

#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153190 posts
  • Local time: 10:53 PM

Posted 25 February 2020 - 05:26 PM

@Highmere thanks for the feedback !

 

What do you mean by one file that messed it up?



#11 gregcab81 OFFLINE  

gregcab81

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 04:53 AM

Posted 26 February 2020 - 03:30 AM

@Highmere thanks for the feedback !

 

What do you mean by one file that messed it up?

 

@Luke not my case. The sub shows up perfectly on my smartphone.

The issue is about streaming to chromecast



#12 Highmere OFFLINE  

Highmere

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 26 February 2020 - 03:35 AM

@Luke i'm not sure what went wrong. I downloaded the a different clip (same content) from another source and it worked.

@gregcab81 try to download your content from a different source, and try another resolution. Hope this helps. I had exactly the same problem. Try some other movies as well.

Edited by Highmere, 26 February 2020 - 03:36 AM.






Also tagged with one or more of these keywords: Chromecast, Synology, Android, Streaming, Subtitles, Opensubtitles, Android mobile, Settings

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users