Jump to content


Photo

Character encoding problem on TR subtitles

subtitle srt turkish

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 denethor OFFLINE  

denethor

    Advanced Member

  • Members
  • 342 posts
  • Local time: 02:28 AM
  • LocationIstanbul,TR

Posted 21 June 2014 - 08:27 AM

Below problem applies to both Windows 8.x metro App and Web Player. MBC and MBHT is fine since both uses external subtitle filter.

Basically both unable to encode subtitles with Turkish chars. I couldn't find any setting for char. encoding in both 8.1 app and Web Player.

 

Below is the line 00:05:49,800 --> 00:05:53,901 from attached srt. (Renamed to txt)

 

53a5791e6e635_Capture.jpg

Attached Files



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 148690 posts
  • Local time: 06:28 PM

Posted 21 June 2014 - 09:05 AM

this should be fixed in the next server release.


  • denethor likes this

#3 somy OFFLINE  

somy

    Advanced Member

  • Members
  • 308 posts
  • Local time: 11:28 PM

Posted 21 June 2014 - 10:41 AM

this should be fixed in the next server release.

Great to know it will be solved. Right now, all asian chars are not displayed correctly.



#4 somy OFFLINE  

somy

    Advanced Member

  • Members
  • 308 posts
  • Local time: 11:28 PM

Posted 22 June 2014 - 12:48 PM

this should be fixed in the next server release.

Hi Luke, will the new release solve the issue for asian chars in other encoding scheme? Thanks!



#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 148690 posts
  • Local time: 06:28 PM

Posted 22 June 2014 - 12:51 PM

it might not. what is the character encoding being used by your file?



#6 denethor OFFLINE  

denethor

    Advanced Member

  • Members
  • 342 posts
  • Local time: 02:28 AM
  • LocationIstanbul,TR

Posted 22 June 2014 - 01:16 PM

Luke, on 22 Jun 2014 - 7:51 PM, said:Luke, on 22 Jun 2014 - 7:51 PM, said:Luke, on 22 Jun 2014 - 7:51 PM, said:Luke, on 22 Jun 2014 - 7:51 PM, said:

it might not. what is the character encoding being used by your file?

UTF-8. I intentionally convert them to UTF8 since some other players also have problems with TR.

 

EDIT: Orjinal version (not utf8) of srt attached.

Attached Files


Edited by denethor, 22 June 2014 - 01:22 PM.


#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 148690 posts
  • Local time: 06:28 PM

Posted 22 June 2014 - 01:20 PM

for utf8 you'll probably be ok



#8 somy OFFLINE  

somy

    Advanced Member

  • Members
  • 308 posts
  • Local time: 11:28 PM

Posted 22 June 2014 - 01:34 PM

it might not. what is the character encoding being used by your file?

Hi, I set GBK (Simplified Chinese) or BIG5 (Traditional Chinese) in XBMC normally.

Mediaportal uses MPC-HC subtitle engine, which can somehow detect the encoding automatically.



#9 somy OFFLINE  

somy

    Advanced Member

  • Members
  • 308 posts
  • Local time: 11:28 PM

Posted 23 June 2014 - 03:11 AM

it might not. what is the character encoding being used by your file?

Hi Luke, any possibility to support other encodings for subtitles in the next release?



#10 denethor OFFLINE  

denethor

    Advanced Member

  • Members
  • 342 posts
  • Local time: 02:28 AM
  • LocationIstanbul,TR

Posted 23 June 2014 - 07:51 PM

Solved with new server build :3.0.5287.19943


  • Luke likes this

#11 somy OFFLINE  

somy

    Advanced Member

  • Members
  • 308 posts
  • Local time: 11:28 PM

Posted 23 June 2014 - 08:12 PM

Solved with new server build :3.0.5287.19943

Hmm, in the new version I can't even switch subtitle in the web player.



#12 denethor OFFLINE  

denethor

    Advanced Member

  • Members
  • 342 posts
  • Local time: 02:28 AM
  • LocationIstanbul,TR

Posted 23 June 2014 - 08:21 PM

somy, on 23 Jun 2014 - 11:12 PM, said:somy, on 23 Jun 2014 - 11:12 PM, said:somy, on 23 Jun 2014 - 11:12 PM, said:

Hmm, in the new version I can't even switch subtitle in the web player.

How do you try to enable subtitles? With CC buton or T icon in buttom of the player:

 

53a88be422d8d_Capture.jpg

 

By the way, I think this is confusing @Luke


Edited by denethor, 23 June 2014 - 04:23 PM.


#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 148690 posts
  • Local time: 06:28 PM

Posted 23 June 2014 - 08:26 PM

unfortunately due to some limitations with IE we have to show both our own controls and the browser controls. Other browsers don't do that though.



#14 somy OFFLINE  

somy

    Advanced Member

  • Members
  • 308 posts
  • Local time: 11:28 PM

Posted 24 June 2014 - 07:13 AM

How do you try to enable subtitles? With CC buton or T icon in buttom of the player:

 

53a88be422d8d_Capture.jpg

 

By the way, I think this is confusing @Luke

Hi, I cannot make the video player to work under IE (it always says something like "error when playing video" or so).

I use chrome, and there is only T icon. When I click the icon, I see all subtitles, but when I click one, nothing happens and the menus still appreas. BTW, I noticed the "setting" icon on the leftmost doesn't work either, when I click on it, it doesn't even bring me the menu to choose quality. I don't know if it is related.

Regarding the encoding, is there a way to choose encoding in MBS configuration?



#15 denethor OFFLINE  

denethor

    Advanced Member

  • Members
  • 342 posts
  • Local time: 02:28 AM
  • LocationIstanbul,TR

Posted 24 June 2014 - 05:16 PM

[quote name="somy" post="109141" timestamp="1403608400, I noticed the "setting" icon on the leftmost doesn't work either, when I click on it, it doesn't even bring me the menu to choose quality. I don't know if it is related.
[/quote]
Same here for settings icon. Regarding to encoding selection in MBS, afaik there is no settings for that.

#16 somy OFFLINE  

somy

    Advanced Member

  • Members
  • 308 posts
  • Local time: 11:28 PM

Posted 24 June 2014 - 08:16 PM

Same here for settings icon. Regarding to encoding selection in MBS, afaik there is no settings for that.

Does the subtitle switch work for you with the new beta version of MBS?



#17 denethor OFFLINE  

denethor

    Advanced Member

  • Members
  • 342 posts
  • Local time: 02:28 AM
  • LocationIstanbul,TR

Posted 24 June 2014 - 08:23 PM

Does the subtitle switch work for you with the new beta version of MBS?

Nope, it does not. Tried with MacOS Safari and Chrome on MacOS.



#18 somy OFFLINE  

somy

    Advanced Member

  • Members
  • 308 posts
  • Local time: 11:28 PM

Posted 24 June 2014 - 08:35 PM

Nope, it does not. Tried with MacOS Safari and Chrome on MacOS.

OK, same thing here. Good to know it is not something to do with my browser :)



#19 somy OFFLINE  

somy

    Advanced Member

  • Members
  • 308 posts
  • Local time: 11:28 PM

Posted 29 June 2014 - 09:03 AM

Hi,

Just to report back, the issue with subtitle and quality buttons is solved. The subtitle still doesn't get displayed correctly for me...



#20 somy OFFLINE  

somy

    Advanced Member

  • Members
  • 308 posts
  • Local time: 11:28 PM

Posted 02 July 2014 - 05:33 PM

Any update on this issue? Will it be possible to solve in a future release?

Thanks!







Also tagged with one or more of these keywords: subtitle, srt, turkish

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users