Jump to content


Photo

1080i mpeg2 videos never start playing

roku mpeg2

  • Please log in to reply
144 replies to this topic

#21 EstebanUno OFFLINE  

EstebanUno

    Member

  • Members
  • 27 posts
  • Local time: 02:13 AM

Posted 13 September 2019 - 03:18 PM

Luke, You're right, it's not the right log; I got confused by the time stamp. I don't think any ffmpeg log files are generated for the failed recordings.

 

BTW, all 720p files have played successfully with the longest at 3h 59m.

 

 

Paint, Do you have any ffmpeg logs generated for the the failed attempts?



#22 Paint OFFLINE  

Paint

    Advanced Member

  • Members
  • 65 posts
  • Local time: 06:13 AM

Posted 13 September 2019 - 04:08 PM

yes, I do. 

 

here it is attached. I removed my domain and the API keys. 

 

 

 

I noticed something however.... roku is trying to access the stream at http://<mydomain>:8096

 

However, the stream is only available via https://<mydomain>:8920


Edited by Paint, 13 September 2019 - 04:09 PM.


#23 bizarro252 OFFLINE  

bizarro252

    Advanced Member

  • Members
  • 143 posts
  • Local time: 03:13 AM

Posted 16 September 2019 - 04:20 PM

Just seeing this topic, same issues for me and I am recording directly within Emby. 

My thread is here for additional logs/details:

https://emby.media/c...ow-not-playing/

 

I noticed after reading this thread my issue files all also happen to be 1080i MPEG2, so very possibly related.  I have seen it on 720p MPEG too as well last weekend, but this weekend all affected files were 1080i MPEG2 just like OP.

 

Newest discovery was that my Roku will play these while recording is still in progress, but once recording is complete it will not play anymore until I convert it.  Files play fine without conversion within the Emby web app.

 

This is on 4.2.1.0 Emby, Roku Beta and Stable have the same behavior.


Edited by bizarro252, 17 September 2019 - 12:18 PM.


#24 Paint OFFLINE  

Paint

    Advanced Member

  • Members
  • 65 posts
  • Local time: 06:13 AM

Posted 20 September 2019 - 10:55 AM

yes, I do. 

 

here it is attached. I removed my domain and the API keys. 

 

 

 

I noticed something however.... roku is trying to access the stream at http://<mydomain>:8096

 

However, the stream is only available via https://<mydomain>:8920

 

@Luke, any ideas with this one? 



#25 Paint OFFLINE  

Paint

    Advanced Member

  • Members
  • 65 posts
  • Local time: 06:13 AM

Posted 25 September 2019 - 03:11 PM

anything from the dev team? 



#26 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153073 posts
  • Local time: 06:13 AM

Posted 28 September 2019 - 11:00 PM

Let's see how the next beta server compares. thanks.



#27 bizarro252 OFFLINE  

bizarro252

    Advanced Member

  • Members
  • 143 posts
  • Local time: 03:13 AM

Posted 29 September 2019 - 12:14 AM

@Luke,

Are you talking about 4.3.0.10?  If so could you please post the freeBSD (FreeNAS in my case) assets?



#28 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153073 posts
  • Local time: 06:13 AM

Posted 29 September 2019 - 01:50 PM

No, I mean the next beta, and instructions are on our website.

#29 bizarro252 OFFLINE  

bizarro252

    Advanced Member

  • Members
  • 143 posts
  • Local time: 03:13 AM

Posted 29 September 2019 - 02:32 PM

Got it will do. And I have the directions I just don't see free bsd install files posted for the most current beta.

Will give it a shot and report back!

#30 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153073 posts
  • Local time: 06:13 AM

Posted 29 September 2019 - 02:35 PM

Ok yes you're right. We'll fix that. Thanks.


  • bizarro252 likes this

#31 EstebanUno OFFLINE  

EstebanUno

    Member

  • Members
  • 27 posts
  • Local time: 02:13 AM

Posted 01 October 2019 - 11:01 AM

Same no-play/lockup issue for me with the new beta. 1080i mpeg2, 4h 14m. Plays fine on the server.


  • bizarro252 likes this

#32 bizarro252 OFFLINE  

bizarro252

    Advanced Member

  • Members
  • 143 posts
  • Local time: 03:13 AM

Posted 01 October 2019 - 12:39 PM

Same no-play/lockup issue for me with the new beta. 1080i mpeg2, 4h 14m. Plays fine on the server.


I asked above if the .10 release is what Like was talking about and it's not. The beta that may fix this is not released yet. Try again on the next one and I will too :)

#33 EstebanUno OFFLINE  

EstebanUno

    Member

  • Members
  • 27 posts
  • Local time: 02:13 AM

Posted 01 October 2019 - 12:44 PM

Thanks, will try the next one. I just checked and it is the 4.3.0.10 release I used.



#34 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153073 posts
  • Local time: 06:13 AM

Posted 01 October 2019 - 03:02 PM

4.3.0.11 has some quicksync related fixes.



#35 bizarro252 OFFLINE  

bizarro252

    Advanced Member

  • Members
  • 143 posts
  • Local time: 03:13 AM

Posted 01 October 2019 - 03:06 PM

Thanks Luke I see it just dropped will give this a shot later today

#36 bizarro252 OFFLINE  

bizarro252

    Advanced Member

  • Members
  • 143 posts
  • Local time: 03:13 AM

Posted 01 October 2019 - 03:08 PM

@Luke
I will need the freeBSD files though please :)

Edited by bizarro252, 01 October 2019 - 03:08 PM.


#37 EstebanUno OFFLINE  

EstebanUno

    Member

  • Members
  • 27 posts
  • Local time: 02:13 AM

Posted 01 October 2019 - 05:52 PM

Does 4.3.0.11 address the the Roku no-play issue?



#38 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153073 posts
  • Local time: 06:13 AM

Posted 01 October 2019 - 05:54 PM

Does 4.3.0.11 address the the Roku no-play issue?

 

Hi, 4.3.0.11 is a preview release. We're testing, and if you'd like to help test, then that is why you might use it. Thanks !



#39 EstebanUno OFFLINE  

EstebanUno

    Member

  • Members
  • 27 posts
  • Local time: 02:13 AM

Posted 01 October 2019 - 07:59 PM

Same result with 4.3.0.11 > no go.



#40 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153073 posts
  • Local time: 06:13 AM

Posted 02 October 2019 - 12:31 PM

Thanks for the testing feedback.





Also tagged with one or more of these keywords: roku, mpeg2

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users