Jump to content


Photo

Accessing Emby Remotely (and adding new videos on server)

Synology Emby Abroad International smartphone

  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#41 jbsdma OFFLINE  

jbsdma

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 03:58 AM

Posted 18 August 2019 - 10:34 PM

Here is the error:

5d5a0a3f82472_DSMSettingsError02.png

 

You may be right about the port 443 thing ... I noticed I have a virtual host for my DDNS running in Synology's Web Station ... I remember this being for setting up the DDNS & Let's Encrypt cert verification ... should I turn that off, I''m not hosting any websites or anything. Also, if I do would that shut down the Let's Encrypt cert automatically renewing?



#42 yarez0 OFFLINE  

yarez0

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 10:58 AM

Posted 19 August 2019 - 05:00 AM

Let’s encrypt need port 80 open to do the renew, if you are not hosting any website clear the config or delete web station. WS change the entire port and ngynx. I prefer using docker for hosting apps and webapp

#43 jbsdma OFFLINE  

jbsdma

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 03:58 AM

Posted 20 August 2019 - 12:21 PM

YES!! Turning off Web Station allowed me to "Enable a Customized Domain" and I was able to login remotely. I used the https://XXXX.ddns.net:443 and this is what I got:

5d5c1ccf45744_RemoteEmbyChrome.jpg

 

Though if you see the circle above, it's reporting "not secure" (I assume because the Reverse Proxy is set to http 8096)??

 

Also, I still am UNABLE to login with the iOS App (which seems weird as it's now working in a browser?!):

5d5c1d6ed2208_IMG_0126.png

 

I will try resetting the Reverse Proxy from http 8096 to https 8920 and retest. As a reminder, I am testing all this remotely.



#44 jbsdma OFFLINE  

jbsdma

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 03:58 AM

Posted 20 August 2019 - 12:36 PM

So I switched the Reverse Proxy back to https 8920 and I was NOT able to login remotely:

5d5c2009773d2_RemoteEmbyChromeErrorhttps

 

Here are the packages installed (Web Station is no longer running) as it seems maybe something else is also using port 443?? If that error above helps you pinpoint what this is I can start setting up Reverse Proxies for everything else as you have done!

 

5d5c217853e12_SynoPackages.jpg



#45 jbsdma OFFLINE  

jbsdma

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 03:58 AM

Posted 20 August 2019 - 12:43 PM

I noticed Photo Station uses 443 so turned that package off and still didn't help.



#46 yarez0 OFFLINE  

yarez0

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 10:58 AM

Posted 29 August 2019 - 04:06 PM

hi, sorry, holliday time

 

photo station and anything else station use custom port, you can specify url in reverse proxy settings with custom url settings like domain_name/audio for audio station, /video for video station etc. I did not used photo station, I prefer using piwigo in docker so I don't know, maybe you have to delete the app but I dont think so :

 

if you can connect to emby through port 443 it is because the port is free, the unsecure connection is another problem, a certificate problem.

 

let's take a look step by step. 

 

first if you are conecting througt https:// you do not need to specify :443 at the end of the url, https means port 443 like http means 80

 

second, iOS app, you have to set

 

that's my configuration, embeded reverse proxy will do the rest. If you can connect through the web you can connect with mobile apps

 

then the unsecure message, this message means that the using dns name does not correspond with the name or alternate name in your certificate. click on the unsecure message to display the certifiacte and go to DETAILS - then scroll back to ALTERNATE NAME or OTHER NAME (I don't know in english). take a look in my STEP 5, when you create a new let's encrypt certificate to replace the existing, ou have to add additionnal names, if multiple names, use ";"  without "space"

 

you are barely at the end of the configuration ! using reverse proxy to 8096 or 8920 will do the same, as a reverse proxy point of view, the important is the incomming port 443, that's its port which make the secure connection



#47 yarez0 OFFLINE  

yarez0

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 10:58 AM

Posted 29 August 2019 - 04:08 PM

STEP 6 pardon

 

you have to go to SECURITY and add a new certificate to replace the existing



#48 hollerme OFFLINE  

hollerme

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 09:58 AM

Posted 30 September 2019 - 03:44 AM

Hi Luke,

 

Sorry for the late response, my internet has been awful since I came back and I'm moving to a new apartment (which I writing this message in - the internet is fortunately much better).

 

What happens when you try?

 

When I open Emby I get the following with the server 'Tong' on there - that server hasn't worked for almost as long as I've had Emby so I never use it when accessing my collection.

 

5d91b1f705a43_EmbyOpeningScreen.jpg

 

If I do click it will read Connection Failure.

 

5d91b21b92f39_EmbyifyouclickTong.jpg

 

If I sign in to Emby Connect it just takes me to the first screen again (a neverending loop).



#49 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138075 posts
  • Local time: 04:58 AM

Posted 30 September 2019 - 02:14 PM

Have you tried clicking the add server button and entering the connection information manually?



#50 hollerme OFFLINE  

hollerme

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 09:58 AM

Posted 30 September 2019 - 07:17 PM

I believe I did albeit a while back (June/July) however can try again. How would I find out the host (the port is pre-populated)? I'm in Hong Kong however my family in the UK can take any recommended steps.

 

Have you tried clicking the add server button and entering the connection information manually?



#51 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138075 posts
  • Local time: 04:58 AM

Posted 30 September 2019 - 10:25 PM

Who is the admin of the emby server? They can tell you the host.

#52 hollerme OFFLINE  

hollerme

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 09:58 AM

Posted 30 September 2019 - 10:42 PM

That would be me. How do I find this info?

 

Who is the admin of the emby server? They can tell you the host.



#53 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138075 posts
  • Local time: 04:58 AM

Posted 30 September 2019 - 11:37 PM

Are you saying you don't know your own server address?



#54 hollerme OFFLINE  

hollerme

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 09:58 AM

Posted 30 September 2019 - 11:55 PM

I'm in another country and switched Internet Service provider shortly before I left. If you can advise how I would find out (I can always tell my family to follow these steps) then I can do that, although must stress that I did try it back in June/July when I did know the address, and it didn't work.

 

Are you saying you don't know your own server address?



#55 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138075 posts
  • Local time: 04:58 AM

Posted 01 October 2019 - 12:46 AM

The server dashboard will display your remote address.



#56 hollerme OFFLINE  

hollerme

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 09:58 AM

Posted 01 October 2019 - 07:21 PM

Thanks, I tried but it didn't work and I received Connection Failure.

 

The server dashboard will display your remote address.



#57 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138075 posts
  • Local time: 04:58 AM

Posted 01 October 2019 - 08:09 PM

I would suggest checking out our connection troubleshooter:
https://github.com/M...ki/Connectivity
Please try the steps listed there and let us know which ones succeed, and which ones do not. Thanks.

#58 hollerme OFFLINE  

hollerme

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 09:58 AM

Posted 04 October 2019 - 07:25 PM

Hi,

 

I appear one step closer - I've moved to a new apartment where if I try to sign in it takes me to the log in page after providing my remote access details however when I type my details it says it's incorrect which is strange. However when I click forgot password and type my username (hollerme) it reads: Please try again within your home network to initiate the password reset process.

 

I asked my family back home but they don't know how to do it. 

 

I would suggest checking out our connection troubleshooter:
https://github.com/M...ki/Connectivity
Please try the steps listed there and let us know which ones succeed, and which ones do not. Thanks.



#59 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138075 posts
  • Local time: 04:58 AM

Posted 04 October 2019 - 09:36 PM

Hi,

 

I appear one step closer - I've moved to a new apartment where if I try to sign in it takes me to the log in page after providing my remote access details however when I type my details it says it's incorrect which is strange. However when I click forgot password and type my username (hollerme) it reads: Please try again within your home network to initiate the password reset process.

 

I asked my family back home but they don't know how to do it. 

 

What password did you try? The password for your local emby server user? or the password for your Emby Connect account?



#60 hollerme OFFLINE  

hollerme

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 09:58 AM

Posted 04 October 2019 - 09:41 PM

I believe they are the same.

 

I tried using the password saved on my laptop then the various passwords I use but none of them worked.

 

What password did you try? The password for your local emby server user? or the password for your Emby Connect account?







Also tagged with one or more of these keywords: Synology, Emby, Abroad, International, smartphone

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users