Jump to content

Live TV going black after pausing


Darkstyrm
 Share

Recommended Posts

Darkstyrm

There is nothing more annoying than pausing a Live TV show for a few minutes (live, but a few minutes behind - so not recorded), coming back and hitting play, getting to watch a couple minutes, then just getting a black screen on Chromecast. This has happened on multiple occasions on multiple channels. Any idea why this keeps happening? This time I happen to be FWD a minute or two to get past commercials, but im pretty sure this happens even beyond that. This instance was with the HDHomeRun premium channels.

 

Scenario:

  1. Find a show your excited about, using the Android app, cast to Chromecast
  2. Watch for a few minutes, then have a kid that needs your attention, pause the show for a while
  3. Sit back down, click play, watch for a minute.
  4. Commercials come on - not to worry, I can FWD them!
  5. Hit the Skip 30 second button a few times. 
  6. One more time, and this time when it "loads" you just get a black screen

Can't rewind, fwd more, drag the slider past or before, nothing. You just miss the ending to a great show.

 

Any ideas why this keeps happening. I am pretty sure this has happened without FWD before, but in this instance I did. Attached are my logs. 

Log.txt

Link to comment
Share on other sites

Darkstyrm

 Yes, attached is the ffmpeg log. I am pretty sure that is for the Live TV, but after I posted this I decided to watch something DVR'd and it did it again then too. Then I remembered I was having the same problem I posted here a long time ago (Unfortunately, I removed the logs once I decided the issue got better due to the amount of personal info stored in them).

 

I did verify that I have Chromecast streaming quality set in android to "1080p - 4 Mpbs" and this time it did it on a already recorded file, but there was no ffmpeg log. I think I have the entire library to automatically transcode to a easier format for Chromecast so maybe that is why there is no ffmpeg log? I attached the new server log too.

ffmpeg-transcode-c531fe60-b64e-4940-a43f-d1f269f2a7d0_1.txt

embyserver.txt

Edited by Darkstyrm
Link to comment
Share on other sites

 Yes, attached is the ffmpeg log. I am pretty sure that is for the Live TV, but after I posted this I decided to watch something DVR'd and it did it again then too. Then I remembered I was having the same problem I posted here a long time ago (Unfortunately, I removed the logs once I decided the issue got better due to the amount of personal info stored in them).

 

I did verify that I have Chromecast streaming quality set in android to "1080p - 4 Mpbs" and this time it did it on a already recorded file, but there was no ffmpeg log. I think I have the entire library to automatically transcode to a easier format for Chromecast so maybe that is why there is no ffmpeg log? I attached the new server log too.

 

Was there a problem with this playback?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...