Jump to content
Darkstyrm

Live TV going black after pausing

Recommended Posts

Darkstyrm

There is nothing more annoying than pausing a Live TV show for a few minutes (live, but a few minutes behind - so not recorded), coming back and hitting play, getting to watch a couple minutes, then just getting a black screen on Chromecast. This has happened on multiple occasions on multiple channels. Any idea why this keeps happening? This time I happen to be FWD a minute or two to get past commercials, but im pretty sure this happens even beyond that. This instance was with the HDHomeRun premium channels.

 

Scenario:

  1. Find a show your excited about, using the Android app, cast to Chromecast
  2. Watch for a few minutes, then have a kid that needs your attention, pause the show for a while
  3. Sit back down, click play, watch for a minute.
  4. Commercials come on - not to worry, I can FWD them!
  5. Hit the Skip 30 second button a few times. 
  6. One more time, and this time when it "loads" you just get a black screen

Can't rewind, fwd more, drag the slider past or before, nothing. You just miss the ending to a great show.

 

Any ideas why this keeps happening. I am pretty sure this has happened without FWD before, but in this instance I did. Attached are my logs. 

Log.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi, was there an ffmpeg log? can you attach that as well ?thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Darkstyrm

 Yes, attached is the ffmpeg log. I am pretty sure that is for the Live TV, but after I posted this I decided to watch something DVR'd and it did it again then too. Then I remembered I was having the same problem I posted here a long time ago (Unfortunately, I removed the logs once I decided the issue got better due to the amount of personal info stored in them).

 

I did verify that I have Chromecast streaming quality set in android to "1080p - 4 Mpbs" and this time it did it on a already recorded file, but there was no ffmpeg log. I think I have the entire library to automatically transcode to a easier format for Chromecast so maybe that is why there is no ffmpeg log? I attached the new server log too.

ffmpeg-transcode-c531fe60-b64e-4940-a43f-d1f269f2a7d0_1.txt

embyserver.txt

Edited by Darkstyrm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

 Yes, attached is the ffmpeg log. I am pretty sure that is for the Live TV, but after I posted this I decided to watch something DVR'd and it did it again then too. Then I remembered I was having the same problem I posted here a long time ago (Unfortunately, I removed the logs once I decided the issue got better due to the amount of personal info stored in them).

 

I did verify that I have Chromecast streaming quality set in android to "1080p - 4 Mpbs" and this time it did it on a already recorded file, but there was no ffmpeg log. I think I have the entire library to automatically transcode to a easier format for Chromecast so maybe that is why there is no ffmpeg log? I attached the new server log too.

 

Was there a problem with this playback?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...