Jump to content


Photo
- - - - -

Emby Classic For WMC Causes Emby Server Crash

WMC Crash Emby Classic Images Cache

  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#1 bling26 OFFLINE  

bling26

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 02:42 AM

Posted 23 August 2018 - 12:39 PM

Starting yesterday, my Emby Classic running on Windows 8 Media Center was missing some movie cover images. When attempting to open the movie missing the covers, Emby Classic hung. Had to close Media Center to gain control of the computer again. Later I found out that the Emby server (running on different hardware) was crashing each time I did this. I would have to force quit the Emby Server and restart it. Emby seems to work fine from every other app and the website. I am able to repeat the issue any time by using Emby Classic for WMC for anything so it has become worthless. I am able to use Emby Theater from the same PC without issue. I do not have an option to test Emby Classic from another PC as I do not have another Media Center PC. I have uninstalled Emby Classic and removed the programdata folder associated with it however the same issue exist after new install. I have even tried to use the Emby Classic beta but the same issue exists. I have removed the Emby Server Cache folder to make it recompile all new cache, same issue still. I am thankful that Emby theater works great but I REALLY like using Classic more as it seems to have better eye candy and smoother transitions. Is anyone else having similar issues lately? Is there a way to completely remove Emby Classic and start completely over? Any direction is appreciated.

 

Thanks

 

Randy



#2 d00zah OFFLINE  

d00zah

    Advanced Member

  • Members
  • 669 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 23 August 2018 - 12:44 PM

Devs will want logs for the time period when the crash occurs.

 

EMC:     ?:\ProgramData\MediaBrowser-Classic\Logs

 

Server:     ?:\[AdminUser]\AppData\Roaming\Emby-Server\logs


Edited by d00zah, 23 August 2018 - 12:46 PM.


#3 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146246 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 23 August 2018 - 12:59 PM

Hi, yes a log would be helpful. Thanks.

#4 bling26 OFFLINE  

bling26

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 02:42 AM

Posted 23 August 2018 - 01:05 PM

Oh yes, I forgot, sorry. Thanks for the heads up! There were many log files within but I attached the files that changed after repeating the issue reported. Also while doing so I noticed a little new information. I mentioned that Emby Server crashes however it appears that it is still running however very non responsive. It appears that Emby Classic is causing it to do this. If you wait long enough, Emby Classic does somewhat work however not in full. One image that never loads is the disc image. I wonder if the fan art is the cause of the entire thing? Anyway, here are my logs, if different logs are required, please let me know.

 

On another note, thanks for Emby, it is great! Been a long time user since the Media Browser 2 days!

Attached Files



#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146246 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 23 August 2018 - 01:08 PM

That's an install log from emby for wmc. How about a log from running it?

#6 bling26 OFFLINE  

bling26

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 02:42 AM

Posted 23 August 2018 - 01:27 PM

I am sorry about that, how about this one...

 

The time stamps are during the failed event...

Attached Files



#7 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 49022 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 23 August 2018 - 02:20 PM

The app log is filled with timeouts and unable to connect messages (retrieving images) but the server log looks just fine with no particularly slow responses.

 

What is the network connection on this machine?



#8 bling26 OFFLINE  

bling26

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 02:42 AM

Posted 23 August 2018 - 03:23 PM

Standard copper at 1gb. It is used for the main home theater so Hulu, Netflix, Emby, streaming TV etc. I can do some more testing with the connection to see what could be going on. However, why do you think that the Emby Server locks up every time Emby Classic is used?



#9 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 49022 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 23 August 2018 - 04:43 PM

However, why do you think that the Emby Server locks up every time Emby Classic is used?

 

There was nothing in the log that would indicate that happened...



#10 bling26 OFFLINE  

bling26

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 02:42 AM

Posted 24 August 2018 - 12:06 AM

Maybe I did not provided the correct log for the server cause it clearly goes unresponsive once I use Classic on the HTPC. I have included all the logs that changed time when I caused the crashing issue. I even disabled AV and firewalls to test, same result.I have tested access to the directory where all the photos reside and there is no read access issue. The computer network connectivity seems flawless. Watched a show on Netflix and via Emby Theater tonight with no issue. I can play a movie using VLC no issue as well. Something to do with these images all of a sudden is causing the issue. As soon as I select a movie with no cover photo, the Emby Server stops responding. Even if I close Emby Classic and shut that computer down, the server never recovers. I have to force quit Emby Server and restart the program and then it works fine. I hope this will help shed some light. Thanks for your help.

Attached Files



#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146246 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 24 August 2018 - 02:18 AM

When this happens are you able to use the emby web app?



#12 bling26 OFFLINE  

bling26

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 02:42 AM

Posted 24 August 2018 - 10:12 AM

Not at all, all apps are worthless after attempting to use Emby Classic. I am not even able to access it using the internal address directly on the server. Any other app from all devices (even the same device that Emby Classic is installed on) works great. It seems that Emby Classic is taxing the server so bad it causes it to go unresponsive. The odd thing is you would think that if I kill Emby Classic, the server would bounce back but it doesn't. The only way I have found to restore the server is to force quit and restart. The process I am killing in task manager is "electron", is that right?



#13 bling26 OFFLINE  

bling26

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 02:42 AM

Posted 24 August 2018 - 10:32 AM

Let me as you this. My HTPC where Emby Classic resides has read only access to my file server where Emby Server resides. This is where all the metadata, photos, server cache, everything resides. Has Emby Classic changed requiring write access to anything related to Emby Server? I could provide it write access however I have so much data it would take FOREVER for it to change so I would rather ask first.



#14 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 49022 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 24 August 2018 - 10:42 AM

Let me as you this. My HTPC where Emby Classic resides has read only access to my file server where Emby Server resides. This is where all the metadata, photos, server cache, everything resides. Has Emby Classic changed requiring write access to anything related to Emby Server? I could provide it write access however I have so much data it would take FOREVER for it to change so I would rather ask first.

 

No, nothing has changed in that regard.



#15 bling26 OFFLINE  

bling26

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 02:42 AM

Posted 24 August 2018 - 11:28 AM

When this happens are you able to use the emby web app?

Not at all, all apps are worthless after attempting to use Emby Classic. I am not even able to access it using the internal address directly on the server. Any other app from all devices (even the same device that Emby Classic is installed on) works great. It seems that Emby Classic is taxing the server so bad it causes it to go unresponsive. The odd thing is you would think that if I kill Emby Classic, the server would bounce back but it doesn't. The only way I have found to restore the server is to force quit and restart. The process I am killing in task manager is "electron", is that right?



#16 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146246 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 24 August 2018 - 03:58 PM

This is just a hard one because nothing obvious jumps out here. A lot will be changing for Emby Server 3.6. At this point all I can really suggest is re-evaluating once that is released.



#17 bling26 OFFLINE  

bling26

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 02:42 AM

Posted 24 August 2018 - 04:05 PM

This is just a hard one because nothing obvious jumps out here. A lot will be changing for Emby Server 3.6. At this point all I can really suggest is re-evaluating once that is released.

I can do that, Emby Theater is doing its job for now. Is there a way to completely wipe Classic and reinstall as if it is a totally new computer? This way whatever bug is on there causing this crap might get wiped out too.



#18 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146246 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 24 August 2018 - 04:07 PM

Well you can uninstall reinstall but that may not make any difference. Anything is worth a shot though.



#19 d00zah OFFLINE  

d00zah

    Advanced Member

  • Members
  • 669 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 24 August 2018 - 04:57 PM

Would enabling debug logging on the server yield anything of use?



#20 bling26 OFFLINE  

bling26

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 02:42 AM

Posted 24 August 2018 - 05:13 PM

Would enabling debug logging on the server yield anything of use?

Great question, I do NOT have that checked. I could if it could help the admins out more.







Also tagged with one or more of these keywords: WMC, Crash, Emby Classic, Images, Cache

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users