Jump to content


Photo

Scanning For Music Yields No Results?

music scanning server error nothing

Best Answer Radical924 , 27 December 2016 - 10:36 PM

So I added the Music folder to my shared folder list and I also noticed I had the folder hidden (Not in the library but the actual folder) so I un-hid it and now it seems to be working.

Go to the full post


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 14 December 2016 - 02:14 AM

Okay so today I decided I would try to start using Emby for my Music as well... Not sure if that is going to happen as I am currently trying to scan my Music folder for Music and nothing happens. I have it setup with the folder structure "Music\Artist Names\Album Names\Song Name.mp3" and all my files have been properly tagged with MP3Tag and work with multiple programs. So not sure if I am doing something wrong or if this is a bug with the latest update but I figured I would report this.


Edited by Radical924, 14 December 2016 - 02:14 AM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156602 posts
  • Local time: 08:18 AM

Posted 14 December 2016 - 02:15 AM

Hi, add the "Music" folder as a library with content type Music, then as soon as the library scan completes, you should have a music library. Enjoy.



#3 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 14 December 2016 - 02:17 AM

Hi, add the "Music" folder as a library with content type Music, then as soon as the library scan completes, you should have a music library. Enjoy.

Yeah I did do that. It is set to scan for "Music" and I selected my main Music folder. Is there something else that affects this?

It's like it just isn't scanning for any changes. I have tried manually clicking scan library. I also tried removing the library and re-adding it but nothing happens.


Edited by Radical924, 14 December 2016 - 02:21 AM.


#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156602 posts
  • Local time: 08:18 AM

Posted 14 December 2016 - 03:10 AM

Can you please attach the complete emby server log? You can learn how to do that here:

 

https://emby.media/c...orum/49-server/

 

Thanks !



#5 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 14 December 2016 - 08:33 PM

Can you please attach the complete emby server log? You can learn how to do that here:

 

https://emby.media/c...orum/49-server/

 

Thanks !

Okay here is my server log file attached.

Attached Files



#6 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19116 posts
  • Local time: 05:18 AM
  • LocationWashington State

Posted 14 December 2016 - 08:37 PM

You sure you added the folder?  I don't see a Music folder being watched.

2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\TV\SHOWS
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\MOVIES\NOT-WATCHED
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\SHORT FILMS
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\TV\DOCS\Mini-Series
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\MOVIES\WATCHED
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\HOME VIDEOS
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\TV\Docs\Single-Docs
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\UNSORTED


#7 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 14 December 2016 - 09:01 PM

 

You sure you added the folder?  I don't see a Music folder being watched.

2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\TV\SHOWS
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\MOVIES\NOT-WATCHED
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\SHORT FILMS
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\TV\DOCS\Mini-Series
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\MOVIES\WATCHED
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\HOME VIDEOS
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\TV\Docs\Single-Docs
2016-12-14 16:29:34.3551 Info LibraryMonitor: Watching directory Z:\Videos\UNSORTED

Yeah I definitely added the folder. I guess this is what the problem is... It isn't monitoring the new folder for some reason.

 

5851eb5d7f1f2_Screenshot.png



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156602 posts
  • Local time: 08:18 AM

Posted 14 December 2016 - 10:04 PM

That's not the problem. The realtime monitor is an optional feature.

 

Can you show us the contents of Z:\Music?



#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156602 posts
  • Local time: 08:18 AM

Posted 14 December 2016 - 10:04 PM

Okay here is my server log file attached.

 

Can you run a library scan and then attach the complete server log without removing anything from the beginning? Thanks !



#10 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 15 December 2016 - 08:46 PM

Can you run a library scan and then attach the complete server log without removing anything from the beginning? Thanks !

Attached is my most recent server log as well as a.txt file containing the list off all the files in the Z:\Music Folder. (Used File List Maker to do that). Realtime Monitor I have tried with it on and off and no difference as well.

Attached Files



#11 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 17 December 2016 - 08:44 PM

Any ideas?



#12 yardameus OFFLINE  

yardameus

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 724 posts
  • Local time: 07:18 AM
  • LocationMinneapolis, MN

Posted 18 December 2016 - 12:27 PM

Is Z: a mapped network drive?  If so, go direct to it through the network directory and select the address that way, not the mapped drive.  

 

\\NAS\Public\Music  Something like this.


Edited by yardameus, 18 December 2016 - 12:28 PM.


#13 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 21 December 2016 - 06:07 PM

Is Z: a mapped network drive?  If so, go direct to it through the network directory and select the address that way, not the mapped drive.  

 

\\NAS\Public\Music  Something like this.

Z: Is not a network drive. I have it plugged in directly to my computer. It is an external HDD.


  • yardameus likes this

#14 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156602 posts
  • Local time: 08:18 AM

Posted 21 December 2016 - 09:57 PM

You're saying it worked in previous releases? how long ago was that?



#15 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 22 December 2016 - 09:41 PM

You're saying it worked in previous releases? how long ago was that?

Not sure where I said I've tried it before. I've never added my music before until this update.



#16 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 25 December 2016 - 05:54 AM

Anyone find out what is wrong with this?



#17 Traction Tim OFFLINE  

Traction Tim

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 01:18 PM

Posted 25 December 2016 - 08:13 AM

Hi Radical924,

 

There must be something simple wrong here, so have a look at the basics. I have my music in directories such as this:

 

D:\Music\Tim Music\David Bowie\Heathen\Sunday.mp3                 {There is a separate folder for my wife's music in the "Music" folder too}

 

And the "Tim Music" folder is shared in Win7 as this:

 

\\TIMSERVER\Tim Music

 

Which is the library path I use in Emby. 

 

I think you need to do a bit of experimentation with a folder of MP3's.

 

Happy Christmas  :D



#18 Abobader OFFLINE  

Abobader

    Super-Tester

  • Administrators
  • 9492 posts
  • Local time: 03:18 PM

Posted 25 December 2016 - 10:07 AM

Good day,

 

I think you best remove the external drive letter that was assign for it by windows, you can do this by the build in diskpart (please google how to use it), or use util as something like driver letter changer or usbdlm (please notice I did not used these third party util, i just use google to look for some util).

 

After that disconnect the external usb drive, reboot, then after that connect the usb drive, give it letter, then test.

 

My best



#19 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 27 December 2016 - 10:24 PM

Hi Radical924,

 

There must be something simple wrong here, so have a look at the basics. I have my music in directories such as this:

 

D:\Music\Tim Music\David Bowie\Heathen\Sunday.mp3                 {There is a separate folder for my wife's music in the "Music" folder too}

 

And the "Tim Music" folder is shared in Win7 as this:

 

\\TIMSERVER\Tim Music

 

Which is the library path I use in Emby. 

 

I think you need to do a bit of experimentation with a folder of MP3's.

 

Happy Christmas  :D

I added the media using the network path instead and it still isn't finding the media... Not sure why.



#20 Radical924 OFFLINE  

Radical924

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 04:18 AM
  • LocationCanada

Posted 27 December 2016 - 10:31 PM

Good day,

 

I think you best remove the external drive letter that was assign for it by windows, you can do this by the build in diskpart (please google how to use it), or use util as something like driver letter changer or usbdlm (please notice I did not used these third party util, i just use google to look for some util).

 

After that disconnect the external usb drive, reboot, then after that connect the usb drive, give it letter, then test.

 

My best

I manually assigned the drive letter and still nothing.







Also tagged with one or more of these keywords: music, scanning, server, error, nothing

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users