Jump to content
Sign in to follow this  
mythman

Stability issues with Emby server Version 3.0.8500.0

Recommended Posts

mythman

I have noticed ever since I have upgraded to Version 3.0.8500.0 the emby web interface has become very unstable. From images not appearing to very slow updating and searching.

 

It appears that emby is utilising many threads and perhaps using more resources.

 

The logs don't really show any reason why?

 

 

2016-11-10 23:25:29.7855 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.106:8096/emby/Users/23c063ce6340448886d4d6b77c1dfb74/Items/9df4efab1f9566a6088195a3f6029855. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
2016-11-10 23:25:29.7868 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.106:8096/emby/Users/23c063ce6340448886d4d6b77c1dfb74/Items?SortBy=IsFolder,SortName&SortOrder=Ascending&Fields=DateCreated,PrimaryImageAspectRatio,MediaSourceCount&ImageTypeLimit=1&EnableImageTypes=Primary,Backdrop,Banner,Thumb&StartIndex=0&Limit=100&ParentId=9df4efab1f9566a6088195a3f6029855. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
2016-11-10 23:25:29.7998 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.0.129. Time: 14ms. http://192.168.0.106:8096/emby/Users/23c063ce6340448886d4d6b77c1dfb74/Items/9df4efab1f9566a6088195a3f6029855
2016-11-10 23:25:29.9563 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.106:8096/emby/Items/9df4efab1f9566a6088195a3f6029855/ThemeMedia?userId=23c063ce6340448886d4d6b77c1dfb74&InheritFromParent=true. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
2016-11-10 23:25:29.9677 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.0.129. Time: 12ms. http://192.168.0.106:8096/emby/Items/9df4efab1f9566a6088195a3f6029855/ThemeMedia?userId=23c063ce6340448886d4d6b77c1dfb74&InheritFromParent=true
2016-11-10 23:25:30.2490 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.0.129. Time: 463ms. http://192.168.0.106:8096/emby/Users/23c063ce6340448886d4d6b77c1dfb74/Items?SortBy=IsFolder,SortName&SortOrder=Ascending&Fields=DateCreated,PrimaryImageAspectRatio,MediaSourceCount&ImageTypeLimit=1&EnableImageTypes=Primary,Backdrop,Banner,Thumb&StartIndex=0&Limit=100&ParentId=9df4efab1f9566a6088195a3f6029855
2016-11-10 23:25:30.4408 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.106:8096/emby/Items/f25c471e6bcf00433898533095f1193b/Images/Primary?maxHeight=360&maxWidth=240&tag=3a40545c87731b57206a8d76de93241c&quality=90. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
2016-11-10 23:25:30.4600 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.106:8096/emby/Items/d6af7b7ca9441fe3760e1e7f484cc673/Images/Primary?maxHeight=360&maxWidth=240&tag=ea476525a496d3654e634f32d4c8d3bb&quality=90. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
2016-11-10 23:25:30.4752 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.106:8096/emby/Items/9ce43da12e03938439a0d25e36456661/Images/Primary?maxHeight=360&maxWidth=240&tag=53ef9491be39837a882de5927a9ee1c4&quality=90. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
2016-11-10 23:25:30.5004 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.106:8096/emby/Items/a2adb907d1d2be3b6da5ea604141e800/Images/Primary?maxHeight=360&maxWidth=240&tag=b871c54c282e5011abd52f3854765371&quality=90. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
2016-11-10 23:25:30.5129 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.106:8096/emby/Items/e41d0b423c7a72a96486aaae9a3749bd/Images/Primary?maxHeight=360&maxWidth=240&tag=a8ac7765b74a5312e9c8c4aaf329186d&quality=90. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
2016-11-10 23:25:30.5200 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.106:8096/emby/Items/867a8fb218d8ccf767ec7caf54f96bfc/Images/Primary?maxHeight=360&maxWidth=240&tag=0eb186cf574f92a35b694a3c6ad70fe4&quality=90. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
2016-11-10 23:27:08.2021 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.106:8096/emby/Items/5a05d31385f35011345f6dfc81d6ec92/Images/Thumb?maxWidth=384&tag=66367bd027670aeb6ec2fda35b2e6faa&quality=90. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/54.0.2840.59 Safari/537.36 OPR/41.0.2353.46
 

 

I am using Debian 8. Jessie

 

Any ideas?

 

post-158796-0-88448300-1478820246_thumb.png

post-158796-0-22331200-1478820489_thumb.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi, welcome. Sorry to hear about this. Can you please attach the complete server log? thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mythman

The atm it is frozen refreshing the  collections page but the log just not saying anything.

 

Not sure what it going on but it seems to happen no matter what browser I use. Android client slow too.

 

Thanks.

 

server-63614419200.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi, as a test, can you please try removing all plugins and seeing if the issue persists with only the core server? thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites
mythman

Is there a way to disable them without having to uninstall them? I believe it loses the configuration when you uninstall a plugin?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

You can just remove them from the plugin folder.  Test and replace them but you are describing sound like the CoverArt plugin.  What treatment do you use for Collections/Boxsets.

 

This looks similar to this topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Is there a way to disable them without having to uninstall them? I believe it loses the configuration when you uninstall a plugin?

 

Uninstalling a plugin will not removed any saved configuration for it. If/when you later reinstall them it should be just like before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mythman

Ahh ok. Well no I don't think it is a plugin per se.. though I do notice some coverart just refuses to appear.

 

Anyway, this is the log now from a restart of the server with no plugins and me just clicking on the home page button. I notice there is a slow warning there.

 

Still not sure what is going on I don't notice any i/o bottlenecks and the CPU load does not seem excessive. Memory floats at about 500Mb or so which is not too bad.

 

Curious.

server-63614472703.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
mythman

Hmmm.. ok so I started adding and removing some media just to see if it worked ok and yes.. does seem the Cover art plugin and Boxsets are causing issues as it seems responsive again. Not sure why I never noticed any performance like from before.

 

Do we know if it is the box set plugin or the Cover Art plugin that is causing issues and have we any idea why it would be?

 

Thanks for your help anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

In all likelihood Cover Art because it does require additional cpu and memory to do all of that image processing. Once your Emby apps build up their image caches this will usually go away, but over time as images change and as caches clear it will need to re-process them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ShoutingMan

CoverArt seems to have screwed up both the browser Server UI and the Emby app (which runs on my server PC), a new Core i5 system with SSD. Does this plug-in take some hours to pre-process all the artwork after installation? Or is it broken and should be uninstalled?

 

EDIT
​I uninstalled CoverArt 4 and Emby is working correctly again.

 

From the partial functionality I saw of CoverArt, I really liked it and think it would benefit Emby a lot. If there's log data or other error reporting I can provide so it can be fixed, please let me know what I can do.

Edited by ShoutingMan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

CoverArt seems to have screwed up both the browser Server UI and the Emby app (which runs on my server PC), a new Core i5 system with SSD. Does this plug-in take some hours to pre-process all the artwork after installation? Or is it broken and should be uninstalled?

 

EDIT

​I uninstalled CoverArt 4 and Emby is working correctly again.

 

From the partial functionality I saw of CoverArt, I really liked it and think it would benefit Emby a lot. If there's log data or other error reporting I can provide so it can be fixed, please let me know what I can do.

 

Hi. In order to best help you, please provide the information requested in how to report a problem. Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...