Jump to content
Scott310

Still Experiencing Occasional Freezing And Stuttering: Xbox One

Recommended Posts

Scott310

Hey Guys,

 

Emby theater for xbox one is still freezing during video playback.  Its random but happens at least once or twice while watching a movie.  Its hard to keep selling it to my family who get frustrated every time it freezes and I have to back out and resume from last positions which usually fixes it.

 

I will provide any logs or pics you need even a sample file of a known movie to freeze up. 

 

Please, I just want Emby for Xbox one to work....  Is anyone else having this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

I have not seen this. Try dropping the in-app bitrate to something low like 3mbps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Scott310

I tried doing what you said Luke and for a while it really seemed like that did the trick. I was confident enough that the problem was solved that I put on a movie for everyone to watch. It froze 3 times during the movie. If I can't figure out why this is happening I am just gonna have to go back to using the HTPC. any help would be greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

I tried doing what you said Luke and for a while it really seemed like that did the trick. I was confident enough that the problem was solved that I put on a movie for everyone to watch. It froze 3 times during the movie. If I can't figure out why this is happening I am just gonna have to go back to using the HTPC. any help would be greatly appreciated.

 

Look at how many other websites are open in other tabs in the edge browser on the xbox one. Someone else mentioned that closing others helped the app run more efficiently due to less memory being consumed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Scott310

Thanks for the suggestion Luke.  I tried that as well but I am still experiencing freezing problems. One of my remote users had the same problem as well.  Looks like the xbox one experience just isn't in the cards for me.  Its back to the HTPC I guess...  It sucks cause I really wanted xbox one to work....

 

Is there anything else I can try?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Scott310

Hey guys,

 

I noticed that I am still experiencing some freezing and stuttering playback issues issues occasionally with Emby Theater for Xbox One.  For the most part it will correct itself after a few seconds instead of completely freezing up and needed to be restarted. The stuttering is happening during direct streaming playback as well.  I tried changing the max bitrate from auto to low enough to where it began to transcode but still noticed the stuttering. It only happened twice during an entire movie but It is still enough to be annoying.

 

These are the media details for the file I most recently experienced the stutter:

 

VideoCodecH264
AVCYes
ProfileHigh
Level41
Resolution1920x808
Aspect ratio2.40:1
AnamorphicNo
InterlacedNo
Framerate23.97602
Bitrate3606 kbps
Bit depth8 bit
Pixel formatyuv420p
Ref frames5
NAL4
AudioLanguageeng
CodecDCA
ProfileDTS
Layout5.1
Channels6 ch
Bitrate768 kbps
Sample rate48000 Hz
Bit depth24 bit
DefaultYes
TitleEng DTS 5.1 Default
Subtitle

Languageeng
CodecSRT
DefaultYes
ForcedYes
ExternalNo
TitleEng Default Forced

 

Do you think it could be a hardware issue on my end?  I suppose my HTPC could be getting a little dated. Do you think if I switch the server from my:

 

AMD Athlon II X2 250 Processor 3.00Ghz

4.00 GB RAM

 

To My:

 

Intel® Core i7 CPU  960 @ 3.20GHz 3.19 GHz

12.00 GB RAM

 

that it might help the issue?

 

Also just to note, while waiting for the emby app to come to the xbox store I used plex temporarily just to have something that worked.  As much as I hate their app and software, I never exeprienced this problem.  I will attached any logs or screen shots you ask for.  Thanks in advance for your help.

 

p.s.  I also noticed that some of the stuttering during my direct stream playback on my local network happened while one of my remote users was transcoding a movie.  I have a 150 Meg of broadband and hard wired Gig ethernet switch from my server to my xbox one.

 

Thanks again and sorry for the long post. :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Scott310

Ok so I put a test server on the much faster machine.  I played movies from several clients simultaneously  and couldn't recreate the freezing problem.  Looks like it may be time to do a server migration. Skipping forward 15 seconds also seemed to happen a lot faster too. We'll see how it goes...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks for reporting back.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Scott310

Now I am installing the server on the other machine and have a backup of my server configuration from the HTPC.  The new server won't let me install "server configuration backup".  it says installation failed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Scott310

I can't install cover art either.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi, in order to best help you with that, please provide the information requested in how to report a problem. Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

This was the VPN problem...?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Scott310

Yeah once I disabled my VPN everything installed just fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...