Jump to content

emby addon kodi no library sync on wake


mechguy
 Share

Recommended Posts

I use the Emby addon (2.2.10) with Kodi (16.1) on an Intel NUC with rapid start enabled. This allows me to keep the NUC in a sleep/powered off state but still start up in a few seconds however this means that Kodi is rarely restarted.

My Emby server is woken up with a wake on LAN add on upon wake of the NUC.

I have noticed that when waking from sleep I do not get the Emby log on notification that I receive when I open Kodi fresh.

This seems to effect real time updating of the libraries.

Playback is not effected.

 

This was not the case in previous builds of the addon where I would get either an error saying the server could not be reached or a welcome notification.

 

Is this normal behavior?

Link to comment
Share on other sites

xnappo

This isn't an answer to your question - but I had a similar setup and had lots of lock up problems - unrelated to Emby.

 

I have a script on my NUC to restart Kodi on wakeup.  Not a direct answer to your question, but it would fix it...

Edited by xnappo
Link to comment
Share on other sites

Thanks for your input, that is what I will do.

I thought that since this wasn't always the case that it might be something worth reporting as a potential bug.

 

Since we have a similar setup could you share the script please?

Edited by mechguy
Link to comment
Share on other sites

xnappo

Sure:

OpenELEC:~ # more /storage/.config/sleep.d/01-restart.power
#!/bin/sh
case "$1" in
   pre)
     ;;
   post)
     systemctl restart kodi
     ;;
esac

Link to comment
Share on other sites

Thanks so much for your help. Unfortunately I use a built in CEC adapter to allow my TV to control the NUC and vice versa. So when I turn on my TV it turns on the NUC, with a script like this when Kodi is restarted it turn my TV back off as it detects kodi has shut down and then on again which is not ideal.

I noticed yesterday evening I did not have this issue so I will try to hone in on what the actual issue is.

Link to comment
Share on other sites

It seems like adding a 4 second delay to startup on the Emby addon somewhat rectifies the syncing issue on startup although not all of the time.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...