Jump to content


Photo

App won't log onto server

Android App

  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#61 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139770 posts
  • Local time: 02:13 PM

Posted 05 August 2016 - 02:11 AM

Well this speaks to connectivity and not an Emby problem. If you can't connect via manual address entry then that means it has nothing to do with Emby Connect.



#62 Blueeyiz702 OFFLINE  

Blueeyiz702

    Advanced

  • Members
  • 750 posts
  • Local time: 11:13 AM
  • LocationLaying My Mom to Rest In Piece.(August 1941-August 2018)

Posted 07 August 2016 - 04:33 PM

@ Luke i'm still not able to connect to emby thru the mobile app on my phone,and i got a new router. my question is,i have a option to application forward my vpn. I have 2 options shiva vpn and ssl vpn. would the second choice open the vpn so i can connect? I've tried every address,and Luke when i sent invite for emby connect it never went thru to my email address?


Edited by blueeyiz7021, 07 August 2016 - 04:34 PM.


#63 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139770 posts
  • Local time: 02:13 PM

Posted 07 August 2016 - 04:35 PM

@ Luke i'm still not able to connect to emby thru the mobile app on my phone,and i got a new router. my question is,i have a option to application forward my vpn. I have 2 options shiva vpn and ssl vpn. would the second choice open the vpn so i can connect? I've tried every address,and Luke when i sent invite for emby connect it never went thru to my email address?

 

Did you read the post above? You should get the above squared away before trying to use Emby Connect.



#64 Blueeyiz702 OFFLINE  

Blueeyiz702

    Advanced

  • Members
  • 750 posts
  • Local time: 11:13 AM
  • LocationLaying My Mom to Rest In Piece.(August 1941-August 2018)

Posted 07 August 2016 - 04:53 PM

Did you read the post above? You should get the above squared away before trying to use Emby Connect

Any ideas where i might start?



#65 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139770 posts
  • Local time: 02:13 PM

Posted 07 August 2016 - 04:56 PM

This is purely a connectivity issue from point a to point b. When you try to connect to an address manually, Emby Connect is not involved. i would simplify by turning off all vpn services and then once things are working, try to put those things back on.



#66 Blueeyiz702 OFFLINE  

Blueeyiz702

    Advanced

  • Members
  • 750 posts
  • Local time: 11:13 AM
  • LocationLaying My Mom to Rest In Piece.(August 1941-August 2018)

Posted 08 August 2016 - 11:24 AM

This is purely a connectivity issue from point a to point b. When you try to connect to an address manually, Emby Connect is not involved. i would simplify by turning off all vpn services and then once things are working, try to put those things back on.

I'll try that and see what happens,thanks for the help,



#67 Blueeyiz702 OFFLINE  

Blueeyiz702

    Advanced

  • Members
  • 750 posts
  • Local time: 11:13 AM
  • LocationLaying My Mom to Rest In Piece.(August 1941-August 2018)

Posted 08 August 2016 - 08:18 PM

I'm not sure if you've tried this. I will try to give precise instructions:

1. Open a web browser on your MOBILE device, for example Chrome.

2. Enter "app.emby.media" in the address field. Without the " " of course.

3. If asked for username and password, enter them as you would on your computer.

4. Does your server appear there? Can you select it and get in?

Yes my server shows,but it only lets me connect to it if i'm on wifi. any idea on how i connect without wifi.?



#68 HUSKER71 OFFLINE  

HUSKER71

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 08:13 PM

Posted 15 May 2018 - 07:54 AM

Android app absoloutley will not connect to server



#69 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139770 posts
  • Local time: 02:13 PM

Posted 15 May 2018 - 12:24 PM

Android app absoloutley will not connect to server

 

Hi there, can you please provide a little more information? How are you trying to connect? Thanks.



#70 HUSKER71 OFFLINE  

HUSKER71

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 08:13 PM

Posted 15 May 2018 - 12:51 PM

Hi, sorry if I seemed short......in the process of migrating away from Plex for a very similar issue, so frustration abounds !! Appreciate the work Devs put in. So firstly, relatively new to Emby...but appears similar to Plex. Installed android app on Samsung S7 Edge. All good but app will NOT connect to server no matter what. have read through the posts and attempted the fixes, checked firewall and dropped VPN etc....android app still discovers server but will not connect, throwing error message. Possible dumb question. As I am still checking out Emby I don't yet have a premier pass. Is this a requirement for the Android app to connect with home server?



#71 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 47436 posts
  • Local time: 02:13 PM

Posted 15 May 2018 - 06:00 PM

Possible dumb question. As I am still checking out Emby I don't yet have a premier pass. Is this a requirement for the Android app to connect with home server?

 

No.

 

 

throwing error message. 

 

 

And, exactly what does that error message say?

 

If you step through the Connection troubleshooter steps - which step fails?



#72 HUSKER71 OFFLINE  

HUSKER71

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 08:13 PM

Posted 15 May 2018 - 06:35 PM

The error message states that it is unable to connect to the server at this time etc....make sure that the server is up etc...

 

 

The server is up. I attempted to manually input the IP etc  that did not work.



#73 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 47436 posts
  • Local time: 02:13 PM

Posted 16 May 2018 - 09:36 AM

It sounds like you simply haven't enabled the network communications for your server properly.  This is different in everyone's environment.

 

 

If you step through the Connection troubleshooter steps - which step fails?



#74 Dizzy49 OFFLINE  

Dizzy49

    Advanced Member

  • Members
  • 378 posts

Posted 24 May 2018 - 03:22 AM

I am having this exact same issue.



#75 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139770 posts
  • Local time: 02:13 PM

Posted 24 May 2018 - 11:59 AM

@Dizzy49 can you please do what ebr asked in his previous posting? Thanks.

#76 Volfan6415 OFFLINE  

Volfan6415

    Advanced Member

  • Members
  • 106 posts
  • Local time: 08:13 PM

Posted 29 May 2018 - 11:36 PM

Just wanted to post that I was having this issue with my amazon fire. I could connect within Web Browser but not app. Was getting the error message above and a restart of tablet didn’t fix it.

However a “force stop” of the app from the settings screen did fix it.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#77 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139770 posts
  • Local time: 02:13 PM

Posted 30 May 2018 - 12:19 AM

Thanks for the feedback.



#78 Dizzy49 OFFLINE  

Dizzy49

    Advanced Member

  • Members
  • 378 posts

Posted 30 May 2018 - 12:39 AM

After reading a couple suggestions I realized that it was due to my IP changing from Static to Dynamic IP and I had not reconfigured my domain.

 

I'm up and running again! :D



#79 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139770 posts
  • Local time: 02:13 PM

Posted 30 May 2018 - 09:52 AM

Thanks for the feedback.





Also tagged with one or more of these keywords: Android App

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users