Jump to content

Ubuntu


Luke

Recommended Posts

OK That worked! I chose to run under User emby. A warning came up "home dir "/usr/lib/emby-server" does not belong to the user you are creating." Then: emby-server start/running process 7139; and processing triggers for libc-bin; and for ureadahead"

So, please tell me how to get to the wizard. (I could use the exact command, please) ...something to do with 8096?

thanks, and thanks again.

Link to post
Share on other sites

From reading the posts, it looks like Wily (15.10) isn't supported (yet), even though the repository seems to have been created for it. Just adding a little feedback, that I couldn't find anywhere else...

 

After upgrading to 15.10, Emby would no longer start, so I changed the repository from 15.04 to 15.10 (basically following the guide for 15.04 and changing the repository path, as I could see it existed). Now I can't remember the initial errors, but I ended up uninstalling Emby in order to re-install it, but apparently there's no 'Emby-srerver' package in the 15.10 repo, as I'm getting the following error:

root@hostname:/etc/apt/sources.list.d# apt-get install emby-server
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
Package emby-server is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source

E: Package 'emby-server' has no installation candidate

No rush, just wanted to add the feedback.

Link to post
Share on other sites
hurricanehrndz

Yes, and no. The ppa is enabled and there is work being to done to get the binaries building. For now, there is a deb package that was provided, you will need to have the 15.04 ppa enabled for dependencies. Run a search for wily and stretch.

 

Sent from my D6603 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Already installed the provided .deb, without changing the ppa to 15.04 (still using 15.10). It did complain about unmet libmono dependencies, but an apt-get -f install resolved that. I will keep in mind that it might not work fully while I'm using the 15.10 ppa.

 

As a subnote, I tried to build from git, as you described in the announcement, it failed the first time, don't know why (guessing perhaps the unmet libmono dependencies?), am trying again now, and it seems to be building now.

Link to post
Share on other sites
hurricanehrndz

The Dev branch might be broken, so please try beta or stable.

 

Sent from my D6603 using Tapatalk

Edited by hurricanehrndz
Link to post
Share on other sites
hurricanehrndz

Nope, build shouldn't fail because of unmet dependencies because the build happens in a virtualize environment and I ensured that they get installed.

 

Sent from my D6603 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

The Dev branch might be broken, so please try beta or stable.

 

Sent from my D6603 using Tapatalk

Stable doesn't seem to stay started. It starts, but the process seems to stop briefly afterwards. Have just finished building beta, will try that one.

Link to post
Share on other sites

Nope, build shouldn't fail because of unmet dependencies because the build happens in a virtualize environment and I ensured that they get installed.

 

Sent from my D6603 using Tapatalk

From reading the announcement threat, I see that the initial build issue I had was me not having installed docker, which I did in the meantime.

 

Just tried using the emby-server-beta build, same issue as with the stable, the process shows briefly in an ps ax, but then is gone on the next ps ax. Looking for logs to show what errors were causing this.

Link to post
Share on other sites
2015-11-08 16:39:34.6032 Error - Main: UnhandledException
        *** Error Report ***
        Version: 3.0.5781.0
        Command line: /usr/lib/emby-server/bin/MediaBrowser.Server.Mono.exe -programdata /var/lib/emby-server -restartpath /usr/lib/emby-server/restart.sh
        Operating system: Unix 4.2.0.16
        Processor count: 4
        64-Bit OS: True
        64-Bit Process: True
        Program data path: /var/lib/emby-server
        Mono: 4.0.3 (Stable 4.0.3.20/d6946b4 Tue Oct 27 21:19:47 UTC 2015)
        Application Path: /usr/lib/emby-server/bin/MediaBrowser.Server.Mono.exe
        Argument cannot be null.
        Parameter name: itemId
        System.ArgumentNullException
          at MediaBrowser.Server.Implementations.Persistence.SqliteProviderInfoRepository.GetMetadataStatus (Guid itemId) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at MediaBrowser.Providers.Manager.MetadataService`2[MediaBrowser.Controller.Entities.User,MediaBrowser.Controller.Providers.ItemLookupInfo].GetLastResult (IHasMetadata item) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at MediaBrowser.Providers.Manager.MetadataService`2+<RefreshMetadata>c__async0[MediaBrowser.Controller.Entities.User,MediaBrowser.Controller.Providers.ItemLookupInfo].MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 
        --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
          at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[MediaBrowser.Controller.Library.ItemUpdateType].GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at MediaBrowser.Controller.Entities.BaseItem+<RefreshMetadata>c__async1.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 
        --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
          at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable+ConfiguredTaskAwaiter.GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at MediaBrowser.Server.Implementations.EntryPoints.RefreshUsersMetadata+<Run>c__async0.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 
        --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
          at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.AsyncMethodBuilderCore.<ThrowAsync>m__1 (System.Object state) [0x00000] in <filename unknown>:0 
        
2015-11-08 16:39:35.4144 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.mb3admin.com/admin/service/MB3ServerNotifications.json
2015-11-08 16:39:35.9139 Info - App: HttpClientManager GET: http://emby.media/community/index.php?/blog/rss/1-media-browser-developers-blog

Edited with details from full logs rather than only crash log. This might be because I'm still using 15.10 ppa? Can quickly test, I think.

Edited by briped
Link to post
Share on other sites
hurricanehrndz

Seems like your missing sqlite. Did you install the dependencies how they are listed for the 15.04 instructions

 

Sent from my D6603 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Seems like your missing sqlite. Did you install the dependencies how they are listed for the 15.04 instructions

 

Sent from my D6603 using Tapatalk

Yes.

$ dpkg -l libsqlite3-dev
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
|/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
||/ Name                                          Version                     Architecture                Description
+++-=============================================-===========================-===========================-===============================================================================================
ii  libsqlite3-dev:amd64                          3.8.11.1-1                  amd64                       SQLite 3 development files

Link to post
Share on other sites

Changed ppa back to 15.04 as you've said all the time to use (I'm just stubborn, I wanted to see if it worked with 15.10), and updated/upgraded all the libmono dependencies there were, then rebuild emby from git, and it seems to work now.

 

Edit...

Spoke too fast... Didn't work with stable at least...

2015-11-08 17:11:53.5927 Info - HttpServer: HTTP GET http://10.0.0.3:8096/
        Ip: 10.0.0.11:58917. Headers: Host=10.0.0.3:8096,Connection=keep-alive,Cache-Control=max-age=0,Accept=text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/webp,*/*;q=0.8,Upgrade-Insecure-Requests=1,User-Agent=Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_11_1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.80 Safari/537.36,DNT=1,Accept-Encoding=gzip, deflate, sdch,Accept-Language=en,da;q=0.8,en-US;q=0.6,sv;q=0.4
2015-11-08 17:11:53.8451 Info - HttpServer: HTTP GET http://10.0.0.3:8096/web/index.html
        Ip: 10.0.0.11:58917. Headers: Host=10.0.0.3:8096,Connection=keep-alive,Cache-Control=max-age=0,Accept=text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/webp,*/*;q=0.8,Upgrade-Insecure-Requests=1,User-Agent=Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_11_1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.80 Safari/537.36,DNT=1,Accept-Encoding=gzip, deflate, sdch,Accept-Language=en,da;q=0.8,en-US;q=0.6,sv;q=0.4,If-None-Match=67337951c24d2f5bbb2080d37ef61b7d
2015-11-08 17:11:53.9369 Info - HttpServer: HTTP Response 304 to 10.0.0.11. Time: 91ms. http://10.0.0.3:8096/web/index.html
2015-11-08 17:11:53.9437 Error - Main: UnhandledException
        *** Error Report ***
        Version: 3.0.5781.0
        Command line: /usr/lib/emby-server/bin/MediaBrowser.Server.Mono.exe -programdata /var/lib/emby-server -restartpath /usr/lib/emby-server/restart.sh
        Operating system: Unix 4.2.0.16
        Processor count: 4
        64-Bit OS: True
        64-Bit Process: True
        Program data path: /var/lib/emby-server
        Mono: 4.0.3 (Stable 4.0.3.20/d6946b4 Thu Aug 13 12:28:09 UTC 2015)
        Application Path: /usr/lib/emby-server/bin/MediaBrowser.Server.Mono.exe
        Argument cannot be null.
        Parameter name: itemId
        System.ArgumentNullException
          at MediaBrowser.Server.Implementations.Persistence.SqliteProviderInfoRepository.GetMetadataStatus (Guid itemId) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at MediaBrowser.Providers.Manager.MetadataService`2[MediaBrowser.Controller.Entities.User,MediaBrowser.Controller.Providers.ItemLookupInfo].GetLastResult (IHasMetadata item) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at MediaBrowser.Providers.Manager.MetadataService`2+<RefreshMetadata>c__async0[MediaBrowser.Controller.Entities.User,MediaBrowser.Controller.Providers.ItemLookupInfo].MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 
        --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
          at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[MediaBrowser.Controller.Library.ItemUpdateType].GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at MediaBrowser.Controller.Entities.BaseItem+<RefreshMetadata>c__async1.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 
        --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
          at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable+ConfiguredTaskAwaiter.GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at MediaBrowser.Server.Implementations.EntryPoints.RefreshUsersMetadata+<Run>c__async0.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 
        --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
          at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at System.Runtime.CompilerServices.AsyncMethodBuilderCore.<ThrowAsync>m__1 (System.Object state) [0x00000] in <filename unknown>:0 
        
2015-11-08 17:11:54.2291 Info - HttpServer: HTTP GET http://10.0.0.3:8096/web/css/all.css?v=3.0.5781.0
        Ip: 10.0.0.11:58917. Headers: Host=10.0.0.3:8096,Connection=keep-alive,Cache-Control=max-age=0,Accept=text/css,*/*;q=0.1,User-Agent=Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_11_1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.80 Safari/537.36,DNT=1,Accept-Encoding=gzip, deflate, sdch,Accept-Language=en,da;q=0.8,en-US;q=0.6,sv;q=0.4
2015-11-08 17:11:54.5757 Info - HttpServer: HTTP GET http://10.0.0.3:8096/web/bower_components/webcomponentsjs/webcomponents-lite.js?v=3.0.5781.0
        Ip: 10.0.0.11:58918. Headers: Host=10.0.0.3:8096,Connection=keep-alive,Cache-Control=max-age=0,Accept=*/*,User-Agent=Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_11_1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.80 Safari/537.36,DNT=1,Accept-Encoding=gzip, deflate, sdch,Accept-Language=en,da;q=0.8,en-US;q=0.6,sv;q=0.4
2015-11-08 17:11:55.1052 Info - App: StartupTrigger fired for task: Check for plugin updates
2015-11-08 17:11:55.1061 Info - App: Queueing task PluginUpdateTask
2015-11-08 17:11:55.1084 Info - App: Executing Check for plugin updates
2015-11-08 17:11:55.1167 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.mb3admin.com/admin/service/MB3Packages.json
2015-11-08 17:11:55.5765 Info - App: StartupTrigger fired for task: Scan media library
2015-11-08 17:11:55.5765 Info - App: Queueing task RefreshMediaLibraryTask
2015-11-08 17:11:55.5765 Info - App: Executing Scan media library
2015-11-08 17:11:55.5821 Info - App: Validating media library
2015-11-08 17:11:56.0769 Info - App: StartupTrigger fired for task: Check for application updates
2015-11-08 17:11:56.0769 Info - App: Queueing task SystemUpdateTask
2015-11-08 17:11:56.5789 Info - HttpServer: HTTP GET http://10.0.0.3:8096/web/vulcanize-out.html?v=3.0.5781.0
        Ip: 10.0.0.11:58922. Headers: Host=10.0.0.3:8096,Connection=keep-alive,Cache-Control=max-age=0,User-Agent=Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_11_1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.80 Safari/537.36,Origin=http://10.0.0.3:8096,Accept=*/*,DNT=1,Accept-Encoding=gzip, deflate, sdch,Accept-Language=en,da;q=0.8,en-US;q=0.6,sv;q=0.4
2015-11-08 17:11:57.5797 Info - HttpServer: HTTP GET http://10.0.0.3:8096/web/scripts/all.js?v=3.0.5781.0
        Ip: 10.0.0.11:58923. Headers: Host=10.0.0.3:8096,Connection=keep-alive,Cache-Control=max-age=0,Accept=*/*,User-Agent=Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_11_1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.80 Safari/537.36,DNT=1,Accept-Encoding=gzip, deflate, sdch,Accept-Language=en,da;q=0.8,en-US;q=0.6,sv;q=0.4
2015-11-08 17:11:58.1148 Info - App: HttpClientManager POST: https://connect.emby.media/service/Servers?id=80abf7a514bd1f3cc21461a222bce29c

Edited by briped
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Hi

 

I seem to be in a deadlock. I am running Ubuntu 15.10

 

if I add the repository at http://download.opensuse.org/repositories/home:/emby/xUbuntu_15.10/ apt-get cannot find an emby-server package. It's no surprise as when browsing this URL there is no package there.

 

On the other hand if I use http://download.opensuse.org/repositories/home:/emby/xUbuntu_15.04/, the emby-server package is found, but has a tree of package conflicts only resolveable by installing libmediainfo0. I have another package that needs libmediainfo0-v2 that would have to be installed to satisfy this obsolete dependency.

 

What's the best advise to get this working ?

 

Thanks,

Gonçalo

Link to post
Share on other sites
hurricanehrndz

1510 repo is not ready yet. There is a package in the forms, please run a search for wily and stretch. I will try and release an update that makes libmediainfo optional. Not running our version of libmediainfo will affect performance over the wan by the way. Anyhow, docker might be your best bet.

 

Sent from my D6603 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites
hurricanehrndz

I hope soon, but to be honest with you I have hundreds of things on my plate. I'm hoping if all goes well that by the end of the week I will have something. The issue is that I might need to go with something other than obs for 15.10 so that I can have packages for 16.04 building on the day of release. I don't want this whole 3 day delay to occur again that stretches out to a month because of the major differences in release. Meaning I want to be building 16.04 packages too soon. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...