Jump to content


Photo

Transcoding does not work anymore

Transcode Transcoding H264 H265 Browser App

Best Answer Ghostsailor , 17 March 2020 - 05:07 AM

Please choose "Advanced" for hw acceleration and make sure that the following is NOT selected:

 

DX11VA Intel® HD Graphics 4600 - H.265 (HEVC)

 

 

Works perfectly, thank you very much.

Go to the full post


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Ghostsailor OFFLINE  

Ghostsailor

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 07:17 PM
  • LocationGermany | Saarbrücken

Posted 14 March 2020 - 10:06 AM

Hey guys @softworkz,

 

Currently I am having issues playing media on devices which need transcoding to play the file. E.g my Oneplus 5T phone manages to direct play x265 encoded files and Emby works like a charm for that device. However when I try to watch on a notebook or PC which needs to transcode the x265 into x264 the video never starts or just stops after a few seconds. I restarted the emby server and the whole windows server multiple times but that does not solve the problem. I attached the server logs for you.

Attached Files



#2 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19116 posts
  • Local time: 11:17 AM
  • LocationWashington State

Posted 14 March 2020 - 10:22 AM

Not much in the logs. 

 

Have you tried restarting the Machine?

 

Have you tried disabling Hardware Acceleration? Or selectively disabling HWA Decoding or Encoding?

 

I know there are improvements in 4.4.x.x but not sure how much longer it will be in beta.


  • Ghostsailor likes this

#3 Ghostsailor OFFLINE  

Ghostsailor

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 07:17 PM
  • LocationGermany | Saarbrücken

Posted 15 March 2020 - 07:45 AM

Hey Happy2Play, hardware acceleration really broke it for me. I turned it off, restarted the server and everything works fine. Turned it on again for testing and nothing worked anymore. Anyway I will keep it turned off. I am just currious because it worked about half a year just fine and then suddenly yesterday it stopped working at all.



#4 pwhodges OFFLINE  

pwhodges

    Advanced Member

  • Members
  • 689 posts
  • Local time: 07:17 PM
  • LocationOxford, UK

Posted 15 March 2020 - 07:51 AM

Has a video card driver updated itself?

 

Paul



#5 Ghostsailor OFFLINE  

Ghostsailor

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 07:17 PM
  • LocationGermany | Saarbrücken

Posted 15 March 2020 - 06:38 PM

It's just the integrated graphics of the cpu but yes, it is possible. Anyway I am going to swap out hardware soon so I am not looking further into that. I will test hard acceleration with the new hardware again.



#6 softworkz ONLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 2694 posts
  • Local time: 08:17 PM

Posted 15 March 2020 - 07:52 PM

Hey guys @softworkz,

 

Currently I am having issues playing media on devices which need transcoding to play the file. E.g my Oneplus 5T phone manages to direct play x265 encoded files and Emby works like a charm for that device. However when I try to watch on a notebook or PC which needs to transcode the x265 into x264 the video never starts or just stops after a few seconds. I restarted the emby server and the whole windows server multiple times but that does not solve the problem. I attached the server logs for you.

 

@Ghostsailor - Please choose "Advanced" for hw acceleration and make sure that the following is NOT selected:

 

DX11VA Intel® HD Graphics 4600 - H.265 (HEVC)

 

Anyway, this will be fixed in the upcoming 4.4 release.



#7 Ghostsailor OFFLINE  

Ghostsailor

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 07:17 PM
  • LocationGermany | Saarbrücken

Posted 17 March 2020 - 05:07 AM   Best Answer

Please choose "Advanced" for hw acceleration and make sure that the following is NOT selected:

 

DX11VA Intel® HD Graphics 4600 - H.265 (HEVC)

 

 

Works perfectly, thank you very much.


  • softworkz likes this





Also tagged with one or more of these keywords: Transcode, Transcoding, H264, H265, Browser, App

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users