Jump to content


Photo

Server unresponsive after a while

unresponsive android server crash

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 clakulus OFFLINE  

clakulus

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 06:36 PM

Posted 25 February 2020 - 07:10 PM

Hi there, apologies if this has been covered but I can't find an exact solution.

 

I've been using the Android server on an old shield box to host my music library and everything is working fine, except that after an hour or so, I can't connect to the server from any device (or web interface) without rebooting the shield.

 

The server appears to go offline. Any ideas as to what could be causing this,

 

Kind regards

 



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156698 posts
  • Local time: 02:36 PM

Posted 25 February 2020 - 07:25 PM

Hi there, let's look at an example. Please attach the information requested in how to report a problem. Thanks !



#3 clakulus OFFLINE  

clakulus

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 06:36 PM

Posted 26 February 2020 - 06:58 AM

Here's two logs from yesterday when I think it happened. Don't have a clue if they're helpful or not.

 

Thanks.

 

Attached Files



#4 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51885 posts
  • Local time: 02:36 PM

Posted 26 February 2020 - 09:54 AM

Hi. Is your Shield going to sleep?



#5 clakulus OFFLINE  

clakulus

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 06:36 PM

Posted 26 February 2020 - 09:55 AM

It shouldn’t be as when I go to check it, it’s still on with the emby server app running.

#6 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51885 posts
  • Local time: 02:36 PM

Posted 26 February 2020 - 09:57 AM

Exactly how do you "go to check"?



#7 clakulus OFFLINE  

clakulus

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 06:36 PM

Posted 26 February 2020 - 09:59 AM

Change the TV to the source it’s plugged into. Not using the shield for anything else. Light on the front is blue as well.

#8 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51885 posts
  • Local time: 02:36 PM

Posted 26 February 2020 - 10:06 AM

Switching inputs would wake it back up.  I assume it still is not available then?

 

in the logs, it looks like the network is just becoming unavailable.



#9 clakulus OFFLINE  

clakulus

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 06:36 PM

Posted 26 February 2020 - 10:13 AM

The server doesn’t become available until it is restarted. I don’t see what could be causing the network to become unavailable unless the box shuts down its Wi-Fi adapter after a while?

#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156698 posts
  • Local time: 02:36 PM

Posted 27 February 2020 - 01:03 AM

I don't see anything obvious here. You could try the beta version of the server if you like to see if that resolves it.



#11 clakulus OFFLINE  

clakulus

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 06:36 PM

Posted 27 February 2020 - 07:05 PM

Update - this has happened again although it seems as though just the web interface is inaccessible after a while. Any client apps (with the server already logged in) connect and play fine, so the server IS running.



#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156698 posts
  • Local time: 02:36 PM

Posted 27 February 2020 - 10:22 PM

Interesting, thanks for the feedback. The 4.4 release will be available very soon.

#13 clakulus OFFLINE  

clakulus

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 06:36 PM

Posted 27 February 2020 - 10:24 PM

Working again now, very random. Likely related to my network but I’m switching ISP next week, so I’ll see then.

Thanks for the help.





Also tagged with one or more of these keywords: unresponsive, android server, crash

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users