Jump to content

Emby not identifying movies!


JDounis
 Share

Go to solution Solved by Happy2Play,

Recommended Posts

JDounis

Hi!

 

Ok so I had to reinstall emby and rescan my database. On rescan, some of the movies did not identify. On the previous install, I set download images to folder, so now all that displays is the poster, logo, landscape, and fanart. 

 

I did notice, however, that the movies that did not identify all had the same naming convention: "Movie Title, The (Year)".

 

I have no idea why this is happening, especially when other movies with the same naming convention did identify correctly.

 

Can anyone please help me! 

 

Thank you.

 

post-219870-0-95132400-1570581854_thumb.jpg

post-219870-0-30830300-1570581860_thumb.jpg

embyserver.txt

Edited by JDounis
Link to comment
Share on other sites

Why do you feel that it didn't identify?

 

How did you setup the library in emby library setup?

Link to comment
Share on other sites

JDounis

All of the metadata is missing (Cast, Overview, Rating etc).

 

Please see attached screenshots of library set up for movies.

 

post-219870-0-89479200-1570582670_thumb.jpg

post-219870-0-56706000-1570582676_thumb.jpg

post-219870-0-31810400-1570582682_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Solution
Happy2Play

Same discussion here about the naming scheme T, T (Y).  Emby uses Folder name instead of file name when items are in there own folder.

 

https://emby.media/community/index.php?/topic/77885-odd-metadata-issue-since-switching-to-linux/?p=793079

Edited by Happy2Play
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

JDounis

Interesting. I tried to search "Amazing Spider-Man 2, The" in the moviedb and it appeared (this did identify in emby).

 

However, even when I changed the order to OMDB as first preference, "Amazing Spider-Man, The" still did not identify...

 

So lost.

 

And all my folder names are as per the preferred naming scheme..

Edited by JDounis
Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

Emby does not handle that naming scheme (folder) very well when querying provider sites.  I would assume because the returned title is not a exact title match to the query.

2019-10-08 18:49:32.010 Info App: MovieDbProvider: Finding id for item: Amazing Spider-Man, The
2019-10-08 18:49:32.011 Info HttpClient: GET https://api.themoviedb.org/3/search/movie?api_key=f6bd687ffa63cd282b6ff2c6877f2669&query=Amazing+Spider-Man%2C+The&language=en
2019-10-08 18:49:32.163 Info HttpClient: GET https://private.omdbapi.com?apikey=fe53f97e&plot=full&r=json&s=Amazing+Spider-Man%2C+The&type=movie

I know if OMDB is before TMDB and you manually identify it will return the item you are looking for (at least in my test).  So the issue resides in the automatic identification with T, T (Y) "Amazing Spider-Man, The".

Edited by Happy2Play
Link to comment
Share on other sites

Deathsquirrel

Interesting. I tried to search "Amazing Spider-Man 2, The" in the moviedb and it appeared (this did identify in emby).

 

However, even when I changed the order to OMDB as first preference, "Amazing Spider-Man, The" still did not identify...

 

So lost.

 

And all my folder names are as per the preferred naming scheme..

 

Almost, and almost really doesn't count.  Your best bet is always to use the exact name, with the year, shown on tmdb.  With this example that would be \The Amazing Spider-Man 2 (2014)\The Amazing Spider-Man 2 (2014).mkv.  Matching the TMDB naming will give you a near 100% recognition rate for English-language installs.  No insight into Emby in other languages but I would guess it's similar.

Link to comment
Share on other sites

Interesting. I tried to search "Amazing Spider-Man 2, The" in the moviedb and it appeared (this did identify in emby).

 

However, even when I changed the order to OMDB as first preference, "Amazing Spider-Man, The" still did not identify...

 

So lost.

 

And all my folder names are as per the preferred naming scheme..

 

Same question, did you try a manual search on their website?

 

https://www.omdbapi.com/

 

It produces no results in my testing.

Link to comment
Share on other sites

Regarding titles with a trailing ", the", I can push some of the same improvements to the Omdb plugin that I did for MovieDb.

Link to comment
Share on other sites

Regarding titles with a trailing ", the", I can push some of the same improvements to the Omdb plugin that I did for MovieDb.

 

Thank you!! I believe you have fixed it, all scanned correctly with the same naming convention "Title, The (Year)"

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the feedback.

hi,I have encountered a similar problem.I found that my media library is not scanning properly.API tried to use the folder name.

For example:

first link is api request link.result is empty。

https://api.themoviedb.org/3/search/movie?api_key=f6bd687ffa63cd282b6ff2c6877f2669&query=%E6%97%A0%E4%B8%BB%E4%B9%8B%E4%BD%9C.Never.Look.Away&language=zh-cn

Three more links is my stitching.the first link also no result。the second let“.”replace “blank”and the third use Chinese,the two link have currently results.

https://api.themoviedb.org/3/search/movie?api_key=f6bd687ffa63cd282b6ff2c6877f2669&query=Never.Look.Away&language=zh-cn

https://api.themoviedb.org/3/search/movie?api_key=f6bd687ffa63cd282b6ff2c6877f2669&query=Never%20Look%20Away&language=zh-cn

https://api.themoviedb.org/3/search/movie?api_key=f6bd687ffa63cd282b6ff2c6877f2669&query=%E6%97%A0%E4%B8%BB%E4%B9%8B%E4%BD%9C&language=zh-cn

 

Recently in my library,only one in ten media can be correctly identified。I noticed that themovietb has been updated twice recently.what should I do?thinks.

log.txt

Link to comment
Share on other sites

hi,I have encountered a similar problem.I found that my media library is not scanning properly.API tried to use the folder name.

For example:

first link is api request link.result is empty。

https://api.themoviedb.org/3/search/movie?api_key=f6bd687ffa63cd282b6ff2c6877f2669&query=%E6%97%A0%E4%B8%BB%E4%B9%8B%E4%BD%9C.Never.Look.Away&language=zh-cn

Three more links is my stitching.the first link also no result。the second let“.”replace “blank”and the third use Chinese,the two link have currently results.

https://api.themoviedb.org/3/search/movie?api_key=f6bd687ffa63cd282b6ff2c6877f2669&query=Never.Look.Away&language=zh-cn

https://api.themoviedb.org/3/search/movie?api_key=f6bd687ffa63cd282b6ff2c6877f2669&query=Never%20Look%20Away&language=zh-cn

https://api.themoviedb.org/3/search/movie?api_key=f6bd687ffa63cd282b6ff2c6877f2669&query=%E6%97%A0%E4%B8%BB%E4%B9%8B%E4%BD%9C&language=zh-cn

 

Recently in my library,only one in ten media can be correctly identified。I noticed that themovietb has been updated twice recently.what should I do?thinks.

 

Hi there, what is the folder structure and folder names/file names?

Link to comment
Share on other sites

Hi there, what is the folder structure and folder names/file names?

5d9eb54b179cb_Popo20191010123547.png

 

Similar to this.my library set is "wd10t/PTDownload/ln_movie",All my media are like this.

Link to comment
Share on other sites

Hi there, what is the folder structure and folder names/file names?

I try to use 1.19 themovietb it can normal work,1.24 themovietb can't.Maybe related to nfo files in my folder.This issue has been very troublesome to me recently.

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

The problem will be the folder naming scheme you are using since the folder name is queried, not the file name.

 

@@xgal8

Looks like you have the same/similar naming scheme on Folders as in this topic.

 

https://emby.media/community/index.php?/topic/78269-why-the-result-of-matching-movie-metadata-is-so-bad-plex-is-very-high/

Link to comment
Share on other sites

The problem will be the folder naming scheme you are using since the folder name is queried, not the file name.

 

@@xgal8

Looks like you have the same/similar naming scheme on Folders as in this topic.

 

https://emby.media/community/index.php?/topic/78269-why-the-result-of-matching-movie-metadata-is-so-bad-plex-is-very-high/

think you.So what should I do?It has been working normally for the first few months.

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

think you.So what should I do?It has been working normally for the first few months.

@@Luke will have to comment, but it is a unofficial folder naming scheme.  So it could have just been by luck that it worked before and does not now.

 

Why are your media folders named that way?  What does it mean?

Link to comment
Share on other sites

@@Luke will have to comment, but it is a unofficial folder naming scheme.  So it could have just been by luck that it worked before and does not now.

 

Why are your media folders named that way?  What does it mean?

This is a torrent file,all media naming is like this when you download it.

folder name = Chinese name + English name + years + some simple media information

filename = English name + years + some simple media information

these name separated by  "." not "blank".

I have thousands of movies,renaming is not a good choice.now i use a lower version themoviedb,it looks good.

Link to comment
Share on other sites

I can't imagine the older version of the plugin would make a difference. Can you attach the emby server log from that? Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...