Jump to content


Photo

Emby Server will not load

REFUSED windows emby server Connection ERR

Best Answer Luke , 10 June 2019 - 05:00 PM

Hi,

I have been using emby now for almost a year with no issue, this morning when i went to load content on my

 

Roku showed:

connection failed: Connection refused

 

So i logged into the windows machine running the server and attempted to load the server GUI from the tray and received the following error

 

localhost refused to connect.

ERR_CONNECTION_REFUSED

 

I have attempted multiple server reboots and restarting the emby server. I have also tried removing the system.dll from the emby folder and then restarting the server, this actually brings up the gui with the start up wizard but as soon as i drop the old file back in it will not work.

 

I have attached the log file.

 

Cheers

 

@suspct, please shutdown the server, then delete all files from this folder:

C:\Users\leigh\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata\plugins

Then start the server up and see how that compares. Thanks.

Go to the full post


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 suspct OFFLINE  

suspct

    Newbie

  • Members
  • 4 posts
  • Local time: 07:57 AM

Posted 10 June 2019 - 01:52 AM

Hi,

I have been using emby now for almost a year with no issue, this morning when i went to load content on my

 

Roku showed:

connection failed: Connection refused

 

So i logged into the windows machine running the server and attempted to load the server GUI from the tray and received the following error

 

localhost refused to connect.

ERR_CONNECTION_REFUSED

 

I have attempted multiple server reboots and restarting the emby server. I have also tried removing the system.dll from the emby folder and then restarting the server, this actually brings up the gui with the start up wizard but as soon as i drop the old file back in it will not work.

 

I have attached the log file.

 

Cheers

 

Attached Files



#2 denz OFFLINE  

denz

    Advanced Member

  • Members
  • 2105 posts
  • Local time: 04:57 AM
  • LocationPerth, Australia

Posted 10 June 2019 - 02:09 AM

What about if you type this address in your browser localhost:8095 does it still give you the same error 



#3 suspct OFFLINE  

suspct

    Newbie

  • Members
  • 4 posts
  • Local time: 07:57 AM

Posted 10 June 2019 - 02:21 AM

Yes same error



#4 Sammy OFFLINE  

Sammy

    Advanced Member

  • Members
  • 2554 posts
  • Local time: 01:57 PM

Posted 10 June 2019 - 08:53 AM

In Task Manager kill Emby Server and Emby Tray, possibly ffmpeg too.

Go to Programs and reload Emby Server.

Wait 30ish seconds.

Refresh the server dashboard.

Hopefully @Luke can ferret out the issue(s) here. THANKS!

Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk

#5 ebr ONLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 45295 posts
  • Local time: 04:57 PM

Posted 10 June 2019 - 09:20 AM

[split out the thread hijack that was actually running beta]



#6 acroninj OFFLINE  

acroninj

    Newbie

  • Members
  • 4 posts
  • Local time: 04:57 PM

Posted 10 June 2019 - 09:33 AM

I have been having the same issue since about 11pm last night. Reboot computer, and emby gets as far as

 

2019-06-10 09:27:33.672 Info MediaEncoder: ProcessRun 'ffmpeg -hide_banner -version' Started.

 

Then dies.



#7 PeterKvist OFFLINE  

PeterKvist

    Member

  • Members
  • 24 posts
  • Local time: 10:57 PM

Posted 10 June 2019 - 09:57 AM

Sorry if I posted the wrong place. I installed released version, and problem is the same as with the beta version.

 

Emby server starts up, opens the embytray app, and closes again. embytray app is the only thing running?

Attached Files



#8 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 14690 posts
  • Local time: 01:57 PM
  • LocationWashington State

Posted 10 June 2019 - 03:50 PM

Sorry if I posted the wrong place. I installed released version, and problem is the same as with the beta version.

 

Emby server starts up, opens the embytray app, and closes again. embytray app is the only thing running?

 

Looking at your log it shows you downgraded from beta to stable as the majority of the plugins fail.  It can be impossible to troubleshoot situations like this.



#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131280 posts
  • Local time: 04:57 PM

Posted 10 June 2019 - 05:00 PM   Best Answer

Hi,

I have been using emby now for almost a year with no issue, this morning when i went to load content on my

 

Roku showed:

connection failed: Connection refused

 

So i logged into the windows machine running the server and attempted to load the server GUI from the tray and received the following error

 

localhost refused to connect.

ERR_CONNECTION_REFUSED

 

I have attempted multiple server reboots and restarting the emby server. I have also tried removing the system.dll from the emby folder and then restarting the server, this actually brings up the gui with the start up wizard but as soon as i drop the old file back in it will not work.

 

I have attached the log file.

 

Cheers

 

@suspct, please shutdown the server, then delete all files from this folder:

C:\Users\leigh\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata\plugins

Then start the server up and see how that compares. Thanks.


  • Sammy and suspct like this

#10 Sammy OFFLINE  

Sammy

    Advanced Member

  • Members
  • 2554 posts
  • Local time: 01:57 PM

Posted 10 June 2019 - 05:06 PM

@suspct, please shutdown the server, then delete all files from this folder:

C:\Users\leigh\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata\plugins
Then start the server up and see how that compares. Thanks.
Would one then need to reinstall and reconfigure all plugins?

Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk

#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131280 posts
  • Local time: 04:57 PM

Posted 10 June 2019 - 05:58 PM

It is probably being caused by a third party plugin, so you'd have to add them back one at a time.



#12 suspct OFFLINE  

suspct

    Newbie

  • Members
  • 4 posts
  • Local time: 07:57 AM

Posted 10 June 2019 - 09:41 PM

Thanks heaps for all the responses, i will attempt the fixes tonight.

 

Cheers



#13 suspct OFFLINE  

suspct

    Newbie

  • Members
  • 4 posts
  • Local time: 07:57 AM

Posted 11 June 2019 - 05:33 AM

Thank you everyone for your help it ended up being a plugin 

 

VeraHomeAutomation.dll

 

As soon as i removed it from the "C:\Users\leigh\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata\plugins" Folder Emby started working again.

 

Cheers



#14 Sammy OFFLINE  

Sammy

    Advanced Member

  • Members
  • 2554 posts
  • Local time: 01:57 PM

Posted 11 June 2019 - 06:42 AM

Any thoughts @chef?



#15 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3833 posts
  • Local time: 04:57 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 11 June 2019 - 07:15 AM

Okay, the  plugin should gracefully exit if no Vera units are found on the network, but I'll recheck the logic, and push an update.



#16 Sammy OFFLINE  

Sammy

    Advanced Member

  • Members
  • 2554 posts
  • Local time: 01:57 PM

Posted 11 June 2019 - 07:18 AM

Okay, the  plugin should gracefully exit if no Vera units are found on the network, but I'll recheck the logic, and push an update.

 

 

I see you have a new one ready to roll. I'll put it on my beta server but for now have removed it from my stable server as I've been having this issue where EmbyTray will have several instances causing EmbyServer to crash. Don't know if it is related or not.. Maybe there's issues with theme videos and statistics too? BTW, I'm not using Surveillance presently because I could never get my two Amcrest Cams to show up. 


Edited by Sammy, 11 June 2019 - 07:18 AM.


#17 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3833 posts
  • Local time: 04:57 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 11 June 2019 - 07:21 AM

I'll check that too.

Thanks
  • Sammy likes this

#18 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3833 posts
  • Local time: 04:57 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 11 June 2019 - 08:57 AM

I realize what I did. My new service entry points where returning errors if no vera devices where present.

 

This has been fixed now, as seen in the image below. Now there won;t be an issue when people install the plugin but have no home automation devices.  

 

5cffa5086977c_showFixes.png



#19 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3833 posts
  • Local time: 04:57 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 11 June 2019 - 10:24 AM

I see you have a new one ready to roll. I'll put it on my beta server but for now have removed it from my stable server as I've been having this issue where EmbyTray will have several instances causing EmbyServer to crash. Don't know if it is related or not.. Maybe there's issues with theme videos and statistics too? BTW, I'm not using Surveillance presently because I could never get my two Amcrest Cams to show up.


@Sammy apparently you might have to run "refresh internet channels" scheduled tasks after add cameras to the plugin.
  • Sammy likes this

#20 Sammy OFFLINE  

Sammy

    Advanced Member

  • Members
  • 2554 posts
  • Local time: 01:57 PM

Posted 18 June 2019 - 06:24 AM

@Sammy apparently you might have to run "refresh internet channels" scheduled tasks after add cameras to the plugin.

 

Thanks! I have not had the time to do anything with this yet.. Busy Busy Busy..







Also tagged with one or more of these keywords: REFUSED, windows, emby server, Connection, ERR

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users