Jump to content


Photo

ShieldTV metalic low bitrate sound on live TV

shieldtv livetv sound

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 bgeelen OFFLINE  

bgeelen

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 09:52 PM

Posted 13 April 2019 - 05:55 AM

Hello,

 

I'm having sound quality issues on the ShieldTV. I can't really pin point the issue. 

 

The only constant factor is that it occurs on Live tv where the audio is MP2 format.

 

I have set all the options of emby to pass-trough and my receivers switches to different sound modes as they are applicable.

 

But live tv sounds like a low quality MP3, very metalic and flat.


Edited by bgeelen, 13 April 2019 - 06:07 AM.


#2 ebr ONLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46061 posts
  • Local time: 03:52 PM

Posted 13 April 2019 - 03:18 PM

Hi.  This sounds like either a problem with the source or the outbound audio processing.  Have you tried playing the same item in another app?



#3 bgeelen OFFLINE  

bgeelen

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 09:52 PM

Posted 14 April 2019 - 03:23 PM

I switched from Plex to Emby.

 

I still have plex on the shield and the server running. 

The plex app on the shield gives me better sound.

 

Also the sound using the web app of the ios emby app is fine.

 

Any suggestions to help pinpoint the issue ?



#4 ebr ONLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46061 posts
  • Local time: 03:52 PM

Posted 14 April 2019 - 05:53 PM

We'd need to look at specifics of how it is playing.

 

Thanks.

 

How to Report a Problem







Also tagged with one or more of these keywords: shieldtv, livetv, sound

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users