Jump to content


Photo

Emby errors on Windows 7...at wit's end

errors wont start problems

  • Please log in to reply
118 replies to this topic

#101 tequilaparrothead OFFLINE  

tequilaparrothead

    Advanced Member

  • Members
  • 56 posts
  • Local time: 12:40 AM

Posted 21 February 2019 - 10:58 PM

One thing that I have noticed in this last go round is that when trying to install Emby before anything else, the Emby installer this time says MediaBrowswer.ServerInstallment Setup and tries to install NET Framework 4.6 and I don't think I had seen this version in my prior dealings. As I recall, I kept seeing like NET 3.5, 4.0, 4.5, and 4.7....not sure if this means anything. At this point, I am still trying to reach the point in my updates where the Emby installation will go thru.


Edited by tequilaparrothead, 21 February 2019 - 11:00 PM.


#102 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16062 posts
  • Local time: 03:40 PM
  • LocationWashington State

Posted 21 February 2019 - 11:01 PM

Holy cow, that list is mostly non MS software.

Wouldn't hurt to remove all the HP, Cyberlink, Lightspeed, PC-Doctor, TopSpeed stuff.  Basically get it back to just MS windows.

 

I'm not even sure you can clean that up properly as it's full of stuff.

 

Your system restore has everything but the kitchen sink installed. :)

 

Typically preinstalled manufacture system bloatware.



#103 tequilaparrothead OFFLINE  

tequilaparrothead

    Advanced Member

  • Members
  • 56 posts
  • Local time: 12:40 AM

Posted 21 February 2019 - 11:22 PM

So I am just part way thru install all of these Windows updates once again.

I finally made it to where the Emby Installer was supposedly able to install Emby 4.0.

When I click on EmbyServer to open it, the Emby 4.0 program won't start at all.

 

This just isn't going to work on my computer.

Thanks for trying to help guys!



#104 CBers OFFLINE  

CBers

    Advanced Member

  • Moderators
  • 15023 posts
  • Local time: 11:40 PM
  • LocationKent, England.

Posted 22 February 2019 - 04:36 AM

IMO, FWIW, I'd download and install the latest Windows 10 ISO and worry about the graphics card afterwards.

I know W10 is a big change from W7, but you'll get used to it after a while, plus it's more future-proof and faster.

How much RAM does the PC have?

Just a thought.
  • maegibbons likes this

#105 tequilaparrothead OFFLINE  

tequilaparrothead

    Advanced Member

  • Members
  • 56 posts
  • Local time: 12:40 AM

Posted 22 February 2019 - 04:42 AM

8GB
  • CBers likes this

#106 cayars OFFLINE  

cayars

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 2957 posts
  • Local time: 06:40 PM

Posted 22 February 2019 - 04:58 AM

IMO, FWIW, I'd download and install the latest Windows 10 ISO and worry about the graphics card afterwards.

I know W10 is a big change from W7, but you'll get used to it after a while, plus it's more future-proof and faster.

How much RAM does the PC have?

Just a thought.

Or if even when you get used to it don't like the menu system you  add "Classic Shell" to it .  I still use this on my W7 computers because I prefer the look/feel of the W7 menu system.



#107 maegibbons OFFLINE  

maegibbons

    Advanced Member

  • Members
  • 2337 posts
  • Local time: 11:40 PM
  • LocationLutterworth, England, UK

Posted 22 February 2019 - 05:49 AM

IMO, FWIW, I'd download and install the latest Windows 10 ISO and worry about the graphics card afterwards.

I know W10 is a big change from W7, but you'll get used to it after a while, plus it's more future-proof and faster.

How much RAM does the PC have?

Just a thought.

I said this in post #16 !!!!!!!!!!

Krs

Mark
  • CBers and cayars like this

#108 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139791 posts
  • Local time: 06:40 PM

Posted 18 March 2019 - 02:15 PM

Are you still having an issue with this?



#109 tequilaparrothead OFFLINE  

tequilaparrothead

    Advanced Member

  • Members
  • 56 posts
  • Local time: 12:40 AM

Posted 19 March 2019 - 04:35 PM

Luke...I was never able to solve the issue. Old versions worked great. Any update from 4.0 onward never worked for me.

I just finally gave up.

 

Just for kicks, I just tried it again today and same result.


Edited by tequilaparrothead, 19 March 2019 - 08:13 PM.


#110 CBers OFFLINE  

CBers

    Advanced Member

  • Moderators
  • 15023 posts
  • Local time: 11:40 PM
  • LocationKent, England.

Posted 19 March 2019 - 07:33 PM

Luke...I was never able to solve the issue. Old versions worked great. Any update from 4.0 onward never worked for me.

I just finally gave up.

Just for kicks, I just tried it again and same result.


Did you try Windows 10?

#111 tequilaparrothead OFFLINE  

tequilaparrothead

    Advanced Member

  • Members
  • 56 posts
  • Local time: 12:40 AM

Posted 19 March 2019 - 08:18 PM

Nope...not after the prior W10 attempts that I had already talked about in the thread.

This PC will forever be a W7 machine...even if that eventually means just moving it to my home theater room and using it to run MusicBee to play my music instead of a server.

 

Besides, the other servers like Plex and others that I tried work fine on W7.

 

"Upgrading" to W10 is not worth it for me if that is the cost required to use Emby.



#112 CBers OFFLINE  

CBers

    Advanced Member

  • Moderators
  • 15023 posts
  • Local time: 11:40 PM
  • LocationKent, England.

Posted 20 March 2019 - 05:41 AM

OK, if you're unwilling to contemplate Windows 10, which is rather short-sighted, get a Windows 7 ISO and use that, rather than what you're currently using to restore from.

I look after 4 people's Emby servers and they all still run Windows 7 without any issues.

They were all built from a Windows 7 ISO downloaded from Microsoft.

If you have truly given up, then that's fine, but Emby is inordinately times better than Plex.

#113 tequilaparrothead OFFLINE  

tequilaparrothead

    Advanced Member

  • Members
  • 56 posts
  • Local time: 12:40 AM

Posted 18 May 2019 - 09:17 AM

Well, after having no luck and giving up, I got curious as time passed and downloaded version 4.1.1.0 and tried it.  Something must have updated/changed that was causing the problem because now Emby suddenly works again for me. Imagine that.

 

5ce005ee5d038_Untitled.jpg


  • CBers likes this

#114 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139791 posts
  • Local time: 06:40 PM

Posted 18 May 2019 - 01:31 PM

Thanks for the feedback.



#115 CBers OFFLINE  

CBers

    Advanced Member

  • Moderators
  • 15023 posts
  • Local time: 11:40 PM
  • LocationKent, England.

Posted 18 May 2019 - 03:12 PM

Well, after having no luck and giving up, I got curious as time passed and downloaded version 4.1.1.0 and tried it. Something must have updated/changed that was causing the problem because now Emby suddenly works again for me. Imagine that.


And you're still on Windows 7?

#116 tequilaparrothead OFFLINE  

tequilaparrothead

    Advanced Member

  • Members
  • 56 posts
  • Local time: 12:40 AM

Posted 18 May 2019 - 04:02 PM

And you're still on Windows 7?

 

Absolutely. This PC will go to it's grave as a W7 machine. Nothing knowingly changed on my PC.

 

Not sure if there was something in one of the Emby updates that solved whatever was causing the problem, but it magically worked after deleting all Emby from my PC  for over 2 months and then downloaded 4.1.1.0 and shazam.


Edited by tequilaparrothead, 18 May 2019 - 04:05 PM.


#117 mopa9700 OFFLINE  

mopa9700

    Newbie

  • Members
  • 2 posts
  • Local time: 01:40 AM

Posted 18 May 2019 - 04:16 PM



Absolutely. This PC will go to it's grave as a W7 machine. Nothing knowingly changed on my PC.

 

Not sure if there was something in one of the Emby updates that solved whatever was causing the problem, but it magically worked after deleting all Emby from my PC  for over 2 months and then downloaded 4.1.1.0 and shazam.

Does Windows 7 have SP1?  More then likely missing required Windows update.Youjizz Pornhub Tubegalore


Edited by mopa9700, 20 May 2019 - 01:05 PM.


#118 tequilaparrothead OFFLINE  

tequilaparrothead

    Advanced Member

  • Members
  • 56 posts
  • Local time: 12:40 AM

Posted 18 May 2019 - 04:18 PM

 

Does Windows 7 have SP1?  More then likely missing required Windows update.

 

Yes, it has SP1....had it before my Emby problems ever started.



#119 CBers OFFLINE  

CBers

    Advanced Member

  • Moderators
  • 15023 posts
  • Local time: 11:40 PM
  • LocationKent, England.

Posted 18 May 2019 - 04:27 PM

Yes, it has SP1....had it before my Emby problems ever started.

 

Time to think about upgrading to Windows 10, with the end of support for Windows 7 in January 2020 :)







Also tagged with one or more of these keywords: errors, wont start, problems

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users