Jump to content


Photo

Emby Android TV client fails to remember password

password remember login

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 Jay99 OFFLINE  

Jay99

    Member

  • Members
  • 27 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 03 February 2019 - 11:11 PM

I'm going to attach pictures but Enmby android TV clients fails to remember password and it seriouly annoy and certainly takes away from the user experience. Who the hell wants to keep having to login on a remote with no qwerty all the time. So unless the account is deleted or disable the client needs to remember the login forever and until the end of time, right now it only remembers for about a day I don't know what the trigers are that pushes it to stop remember but this issue is 100 percent reproducible as a friend of mine with same equipment is having same issue as well. other than what i provide don't ask for any further information as I have other things to do and don't have time to do any follow ups. Just test and fix on your own.

 

jZ5oeEO.jpg


Edited by Jay99, 03 February 2019 - 11:12 PM.


#2 Jay99 OFFLINE  

Jay99

    Member

  • Members
  • 27 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 03 February 2019 - 11:14 PM

1V4WFua.jpg



#3 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 136138 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 04 February 2019 - 01:36 AM

Hi there, thanks for the report. We'll take a look at this.



#4 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46431 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 04 February 2019 - 10:18 AM

Hi.  This functionality is working for us and, it appears most people, so can we please take a look at the specifics of the issue you are having?

 

Thanks.



#5 jayw654 OFFLINE  

jayw654

    Advanced Member

  • Members
  • 96 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 04 February 2019 - 03:02 PM

Well 2 different nvidia shield tv's in 2 different locations having the same issue do not lie. I also told you it does not drop out immediately it literally takes a day or 2. I don't know what the trigger is that is dropping it out but that's for you folks to figure out. BTW Jay99 and Jayw654 are the same person. Plus, granted I should have worded it better but was good enough, I said the following to begin with "right now it only remembers for about a day I don't know what the triggers are that pushes it to stop remembering". This means a quick 10 minute test will not discover the issue. Also as far as others not reporting it doesn't mean the problem doesn't exist as this issue has been going on for ever since I had the nvidia shield TV some people just don't want to go through the hassle of reporting. YES, IT DEFINITELY A HASSLE! I have had this issue for over 8 months and never reported due to it being a hassle and hoping someone else would report it for me.



#6 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46431 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 04 February 2019 - 04:16 PM

Hi. I understand this is happening for you but I can tell you I have three Shields in the house all set to login as particular users for the past few years and this has never happened to me.  Also, we don't have other reports of it happening so there is something different that is happening to you.

 

We just need to figure out what that is.

 

I assume the passwords for the accounts in question are not changing.  Does anything happen about the same time this problem happens to you?  Anything at all - even if you don't think it could be related.

 

Thanks.



#7 jon_ OFFLINE  

jon_

    Advanced Member

  • Members
  • 93 posts
  • Local time: 10:47 AM

Posted 04 February 2019 - 06:25 PM

My Shield has started doing this as well, with client version AndroidTv 1.6.82g

 

If you authenticate, then quit the app and restart it you get a toast with 'invalid username or password' and booted back to the authentication screen. ( <user> and <token> redacted by me):

2019-02-04 22:19:30.134 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 10.10.1.16. Time: 1ms. http://10.10.0.253:8096/emby/system/info/public?format=json
2019-02-04 22:19:30.149 Info HttpServer: HTTP GET http://10.10.0.253:8096/emby/system/info?format=json. UserAgent: Dalvik/2.1.0 (Linux; U; Android 8.0.0; SHIELD Android TV Build/OPR6.1706
2019-02-04 22:19:30.150 Error HttpServer: Access token is invalid or expired.
2019-02-04 22:19:30.150 Info HttpServer: HTTP Response 401 to 10.10.1.16. Time: 1ms. http://10.10.0.253:8096/emby/system/info?format=json
2019-02-04 22:19:30.183 Info HttpServer: HTTP GET http://10.10.0.253:8096/emby/Users/<token>?format=json. UserAgent: Dalvik/2.1.0 (Linux; U; Android 8.0.0; SHIELD
2019-02-04 22:19:30.183 Error HttpServer: Access token is required.
2019-02-04 22:19:30.184 Info HttpServer: HTTP Response 401 to 10.10.1.16. Time: 1ms. http://10.10.0.253:8096/emby/Users/<token>?format=json
2019-02-04 22:19:30.246 Info HttpServer: HTTP POST http://10.10.0.253:8096/emby/Users/AuthenticateByName?format=json. UserAgent: Dalvik/2.1.0 (Linux; U; Android 8.0.0; SHIELD Android TV B
2019-02-04 22:19:30.246 Info HttpClient: POST https://connect.emby.media/service/user/authenticate
2019-02-04 22:19:30.714 Info UserManager: Authentication request for <user> has been denied.
2019-02-04 22:19:30.714 Warn HttpServer: AUTH-ERROR: 10.10.1.16 - Invalid user or password entered.
2019-02-04 22:19:30.714 Error HttpServer: Invalid user or password entered.
2019-02-04 22:19:30.715 Info HttpServer: HTTP Response 401 to 10.10.1.16. Time: 469ms. http://10.10.0.253:8096/emby/Users/AuthenticateByName?format=json
2

Edited by jon_, 04 February 2019 - 06:26 PM.


#8 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46431 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 04 February 2019 - 07:09 PM

 

My Shield has started doing this as well, with client version AndroidTv 1.6.82g

 

If you authenticate, then quit the app and restart it you get a toast with 'invalid username or password' and booted back to the authentication screen. ( <user> and <token> redacted by me):

2019-02-04 22:19:30.134 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 10.10.1.16. Time: 1ms. http://10.10.0.253:8096/emby/system/info/public?format=json
2019-02-04 22:19:30.149 Info HttpServer: HTTP GET http://10.10.0.253:8096/emby/system/info?format=json. UserAgent: Dalvik/2.1.0 (Linux; U; Android 8.0.0; SHIELD Android TV Build/OPR6.1706
2019-02-04 22:19:30.150 Error HttpServer: Access token is invalid or expired.
2019-02-04 22:19:30.150 Info HttpServer: HTTP Response 401 to 10.10.1.16. Time: 1ms. http://10.10.0.253:8096/emby/system/info?format=json
2019-02-04 22:19:30.183 Info HttpServer: HTTP GET http://10.10.0.253:8096/emby/Users/<token>?format=json. UserAgent: Dalvik/2.1.0 (Linux; U; Android 8.0.0; SHIELD
2019-02-04 22:19:30.183 Error HttpServer: Access token is required.
2019-02-04 22:19:30.184 Info HttpServer: HTTP Response 401 to 10.10.1.16. Time: 1ms. http://10.10.0.253:8096/emby/Users/<token>?format=json
2019-02-04 22:19:30.246 Info HttpServer: HTTP POST http://10.10.0.253:8096/emby/Users/AuthenticateByName?format=json. UserAgent: Dalvik/2.1.0 (Linux; U; Android 8.0.0; SHIELD Android TV B
2019-02-04 22:19:30.246 Info HttpClient: POST https://connect.emby.media/service/user/authenticate
2019-02-04 22:19:30.714 Info UserManager: Authentication request for <user> has been denied.
2019-02-04 22:19:30.714 Warn HttpServer: AUTH-ERROR: 10.10.1.16 - Invalid user or password entered.
2019-02-04 22:19:30.714 Error HttpServer: Invalid user or password entered.
2019-02-04 22:19:30.715 Info HttpServer: HTTP Response 401 to 10.10.1.16. Time: 469ms. http://10.10.0.253:8096/emby/Users/AuthenticateByName?format=json
2

 

Hi.  I think your issue may be different.

 

Does your user not have a password or, perhaps, you are using the EasyPin feature without password in network?



#9 jon_ OFFLINE  

jon_

    Advanced Member

  • Members
  • 93 posts
  • Local time: 10:47 AM

Posted 04 February 2019 - 07:19 PM

Hi.  I think your issue may be different.

 

Does your user not have a password or, perhaps, you are using the EasyPin feature without password in network?

 

For that user, I have an external password + internal network pin set. 

 

On android (non-TV) the same account connects and stays authenticated across reboots / app quits etc... 



#10 jayw654 OFFLINE  

jayw654

    Advanced Member

  • Members
  • 96 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 05 February 2019 - 09:10 AM

Hi. I understand this is happening for you but I can tell you I have three Shields in the house all set to login as particular users for the past few years and this has never happened to me.  Also, we don't have other reports of it happening so there is something different that is happening to you.

 

We just need to figure out what that is.

 

I assume the passwords for the accounts in question are not changing.  Does anything happen about the same time this problem happens to you?  Anything at all - even if you don't think it could be related.

 

Thanks.

No, these passwords are not changing, mor are they being disabled or accounts being deleted. However, one thing I did leave out is that DLNA is disabled. The reason I wanted to what issues that others are experiencing externally and DLNA can reacted differently than a person accessing the server remotely. Which would explain why you may not be experiencing the issue.



#11 mastrmind11 OFFLINE  

mastrmind11

    Advanced Member

  • Members
  • 2750 posts
  • Local time: 05:47 AM
  • LocationLong Island, NY

Posted 05 February 2019 - 10:21 AM

When this has happened to me in the past (on both 1 shield and 1 roku), uninstall/reinstall of the client app has fixed it.


  • jon_ likes this

#12 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46431 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 05 February 2019 - 01:03 PM

No, these passwords are not changing, mor are they being disabled or accounts being deleted. However, one thing I did leave out is that DLNA is disabled. The reason I wanted to what issues that others are experiencing externally and DLNA can reacted differently than a person accessing the server remotely. Which would explain why you may not be experiencing the issue.

 

DLNA should not have any effect here.

 

Do you ever switch users in the app?



#13 jayw654 OFFLINE  

jayw654

    Advanced Member

  • Members
  • 96 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 05 February 2019 - 02:07 PM

never



#14 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46431 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 05 February 2019 - 02:22 PM

Okay, well, the next time this happens, please send a log from the app and perhaps we can see what is going on.

 

Thanks.



#15 jon_ OFFLINE  

jon_

    Advanced Member

  • Members
  • 93 posts
  • Local time: 10:47 AM

Posted 05 February 2019 - 02:25 PM

When this has happened to me in the past (on both 1 shield and 1 roku), uninstall/reinstall of the client app has fixed it.

 

Thanks - I did a 'clear data' on the Emby app, logged back in and now it's remembering the login again... 


  • mastrmind11 likes this

#16 jayw654 OFFLINE  

jayw654

    Advanced Member

  • Members
  • 96 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 05 February 2019 - 02:52 PM

I completely blew out my nvidia shield tv guess we'll see what happens in a few days. Yes, I use the factory reset - erase everything option



#17 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46431 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 07 February 2019 - 11:59 AM

I had a thought on this... Does your Shield run low on space?

 

I'm wondering if, after some use, the device is running out of space and cannot properly save the credential information.



#18 jon_ OFFLINE  

jon_

    Advanced Member

  • Members
  • 93 posts
  • Local time: 10:47 AM

Posted 07 February 2019 - 12:31 PM

I had a thought on this... Does your Shield run low on space?

 

I'm wondering if, after some use, the device is running out of space and cannot properly save the credential information.

 

I've got 7Gigs free... 



#19 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46431 posts
  • Local time: 05:47 AM

Posted 07 February 2019 - 04:21 PM

Okay, just something that came to mind.







Also tagged with one or more of these keywords: password, remember, login

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users